Hvala svima na preporukama! :-*
Printable View
Hvala svima na preporukama! :-*
Konacno sam procitala Amos Oz, A Tale of Love and Darkness! Ajme, cijeloljeto sam ju varila. Po danu bi mozda jednu ili dvije stranice, a na vecerprije spavanja ne bas puno vise. Zapravo sto sam ju duze citala to mi je cijelaatmosfera postajala stvarnija i jasnija i cijeli njegov zivot interesantniji.Nisam fan od nabrajanja stotina imena ljudi, zemalja, mjesta, ulica... jer mi sesva ta imena onda pomjesaju...pomoglo mi je da on ima stil ponavljanjanajglavnijih znacajki nekog lika kroz cijelu knjigu, ali me to u pocetku zbunilo jer mi se na parmjesta cinilo kao da sam to vec citala (jesam!), tj kao da sam se zabunomvratila natrag u knjizi (nisam:-)).
Knjiga je jako lijepo napisana i jucer sam umjesto da zapocnem novu (kojusam kupila na kiosku jer je bila jeftina i jer sam mislila da ce mi trebati zacitanje na plazi. Nisam znala da ce me Oz zabavljati cijelo ljeto hehe) opetisla listati Tale of love and darkness i zapisivati neke pasose koji su me senajvise dojmili.
Svakako za preporuciti.
I hvala na preporuci koja je dosla s ovog topica!
Zavrsena i sa zaljenjem vracena u knjiznicu - jedna od onih knjiga koje bih mogla citati stalno ispocetka (btw, jucer je moja E. dozivjela istu stvar sa "BFG" od Dahla :heart: ). Ne mogu docekati 3. dio!
Sinoc sam pocela Brownov "Inferno" - nije lose, tipicno u njegovom stilu, cini se predvidljivo.
I ja sam je jucer konacno procitala. A pocela sam na ljeto. I prvu polovicu knjige nikako procitat. A drugu nisam mogla stat citat. I totalno me deprimirala ta knjiga. Puno mi je zao i Amosa i roditelja i svih tamo.Al isto bih sad citala i Moj Michael, valjda da se jos malo deprimiram.
Netko je ovdje ljetos napisao za "Izgubljene dnevnike Adriana Molea", da su loša knjiga.
Sad mi je ta knjiga došla pod ruku, i moram reći, ne da je to loša knjiga, nego uvjerljivo najlošija od svih nastavaka o A. Moleu, i jedna od najlošijih knjiga uopće koje sam čitala u zadnjih par godina! Jedva sam je dočitala do kraja, jer mi je bila i dosadna. Neuvjerljiva, ponavlja se (neke rečenice doslovno su prepisane iz prijašnjih nastavaka!), predvidivo...
Ne preporučujem :mrgreen:
Da se i ja priključim.. Trenutno čitam Sigmunda Freuda: 'Uvod u psihoanalizu', Ivu Andrića: 'Priča o vezirovu slonu' i Eshila 'Okovani Prometej'.. Uvijek čitam tri knjige istovremeno, jednu kao glavnu a ostalo za odmor od nje.. Totalna zbrka trenutno :mrgreen:
I ja sam odlucila da cu procitati Moj Michael, ali ne jos. :-)
Nakon A tale of Love and Darkness, u par dana sam procitala Muz i Zena od Zeruya Shalev. To mi je nakon dugo dugo dugo vremena (godina) knjiga na hrvatskom. Bila je jeftinija od casopisa na kiosku pa sam ju kupila. Pristojno napisana,ali mi je cijela nekako neuvjerljiva. Nemojte me krivo shvatiti, mozda i postoje parovi koji su tako emotivni, burni, da ne velim na granici histerije i sa ucestalijim i snaznijim promjenama raspolozenja nego sto ih ima moja mama (u klimakteriju ), ali meni je tesko bilo povjerovati u puno toga. Mislim, kako netko danas moze imati oduzete noge a sutra biti slijep, a prekosutra otputovati na drugi kraj svijeta fizicki potpuno zdrav???
Onda sam u jednom danu (i noci) procitala totalno smece od knjige koju mi je dala nepoznata zena na plazi James Patterson i David Ellis Guilty Wives. Super za one koji vole krimice. Odlicna za odmor mozga.
Sada vec dva dana citam super tanasnu The Wawes of Virginie Woolf. To sam vec jednom prije par godina zapocela citati, ali nisam bila u pravom raspolozenju pa nikako da pohvatam konce. Sada mi se sve poslozilo od samog pocetka. Kad kazem sve, mislim, na "tko je tko". Vec sam jednom napisala, kad u knjizi ima odjednom vise likova, svi mi se ispremjesaju, a ovdje ih nema tako puno, ali su svi odmah zajedno od prve stranice. Ovo je knjiga u kojoj se nadam da cu uzivati slijedecih nekoliko tjedana. :-)
Kod njega je bolest bila na psihičkoj, a ne na fizičkoj bazi, od početka je to naglašeno pa mi se onda ni ovakav razvoj nije činio nemoguć.
