CR zbog neotvaranja (max 4 cm) i zelene plodne vode...koliko ja znam zelena plodna voda je znak da beba pati...nakon 12 sati pokušavanja da sve završi vaginalnim porodom, završila sam na CR-u
što se tiće VBAC-a, priželjkujem si ga, ali kao što kažaeš..sve u svoje vrijeme
samo sam htjela dati svoj primjer kako uredna trudnoća i općenito sve prije nje ne garantira da se nešto neće zakomplicirat...da sam kojim slučajem bila toliko hrabra i poželjela rodit kod kuće, zanima me kako bi se situacija odvijala...da li je moguće da bi rodila vaginalno zdravo dijete? ili bi posljedice bile nezamislive...al neću sad šta bi bilo kad bi bilo...
jer ja ni u kojem trenutku nisam osjetila da nešto nije u redu...možda jednostavno nemamo svi taj (kako netko već danima spominje) "instinkt"...dapače bila sam uvjerena da neću roditi taj dan tj. da to nije vodenjak, nego čep, da trudovi nisu trudovi, nego grčevi ili BH kontrakcije...jednostavno nisam imala feeling da je porod stigao....
moje mišljenje (nakon tog iskustva) da svaka žena koja rađa doma je jako hrabra jer u životu nikad ne možeš biti siguran...sa svojim tijelom sam izgubila povjerenje upravo na svom porodu...a mislim da bi radije rađala u bolnici ( i pokušala se izborit za ono kaj želim) pa kaj je ziher je ziher nego brijala na to ajmo rađat ko naše bake pa nedajbože nekog zla..
al to sam ja, ziheraš, nesklona riziku, nepovjerljiva itd....mada ponavljam, uživam čitajuči priče sa kućnih poroda i svim tim ženama ja bi digla spomenik- ne zbog fizičkih bolova ili sl nego zbog hrabrosti, vjere i sigurnosti...

Odgovori s citatom