Stranica 41 od 105 PrviPrvi ... 3139404142435191 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,001 do 2,050 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala svima na preporukama!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Konacno sam procitala Amos Oz, A Tale of Love and Darkness! Ajme, cijeloljeto sam ju varila. Po danu bi mozda jednu ili dvije stranice, a na vecerprije spavanja ne bas puno vise. Zapravo sto sam ju duze citala to mi je cijelaatmosfera postajala stvarnija i jasnija i cijeli njegov zivot interesantniji.Nisam fan od nabrajanja stotina imena ljudi, zemalja, mjesta, ulica... jer mi sesva ta imena onda pomjesaju...pomoglo mi je da on ima stil ponavljanjanajglavnijih znacajki nekog lika kroz cijelu knjigu, ali me to u pocetku zbunilo jer mi se na parmjesta cinilo kao da sam to vec citala (jesam!), tj kao da sam se zabunomvratila natrag u knjizi (nisam).
    Knjiga je jako lijepo napisana i jucer sam umjesto da zapocnem novu (kojusam kupila na kiosku jer je bila jeftina i jer sam mislila da ce mi trebati zacitanje na plazi. Nisam znala da ce me Oz zabavljati cijelo ljeto hehe) opetisla listati Tale of love and darkness i zapisivati neke pasose koji su me senajvise dojmili.
    Svakako za preporuciti.

I hvala na preporuci koja je dosla s ovog topica!
    Posljednje uređivanje od Mrs Happy : 26.09.2013. at 16:15

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Pocela citati H. Mantel, "Bring Up the Bodies", i uzivam u svakoj rijeci.
    Zavrsena i sa zaljenjem vracena u knjiznicu - jedna od onih knjiga koje bih mogla citati stalno ispocetka (btw, jucer je moja E. dozivjela istu stvar sa "BFG" od Dahla ). Ne mogu docekati 3. dio!

Sinoc sam pocela Brownov "Inferno" - nije lose, tipicno u njegovom stilu, cini se predvidljivo.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa Vidi poruku
    Konacno sam procitala Amos Oz, A Tale of Love and Darkness! Ajme, cijeloljeto sam ju varila. Po danu bi mozda jednu ili dvije stranice, a na vecerprije spavanja ne bas puno vise. Zapravo sto sam ju duze citala to mi je cijelaatmosfera postajala stvarnija i jasnija i cijeli njegov zivot interesantniji.Nisam fan od nabrajanja stotina imena ljudi, zemalja, mjesta, ulica... jer mi sesva ta imena onda pomjesaju...pomoglo mi je da on ima stil ponavljanjanajglavnijih znacajki nekog lika kroz cijelu knjigu, ali me to u pocetku zbunilo jer mi se na parmjesta cinilo kao da sam to vec citala (jesam!), tj kao da sam se zabunomvratila natrag u knjizi (nisam).
    Knjiga je jako lijepo napisana i jucer sam umjesto da zapocnem novu (kojusam kupila na kiosku jer je bila jeftina i jer sam mislila da ce mi trebati zacitanje na plazi. Nisam znala da ce me Oz zabavljati cijelo ljeto hehe) opetisla listati Tale of love and darkness i zapisivati neke pasose koji su me senajvise dojmili.
    Svakako za preporuciti.

I hvala na preporuci koja je dosla s ovog topica!
    I ja sam je jucer konacno procitala. A pocela sam na ljeto. I prvu polovicu knjige nikako procitat. A drugu nisam mogla stat citat. I totalno me deprimirala ta knjiga. Puno mi je zao i Amosa i roditelja i svih tamo.Al isto bih sad citala i Moj Michael, valjda da se jos malo deprimiram.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Netko je ovdje ljetos napisao za "Izgubljene dnevnike Adriana Molea", da su loša knjiga.
    Sad mi je ta knjiga došla pod ruku, i moram reći, ne da je to loša knjiga, nego uvjerljivo najlošija od svih nastavaka o A. Moleu, i jedna od najlošijih knjiga uopće koje sam čitala u zadnjih par godina! Jedva sam je dočitala do kraja, jer mi je bila i dosadna. Neuvjerljiva, ponavlja se (neke rečenice doslovno su prepisane iz prijašnjih nastavaka!), predvidivo...
    Ne preporučujem

