Za iskusne mame vjerojatno trivijalno pitanje, ali ja, čini se, neću moći van zgrade osim ako mi netko ne pomogne i to me frustrira. Imam Chicco trio for me kolica i kupila sam ih baš zato što su, kao, među lakšim kolicima. No, nema šanse. Kolica su mi preteška. (O verziji s košarom da ne govorim.)
Inače, kad mi je suprug kod kuće on nosi košaru u jednoj, a u drugoj konstrukciju s točkovima. Ili ja u zadnje vrijeme pokušavam tu konstrukciju (meni je i to teško) kao da vježbam. No, teško je i kako ću sama?
Da bih izašla van trebam proći pet (5!) stepenica. Kontala sam da iznesem kolica van pa se onda vratim u stan po dijete, nosim dijete u naručju, a kolica na minutu-dvije ostavim ispred zgrade? Ili da stavim bebicu u košaru, dođem s kolicima do stepenica, onda izvadim košaru, spustim se s košarom (i bebom) dolje, stavim košaru s bebom na zemlju, onda odem po konstrukciju s točkovima i vratim košaru na točkove. Naime, na sreću, košara je kupolasta i doljnji dio je sav u tvrdoj plastici, tako da joj se ne bi ništa dogodilo da je spustim na zemlju.
Fora je da ja uopće ne kužim da ako mi netko i pomogne spustiti kolica, gdje da uhvati? Jedna osoba drži za ručku, a druga? Tamo onaj spoj između točkova? To mi nekako plastično i tanko, ne kužim...I nepraktično je za uhvatiti... ne znam...

I nepraktično je za uhvatiti... ne znam...
Odgovori s citatom
Stresla sam se od pomisli! Pa jel to uopće treba upozoriti?
Nego bih izvadila košaru s bebom i spustila niz stepenice i onda par koraka koraka gore po konstrukciju. Dakle, sve vrijeme smo beba i ja skupa. Druga varijanta je da iznesem kolica van dok mi je bebica na minutu sama u stanu (dakle, ne sama vani!). Ne znam što bi se moglo dogoditi ako je u svom krevetiću, recimo, i čeka me na minutu dok iznesem kolica? Zar ima itko ovdje tko 24/7 gleda u dijete? Ja ne moram kuhati, spremati ni peglati, posvećena sam maksimalno samo djetetu pa opet ne gledam u njega non-stop... i uz sve strahove koje imam, nemam strah da ako napustim prostoriju da će se bebi išta dogoditi ako sam osigurala prostor gdje leži...

baš divna kolica al za mene skoro neiskoristiva upravo zbog težine - mislim, šta će mi kolica s kojima ne mogu nikud???? I MM ih je znao iz dvije ture nositi pa sklapati dok ja malog držim, elem, kako god okreneš prekomplikovano.
stvarno mi se život totalno promijenio s ovim!