Ostatak drzave ne placa tolike prireze. Tj. ni jedan grad nema tolike prireze.
Printable View
Ostatak drzave ne placa tolike prireze. Tj. ni jedan grad nema tolike prireze.
već nekoliko dana idem za mm i govorim mu da je nevjerojatno kako mi spadamo u 10% najbogatijih obitelji u zagrebu i da ne mogu pojmiti kako drugi žive s puno manjim primanjima kad mi ovako bogati analiziramo svoje troškove i razmislimo prije nego ćemo bilo što potrošiti. ne želim nikog uvrijediti, ali život moje obitelji mi se ne čini uopće glamurozan kao što bi trebao biti prema tom postotku, i svakim danom sam sama sebi blesavija što nismo pokušali nešto muljati s adresam ili bilo čim drugim - ovako ispadamo najveći ljubitelji našeg grada, gradonačelnika i cijele domovine i najposlušniji poslušnici (ako već ne najglmuroznija obitelj).
Niste najbogatiji opcenito, mozda samo najbogatiji medju postenima tj. Onima koji nisu mogli sprijeciti ovo pljackanje nekim manevrom. Jer to je prava pravacata pljacka!
Žive otprilike ovako-plate kredit,režije,1x mjesečno obavite shoping za ono malo što je ostalo.
Djetetu vrećicu bombona podijelite na cijeli tjedan.I eventualno nedjeljom kad izvedu to dijete do Bundeka ono dobije sladoled.
Na sreću ne govorim iz vlastitog iskustva ali imam dosta poznanika koji žive ovako.
I da dodam-i sama mislim da su nove cijene vrtića enormno visoke,al opet mislim da nije isto imat u kućnom budžetu 6000 ili 16000kn.primanja.
Ajmo se vratiti na konkretniji teren: procitala ugovor pomno i doista kaze da je nadlezno tijelo Grada to koje odredjuje cijenu, tj. tocna formulacija glasi:'Korisnik usluga se obvezuje da ce placati iznos sudjelovanja u cijeni programa...'.
A uz ugovor smo dobili 'Obavijest o sudjelovanju roditelja u cijeni... blablabla' , koju je izdao Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, a potpisao Ivica Lovric, i gdje su redom pobrojane te Bandiceve da ne kazem sto.
Daklem, to je dokument na koji se poziva ugovor, a taj dokument nije izdala Skupstina. Ne pametujem, ne pokusavam biti dovitljiva, nego samo zelim da mi netko pravno potkovan konkretno kaze koje da argumente tocno upotrijebim ako dodje do nekakvog 'razgovora' u vrticu jer 2000 kn ne bih platila ako ne moram.
Naime, to s ministarstvima koja su Skupstinu proglasila nadleznom je malo cudnovato jer i do sad je taj dokument izdavao Gradski ured za obrazovanje itd., a ne Skupstina. I nitko se nije bunio niti ista pitao. Onda bi ovo bila teska kriza vlasti jer onda vise ne vrijedi nista sto je na tu temu Gradski ured ikada izdao?:zbunj: Jer, te obavijesti Gradskog ureda su godinama, a mozda i desetljecima, visjele po oglasnim plocama vrtica i olaksice su ostvarivane prema tim odlukama, a nitko nije rekao: - Hm, nesto mi je tu sumnjivo, zasto to potpisuje Grad kad treba skupstina...
Na stranicama Grada stoji koji je djelokrug Skupstine, ali ne stoji koji je djelokrug gradonacelnika, a iz Zakona o Gradu Zagrebu (da, i to postoji:)) citljivo je samo da je gradonacelnik izvrsno tijelo Grada.
Malo sam se pogubila u pokusaju da shvatim vezu Skupstina-gradonacelnik... Ako skupstina donosi proracun, kako je uopce doslo do ovog s***? I kako je uopce moguce da Grad toliko tvrdoglavo ustraje na ovom konceptu, unatoc tome sto Skupstina kaze da za to nema zakonske osnove? Ocito ipak postoji neka 'rupa' dovoljno da se misic Mile uredno i dalje provlaci i gusla po svom.
