Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moram priznati da sve to nismo promatrali na taj način. Sve se nekako slagalo samo, dijete je već prilično okopnilo u školi (ne žali se on, ali jednostavno prestane pričati, prepričava isključivo odmore, pa se sva njegova prisutnost na nastavi svede na sjedi drvo na drvu, zaokruži zadaću i napravi ju, ali to je sve) a mm službeno putovao u Veneziu, ponedjeljak, polakomila se ja na produženi vikend (a imam nešto slobodnih dana zlu ne trebalo)... pitali unaprijed učiteljicu, ona nam dala dozvolu i navela što taj dan planira za nastavu i zadaću, pa je nakon nastave, dan prije puta, on sam unaprijed odradio svoje. Drugi put je bio bez vanjskog povoda, ali postupak isti: dozvola/zadaća/put... a nama svima puno lakše nastaviti dalje nakon toga... što se osjetilo i na djetetu i njegovom odnosu prema školi... Sad moram razmisliti...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj quinda prvotno napisa Vidi poruku
    Moram priznati da sve to nismo promatrali na taj način. Sve se nekako slagalo samo, dijete je već prilično okopnilo u školi (ne žali se on, ali jednostavno prestane pričati, prepričava isključivo odmore, pa se sva njegova prisutnost na nastavi svede na sjedi drvo na drvu, zaokruži zadaću i napravi ju, ali to je sve) a mm službeno putovao u Veneziu, ponedjeljak, polakomila se ja na produženi vikend (a imam nešto slobodnih dana zlu ne trebalo)... pitali unaprijed učiteljicu, ona nam dala dozvolu i navela što taj dan planira za nastavu i zadaću, pa je nakon nastave, dan prije puta, on sam unaprijed odradio svoje. Drugi put je bio bez vanjskog povoda, ali postupak isti: dozvola/zadaća/put... a nama svima puno lakše nastaviti dalje nakon toga... što se osjetilo i na djetetu i njegovom odnosu prema školi... Sad moram razmisliti...
    Ovako kako ti opisuješ, djeluje zbilja bezazleno, samo to je vrlo klizak teren. Dijete u 1. razredu tek stječe osjećaj za obaveze i radne navike, tako da mislim da nije dobro razbijati tu rutinu, čak i ako mu je zaista dosadno.
    I meni moj prepričava uglavnom odmore i nogomet u boravku (pri čemu je glavni sadržaj kako se međusobno vrijeđaju sa starijim učenicima ). Ali čujem ponešto i o nastavi, ako dulje razgovaramo. Naročito kad rade nešto novo - to ga toliko veseli, čak i kad je riječ o gradivu koje otprije zna. Naprosto ga veseli kad ide naprijed, i to je normalno, ponavljanje doduše jest majka znanja, ali ona dosadna majka, koja uvijek tupi isto