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da se i ja priključim.. Trenutno čitam Sigmunda Freuda: 'Uvod u psihoanalizu', Ivu Andrića: 'Priča o vezirovu slonu' i Eshila 'Okovani Prometej'.. Uvijek čitam tri knjige istovremeno, jednu kao glavnu a ostalo za odmor od nje.. Totalna zbrka trenutno

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam je jucer konacno procitala. A pocela sam na ljeto. I prvu polovicu knjige nikako procitat. A drugu nisam mogla stat citat. I totalno me deprimirala ta knjiga. Puno mi je zao i Amosa i roditelja i svih tamo.Al isto bih sad citala i Moj Michael, valjda da se jos malo deprimiram.
    I ja sam odlucila da cu procitati Moj Michael, ali ne jos.

Nakon A tale of Love and Darkness, u par dana sam procitala Muz i Zena od Zeruya Shalev. To mi je nakon dugo dugo dugo vremena (godina) knjiga na hrvatskom. Bila je jeftinija od casopisa na kiosku pa sam ju kupila. Pristojno napisana,ali mi je cijela nekako neuvjerljiva. Nemojte me krivo shvatiti, mozda i postoje parovi koji su tako emotivni, burni, da ne velim na granici histerije i sa ucestalijim i snaznijim promjenama raspolozenja nego sto ih ima moja mama (u klimakteriju ), ali meni je tesko bilo povjerovati u puno toga. Mislim, kako netko danas moze imati oduzete noge a sutra biti slijep, a prekosutra otputovati na drugi kraj svijeta fizicki potpuno zdrav???

Onda sam u jednom danu (i noci) procitala totalno smece od knjige koju mi je dala nepoznata zena na plazi James Patterson i David Ellis Guilty Wives. Super za one koji vole krimice. Odlicna za odmor mozga.

Sada vec dva dana citam super tanasnu The Wawes of Virginie Woolf. To sam vec jednom prije par godina zapocela citati, ali nisam bila u pravom raspolozenju pa nikako da pohvatam konce. Sada mi se sve poslozilo od samog pocetka. Kad kazem sve, mislim, na "tko je tko". Vec sam jednom napisala, kad u knjizi ima odjednom vise likova, svi mi se ispremjesaju, a ovdje ih nema tako puno, ali su svi odmah zajedno od prve stranice. Ovo je knjiga u kojoj se nadam da cu uzivati slijedecih nekoliko tjedana.
    Posljednje uređivanje od Mrs Happy : 08.10.2013. at 19:56

