nela08 prvotno napisa
Tako je bilo s mojom E. Stvarno smo sve, ali baš sve pokušavali da to dijete nešta pojede i jedino šta je palilo su bile metode slične vašima. Sama je počela pokušavati jesti jako rano, već negdje sa 7 mjeseci, kak je sama prosjedila i bilo joj je interesantno negdje do 9.mjeseca - naravno u to vrijeme sama nije usjevala skoro ništa pojesti, ali okusila bi, pa se trudila i činilo mi se da će to brzo uz toliko truda sama savladati, a onda je negdje od 10. mjeseca prestala s interesom za samostalno hranjenje i to je trajalo negdje do 18 mjeseci - ne bi ni pkušala, ništa i ni u kojem slučaju!!!!! Od 16-17 mjeseci kao opet nešta bi, ali rijetko i samo određenu hrnu, tako da ju obavezno mi hranimo, uz to da joj se uvijek daje žlica i prvo sama pokuša.....pa onda nekad ako neće sama prekinemo, pa poslije ponovo......ali uglavnom završava na tome da će jesti ako ju netko hrani. Sad sam malo skrenula s teme, ali oprostit ćete mi valjda i to je dio karaktera visoko zahtjevnog djeteta.
Inače sve drugo hoće sama, obuva se sama - neuspješno uglavnom, ali hoće obavezno, oblači se sama po pola sata i to baš s interesom.....