Pokazuje rezultate 1 do 50 od 697

Tema: Porod - sigurna ili nesigurna rabota?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti, ali to je miljama od nagovaranja ikoga na išto. I nema potrebe za dramom i prenaglašavanje imperativom jer će netko pročitati tvoj post i zaista moguće pomisliti da se na ovom forumu žene nagovaraju da ne idu na preglede i da rode neasistirano kod kuće, što sad naravno svi vidimo da nije istina. Jedno je nadahnuti (kao što je napisano) a sasvim drugo nagovarati žene na neasistirani porod kod kuće.
    čuj, ja sam se nespretno izrazila i to sam obrazložila u prethodnom postu.
    ali na onoj temi cure DAJU svakave savjete, linkaju sve i svašta, a cure se za time povode. ja govorim da ja to ne bih mogla.
    ne bih mogla podnijeti krivnju za loš ishod. i nije nagovaranje u stilu one rečenice koju sam napisala (rekoh da je prenaglašena),
    ali svaki link je vid nagovora ili podrške. tko može stati iza toga, a da se barem malo ne zapita: što ako....svaka čast.

osim toga, kako se iz moje jedne rečenice može puno toga izvući, ali iz cijele teme ne? cure, niste baš objektivne.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    ali svaki link je vid nagovora ili podrške. tko može stati iza toga, a da se barem malo ne zapita: što ako....svaka čast.

ne razumijem kako sa takvim stavom mozes onda uopce ista pisat na forumu jer skoro sve sto napises (osim lisnatog iz lidla) moze nekog ugrozit
    npr ako ce jedna zena pisati o tome kako ju je umirila amniocenteza, ona time dovodi u rizik sve one zene koje ce zbog tog njenog posta poci na amniocentezu i koje pretraga nece mozda umiriti ili ce nekima mozda (jer statisticki je ocekivano) i nastetiti
    ako druga napise da joj je drago da je ustrajala u iskljucivom dojenju, unatoc problemu s rascjepom nepca, ona time opet dovodi u pitanje zivote sve djece s rascjepom nepca?

jer ti si izvukla dancin post kao da je danci pala s neba usred podforuma podrske
    i ne samo ti, dobila sam valjda 12 istih poruka o opasnosti naseg podforuma podrske i svi redom zabrinuti za obnevidjelu danci
    (ustvari prilicno mi je simptomaticno da svi koristite isti taj primjer, ali necemo sitnicarit :LOL: )
    slucajno poznajem danci i znam da se pripremala za porod puno detaljnije, a ne bildajuc se pricom nepoznateneke s naseg foruma
    i vjerojatno nikad ne bi napisala taj nista nego beznacajan, kurtoazan post da je znala do cega ce dovesti
    Posljednje uređivanje od ivarica : 04.02.2010. at 19:06

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ali se na istoj temi o amniocintezi nađe još poneka cura koja će reći da ona ne bi išla na taj zahvat. i dati svoje razloge.
    kužiš razliku-jedno je topic podrške u kojem se ne smije ništa kontrirat, a drugo je kad se raspravlja o iskustvima generalno-pa netko ima dobro, a drugi loše.
    i tu se može naći netko tko može krivo protumačit, ali barem postoji i popratno, ono drugačije, mišljenje.

i da ja ponovim, ja nisam protiv poroda doma, ali ono što su neke cure izvele...

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za pojavu neasistiranih poroda kod kuce u hrvata zene dobiju daleko veci poticaj u nasim rodilistima nego na internetu. na zalost.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ne ići niti na jedan pregled i zatam neasistirano roditi doma je po meni vrlo neodgovorno, ali ima li uopće takva priča ovdje na forumu?

moja prva trudnoća i porod su bili, blago rečeno, traumatični, liječnicima usprkos, ili baš zahvaljujući nekima od njih, teško je reći
    druga trudnoća mi je prošla super, išla sam na što sam manje pregleda mogla i da nisam prvi put rodila carskim i da sam bar preskočila priču s poroda od ronin ostala bi u drugom porodu doma što duže...
    ovako sam u bolnicu otišla prerano i nikako se nisam tamo mogla opustiti, ipak sam uspjela roditi vaginalno, ili bolje rečeno, uspjeli su me poroditi i sretna sam da nisam morala na carski

to što su moja iskustva takva kakva jesu ne sprječavaju me da uživam u predivnim pričama poroda kod kuće i nadam se da će takav porod i kod nas uskoro postati zakonom reguliran

priznajem da me prva priča o neasistiranom porodu doma (petrina) ostavila pomalo zgroženom (vjerojatno i zbog toga tko ju je pisao), i čini mi se da sam i napisala kako je to vrlo
    neodgovorno

danas mogu samo reći da se nadam da će moja djevočica imati iskustvo s poroda sličnije mikkinom nego mojem...
    i da si ljudi, općenito, ne samo što se tiče poroda, uzimaju previše slobode u komentiranju tuđih iskustava i stavova i sigurna sam kako bi nam bilo svima ugodnije kad bi bili malo manje isključivi

a ako vam je nešto neprihvatljivo, recept je jednostavan, dok vas osobno ne dira, preskočite i ignorirajte, sigurno ima i tema na kojima ćete se naći

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zar netko ovdje stvarno smatra da smo mi koje dolazimo na forum maloumne pa da nas neto može nagovoriti na nešto što ne želimo.
    Ljudi moji pa nismo djeca, pa ne može me netko nagovoriti na nešto što ja ne želim.
    Hvala Bogu na ovom forumu jer na njemu mogu naći pregršt informacija i onda odlučiti što ću s njima.
    Imam sindrom bijele kute i tlak mi skoči svaki put kad idem ginekologu ali sam ja ipak odlučila ići iako bih voljela imati hrabrosti pa ići što manje.
    I kako to da me nitko nije ovdje uspio nagovoriti da ne idem doktoru.
    Druga stvar kućni porod je po meni nešto najdivnije što žena može doživjeti, ali na žalost nije za mene barem ne ovaj put. Eto i opet me nisu uspjeli nagovoriti. Možda zato što imam svoj mozak, kao i vjerujem velika večina cura na forumu.
    I još jednom hvala Bogu na informacijama s foruma jer sam zaključila da ću roditi u bolnici ali i zahtjevati što manje intervencija. I zamislite to sam odlučila ja sama a ne netko s foruma umjesto mene.
    I još jednom svaka čast curama koje imaju toliko vjere u sebe i svoje tijelo da se odluče na što manje pregleda u trudnoći i porod kod kuće - uostalom na taj način je moja baka rodila osmero djece.
    Zato sve imamo mozak i možemo odlučiti same za sebe što god netko na forumu napisao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •