Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja verujem da je jedan od motiva i zloća, maskirana u samoispravnost. Uz profit naravno.

Žene koje žele trudnoću i bebu, i muče se da je ostvare kroz MPO, njima treba otežati maksimalno i sprečiti ih.

E ali žene koje trudnoću ne žele i muče se da je ne ostvare, pa- i njima treba otežati maksimalno.

A ni seksualno obrazovanje ne treba uvesti, da ne bi žene imale kontrolu nad svojim životom i začećem i ne daj bože uživale u seksu više a ne manje.

Pri tome bi rezultat takvih inicijativa bilo manje željenih i voljenih beba, a više neželjenih. I generalno više mizernih ljudi a manje srećnih.

Kako čovek uopšte da vidi dobre namere u celokupnom delovanju?

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja verujem da je jedan od motiva i zloća, maskirana u samoispravnost. Uz profit naravno.

Žene koje žele trudnoću i bebu, i muče se da je ostvare kroz MPO, njima treba otežati maksimalno i sprečiti ih.

E ali žene koje trudnoću ne žele i muče se da je ne ostvare, pa- i njima treba otežati maksimalno.

Pri tome bi rezultat takvih inicijativa bilo manje željenih i voljenih beba, a više neželjenih. I generalno više mizernih ljudi a manje srećnih.

Kako čovek uopšte da vidi dobre namere u celokupnom delovanju?
    Da, zloba, "sto bi drugome bilo lakse nego meni".
    Sjecam se komentara jednog poljskog ginekologa vezanog za zabranu pobacaja zeni kojoj je prijetila sljepoca ukoliko se trudnoca nastavi.
    Lakonski je utvrdio da se "patnja ne moze izbjegavati, i da zasto ljudi misle da se ne treba patiti..".
    Na slicne komentare ponekad naidem i na forumima. Patnja i zrtva su ocito jedini nacin da se ugodi nebeskoj administraciji. Ali da ne ispadne tako metafizicki, ajmo tvrditi da su embriji "male osobe" i pitati medicinski fakultet nesto o tome .

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Emsina mala prvotno napisa Vidi poruku
    Sjecam se komentara jednog poljskog ginekologa vezanog za zabranu pobacaja zeni kojoj je prijetila sljepoca ukoliko se trudnoca nastavi.
    Lakonski je utvrdio da se "patnja ne moze izbjegavati, i da zasto ljudi misle da se ne treba patiti..".

Na slicne komentare ponekad naidem i na forumima. Patnja i zrtva su ocito jedini nacin da se ugodi nebeskoj administraciji. Ali da ne ispadne tako metafizicki, ajmo tvrditi da su embriji "male osobe" i pitati medicinski fakultet nesto o tome .
    S obzirom da si izjavila da ne postoji nijedan validan razlog za pobačaj računam da se slažeš da tim poljskim ginekologom.

Ja se pitam zašto je sebi birao profesiju koju je birao, novac sigurno nije razlog jer ima i boljih načina da se zaradi.

Govorili smo o zlobi i drago mi je što se slažeš sa mnom da su često motivi čista zloba.

