Pozdrav svima!
mislim da ova vaša prepucavanja samo idu u prilog MB. Potaknuta ovom ludnicom ja sam mu napisala pismo (objavljujem ga ovdje), unatoč mom uvjerenju on mi je i odgovorio na pismo - također ga objavljujem ovdje, samod a vidite koliko taj čovjek nema veze sa stvarnošću

Poštovani gosp. Bandiću,

Ponukana cijelom situacijom u Zagrebu oko vrtića odlučila sam Vam uputiti pismo/pitanje koje
vjerujem se sada pita 2/3 roditelja vrtićke djece u Zagrebu.

S obzirom da je sada 27.6. (3 dana prije Vašeg roka za predaju papira u vrtiće) da li mi molim Vas
možete odgovoriti po kojoj cijeni ću plaćati vrtić? Također molim Vas da mi odgovorite toga jutra
kad ste se probudili i odlučili provesti, kao neki šerif, svoju odluku o novim cijenama, da li je bilo sve
u redu s Vama, tj. da li ste možda patili od nekog stresa ili sl? Jer oprostite mi na slobodi, niti jedan
normalan čovjek koji voli svoj grad i njegove građane ne može donijeti takvu odluku i ustrajati na
njoj i prisiljavati roditelje da prolaze kroz agoniju kroz koju ih Vi prisiljavate. A vi kao volite „svoje“
Zagrepčane i Zagrepčanke!

Moj suprug i ja smo roditelji 3 i pol godišnjeg dječaka, rođeni smo u Zagrebu, uredno prijavljeni u
Zagrebu, radimo u Zagrebu. Iako radimo puno radno vrijeme i bili smo „kao“ prvi na listi prioriteta za
upis djeteta u vrtić, nakon 2 godine čekanja uspjeli smo ga upisati preko debele veze. Da, nije me to
sram reći, jer očito je to jedini način na koji se ovdje može ostvariti neko pravo.

Radimo u prosječnim firmama koje, hvala Bogu, još uvijek redovito isplaćuju plaću i redovito nam od
te plaće skidaju poreze, prireze od kojih i Vi sebi uzimate plaću, i zajedno na papiru imamo primanja
koja bi nas svrstala u razred plaćanja vrtića od 700 kn. Naravno to je samo dohodak na papiru, jer
eto bili smo toliko sebični i bahati pa smo si željeli priuštiti vlastiti stan (da se ne guramo s roditeljima
u dvosobnom stanu) radi kojeg smo podigli kredit (jer , na žalost, naši roditelji nisu bili vični krađi i
primanju mita i ludo su vjerovali da se poštenim radom može nešto postići i tako su odgajali i nas
– o kako su bili u krivu!). I tako smo kupili stari stan na rubu grada od 54 kvadrata i još, sram nas
bilo, smo kupili i auto. Tako od naših „papirnatih“ primanja kada odbijemo kredite za stan i auto
nama ostanu prihodi kojima bi po novom načinu plaćanja pali u niži platni razred nego što trenutno
plaćamo vrtić (400,00 kn), ali to Vas nije briga. Jer po Vama mi moramo biti sretni što imamo kredite
jer to znači da imamo dobra primanja?!?!

Također po Vama ni ne trebamo slati djete u vrtić jer eto Vi ste bili u vrtu dok su Vam roditelji radili
u polju i što Vam fali?! (mislim zaista gosp. Bandiću, Vi ste gradonačelnik jedne metropole i zar Vam
zaista trebaju takve izjave?!?!)

Naravno još jednu sitnicu Vam nisam spomenula - a to je da je mom suprugu od prošle godine plaća
pala za 30%, ali ni to Vas nije briga jer VI ste odlučili gledati zaradu od prethodne godine (ovdje uopće
ne želim pričati o ljudima koji su prethodne godine bili na prodiljnom, bolovanju, bez posla i sl, i po
tome neće plaćati vrtić,a ove godine rade i imaju veliku plaću – ne želim se zapravo baviti drugima –
želim se baviti sobom i Vama)!

I zato Vas još jednom pitam i molim da mi odgovorite po čijoj odluci ću ja plaćati vrtić: Vašoj (koju su
sva ministarstva pobila) ili Gradske skupštine (koji su se eto tek sada sjetili da bi mogli izgubiti svoje
fotelje pa će nešto poduzeti iako su to trebali poduzeti mjesecima prije)?

Voljela bih to znati prije roka od 1.7. i prije nego odem u MUP i platim 40,00 kn biljega za odjavu svog
supruga s naše zajedničke adrese i na taj način smanjim prihode našeg kućanstva i plaćam vrtić kao i
do sada 400,00 kn?!

Ako mislite da sam jedina, varate se, jer mi živimo u državi gdje na tu varku, a i na mnoge druge
otvoreno pozivaju natpisi iz novina, sugestije od raznih službenih osoba, političara, udruga i sl.

Ispričavam se na opširnom upitu, ali nadam se da ćete imati par minuta vremena da na njega
odgovorite.

Majka jednog 3 i pol godišnjeg djeteta

odgovor MB:
Poštovana gospođo,
Sa 1.7.2011. stupiti će na snagu Odluka o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja - korisnika usluga, na koju su se 2 nadležna ministarstva, Ministarstvo uprave i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa očitovali samo na proceduru, a Ministarstvo financija je utvrdilo da je gradonačelnik u pravu prilikom donošenja ove Odluke jer je u skladu sa gradskim Proračunom donešenim krajem 2010. godine i po tom modelu Grad Zagreb izvršava sve svoje obaveze prema pretškolskom uzrastu kao i prema braniteljima, umirovljenicima i drugim skupinama. Oni koji imaju više,plaćat će više,oni koji imaju manje plaćat će manje, oni koji nemaju ništa neće ništa plaćati. Ja razumijem Vaš bijes i nezadovoljstvo pa Vas molim da nadležnom Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport , Ilica 25 uputite zamolbu gdje ćete priložiti dokaz o kreditima za stan i osobno vozilo.
Što se tiče smanjenja plaće za 30 %, siguran sam da smo u Gradu nastojali zadržati plaće na razini prošle godine.
Zahvaljujem Vam na Vašem mailu i ukoliko imate još kakvih pitanja ili komentara,slobodno mi se obratite.
S poštovanjem,
Milan Bandić