Našli smo "Klokane", već ih je krenuo rješavati. Stvarno su zgodni zadaci, traže razmišljanje, a ne samo šablonsko računanje (to je ono što rade u školi do besvijesti, i što njemu dobro ide, ali matematika je puno više od računanja "po špranci").
Upravo je pročitao "Brbljanje o geometriji" koje smo posudili u knjižnici - mislim da mu se najviše svidjelo što je cijela knjiga pisana u formi stripa.
Ovaj link koji je zika poslala mi se također sviđa, razmislit ćemo malo i o tome.
A s učiteljicom... sad neću talasati, kraj je školske godine, u cjelini mu ide dobro i bez problema, a u drugom razredu se možda stvari i drugačije preslože. U međuvremenu ćemo još konzultirati neka druga mišljenja.
Meni i dalje ostaje neugodan okus inertne atmosfere u školi, ne samo što se darovitih tiče, nego što se tiče bilo čega. Nije baš neka sreća (naročito kad se s nostalgijom sjetim vrtića i fantastičnih teta koje su iz njega izvlačile ono najbolje, tako da su svi imali koristi od toga, i on i cijela grupa). Ali škola nam je bar blizu kuće![]()