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Je baš, zloba i profit Pa sigurna sam ja da je "lakše" tako kako vi radite odnosno podržavate. Ako se nađete u neplaniranoj situaciji, jednostavno odstranite onog koji vam ugrožava ugodnost vašeg života (ne mislim pri tome kad je stvarno ugroženo zdravlje žene, a takvih situacija na sreću nema puno), da ne kažem parazita, i problem je riješen. Nema govora o preuzimanju odgovornosti za nastalu situaciju. Jok. Maknemo uzročnika i sve 5.
    Meni liči da takve osobe u svim životnim situacijama se tako postavljaju. Bježe od nje, zagnjure glavu u pijesak ili na neki bezbolni način eskiviraju svoje odgovornosti i/ili ih prebace na drugoga. Za razliku od takvih, meni je hrabra ona žena (i muškarac) koji će se suočiti s nastalom životnom situacijom. Prihvatiti ju takvu kakva je (ako se ne može popraviti na uštrb drugoga), bez obzira što ju mi nismo tako zamišljali, što smo imali drukčije želje i vizije. Izvući iz nje najbolje što možemo, da ne kažem prihvatiti križ koji nam je dan (makar znam da ne volite tu riječ, nije popularna, u današnje vrijeme sve mora biti lagodno i ugodno). (-i to sve gledano u svjetlu podataka da većinu abortusa naprave zdrave žene u najboljim godinama za trudnoću: 20-40) Jer život je takav, ne ide uvijek sve po špagi i često nas iznenadi. A naš takav odgovoran i požrtvovan pristup donijeti će nam sigurno unutarnji mir i božji blagoslov. I to je vjerojatno ono što je taj poljski ginekolog htio naglasiti, da ne treba patnju izbjegavati pod svaku cijenu, jer se ona u životu niti ne može izbjeći, naročito ne neke prognoze sa malom vjerojatnosti da će se dogoditi. Kao da je išta u životu 100% sigurno.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj elleanora prvotno napisa Vidi poruku
    Ako se nađete u neplaniranoj situaciji, jednostavno odstranite onog koji vam ugrožava ugodnost vašeg života (ne mislim pri tome kad je stvarno ugroženo zdravlje žene, a takvih situacija na sreću nema puno), da ne kažem parazita, i problem je riješen. Nema govora o preuzimanju odgovornosti za nastalu situaciju. Jok. Maknemo uzročnika i sve 5.
    Meni liči da takve osobe u svim životnim situacijama se tako postavljaju. Bježe od nje, zagnjure glavu u pijesak ili na neki bezbolni način eskiviraju svoje odgovornosti i/ili ih prebace na drugoga. Za razliku od takvih, meni je hrabra ona žena (i muškarac) koji će se suočiti s nastalom životnom situacijom. Prihvatiti ju takvu kakva je (ako se ne može popraviti na uštrb drugoga), bez obzira što ju mi nismo tako zamišljali, što smo imali drukčije želje i vizije. Izvući iz nje najbolje što možemo, da ne kažem prihvatiti križ koji nam je dan (makar znam da ne volite tu riječ, nije popularna, u današnje vrijeme sve mora biti lagodno i ugodno)..
    Ja sam uvjerena da većina žena jako dobro promisli i da je daleko od da eto nismo spremne izaći iz zone konfora. I kako ti možeš znati da te žene nemaju već svoje križeve pa su se eto zato donijele odluke koje jesu.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I to je vjerojatno ono što je taj poljski ginekolog htio naglasiti, da ne treba patnju izbjegavati pod svaku cijenu, jer se ona u životu niti ne može izbjeći, naročito ne neke prognoze sa malom vjerojatnosti da će se dogoditi. Kao da je išta u životu 100% sigurno.
    Da li si ti pažljivo pročitala rečenicu "komentara jednog poljskog ginekologa vezanog za zabranu pobacaja zeni kojoj je prijetila sljepoca ukoliko se trudnoca nastavi"?

Poljski ginekolog nije dao svoje uopšteno mišljenje, nego mišljenje o konkretnoj ženi kojoj je pretio konkretni stopostotni invaliditet ako nastavi trudnoću. Odakle ti uopšte da je verovatnoća slepila bila "mala"? Ti misliš da doktori takve prognoze daju olako? Da li si svesna koliko je takva prognoza ozbiljna?

Ako krećeš od stanovišta da doktori pojma nemaju šta rade, onda stvarno nema zajedničkog jezika.

Ako ti je opet u redu da žena oslepi da bi rodila dete, i to je tvoje validno gledište sa kojim se ja nikako ne slažem.

Ali prebaciti priču sa "mogućnost slepila ako se trudnoća nastavi" na "lakomislene žene koje beže od svojih odgovornosti" je stvarno degutantno ako ćeš citirati tog poljskog ginekologa.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Je baš, zloba i profit Pa sigurna sam ja da je "lakše" tako kako vi radite odnosno podržavate. Ako se nađete u neplaniranoj situaciji, jednostavno odstranite onog koji vam ugrožava ugodnost vašeg života (ne mislim pri tome kad je stvarno ugroženo zdravlje žene, a takvih situacija na sreću nema puno), da ne kažem parazita, i problem je riješen. Nema govora o preuzimanju odgovornosti za nastalu situaciju. Jok. Maknemo uzročnika i sve 5.
    Meni liči da takve osobe u svim životnim situacijama se tako postavljaju. Bježe od nje, zagnjure glavu u pijesak ili na neki bezbolni način eskiviraju svoje odgovornosti i/ili ih prebace na drugoga. Za razliku od takvih, meni je hrabra ona žena (i muškarac) koji će se suočiti s nastalom životnom situacijom. Prihvatiti ju takvu kakva je (ako se ne može popraviti na uštrb drugoga), bez obzira što ju mi nismo tako zamišljali, što smo imali drukčije želje i vizije. Izvući iz nje najbolje što možemo, da ne kažem prihvatiti križ koji nam je dan (makar znam da ne volite tu riječ, nije popularna, u današnje vrijeme sve mora biti lagodno i ugodno). (-i to sve gledano u svjetlu podataka da većinu abortusa naprave zdrave žene u najboljim godinama za trudnoću: 20-40) Jer život je takav, ne ide uvijek sve po špagi i često nas iznenadi. A naš takav odgovoran i požrtvovan pristup donijeti će nam sigurno unutarnji mir i božji blagoslov. I to je vjerojatno ono što je taj poljski ginekolog htio naglasiti, da ne treba patnju izbjegavati pod svaku cijenu, jer se ona u životu niti ne može izbjeći, naročito ne neke prognoze sa malom vjerojatnosti da će se dogoditi. Kao da je išta u životu 100% sigurno.
    Oni, ti, elleanora, uopće nisu u stanju pročitati ono što si ZAISTA napisala. Ne mogu, ne žele, svejedno, sve dovode do apsurda. A stvarno si sve lijepo sažela.
    Da ne spominjem činjenicu kako uredno izbjegavaju komentirati slučaj poput Ririna sina ili moje kume čijoj su djeci "dane" potpuno krive prognoze (naravno da prenatalna dijagnostika griješi). Obje su rodile zdravu djecu unatoč vrlo lošim "prognozama". Mnoge bi žene na temelju takvih prognoza pobacile, potpuno iskključujući mogućnost da je s djetetom sve u redu (pa u konačnici - nikad to i ne doznaju). I to je sve ok. U njihovu istinoljubivom svijetu.