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

(...) Muz i Zena od Zeruya Shalev. To mi je nakon dugo dugo dugo vremena (godina) knjiga na hrvatskom. Bila je jeftinija od casopisa na kiosku pa sam ju kupila. Pristojno napisana,ali mi je cijela nekako neuvjerljiva. Nemojte me krivo shvatiti, mozda i postoje parovi koji su tako emotivni, burni, da ne velim na granici histerije i sa ucestalijim i snaznijim promjenama raspolozenja nego sto ih ima moja mama (u klimakteriju ), ali meni je tesko bilo povjerovati u puno toga. Mislim, kako netko danas moze imati oduzete noge a sutra biti slijep, a prekosutra otputovati na drugi kraj svijeta fizicki potpuno zdrav???
    Nisi jedina, i ja sam imala slične dojmove o toj knjizi.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nakon A tale of Love and Darkness, u par dana sam procitala Muz i Zena od Zeruya Shalev. To mi je nakon dugo dugo dugo vremena (godina) knjiga na hrvatskom. Bila je jeftinija od casopisa na kiosku pa sam ju kupila. Pristojno napisana,ali mi je cijela nekako neuvjerljiva. Nemojte me krivo shvatiti, mozda i postoje parovi koji su tako emotivni, burni, da ne velim na granici histerije i sa ucestalijim i snaznijim promjenama raspolozenja nego sto ih ima moja mama (u klimakteriju ), ali meni je tesko bilo povjerovati u puno toga. Mislim, kako netko danas moze imati oduzete noge a sutra biti slijep, a prekosutra otputovati na drugi kraj svijeta fizicki potpuno zdrav???
    Kod njega je bolest bila na psihičkoj, a ne na fizičkoj bazi, od početka je to naglašeno pa mi se onda ni ovakav razvoj nije činio nemoguć.
    Svejedno, da sam pročitala samo ovu njenu knjigu, ne bih se toliko oduševila Zeruyom Shalev, ali Kasna obitelj mi je vrh vrhova, totalno me pridobila.
    Mislim da za Zeruyu moraš biti barem malo iracionalan, ili imati razumijevanja za takve

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

slažem se, Angie

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I ja sam odlucila da cu procitati Moj Michael, ali ne jos.
    Ne mogu ni ja odma... prvo sam malo presla na Dostojevskog i Idiota (po drugi put ove godine). I bas ga uzivam citat. Procitala sam prvih 100 strana u jednom dahu. Meni on prekrasno pise.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Sinoc sam pocela Brownov "Inferno" - nije lose, tipicno u njegovom stilu, cini se predvidljivo.
    Vrlo, vrlo predvidljivo! Da ne kazem da sam nakon nekih 50-ak stranica tocno znala tocno mjesto grada u kojemu ce zavrsiti potragu... Tako da, ono - za nekakvo opustanje je u redu, ali s obzirom na to da bi to trebao biti krimic, nije mi nimalo bio napet.
    Usto, djeluje kao da su ga narucile turisticke zajednice Firenze, Venecije i Istanbula....
    Ne bih ga preporucila dalje, iskreno.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja čitam Alana Bradleyja. Najprije sam progutala Slast na dnu pite, sad čitam Dimljenu haringu bez senfa.
    Pitko i opuštajuće, krimići s jedanaestogodišnjom detektivkom u glavnoj ulozi.

Nakon Pavičićevog Broda u dvorištu, izvrsnog ali depresivnog, baš ono što mi je trebalo da se oporavim.
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 09.10.2013. at 13:12

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Ja čitam Alana Bradleyja. Najprije sam progutala Slast na dnu pite, sad čitam Dimljenu haringu bez senfa.
    Pitko i opuštajuće, krimići s jedanaestogodišnjom detektivkom u glavnoj ulozi.

Nakon Pavičićevog Broda u dvorištu, izvrsnog ali depresivnog, baš ono što mi je trebalo da se oporavim.
    Zgodno zvuči. Da li bi bilo pogodno i za djecu malo stariju od glavne junakinje?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sigurna sam da bi

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sigurna sam da bi
    Fala puno! Odoh danas u knjižnicu - mjesec dana su bili zatvoreni (popis i otpis) pa jedva čekam.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se, Angie
    i ja
    meni je ta knjiga odlična

ne čita se lako , čak ti je i mučno dok čitaš
    kasnu ljubav još nisam čitala. kupila sam si je na interliberu i čeka me.

ja trenutno čitam marqueza, zlu kob
    onako, u njegovu stilu, brzo se čita. no, nije bolesno