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Poslala sam jedan post koji je netragom nestao vjerojatno kao i moje zbrčkane misli ovaj mjesec.
    Mi smo u školi doslovce procvjetali. Za razliku od vrtića u koji je išla nevoljko ali ipak ''jer nikad ne znaš možda bude nešto zanimljivo'' u školu odskakuće. Sve pripisujem divnoj, zabavnoj i prije svega profesionalnoj učiteljici. I prava je uživancija ići na informacije (kad se sjetim onih vrtićkih ''ona jednostavno neželi nešto raditi i vi tu ništa ne možete ili djeca imaju pravo na svoj izbor bla bla'' ili ''ona se voli igrati sama'' , nije ništa rekla...) Dođe mi da našu učiteljicu izljubim!
    Mi smo još uvijek u potrazi za tim što se njoj sviđa pa da to furamo (preporuka TS). Mojoj se E sviđa doslovce sve, zanima je sve - samo je stvar prezentacije.
    Idemo kod TS 2*mjesečno i svi kuže razliku - otvorila se prema drugima, slobodnija je u izražavanju (samopouzdanje liječimo judom), ali se isto tako voli i osamiti ponekad. Nnedavno je na izlasku iz škole odlučila ići doma, a ne ostati s djecom na igralištu rekavši prijateljicama ''ja bih sada radije doma nego bila s vama jer mi nekako baš paše da polako prošećem do kuće jer želim osjetiti zrak i prirodu a ne samo trčati tu okolo'' - ne trebam reći da se tako ponovo izdvaja, a za našim leđima ostali su upitnici djece i roditelja. Ponekad se osami i u kući i dok sam prije mislila da je nešto mući sad znam da ''procesuira'' jer mi dođe nešto kasnije s nekom novom već prerađenom idejom. Slažem se da im treba ''svoj mir'', ali i stalna potraga za novim izazovima pa su nam mnogi sadržaji u kući postali dosadni bez obzora na to koliko se trudim izmisliti im novu namjenu. Pa sam ja praktičarka pomislila da krenemo na ''bistriće''. Znam da je netko od već pisao da mu dijete ide na te radionice kod Jasne Cv. L. al ne mogu pronaći tko. Bili smo nekoliko puta (cijena je pretjerana) i nekako se niti jednom nisam osjećala dobro tamo. Za razliku od TS gdje mi je toplo oko srca, ovdje sve djeluje nekako hladno, proračunato, bez ljubavi. OK, tržišnu osnovu imamo svi, ali ja bih radije da moja E spontano upija nova znanja kao glazbu, kao kad mirišemo cviječe pa skužimo da im se mirisi razlikuju. Nisam ja totalna romantičarka, ali i ova znanja smo im potakli mi roditelji, dali smo im tu osnovu kako da promatraju svijet pa nek se dalje razvijaju. Sad, više ne znam. Nisam pristalica elitizma ako se ne mora, samo želim da bude sretna. No, kad zaredaju neki ludi dani kao ovaj protekli mjesec, od svih materijala koje sam smislila da bismo mogle odraditi doma, dodala se samo još jedna nova knjiga da skuplja prašinu jer od vodanja po događanjima uokolo nisam stigla ništa stvarno činiti sa svojim djetetom. Treba li nam toliko? Ima li tko iskustva s udrugom bistrić. Što mislite? Malo sam se pogubila...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pozdrav svima mamama koje redovno čitam na ovom forumu. Moj sin definitivno spada u ovu temu, čitam postove i kad opisujete svoju djecu kao da opisujete njega.

Tema je neiscrpna, a molim za savjet. S obzirom da smo svi svjesni koliko je važan dobar učitelj prilikom polaska u školu, molim vas da napišete u kojoj školi ste naišle na dobar kadar za rad s darovitom djecom.
    Imam situaciju gdje uskoro molim donijeti odluku o školi (vezano uz moguće preseljenje) pa samo molim malu navigaciju kakva su Vaša iskustva.

Hvala

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj lorna prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima mamama koje redovno čitam na ovom forumu. Moj sin definitivno spada u ovu temu, čitam postove i kad opisujete svoju djecu kao da opisujete njega.

Tema je neiscrpna, a molim za savjet. S obzirom da smo svi svjesni koliko je važan dobar učitelj prilikom polaska u školu, molim vas da napišete u kojoj školi ste naišle na dobar kadar za rad s darovitom djecom.
    Imam situaciju gdje uskoro molim donijeti odluku o školi (vezano uz moguće preseljenje) pa samo molim malu navigaciju kakva su Vaša iskustva.

Hvala
    Mi smo se prepustili sudbini i nadali se najboljem. Naša kvartovska škola nam je pružila ma evo - idealno okruženje za sina. Voli školu, učiteljicu, djecu, ručak, boravak i tijekom cijelog semestra nismo imali niti jedan problem. Upravo čarobno riješeno, ljudi rade svoj posao za deset. Očito smo imali sreće...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

To ću vjerojatno i ja napraviti, ali prije ću obaviti jedno kvartovsko ispitivanje tržišta i saznati barem u koju školu definitivno ne. Kao i kod teta u vrtiću, tako i kod učitelja sve ovisi o njima.

Kako će prezentirati dosadan program koji se u našem školskom sustavu nije mijenjao godinama, kako će doživljavati dijete - kao potencijal ili kao smetalo...

Program za darovite postoji za osnovne škole, ali je mrtvo slovo na papiru i što god roditelj želio za svoje dijete, sve mora sam. Al čini mi se što se prije pomirim s tim, biti će mi lakše u životu (ovaj mi se činio najprimjereniji onome kako se osjećam kad o ovoj temi pričam).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •