santana prvotno napisa
Potpomognute trudnoće su željene trudnoće,pa te žene ničim od navedenog ne ugrožavaju svoje zdravlje.A,za tako rane trudnoće znaju jedino žene koje čekaju 13.dan nakon transfera i vađenje betahcg,dakle nisu u toj skupini,a ovisnici u trenu kada saznaju da su trudni neka rade od svog tijela što hoće,i od svog dijeteta,neću, niti ih mogu osvještavati,može mi biti žao,ali to stvarno nije moj teret.Mogu me samo naljutiti žene pred porod s cigaretom u ustima ,ali ne skačem im u oči i držim predavanja.Alkoholičarke i narkomanke trudne nisam nikada ni vidjela.A,budući da su roditelji skrbnici svog djeteta dok im soc službe to ne oduzmu,njihova je odgovornost na njima.
Mogu samo još jednom konstatirati blastocista za mene nije život.Potrošila bih ih koliko god bih mogla fizički i psihički podnijeti ,kako bih došla do željenog dijeteta,i ne bih imala grižnju savjeti,a ako netko blastocistu smatra djetetom ,onda ja pristajem i da se ne relizirana trudnoća iz vraćenog svejžeg ili smrznutog embrija naziva i pobačajem,a to je bar zakonski dozvolejno do 10 tjedana,i opet bi mi bilo dozvoljeno optimalno liječenje i moja šansa za djetetom relanija i veća.