Zasto to vec nije na visoj razini kad je prema zakonu gradonacelnik odgovoran vladi i vlada mu moze davati naredbe (tako doslovce pise)? Pa, nek mu daju jasnu naredbu da prestane mlatiti praznu slamu, nek' kazu: - Gle, ovo je kriza vlasti, bajbaj Bandic, imenujemo povjerenika do izbora (da, i to mogu. Ako zele, jasno).:!:
E, da: i u ugovoru stoji (barem nasem) da ako se obveze ne podmire, vrtic moze uskratiti uslugu i potrazivanja naplatiti ovrhom. Znam da dosta ljudi tome pristupa nonsalantno, kao 'tko je jos ikad cuo da su radili ovrhu... nisam nikad vidio da je necije dijete ispisano zbog neplacanja... jos ce morati zastitare angazirati da sprijece djecu u ulasku u vrtic... i sl.', ali eto, mi smo svojevoljno stavili svoj potpis i ispod tog clanka i to shvacam dosta ozbiljno.
jedino sto ne stoji u ugovoru jest ono da 'strane izjavljuju da su ugovor procitale, razumjele, potpisale svojom voljom i blablabla' - mogu se vaditi na to da nisam razumjela, sto i ne bi bilo daleko od istine jer vise zbilja nista ne razumijem.:| A nisam bas potpisala ni svojom voljom vec zato sto bas i nisam imala nekog izbora.
eto ti ga opet tuđa primanja na tapeti.
otkud tko zna na što tko troši primanja :(
meni su moja primanja na knap, a imala sam nekad 13000kn manje na nas tada 3 i isto mi je bilo na knap, tada nisam imala auto, stan na kredit, nego staru biciklu i podstanarstvo.
I previše komplicirano je analizirati nečija primanja i davanja u detalje. I to što tko zaslužuje. ZAto se u to NE TREBA dirati. Samo u proračun, cijene vrtića i uopće potrebu da netko toliko plaća/neplaća.
kad bi nam realno zaživio OIB i točno se znalo tko što i koliko ima/nema, kad ne bi bilo nepoštenih radnji onda bi se moglo govoriti o dohodovnim cenzusima: i to mozda
Ovako je ovo samo bezobrazluk
I toga nema gotovo nigdje
U Norveskoj SVAKO dijete dobije 1000 kuna doplatka. I milijunaševo, smao što njemu uzmu porez. Porez se plaća na sve ali sigurno nema prijevara, utaškavanja, prijava na manje iznose, iznajmljivanja na crno... sve se zna. A što je najbolje svaki građanin na internetu može provjeriti tko koliko zarađuje. Čak i vladajući.
e da: i moje dijete neće više na ritmiku jer nemam
a mlađe dijete nisam ni upisala (čuva ga 67-godišnja baka!!)
Apri i neke ostale cure su me dobro shvatile, pa i rekle neke stvari smirenije od mene. Da, ljuta sam, frustrirana, jadna...OK, ove godine vrtić me zaobišao, ali me dočekao boravak...A iduće godine, ako ostane ovaj model, a manji mi krene u vrtić, odnosno nema šanse da krene u vrtić - jer ga nećemo moći plaćati.
