Ako nema osobe koja će se pobrinuti za to da je u njoj dovoljno liječnika koji će obaviti pobačaj, tj. ako je to sav liječnički kadar (kao u slučaju Mirele Čavajde), tko rješava taj problem? (
https://hr.n1info.com/vijesti/u-sest...iziv-savjesti/)
Isti ti liječnici koji se prizivaju na savjest? Je li tako u praksi? Pa zašto se onda zaziva osnivanje registra liječnika s prizivom savjesti ili onih bez njega? Da stvari funkcioniraju u praksi onako kako si navela, ne bi bilo potrebe za ovime.
A i da razumiješ s čime se osoba koja se poziva na priziv savjesti (i to ne ona licemjerna, koja pobačaje obavlja privatno, a ničije konkretno ime ovdje još nije navedeno, nakon silnih Tančinih optužbi:roll: i sl.) suočava u svojoj moralnoj dvojbi, razumjela bi zašto ne može pacijenta uputiti drugom liječniku (jer je i to upućivanje za takvu osobu također sudjelovanje u činu pobačaja). Smijte se tome, ali da, to je tako. I moja je prijateljica dala svojoj novac za pobačaj (dok su bile studentice) pa se danas itekako smatra sudionikom u pobačaju. Ali jasno mi je da vi to ne možete razumjeti. I ne želite. Pa se vrati na moj ranojutarnji post u kojem sam konstatirala
zašto, između ostalog, nikad neće doći do promjena u ovom društvu.
Što se pozivanja na Zakon o liječništvu tiče (ne znam bih li se smijala ili plakala zbog toga), primjerice, bivši branitelj Josip Rožić, koji je odbio cjepivo i zbog toga nije dobio potrebnu terapiju, uskoro je preminuo (pod Ćorušićevom paskom). 21-godišnji Ivica Žolek skinut je transplantacijske liste, a preduvjet za vraćanje na nju bio je da se svi članovi njegove obitelji cijepe. Dok je trajala ta tarapana, i on je u međuvremenu preminuo. Što su odvratni mediji iskonstruirali iz njihovih priča, znaju samo njihove obitelji i mi koji smo osobno upoznati s njihovim pričama. U kojem ti bajkovitom svijetu živiš? Pozivaš se na taj smrdljivi zakon?
A otkaz je dobio medicinski tehničar Kristijan Višak, dobitnik nagrade Ponos Hrvatske, kao i Marija Dunđer Penava, medicinska sestra koja je sa životno ugroženom djecom radila u smjenama od 12 sati. I Patricia Perković., koja je godinu prije dobila priznanje za svoj herojski rad u doba potresa. Sve zbog odbijanja cjepiva. Hoćeš da nastavim? Vi se borite i za ove ljude? A Zakon o liječništvu se poštovao?
Ne, vi ne da se ne borite za njih, vi nikad niste ni čuli za njih.
A navest ćeš mi do u detalj na koje su sve načine ugrožena ženina reproduktivna prava?
Gle, svatko neka se bori za ono što mu je važno, ali nemoj mi prodavati te jeftine fore. I da, zaista smatram da se zabavljaš pišući o svemu ovome, a ovo je posljednja tema na svijetu koja bi trebala biti zabavna.
I Riri, što se molitelja tiče, nekako sam stekla dojam ovdje na forumu, kako se misli da je molitva jedini način djelovanja. Ja kao javni nemolitelj8-) mogu istaknuti da je to sasvim usputni način djelovanja, koji traje samo 40 dana, i to u vrijeme korizme.
Rad udruge (čiji nisam član /mislim da ih je trenutačno 5 ili 6 stalno zaposlenih/ već povremeno volontiram(o)) svoj rad prije svega temelji na edukaciji i nabavljanju svega potrebnoga. Udruzi se javljaju žene koje su u potrebi ili članovi njihovih obitelji, a tu onda uskaču volonteri - briga za smještaj, hranu, odjeću, opremu za bebe, čak i za mogući posao i sl. Posla je preko glave, u svakom slučaju. Udruga djeluje vrlo konkretno i vrlo korisno. Nekako sam stekla dojam da se sva krivnja prebacuje na molitelje i da je to jedini modus operandi te udruge, a zapravo je sporedni. :-)
Mislim i da je to bilo namjerno, što je ekipa ovdje isticala stalno jedno te isto, uopće ne želeći vidjeti čime se udruga zapravo bavi.
Pa kad MM-a netko u radno vrijeme nazove da nabavi kinderbet ili nešto mnogo ozbiljnije, ne ostaje baš mnogo vremena za molitvu, već samo za konkretno djelovanje.
Emsina mala, jesmo li gotove nas dvije?