eh.
Printable View
Ma nego šta nego vidim, smeta me taj nesrazmjer na Forumu, a u životu još i više.
Ali baš zato te pitam, zašto nam to pišeš svaki čas? Je li ih mi moramo i možemo privest? Piši negdje očevima, šta majkama prigovaraš da očevi ne pišu? I gdje je tvoj? :mrgreen: (Ako nisi jednoroditeljka, sori, nisam upućena u tvoj bračni status.)
a ne..ja od starta znam da je to moja mana, pa u situacijama kad skuzim da ih necu moci ishendlati, saljem muza.
ono sto sam uspjela od starta je da sam cool kad padne i ma koliko plakala ja bi ostala smirena. isplakala bi se kasnije, no tada bi joj pruzila suosjecanje i rijec utjehe i build me up recenica, ne bi se poistovjetila s njom i "osjecala" sta ona osjeti. to bi kad me ona ne vidi.
svjesna sam da mama treba biti oslonac, a ona to, ako joj je slomljeno srce, ne moze. odnosno, ako dopusti da slomljeno srce bude prepreka u tome.
no da je to tesko postici, je...
Predajem se :lool:
Ja bi se tukla s onima koji ne vole pedere i lezbe. Ja ih baš volim. A ti?
Jeste li primijetile, da uz časne iznimke ovih naših četvero-tro-mama većina populacije jaše s time teorijama po djetetu ili dva djeteta (ja uključena), i kao majčinstvo ovo-ono, ali jako malo nas zapravo govori da je majčinstvo tako divno danas da bismo ga darovale još kojem djetetu? Kao da imamo neko skolastičko, teoretsko majčinstvo, pa ga promatramo i skrutiniziramo na komadu ili dva? Ja zato suvremeno majčinstvo ne bih uopće svodila ni na AP niti na disciplinsko niti išta - nego na iskustvo ekskluzivnog, intenzivnog, koncentriranog majčinstva...
svaka tebi cast mc. :lol:
i dobra ti je ova sa citateljicama.
citam jucer jednu knjigu poznatog austrijskog geneticara, znanstvenika, profesora. kaze covijek u uvodu:
zbog lakseg citanja i razumijevanja pisem sve u iuskom rodu, ali se podrazumijeva da se to odnosi na zene i muskarce.
i sve si mislim, doslo je vrijeme da netko napise sve u zenskom rodu i nosalantno doda, da se naravno podrazumijeva da se sve odnosi na zene i muskarce.
evo ifi odlucila da doda malo papra i soli. :mrgreen::lol: dobro ti zvuci ovo koncentrirano majcinstvo/roditeljstvo.
alo splicanke, kako je dolje?
na vikend sam skicnula hrvatske portale i bome me je onaj samosazvani odbor protiv parade ponesto unezvjerio.
Trina, iskoristit ću priliku i napisati ono što me tišti godinama u vezi te diskusije. Imam i cijelu pravu priču za objavit o tome, al mi se ne da zabacit je u neki prašni književni časopis, no dobro.
Ja sam odrasla u malom mistu i naš susjed je bio pravi gay, dovodio dečke, živio s njima, nekad i više njih. Za gayeve znam od svoje nulte godine. U mom domu se to reklo, da nema ženu nego dečka, ali tonom - evo leptir evo TV tu je gradonačelnik. Nije mi na pamet palo da je to nešto zbog čega bih ga drugačije gledala.
Kasnije sam imala prijatelja gaya i o tome smo jasno pričali, ali nikome nije na pamet palo od toga raditi show.
Moja je obitelj konzervativna, moja baka i dida pravi mali-građani :) G. gay je pio, jeo, sjedio, ma bio dio zajednice bez ikakve šarade. Ako mu je grom puknuo i srušio drvo u dvorištu, svi su ga išli maknut. Ako je nama puknuo, on je došao pomoć. Najnormalniji odnosi.
I sad kad trebaju hodat po ulici meni nije jasno o čemu pričamo.
Ja to ne razumijem. G. Gay nikad nije pričao da smo mi hetero idioti ili žene gadne, niti smo mi pričali da dva muška fuj ili nešto.
I kako je to jedno starinsko, staromodno društvo najnormalnije razumjelo postojanje gay populacije, bez ikakvih potpitanja ili šarade, a 21. stoljeće odjednom od toga radi slučaj?
Trina, dobro je, ipak se kužimo :).
seni, to je radila jedna profesorica moje...žene od brata mi :D. Svi primjeri (pravo) su bili sa "she".
znaci, ipak se netko odvazio. drago mi je.
[QUOTE=mamasch;2157493]:ulje:
Osjetljivi teren...
Ovdje ima roditelja koji bi voljeli imati treće ili četvrto dijete, ali nisu sigurni da bi mu mogli plaćati vrtić ili kupiti nove cipele. Pa se ne upuštaju u tu avanturu.[/QUOTEostala
Naravno, djeca su postala ekskluziva i luksuz... baš tužno...
ovo sam odgovarala vertex.
ispravljam :oops::roll:
...covjek
....muskom
dobro da znam. nikad ne znas kud te zivot nosi.
mada ..finska, jest da je aalto super, ali 6 mjeseci mraka....zima ..brrrr
na zalost nemam hrvatsku tastaturu, pa zato pisem bez c i c i z i d.