Čak sam radila sa MM neki izračun, koji je pokazao da se njemu (ima nešto manju plaću plaću od mene) možda ne bi uopće isplatilo raditi. Onda bi nam odjednom sve postalo besplatno, a smanjili bi nam se se troškovi drugog auta, prijevoza, gableca...
deaedi ja te potpuno razumijem.
moja je ove godine prvoskolka i zaobisao me ovaj problem vrtica, a docekao boravak.
da je jos jednu godinu vrticanac + sve slobodne aktivnosti na koje je zeljela ici, ja bi vjerojatno uzimala amex kredit da sve uspijem isfinancirati, pa kroz 2 godine vracala :( .
znam da neke cure iz drugih gradova placaju vecu cijenu vrtica, ali ako gledam svoj slucaj, ja i mm smo nesto "stariji" i placamo prirez vise od 15 godina i placat cemo ga jos ohohoo, a usluge vrica smo koristili samo 3 godine i da su me i tu opalili sa 2000kn mjesecno - pozvizdila bi!
stvarno bi!
samo da dodam, da nisam ljuta na mame koje su povlasticu besplatnog vrtica/boravka iskoristile.
zivi se tesko i svatko si olaksa kako i gdje moze.
Da, ovako ispada da jedan od nas radi u stvari da tuđoj djeci nešto bude besplatno, a ne da svojoj može nešto priskrbiti.
Ono što me jako ljuti kod ovog modela su bezbrojne mogućnosti manipulacije, koje je jako puno roditelja i napravilo. I tako ja iz svoje osobne okoline znam za djecu vlasnika privatnih firmi koja idu besplatno u vrtić/boravak jer su im roditelji prijavljeni na minimalac, a njihov vozni park vrijedi puno više od moje kuće...i još x slučajeva manipulacije.
Gledam ih svako jutro dok idem na posao, a njihova mama ne ide, sjedi na kavi vani na terasi i uživa. Djecu je u vrtić/školu odvela teta čuvalica, a mama će popiti kavu dok joj dođe čistaćica...Ali njena djeca idu besplatno. Jer su oni po papirima sirotinja. A ja škrti bogati licemjer.
Najviše su ovim modelom naj.bali koji pošteno žive od svog rada. I to je činjenica. Isto tako, ponavljam opet: vrtić nije besplatan - za one čija djeca idu besplatno račun je platio nekto drugi!
evo ovako napisano je OK i sa svim se slazem i zato lajem na taj sustav. dvostruko oporezivanje nije nikako prihvatljivo, a sve drugo mi je bljak.
Problem je u tome što to tako ne piše na uplatnicama, a za koji mjesec će u donjem desnom uglu pisati i basnoslovna dugovanja
nitko se s tim ne bi osjećao dobro niti mirno ni bezproblematično jer zna da će radi toga kad tad imati problema
nitko se ne može osjećati sigurno kad nitko o njemu kao roditelju ne vodi brigu
masa je već ovdje napisala da je predala papire jer nema povjerenja u sustav, niti u tu cirkusantsku skupštinu da neće jednog dana iz opet nekih svojih sitnih interesa reći da, bandić je u pravu i imate platiti ono što vam piše na uplatnici
iznevjerili su nas u prosincu, tko kaže da neće opet iako su im puna usta toga da treba plaćati po njihovoj zadnjoj odluci
bandiću su pak puna usta toga da on samo provodi odluku skupštine iz prosinca
znači svatko ima svoju odluku, a što imamo mi?
eto, u tome je problem, što ne možemo biti mirni jer ne možemo imati povjerenja ni u koga da će zaštiti ako već ne nas kao građane koji plaćaju porez/prirez i održavaju ovaj grad na životu, onda bar našu djecu u koju se stalno kunu kao neki tobožnji prioritet...hebeš prioritet ispred kojeg su i gaće nekakvih trećerazrednih nogometaša...
ovako, ja nemam pravo na subvenciju od grada..k tome idemo u privatni vrtić jer u gradski nismo mogli, što radi prenapućenosti, što radi datuma rođenja
sada ga ionak ne bi ni mijenajla jer mi cijena u gradskom i privatnom ne bi bila puno različita...
dakle trošak vrtića mi je pola moje plaće, plaće visokoobrzaovane osobe koja radi barem 8 sati na dan i živi s mužem u stanu za koji plaća kredit i mužem, koji također kao visokoobrazovani građanin radi od jutra do mraka, živi pod stresom da na očigled stari a ima samo 32, i tako dalje i tako dalje...
