Ok, fala!
Printable View
Ok, fala!
krivo si citirala ne pravim ja s kuverturom..
ja rafaelo pravim s bijelom milkom a sad ću probati s tom iz dm-a
Ima OK kakaa u Metrou, samo je u pakiranju od 1 kg, talijanski, gorki kakao, odlican.
Mi za pištolj imamo drugi bakin recept:
-60 dkg maslac
-25 dkg šećera u prahu
-4 bjelanjka
-vanilij šećer
-malo soli
-limunova korica
-rum (ja ga ne stavim)
Po želji dodati čokoladu, orahe, lješnjake, kokos, kavu, mak, kakako. Ako se stavi kakao, za količinu kakaa treba smanjiti brašno. Orašaste plodove uvijek dva put meljem.
Dobro izraditi maslac, dodati šećer i bjelanjke. Dobro izraditi, Dodati brašno, vanilij i sol, koricu i ostalo po želji.
Peći na oko 180.
ma ne
genius radi s kuverturom
nisam dva citata stavljala, nije mi se dalo
ana.m, ja baš ne mogu taj okus mlijeka u prahu
zato ne pijem ni kupovna mlijeka, samo domaće
ko što nekome domaće mlijeko smrdi "po kravama", tako meni taj prah ima preodvratan okus i miris i osjetim ga i u kolaču na kilometre
zato sam promijenila recept
hvala!
danas sinko i ja krećemo u proizvodnju. krećemo s ovim-http://sweetsensation-monchi.blogspot.com/2010/01/cokoladna-medena-srca-chocolate-covered.html
imam neobjasnjivu paranoju od pokvarene hrane, ali to može stajat do božića, ne?
moze, ali po izgledu mi se cini da nece :lol:
Ja sam se dosjetila što napraviti da bude isto, a opet malo drugačije... Ideja je namijenjena ljubiteljima After Eight deserta.
Mogla bih napraviti klasične hola kocke, ali u čokoladu staviti malo arome mentola (imam od farbanja slanog tijesta, he he he) i dobiti Hola after eight kocke :mrgreen:!
Stavljala sam već mentol u običnu glazuru i super je, a ovo još nisam probala. Superjednostavno, a moglo bi biti zanimljivo...
ajme paterlin ajde probaj, pa javi, ja cu sama pojesti cijeli protvanj.
joj, peterlinka, pa ne buš mi na mom podforumu kršitelja reklamirala :shock:
aaaa,kako vi gulite kozicu sa ljesnjaka?
sinoc sam ih preprzila na tavici (mozda previse ?) i onda u krpu onako vruce i rolala i rolala....
otpao je dio ali jos je ful ostalo....pa sam ih onda mlatila batom da ih malo usitnim,i tu je otisao dio kozice ali jos je ostalo masu...i sad su onda jos vise gorki kako se preprzila kozica.....:twisted:
pa jedem, ali zamisli jos to doma napravis, ajme samo da ne dobijem od :storma:
A ova tamna za jelo je još i bolja, isto Lidlova. Od četvrtka je i na akciji http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...4182_29894.htm
Ne znam da li sam napisala. Peterlin, radila sam neki dan išlere po tvojem receptu. Bili su odlični. Naglasak na bili.:lol:
Stavila sam manje maslaca tako da sam tijesto normalno valjala i rezala čašom.
Meni je najfiniji tamni kakao od Zvečeva,a čokolada iz Lidla fenomenalna i trenutno nezamjenjiva ,tako da ih imam poprilično u rezervi.
Da vas pitam,dobila sam na poklon kutiju s prahom za vanil kiflice. Kako ih ja obožavam mislila sam ih peći po svom starinskom receptu,ali žao mi je i da ova kutija nebude iskorištena. :mrgreen: Da li je tko pravio te kiflice iz kutije i kakve su ?? Piše da su za 125 kolačića,ali vjerovatno nekih minijaturnih!!
Ma znam ja da si ti carica božićnih kolača! Svaka čast!
:lol: i kod mene ima svakakvih veličina :-P ,ali ja volim zeru veće,da guštam ,a ne da mi sklizne niz grlo.
ma iz više razloga
bit će dogodine :-)
kakao u prahu od Lidla je meni odličan. bolji od svih domaćih.
evo upravo ga u kavi pijem, već prstohvat u šalici daje izvrsnu aromu :yes:
Ups, stvarno jesam!
77 dkg glatkog brašna.
I sigurno toliko putra.
Sad sam dva put provjerila.
sinoc nakon svih razvazanja i dovazanja doma zamjesila sam paprenjake (dupla mjera) i krancle (peterostruka mjera).
danas pocinjem peci.
Apri lijepo ti izgledaju ti zavituljci, ali ja imam jedan drugi probelm s njima, mene nerviraju kad popucaju, znam da je mali udio tih popucanih, ali mi pokvari volju za daljnji rad.
idem kopati nekek keksice koje su klinci radili prosle godine mislim, da je recept bio od Beti.
ne popucaju
misliš na pucanje pri pečenju ili kasnije?
ali, ništa ne popuca
ako se izlome, izlome se u transportu i "mućkanju" u tim metalnim kutijama
ali, na ovu količinu od cca 200 komada, možda bude 5 slomljenih