Svejedno, da sam pročitala samo ovu njenu knjigu, ne bih se toliko oduševila Zeruyom Shalev, ali Kasna obitelj mi je vrh vrhova, totalno me pridobila.
Mislim da za Zeruyu moraš biti barem malo iracionalan, ili imati razumijevanja za takve :mrgreen:
slažem se, Angie
Vrlo, vrlo predvidljivo! Da ne kazem da sam nakon nekih 50-ak stranica tocno znala tocno mjesto grada u kojemu ce zavrsiti potragu... Tako da, ono - za nekakvo opustanje je u redu, ali s obzirom na to da bi to trebao biti krimic, nije mi nimalo bio napet.
Usto, djeluje kao da su ga narucile turisticke zajednice Firenze, Venecije i Istanbula....
Ne bih ga preporucila dalje, iskreno.
Ja čitam Alana Bradleyja. Najprije sam progutala Slast na dnu pite, sad čitam Dimljenu haringu bez senfa.
Pitko i opuštajuće, krimići s jedanaestogodišnjom detektivkom u glavnoj ulozi. :)
Nakon Pavičićevog Broda u dvorištu, izvrsnog ali depresivnog, baš ono što mi je trebalo da se oporavim.
Sigurna sam da bi :)
i ja :mrgreen:
meni je ta knjiga odlična
ne čita se lako :mrgreen:, čak ti je i mučno dok čitaš :lool:
kasnu ljubav još nisam čitala. kupila sam si je na interliberu i čeka me.
ja trenutno čitam marqueza, zlu kob
onako, u njegovu stilu, brzo se čita. no, nije bolesno :lool:
što se tiče nekih preporuka: nedavno sam pročitala beloved od toni morrison. brrrrr :lool:
ne znam je li netko čitao nešto njezino. ja sam zasad pročitala još solomonovu pjesmu i ljubav. super piše.
obožavateljice Alice Munro, jeste li vidjele da je dobila Nobela za književnost? :klap::klap:
Bravo za Munro!
Ma ja bih rekla bravo za Švedsku akademiju da su prepoznali vrijednost njezinih djela. Jer u povijesti im to nije uvijek uspijevalo.
Jedan od najzasluženijih Nobela :pljesak:
Supeeer!
A posebne čestitke idu urednici izdavačke kuće Oceanmore, koja je u HR izdala zbirke priča Alice Munro, ali i romane Herthe Müller, isto nobelovke. super su mi njihova izdanja, ne podilaze jeftinom ukusu publike.
:klap:
Nadam se da će sada u Hr izdati još Munroinih djela. Ove dvije zbirke priča su mi bile samo za pod zub. :mrgreen:
Jako volim kako piše.
čitam mašu kolanović - sloboština barbie - fora i pitko - kao da pričam s prijateljicom
muž i žena nisam mogla do kraja pročitati - nekako mučno i rastrzano, nisam trenutno za takvu vrstu knjige
brak na talijanski način - andriana foletti ( valjda se tako piše, nisam sigurna), ništa posebno, za prije spavanja malo jeftine romantike
slast na dnu pite mi je bio gušt - i da, vjerujem da ga slobodno može čitati i mlađa populacija
sljedeće ću potražiti ovu njegovu drugu knjigu ovu haringu i senf iz gornjeg posta- nisam ni znala da postoji
meni isto ne sjeda zeruya. više puta sam počinjala, i nikad dovršila. čitam srednji spol trenutno, mislim da se i tu spominjala. oduševljena sam dodijeljenim nobelom! alice munro prekrasno piše, a zimski vrt je uvjerljivo jedna od najdirljivijih priča koje sam čitala.
a ova moja andriana foletti ne da se ne piše tako, nego ni ne postoji vjerojatno :lol: - naime,spisateljica je adriana trigiani
jedva čekam alana bradleya
ponudit ću i mojoj curi da ga čita (10 god.)
Procitala knjigu India Knight, "My Life on a Plate" - British chick-lit, ali vrlo zabavan, za opustanje preporuka.
Sad citam jos jednu njezinu, "The Shops".
Robert Perišić, "Naš čovjek na terenu"
tek sam počela, ali djeluje obečavajuće.
Hvala, tanja :)
Meni se iz one zbirke Previse srece urezala prva (mislim da je prva) Dimensions. Od samog pocetka imas filing da je nesto uzasno u pozadini price. Kako prica ide, sve je uzasnija.
No, izvrsna!
Mene je i podsjetila na jednu poznatu žensku osobu, baš mi se urezala u sjećanje...
No, evo tu možete pročitati i neke njezine pripovjetke online: http://www.openculture.com/2013/10/r...ee-online.html
Dakle, spomenula sam Roberta Perišića i roman "Naš čovjek na terenu"
Dovršila sam ga i dajem veliku preporuku, čovjek izvrsno piše, iskreno, inteligentno, duhovito, ironično, savršen prikaz našeg društva.
Sad ga je MM dobio za lektiru :mrgreen:
Smogovce :)
Mali ima za lektiru, a mene vracaju u mladost.