i kaj sada? to mi je ogroman izdatak i ljuta sm ko pas, ali ne vidim zašto bi krivila one koji su se recimo odjavili u dugo selo i tako nastavili plaćati po starom dok im dugo selo plaća ostatak..snašli su se, ja i da oni plaćaju sve ne bi mogla plaćati manje zar ne?
ljuta jesam ali na bandića i na državu u kojoj živimo a ne na roditelje koji ne plaćaju tj, u našem slučaju plaćaju manje, jer privatni ne može biti besplatan..i ljuta sam na to što su po ovom pitanju sve institucije zakazale..ako se netko snašao, super za njega, ako je netko prijavljen na minimalac pa plaća manje, ebi ga, sada se usrećio ali to i dalje ne znači da su mi ti ljudi krivi za ovo kak je meni sada...
krive su institucije a ne ljudi..
eto, razumna sam i pokušavala sam svu svoju ljutnju usmjeriti na jednu personu a ne na pola vrtića;:) a njoj na žalost nisam u mogućnosti stati na kraj
sve što si rekla ranije jako dobro razumijem, a POGOTOVO ovo zadnje sa izračunom. Tako tužno i istinito i frustrirajuće. Mm je toliko puta ponovio da ova država stimulira nerad (ili snalaženje u mutnom). A grozno je također kaj ja znam x obitelji koje su se odlučile na nerad jer im se "više isplati". A ako se ipak ne odlučiš na nerad onda boli da radiš za drugog a svome i sebi ne možeš priuštiti u skladu s osobnim trudom....ili bar onim što misliš da zaslužuješ....
i ja se pitam dokle će se ovi "odozgora" oglušivati na situaciju koja se događa?..... mišić Mile ipak ima tu neku rupicu?.....cijela država na je ko švicarski sir ....sam kaj je još i pljesnivi :roll:
e, taj ti je najskuplji
jer se ta plijesan zove - plemenita
kakvim se i Mile-miš proglašava
ja se osobno ne usudim to napraviti al trebalo bi nam Predsjednika nekako podsjetiti ili bar javno pitati o njegovoj nedavnoj kampanji Pravda Za sve..ne sjećam se detalja slogana al sad ovaj naslov "pravda" mi nikako ne stoji sa ovim "petljanjem": vrtići - Gradski ured-Gradonačelnik-Skupština-blabla"...trebalo bi ga pitati za pravdu u ovome kontekstu...ja baš ne pratim tv program al ispravite me jel on bar "pozvao" na rješavanje situacije...ili ništa? ni a- ni b?
a gle, sve je meni jasno i frustrirajuće i nije u redu ali ne mogu kriviti ljude koji su se snašli jer i ja bi da sam imala mogućnosti, koji ne plaćaju..ne mogu njih kriviti i opet kažem i da se sve posloži da nitko niš ne mulja i da živimo u pravnj državi tj gradu ja bi i dlaje bila u istim g...bez obzira na sve
razumijem te u potpunosti.
bandić sa vrtićima potiče iseljavanje građana (papirnato),
a kad se gradska kasa zbog toga počme manje puniti onda će dignuti prirez.
za koga? za one koje imaju prebivalište u zagrebu.
to je pljačka, a ne pravda kako Bandić kaže!