što se tiče nekih preporuka: nedavno sam pročitala beloved od toni morrison. brrrrr
    ne znam je li netko čitao nešto njezino. ja sam zasad pročitala još solomonovu pjesmu i ljubav. super piše.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Zgodno zvuči. Da li bi bilo pogodno i za djecu malo stariju od glavne junakinje?
    Moj dojam je suprotan od Svimbinog, iako je Slast na dnu pite u šibenskoj knjižnici na Odjelu za mladež. Ali druge dvije iz ove serije romana su na odjelu za odrasle.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

obožavateljice Alice Munro, jeste li vidjele da je dobila Nobela za književnost?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

obožavateljice Alice Munro, jeste li vidjele da je dobila Nobela za književnost?
    Daaaa
    Baš me razveselila ta vijest danas.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bravo za Munro!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Super! Bravo za Munro!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma ja bih rekla bravo za Švedsku akademiju da su prepoznali vrijednost njezinih djela. Jer u povijesti im to nije uvijek uspijevalo.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jedan od najzasluženijih Nobela :pljesak:

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Supeeer!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A posebne čestitke idu urednici izdavačke kuće Oceanmore, koja je u HR izdala zbirke priča Alice Munro, ali i romane Herthe Müller, isto nobelovke. super su mi njihova izdanja, ne podilaze jeftinom ukusu publike.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nadam se da će sada u Hr izdati još Munroinih djela. Ove dvije zbirke priča su mi bile samo za pod zub.
    Jako volim kako piše.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

čitam mašu kolanović - sloboština barbie - fora i pitko - kao da pričam s prijateljicom
    muž i žena nisam mogla do kraja pročitati - nekako mučno i rastrzano, nisam trenutno za takvu vrstu knjige
    brak na talijanski način - andriana foletti ( valjda se tako piše, nisam sigurna), ništa posebno, za prije spavanja malo jeftine romantike

slast na dnu pite mi je bio gušt - i da, vjerujem da ga slobodno može čitati i mlađa populacija
    sljedeće ću potražiti ovu njegovu drugu knjigu ovu haringu i senf iz gornjeg posta- nisam ni znala da postoji
    Posljednje uređivanje od flopica : 12.10.2013. at 07:17

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku

slast na dnu pite mi je bio gušt - i da, vjerujem da ga slobodno može čitati i mlađa populacija
    sljedeće ću potražiti ovu njegovu drugu knjigu ovu haringu i senf iz gornjeg posta- nisam ni znala da postoji
    Dimljena haringa bez senfa je treći dio -baš sam je digla.
    drugi dio je Korov, vješala i krvnikova kukuljica.
    Baš su fora knjige.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni isto ne sjeda zeruya. više puta sam počinjala, i nikad dovršila. čitam srednji spol trenutno, mislim da se i tu spominjala. oduševljena sam dodijeljenim nobelom! alice munro prekrasno piše, a zimski vrt je uvjerljivo jedna od najdirljivijih priča koje sam čitala.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a ova moja andriana foletti ne da se ne piše tako, nego ni ne postoji vjerojatno - naime,spisateljica je adriana trigiani
    jedva čekam alana bradleya
    ponudit ću i mojoj curi da ga čita (10 god.)

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Procitala knjigu India Knight, "My Life on a Plate" - British chick-lit, ali vrlo zabavan, za opustanje preporuka.
    Sad citam jos jednu njezinu, "The Shops".

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Robert Perišić, "Naš čovjek na terenu"
    tek sam počela, ali djeluje obečavajuće.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    alice munro prekrasno piše, a zimski vrt je uvjerljivo jedna od najdirljivijih priča koje sam čitala.
    Sasa, u kojoj je to zbirci prica?

Znam da ima neka knjiga zimski vrt, no cini se da mislis na alice munro.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Sasa, u kojoj je to zbirci prica?

