Je baš, zloba i profit

Pa sigurna sam ja da je "lakše" tako kako vi radite odnosno podržavate. Ako se nađete u neplaniranoj situaciji, jednostavno odstranite onog koji vam ugrožava ugodnost vašeg života (ne mislim pri tome kad je stvarno ugroženo zdravlje žene, a takvih situacija na sreću nema puno), da ne kažem parazita, i problem je riješen. Nema govora o preuzimanju odgovornosti za nastalu situaciju. Jok. Maknemo uzročnika i sve 5.
Meni liči da takve osobe u svim životnim situacijama se tako postavljaju. Bježe od nje, zagnjure glavu u pijesak ili na neki bezbolni način eskiviraju svoje odgovornosti i/ili ih prebace na drugoga. Za razliku od takvih, meni je hrabra ona žena (i muškarac) koji će se suočiti s nastalom životnom situacijom. Prihvatiti ju takvu kakva je (ako se ne može popraviti na uštrb drugoga), bez obzira što ju mi nismo tako zamišljali, što smo imali drukčije želje i vizije. Izvući iz nje najbolje što možemo, da ne kažem prihvatiti križ koji nam je dan (makar znam da ne volite tu riječ, nije popularna, u današnje vrijeme sve mora biti lagodno i ugodno). (-i to sve gledano u svjetlu podataka da većinu abortusa naprave zdrave žene u najboljim godinama za trudnoću: 20-40) Jer život je takav, ne ide uvijek sve po špagi i često nas iznenadi. A naš takav odgovoran i požrtvovan pristup donijeti će nam sigurno unutarnji mir i božji blagoslov. I to je vjerojatno ono što je taj poljski ginekolog htio naglasiti, da ne treba patnju izbjegavati pod svaku cijenu, jer se ona u životu niti ne može izbjeći, naročito ne neke prognoze sa malom vjerojatnosti da će se dogoditi. Kao da je išta u životu 100% sigurno.