Evo, probat ću ja razjasniti koliko znam, korak po korak. I ja tražim argumente, ako dođemo do trenutka da me netko nazove ili da mi ne dozvoli ulaz u vrtićs djetetom. U ugovoru stoji da se korisnik obvezuje plaćati iznos koje odredi nadležno tijelo. Nadležno tijelo je u ovom slučaju skupština. Skupština je ta koja odluke donosi, a gradonačelnik ih provodi. Naravno da gradonačelnik ne može sve sam pa imaš gradske urede. Gradski uredi ti daju sve obavijesti jer je to njihov posao, a ne posao skupštine, ali oni trebaju raditi prema odlukama skupštine koje se objavljuju u službenom glasniku.. Čl48 Zakona o predškolskom obrazovanju kaže da cijene vrtića određuje predstavničko tijelo grada, a to je u slučaju Zagreba- Gradska skupština. Skupština odredi cijenu vrtića, a gradski ured to treba provesti
Mi sad imamo problem jer nam se skupština i gradonačelnik ne vole iz svima znanih razloga. Skupština donosi proračun, ali na prijedlog gradonačelnika. Znači on je taj koji ga predlaže, a oni prihvaćaju ili odbacuju. Ako odbace proračun, idu novi izbori, ali ne za gradonačelnika nego za skupštinu. oni de facto moraju prihvatiti sve njegove bljuvotine. Novi izbori koštaju, mediji se razmašu i svi se pitaju da li su izbori nužni i koliki je broj ljudi pogođen mjerom radi koje sad imamo nove izbore. To je problem zakona, koji bandić jako dobro koristi.
Između ostalog problem je što u prijedlogu proračuna ne stoji samo stavka koliko vrtići koštaju, a kolika je ukupna uplata roditelja nego je dio proračuna i program javnih potreba u predšk ustanovama. Isto je s kulturom i sportom. Time je skupština u biti onemogućenau svom pravu na određivanje cijene vrtića jer ako ne žele izbore, moraju prvo potvrditi proračun i tej dokument koji se zove: program javnih potreba u predšk odgoju. Skupština je proračun potvrdila, ali i jega zadužila da tu odluku razmotri i da novi prijedlog cijena, a kasnije su i zatražili nadzor min.obrazovanja.
U 4 mj skupština je donijela odluku (a to pravo joj je dano zakonom o predšk odgoju) kojom je cijena vrtića 400 odn 200 kn uz puno ibesplatnih, više manje onih kojima je i bandić dao besplatno jer nisu željeli navući bijes svih onih kojima bandićev model paše. On je na to trebao donijeti rebalans proračuna, ali on to odbija jer je zakon predvidio da on predlaže proračun i izmjene proračuna. Ovu situaciju zakon nije predvidio, a on to koristi
Vlada ti se neće umiješati jer im paše sukob na relaciji Bandić- SDP. Tako u svojoj predizbornoj kampanji mogu tvrditi da SDP ne zna riješiti situaciju u Zagrebu, a što će onda s državom.
Što se tiče ovrhe, istina je da u ugovoru piše da će se naplatiti ovrhom, ali taj ugovor nije ovršna isprava. Da bi se moglo ovršiti samo tim ugovorom, ugovor bi trebao biti solemniziran kod javnog bilježnika. Znači prvo ide prijedlog za ovrhu od javnog bilježnika, pa se žališ pa ide sudski postupak. Bitno je preuzimati poštu, Stijena je pisala o tome, malo pogledaj.
Ja ovih dana, kad uhvatim vremena, planiram napisati žalbe na ovu uplatnicu u kojima se pozivam na zakone i stavke zakona pa ću staviti ovdje, tako da si možeš možda iskoristiti dio toga.
No sikiriki. Točno je da je gradonačelnik i ured (pročelnik Lovrić) izvršna vlast, ali je točno da oni moraju izvršavati odluke GS, što u ovom slučaju ne čine. Odluka skupštine je pravovaljana po čl. 48 i 49. Zakona o predškolskom obrazovanju jer cijenu donosi GS citiram (4) Dječji vrtić, koji je osnovala jedinica lokalne uprave i samouprave, naplaćuje svoje usluge od roditelja-korisnika usluga, sukladno mjerilima koja utvrđuje predstavničko tijelo te jedinice.
Pošto je zakon o Lokalnoj upravi i samoupravi nedorečen nitko ne želi da pošalje inspekciju za nadgledanje izvršenja odluke GS. Jedina metoda od GS (oni su totalno za bananu) je da smjene gradonačelnika i napuste svoje stolice što je teško za vjerovat.