Znaš, elleanora, kad te se pita: Otkud ti znaš da te žene ... to i to? Postavi i ti njima isto to pitanje. One ti znaju odgovor, 100 %.

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Znaš, elleanora, kad te se pita: Otkud ti znaš da te žene ... to i to? Postavi i ti njima isto to pitanje. One ti znaju odgovor, 100 %.
    Ma da, znam. Zanemare poantu, a uhvate se nekog detalja. I onda kad to još izvuku iz konteksta ili okrenu na svoj mlin... Ne da mi se to...

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma da, znam. Zanemare poantu, a uhvate se nekog detalja. I onda kad to još izvuku iz konteksta ili okrenu na svoj mlin... Ne da mi se to...
    Da, baš tako. Pozdrav.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sa moje tačke gledišta, ti si ta koja je poljskog ginekologa apsolutno izvukla iz konteksta i okrenula na svoj mlin, i svoju tačku gledišta sam argumentovala u više rečenica.

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Sa moje tačke gledišta, ti si ta koja je poljskog ginekologa apsolutno izvukla iz konteksta i okrenula na svoj mlin, i svoju tačku gledišta sam argumentovala u više rečenica.
    Pa daj mi pošalji link gdje piše nešto o tome s tim poljskim ginekologom, pa ću sama procijeniti tko je izvukao iz konteksta - ja ne uspijevam ništa pronaći

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

(-i to sve gledano u svjetlu podataka da većinu abortusa naprave zdrave žene u najboljim godinama za trudnoću: 20-40) Jer život je takav, ne ide uvijek sve po špagi i često nas iznenadi. A naš takav odgovoran i požrtvovan pristup donijeti će nam sigurno unutarnji mir i božji blagoslov. I to je vjerojatno ono što je taj poljski ginekolog htio naglasiti, da ne treba patnju izbjegavati pod svaku cijenu, jer se ona u životu niti ne može izbjeći, naročito ne neke prognoze sa malom vjerojatnosti da će se dogoditi. Kao da je išta u životu 100% sigurno.
    Prema ovom tvom rasponu sam u "najboljim godinama za trudnocu", iako na samoj gornjoj granici. Imam kronicni Morbus Basedow, sto mislis, moram li roditi i riskirati pogorsanje?
    Ta bolest se tretira tireostaticima i drzi pod kontrolom, nisam zivotno ugrozena, ali bi mi prijetila operacija prilikom pogorsanja.

Znaci, spremnost na trudnocu je kronoloska dob i trenutno zdravstveno stanje?
    Izvini, ali meni to djeluje kao procjena za uzgoj junica.
    Sto bi to bila "zdrava zena"? Ona bez ikakvih tegoba, sa sitnim tegobama, s kronicnim bolestima pod kontrolom?
    Da ne duljim, svaka trudnoca moze kod sasvim zdrave zene, sa sasvim zdravim plodom "sama po sebi" proizvesti po zivot i zdravlje opasna stanja sa vecom ili manjom mogucnoscu medicinske sanacije tih stanja.
    S obzirom na to da svoj zivot ni u kojem trenutku ne moras izloziti da bi spasila drugi, ne vidim niti jedan argument da se zenu prisili da protiv svoje volje 9 mjeseci nosi glavu u torbi.
    Ukoliko,pak, nesto od toga za sebe odlucis i odaberes, imas svako pravo na to, i nekako ne vidim da te od toga bilo tko pokusava odgovoriti.

