Nije da se direktno nadovezujem na Rossin post, ali ja se poprilicno cesto zapitam jel sve u redu s mojim pamcenjem kad vidi kakvu memoriju ima M.
Mislim, ta pamti sve.
Slikovnicu nakon jednog citanja preprica, neke pasuse i doslovno. Ima triliun slikovnica, zna ih napamet i cesto se poziva na njih u svakodnevnom zivotu- "zapalili smo vatru, bas kao i zabac" (pa se onda ja najcesce pokusavam sjetiti, kakav sad, pobogu, zabac).
S 18 mjeseci smo joj svakog dana davali po par onih magnetskih slova (velikih, malih i brojeva) za frizider i to bi prakticki odmah zapamtila. Pravo znacenje npr. brojeva shvatila je tek kasnije, nakon ca. druge godine, a sto se slova tice nije ni na tragu citanja.
Oko druge godine je naucila razlikovati kontinente, pa onda pomalo i sve vise zemalja, i tu sam primjetila da stvarno razumije o cemu se radi- nalazi ih i na vrlo razlicitim kartama i globusima.
Nisam nikad ni pomislila na fotografsko pamcenje- valjda jer ne memorira prvenstveno slike. Moje bi objasnjenje bilo da u tom uzrastu jos nemaju toliko informacija u glavi, i da im zbog toga tako dobro ide procesuiranje istih.