Što se tiče ugovora između vas i vrtića u njemo jasno piše da vrtić može izbaciti dijete iz vrtića ukoliko ne platite. Vi možete platiti staru cijenu. Po zakonu o obaveznim odnosima nitko ne može raskinuti ugovor bez prethodnom upozorenja druge strane (ako bude pismeno prijetio Bandić tada nastupa ustavnost odluke i pravobraniteljica za djecu). Bez upozorenja se može raskinuti ugovor samo u slučaju da je stavka plaćanja bitan dio ugovora što u ovmo sliučaju nije i glasio bi dijete se automatski ispisuje u tom i tom roku ikoliko neplatite cijenu vrtića.
oprostite za greške u pisanju.
Mislim da bi u roku od 8 dana od dana primitka računa (mi se u vrtiću potpisujemo i pišemo datum) trebalo napisati dopis u kojem bi se stajalo da se vraća račun iz razloga koje navodi gita xy i napisati da se plaća taj i taj iznos po skupštinskom modelu. Na sudu gledaju u kojem roku je vraćen/reklamiran račun i iz kojih razloga, nevezano uz dospijeće (dospijeće mog računa je 15.09.2011.godine. Takav dopis povrata urudžbirati i vrtić zajedno s uplatnicom, a kažem, platiti po starom modelu.
Urudžbirati u vrtiću?
da u vrtiću jer nam je vrtić i dao uplatnice - bitno je da mi kao roditelji imamo dokaz da smo račun reklamirali - to mi je upravo palo na pamet da bi to bilo dobro imati u slučaju sudskog spora koji bi vrtić mogao pokrenuti protiv nas neplatiša "akontacija"
Jutros uplatila 160 kn sa podacima od akontacijske uplatnice.
Slažem se da bi u vrtić trebalo dostavit obrazloženje te uplate jer mi ne pada na pamet platiti "akontaciju".
akontacija nije račun
ja u potpunosti osuđujem one koji su se "snašli" jer takvo snalaženje je i dovelo ovu zemlju tu gdje je
netko će račun tih snalažljivih morati podmiriti prije ili kasnije a to će opet biti oni koji su pošteni i kojima njihov moral ne dozvoljava da muljaju, bilo grad, bilo državu, bilo tetu u dućanu
Svakodnevno pratim novosti na forumu i moram primijetiti da smo toliko zaglibili u istom da neke novosti ili konkretni savjeti ne dolaze do izražaja. Dospijeće plaćanja na uplatnicama je 15.9. I dalje ne mijenjam stav, tako da plaćam po odluci Skupštine. Da li u skorije vrijeme ima nekih sjednica i sl. u Gradu na ovu temu?
Pomalo mi postaje dosadno uplitanje u temu raspravama o dodatnim aktivnostima, cijenama u drugim gradovima, manipulacijama i sl. Time ništa ne mijenjamo osim što se još jednom, umjesto da smo podrška jedni drugima u frustracijama, dodatno punimo bijesom.
Vjerujem u pravo i poštenje, makar bila u borbi s vjetrenjačama veći dio vremena. Drago mi je susresti razmišljanja ljudi sličnih meni i nadam se da ih je puno. Samo na taj način možemo stvarati društvo u kojem će naša djeca bit zadovoljna i sigurna.
pa i jesmo podrška jedni drugima.
malo razlike u mišljenju ubija monotoniju, a na kraju se ipak složimo i nešto novo naučimo.
sjednica skupštine je 27.09.
zadnji je bio zaključak odbora za kontrolu 30.08. na kojem upućuju roditelje da poštuju odluku skupštine.
prošli tjedan oglasio se HNS da će uputiti pismo premijerki ovaj tjedan, a jesu li ili nisu - ne zna se.
dječja pravobraniteljica je zazivljala i predsjednika države (također prošli tjedan)
izuzetno ti zavidim na vjeri u poštenje i pravdu.