Znam da ima neka knjiga zimski vrt, no cini se da mislis na alice munro.
    "Zimski vrt" je zadnja pripovijetka u zbirci "Služba, družba, prošnja, ljubav, brak" Alice Munro
    I meni je ta priča ostala u posebnom sjećanju, više nego ijedna druga iz te zbirke.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala, tanja
    Meni se iz one zbirke Previse srece urezala prva (mislim da je prva) Dimensions. Od samog pocetka imas filing da je nesto uzasno u pozadini price. Kako prica ide, sve je uzasnija.
    No, izvrsna!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Dimljena haringa bez senfa je treći dio -baš sam je digla.
    drugi dio je Korov, vješala i krvnikova kukuljica.
    Baš su fora knjige.
    A kako se zove prvi dio?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala, tanja
    Meni se iz one zbirke Previse srece urezala prva (mislim da je prva) Dimensions. Od samog pocetka imas filing da je nesto uzasno u pozadini price. Kako prica ide, sve je uzasnija.
    No, izvrsna!
    Mene je i podsjetila na jednu poznatu žensku osobu, baš mi se urezala u sjećanje...
    No, evo tu možete pročitati i neke njezine pripovjetke online: http://www.openculture.com/2013/10/r...ee-online.html

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dakle, spomenula sam Roberta Perišića i roman "Naš čovjek na terenu"
    Dovršila sam ga i dajem veliku preporuku, čovjek izvrsno piše, iskreno, inteligentno, duhovito, ironično, savršen prikaz našeg društva.
    Sad ga je MM dobio za lektiru

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Smogovce
    Mali ima za lektiru, a mene vracaju u mladost.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A kako se zove prvi dio?

Slast na dnu pite

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nisam znala kako se zove drugi dio, ali se u Haringi kuži da postoji nešto između, međutim, samo zbog nekih usputnih primjedbi (recimo, na inspektorovu ženu, koju Flavia u Slasti nije upoznala), inače uopće ne smeta, ne fali u čitanju.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

India Knight, The Shops - nesto kao prirucnik za shopping, s ubacenim pricicama. Osrednje zanimljiva.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kniga o ljetu, Tove Jansson - u kratkim, toplim i poučnim poglavljima. Otok, jedna senilna, bolesna i pametna baka i jedna prekrasna, slobodoumna djevojčica Sophie. I njihova svakodnevnica, naizgled učmala, monotona, no puna dogodovština. Poučna, topla, preporučam.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

citam raj zaista postoji
    http://www.vbz.hr/Raj-zaista-postoji-_b21809.aspx
    lijepa knjigica

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nisam znala kako se zove drugi dio, ali se u Haringi kuži da postoji nešto između, međutim, samo zbog nekih usputnih primjedbi (recimo, na inspektorovu ženu, koju Flavia u Slasti nije upoznala), inače uopće ne smeta, ne fali u čitanju.
    Može se čitati zasebno, da.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jose Carlos Somoza: Clara i polusjena
    Odlična priča o izmišljenoj "grani" slikarstva, hiperdramatsko slikarstvo gdje su ljudi platna + nekoliko ubojstava.
    Već sam prije preporučila njegovu knjigu Spilja ideja koja se događa u vrijeme antičke grčke, a ova mi je još bolja.

http://www.dzepna.com/somoza_clara_i_polusjena.htm

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Olja Savičević-Ivančević, Adio kauboju
    Ratko Cvetnić, Polusan
    izvrsne!!!
    Sad se pokušavam dokopati njegove Povijesti instituta.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Izvrstan je i njegov "Kratak izlet", o sudjelovanju u Domovinskom ratu, preporučujem.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Jose Carlos Somoza:
    Već sam prije preporučila njegovu knjigu Spilja ideja koja se događa u vrijeme antičke grčke
    Ova bi mi sad mogla bas dobro sjesti, hvala na preporuci!

Sinoc sam pocela citati knjigu Gilberta Sinoue-a, trazila sam prijevod na hrvatski ali nisam nasla, u originalu je "Le ‰cri des pierres" - o uzorku izraelsko-palestinskog sukoba (i opcenito arapskog pitanja) i posljedicama na obitelji razlicitih religijskih skupina. Zasad vrlo zanimljivo i detaljno (pocinje od perioda kada je Sueski kanal dan u koncesiju na 99 godina).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •