Zdenka2 prvotno napisa
Dijelim tanjino mišljenje - ne znam da u toj mjeri smatram sebe odgovornom za to hoće li njemu biti dosadno, da praktički živim njegov život. Škola je takva kakva jest, ali je obaveza i kao takvu je tumačim djeci: škola je vaš posao, vaša obaveza, kao što je i meni i tati posao obaveza. Iako mi je posao stvarno lijep i poseban ima dosta toga što moram raditi, a ne sviđa mi se. Ne bi došlo u obzir da to "ispustim", pa tako ne dolazi u obzir ni za djecu.
Nedostatak interesa za sadržaje u školi mi smo rješavali u slobodno vrijeme - slobodne aktivnosti je uvijek sam birao, prema svom interesu. Ima još nešto, što vjerojatno nije kod svakog bistrića isto, ali mislim da vrijedi upozoriti na to - potrebna za naoko "praznim hodom", vremenom u kojem on ne radi ništa. Shvatila sam s vremenom da je to vrijeme njegove najveće kreativnosti i promišljanja. Ima stvari kojima se bavi koje se doimaju korisnima (razmišlja o biti matematike), a i one s kojima nisam na čistu (stvorio je svoje pismo, a sad kreira jezik), ali ih smatram njegovim dobrodošlim eksperimentima koji sigurno dugoročno nekamo vode. (Znam takvih odraslih čije se djetinjsko "čudaštvo" na kraju nekim obratima savršeno ugradilo u njihovu buduću profesiju).