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Prema ovom tvom rasponu sam u "najboljim godinama za trudnocu", iako na samoj gornjoj granici. Imam kronicni Morbus Basedow, sto mislis, moram li roditi i riskirati pogorsanje?
    Ta bolest se tretira tireostaticima i drzi pod kontrolom, nisam zivotno ugrozena, ali bi mi prijetila operacija prilikom pogorsanja.

Znaci, spremnost na trudnocu je kronoloska dob i trenutno zdravstveno stanje?
    Izvini, ali meni to djeluje kao procjena za uzgoj junica.
    Sto bi to bila "zdrava zena"? Ona bez ikakvih tegoba, sa sitnim tegobama, s kronicnim bolestima pod kontrolom?
    Da ne duljim, svaka trudnoca moze kod sasvim zdrave zene, sa sasvim zdravim plodom "sama po sebi" proizvesti po zivot i zdravlje opasna stanja sa vecom ili manjom mogucnoscu medicinske sanacije tih stanja.
    S obzirom na to da svoj zivot ni u kojem trenutku ne moras izloziti da bi spasila drugi, ne vidim niti jedan argument da se zenu prisili da protiv svoje volje 9 mjeseci nosi glavu u torbi.
    Ukoliko,pak, nesto od toga za sebe odlucis i odaberes, imas svako pravo na to, i nekako ne vidim da te od toga bilo tko pokusava odgovoriti.
    Nisam nigdje izjednačila spremnost na trudnoću s kronološkom dobi i zdravstvenim stanjem, ali nekako uvijek sve izvrnete kako vama paše.
    Znači vama jedino dolazi u obzir da život ide točno prema vašim planovima. Ako trudnoća nastupi prerano, ah pa riješit ću je se, sad mi nikako ne odgovara. Pa za par godina, sad želim ostati trudna i na silu moram roditi -govorim o hipotetskoj osobi, ajmo na umjetnu oplodnju. I sve tako ukrug.
    Pa znaš li ti da i sam život može "sam po sebi" proizvesti po život i zdravlje opasna stanja. A da trudnoća može smanjiti rizik od raka dojke i jajnika.
    A za prisilu, to niti ja ne mislim da je u redu ikoga na išta prisiljavati. Niti bih tebi s tvojim zdravstvenim stanjem govorila što ti trebaš napraviti. Ali ukazivati na drugu stranu medalje valjda smijem.

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

Nisam nigdje izjednačila spremnost na trudnoću s kronološkom dobi i zdravstvenim stanjem, ali nekako uvijek sve izvrnete kako vama paše.
    Znači vama jedino dolazi u obzir da život ide točno prema vašim planovima. Ako trudnoća nastupi prerano, ah pa riješit ću je se, sad mi nikako ne odgovara. Pa za par godina, sad želim ostati trudna i na silu moram roditi -govorim o hipotetskoj osobi, ajmo na umjetnu oplodnju. I sve tako ukrug.
    Pa znaš li ti da i sam život može "sam po sebi" proizvesti po život i zdravlje opasna stanja. A da trudnoća može smanjiti rizik od raka dojke i jajnika.
    A za prisilu, to niti ja ne mislim da je u redu ikoga na išta prisiljavati. Niti bih tebi s tvojim zdravstvenim stanjem govorila što ti trebaš napraviti. Ali ukazivati na drugu stranu medalje valjda smijem.
    Spominjes zdravlje i kronolosku dob u kontekstu zena koje najcesce odlaze na pobacaj. Zasto taj kriterij spominjes, osim ako se ne slazes s odlukama upravo tih zena? Da preformuliram, pretpostavljas da zdrave zene u tim godinama, ukoliko su "zdrave" trebaju prihvatiti "svoj kriz".
    Da, zivot sam po sebi moze proizvesti razna stanja na koja nemamo mogucnost utjecaja.
    Ovdje imamo mogucnost utjecaja i mogucnost odluke da neka od tih stanja, u socijalnom i medicinskom smislu preveniramo. Kao sto imas pravo sjesti u auto i izloziti se riziku. Imas pravo to i ne uciniti i biti pjesak pa se izloziti toj vrsti rizika.
    U oba slucaja ces imati pravo na medicinsku skrb koja ce pokusati amortizirati odluku da se riziku izlozis, nece procjenjivati prirodu tvohe odluke.

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

Dakle, da zakljucim, nemoguce je odrediti koji bi to kriterij bio kojim bi se mjerila opravdanost necije odluke. S obzirom da u ovoj konkretnoj situaciji koju sam izlozila nije moguce dati odgovor na to pitanje, ne bi moglo biti moguce vezano za bilo koju zenu odrediti koliko su njezini osobni razlozi prihvatljivi.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Znači vama jedino dolazi u obzir da život ide točno prema vašim planovima.
    To bi bio i moj zaključak.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •