Nena-Jabuka prvotno napisa
Da, ja ovu Bandićevu odluku shvaćam na slijedeći način: ja sam gospođa Marinka Jurić/Perić/Đurić, svjedno, kojoj je vlast odjednom odlučila pokloniti neočekivan dar i reći - Ti, Marinka, nećeš plaćeti ništa poreza ove godine, a tvoj susjed će plaćati trostruko. Kriteriji po kojima je ta odluka donesena su retardirana, ali, šta sad, ja sam sretna gospođa Marinka koja se tomu strašno razveselila, meni je sad to trenutno dobro, šta me briga što su kriteriji bezveze.
Ali, ne, evo ja slučajno,(a vjerujem da ih dosta nije), nisam takva Marinka, nego ona druga, koja shvaća da, ako je danas donosena retardirana odluka, koja sasvim slučajno (tj. ne slučajno nego zbog izbora) danas pogoduje meni, od te iste vlasti iduće godine mogu očekivati isto tako nerazumnu odluku koja taj put neće pogodovati meni, jer će ta ista vlast, iz svojih tadašnjih razloga, mene proglasiti izvrsnim platišom i natovariti meni neki nepodnošljiv teret.
Takvoj vlasti ne vjerujem.
Od onog tko ne donosi razumne odluke mogu očekivati da će i mene koštati, kadtad, nema zanosa time što meni takva odluka trenutno pogoduje.
Osobno mislim da onih, navodnih, 48 posto, koji su prošli bolje (u koje spadam), nemaju nekog razloga za sreću, to je sve kratkog vijeka.