Mislim da će ih vrtić proslijediti gdje treba, dapače, ja bih rađe da povrat akontacije proslijedim GU jer seu vrtiću sve zna. E-mail prepiska se može osporavati (jel poslano, nije poslano, jel dobiveno, nije dobiveno), a kod urudžbiranja nema mjesta za takva preispitivanja u slučaju spora. Voljela bih kad bi pravnici/odvjetnici i svi koji razumiju problematiku i ne misle plaćati tu akontaciju, daju svoja razmišljanja na ovu temu povrata računa/akontacije i kome bi ih trebali uputiti. Ja samo iznosim svoja razmišljanja i neka iskustva, rado bih čula i tuđa razmišljanja o konkretnim koracima koje će poduzeti.
Fakat odlicni savjeti i tumacenja! Bilo bi super kad bi tema isla u ovom stilu dalje, s prakticnim savjetima sto napraviti jer sad je voda zbilja dosla do grla i nema vise vremena za akademske rasprave i upiranje prstom tipa 'moja susjeda ovako, a prija onako, ja sam zakinut' i sl.
Ja cu ovako napraviti, a vi koji ste malo vise pravno upuceni recite ako uocite kakvu rupu ili nelogicnost:
- platim 400 kn bez obzira koji iznos stajao na uplatnici
- kad me pozovu da platim ostatak, kazem da sam, prema ugovoru, platila cijenu koju je odredilo nadlezno tijelo, tj. skupstina, i da ne kanim platiti nista drugo
- kad oni kazu: - Ne moze to tako, ispisat cemo dijete... blablabla, ja kazem da ne mogu uskratiti uslugu jer se nije da nista nije podmireno - obveza je barem djelomice podmirena
- osim toga, kazem im da me ne zanima akontacija vec valjani racun jer:
a) ne znam koja je to krajnja cijena koju akontiram, sto bi znacilo da prodaju uslugu, i ja je konzumiram, bez definirane cijene, sto je protivno Zakonu o zastiti potrosaca (koji je ono bio clanak),
b) akontacija moze biti bilo koji iznos, a buduci da nigdje nije propisan nacin odredjivanja akontacije, na isti nacin na koji su oni odredili da je akontacija 2.000kn, ja odredjujem da je ona 400 i toliko placam,
c) akontacija bi bila nesto sto se placa unaprijed, a ovdje se 'akontacija' ispostavlja po konzumiranju usluge, kad je vrijeme za konacni racun, pa stoga trazim pravi racun;
d) dolazi do svojevrsne povrede ugovornog odnosa jer nigdje, ni u ugovoru, pa ni u odluci skupstine, ali ni u dokumentima Gradskog ureda u trenutku potpisivanja ugovora s vrticem nije bilo ni rijeci ni o kakvoj akontaciji.
I da to sve stavim u reklamaciju racuna te urudzbiram u vrticu?
Ima netko jos kakava savjet/dopunu ili sl.?
:klap: Ja ću samo reći Bravo Sandee!!!
Printam si i čuvam odmah ovo. :zaljubljen:
Tenks za hodogram.
Definitivno mejlam, nemam vremena za urudžbiranje dopisa. A i preskačem vrtić, pa prigovor ide na:
- primatelja uplate (oks@zagreb.hr)
- autora pratećeg pisma (milan.bandic@zagreb.hr)
Samo ne znam treba li čekati ovo:
ili regairati odmah (tj. do 15.9.) na samu uplatnicu. :-|
Ljudi, ne uzimajte ovo moje zdravo za gotovo, to je moja interpretacija i vidjenje, a mozda je pravno-administrativno to totalna budalastina? Ok, vjerojatno nije, ali bih da amenuje i dopuni neki pravnik ili netko tko se bolje razumije u to da ne ispadne da ovo zvuci jako elaborirano i 'pravnoliko', a zapravo ništa ne vrijedi...
Ajmo, pravnici...