Ne, za ozbač. Naš susjed gay nikad se nije ponašao kao da je sumanut, nije obukao rozo ronilačko odijelo i hodao po ulici sa šarenom zastavom, radio, živio, pio, jeo, družio se, ljubio koga je htio i tko mu se dopao. Odživio život kao gay. I nije jedini. Meni je baka pričala o tim gayevima u svom selu, ali nikad sa prijezirom, nego - e, on ti je ostao sam, nije imao djece jer je volio muške, pa njegovo imanje ostalo tom i tom (nikad se nije pričao prvo o seksualnoj orijentaciji, ali se spomenula ako treba da se objasni priča o nečem drugom).
Svaki gay je dobrodošao u mojoj kući, uvijek bio i ostao. Ali, nikad neću pristati na to da je neprilično ponašanje po cesti u tim čudnim odijelima i lizanje partnera nešto što policija treba čuvati. Ja u životu nisam čula da je netko zbog orijentacije fasovao.
Ali sam čula da su ljudi fasovali kad nisu bili dobri, pošteni ili vrijedni.
I čula sam da su ljudi fasovali od kojakakvih poremećenih ljudi - i žena i djeca i odrasli i starci i pravi i krivi.
Mislim da ova gay priča radi više štete populaciji i toj i hetero nego što ste u nedostatku boljih ideala želi priznati.
A jeste zašarali dobru temu! Hitno splitanje na 2 (a jedna može biti Split) :mrgreen:
sad mi se vise ne svidja kud ide tema. razvijala se u sasvm pristojnom pravcu dok nisu uletile opstrukcije i unutarnji i vanjski neprijatelj i stoka sitnog zuba.
Ifi, a ovo?
Za sva važna pitanja potrebni su glasni ljudi. Da nije bilo glasnih ljudi, glasnih žena, radnika..di bi mi sada bili? To što ti pišeš Ifigenija, ja ti ne vjerujem. Vjerujem da su ga tvoji možda prihvatili ali sigurnija sam da taj čovjek nije otvoreno govorio da je peder i da je bio općeprihvaćen kao takav u svom selu.
ifigenija, pristojnost nalaže da s tobom - barem na ovom topicu - ne ulazim u tu raspravu.
Previše smo off topic, slažem se i ispričavam se.
Trina, časna riječ! Još je bilo i otvorene zafrkancije, kao neke babe htjele da se ta neka za njega uda, pa su to kombinirale, ovo, ono, mislila žena da mu nije lijepat, a on gay i ekipa se ceri oko stola, ma dobra je ona, al eto, on voli muške, i nikom ništa.
Dobro, ekipa i mjesto radnje je specifično, sigurno nije neki zatucan kraj gdje je struja došla 1990, to ne znam, al govorim iz svog kuta.
Rasla sam s time da ljudi mogu biti i gay, i nikom ništa. Nisam jednom nosila gay parovima kolačiće, da vratim tanjur na kojem su oni nama poslali štojaznam, ribu ako su joj pekli, i sjedila s njima, i znala i tko su i što su, ma ono, meni je to ko vodu pit. Moj stari je osamdesetih autom ili barkom išao pred njih, tip je mijenjao dečke, predstavljao ih nam je, i ljudi kao ljudi, upoznaju se, sve normalno. Dobar čovjek bio. I ti drugi koje znamo iz drugih priča.
Eto. Kod mene je bilo tako i nema tog zakona ni ne zakona zbog kojeg bih ja uopće mogla gledat gaya nekim drugim očima... pa mi je čudno da oni moraju mahat zastavama.
i ja se ispricavam. natrag na temu.
I još manje vjerujem da se mogao prošetati selom držeći se za ruku sa svojim dečkima (a bio je i promiskuitetan, kao što vidim).
Da komentiram i ovo imanje "samo" dvoje djece - evo, ja se i zbog toga smatram odgovornim roditeljem. Jer smo procijenili da je to za nas optimum, uzimajući u obzir cjelokupnu situaciju (ne samo financijsku, ona bi nam i dozvolila još djece).
A da bi voljela još - bi, itekako.
[QUOTE=Ifigenija;2157499]Tužno je ako moja djeca npr. 20.05. ostaju kući kada ostatak grupe iz vrtića ide na izlet na seosko gospodarstvo jer ja žongliram sa posljednjih 300 kn do plaće i mislim si: "Hm, da li da odem u dućan i donesem klopu, ili da ovaj mjesec na vrijeme platim režije, ili da platim vrtić, možda da se odem ošišati nakon 8 mjeseci, ili da platim djeci izlet pa ću sutra posuditi za kruh i mlijeko." Baka servis ne funkcionira ni na mojoj ni na MM-ovoj strani. Ni u kojem pogledu.
MM je obrtnik, a znamo kako mali obrtnici stoje ovih dana u Hrvatskoj.
Odakle da posudim?
Ili da kažem stanodavcu da mi par godina ne naplaćuje stanarinu jer želim još jedno dijete.
Tužno je, slažem se.
Iz dana u dan se sve više slažem sa tom konstatacijom.
I sorry ako je moj post malo ogorčen.
:psiholog: