Stranica 30 od 42 PrviPrvi ... 20282930313240 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 2061

Tema: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A evo i info za drugo mišljenje: zvala sam sestru dr. L (hvala Nevena za br.) i naručila sam se 18.02. kod dr. L. po drugo mišljenje i moram imati uputnicu

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nevena moji jajnici proizvedu sami po tri jajne stanice ali sve ostanu unutra i propadnu...onda mi je dao klomifene da se nakupi broj pa možda pola izbaci od pritiska ili neznam kako je on to mislio...ali nije očekivao da će ih izrasti toliki broj...u subotu idem vidjeti dali su ostali tolike veličine koje su bile i zadnji puta ili su narasle...ako su sve narasle onda će mi u ponedjeljak raditi punkciju, koju nisam očekivala ili ako imam četiri komada većih onda će me poslati kući i tjedan dana akcija...kada sam izašla van bila sam jako zbunjena , neznam dali bi bila sretna ili uplašena...neznam što me čeka...nisam mislila da će to tako ići...ali ne mogu dočekati subotu da vidim kakvo je stanje...sada mi je stomak napuhan, sve me steže...
    javim vam što dalje...
    a jesam se raspisala...sorry..ako se ne javim do ponedjeljka znači da imam punkciju u ponedjeljak..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

snow.ml vjerojatno misliš na folikule a ne na jajne stanice jer ne može se znati koliko ih imaš dok ti ne punktiraju, a šta inače imaš PCOS?

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ma da, folikule...još se nisam naučila na sve te izraze...ali glavno da se razumijemo ).. da imam PCOS...išla sam laparaskopiju prije šest mjeseci ali se sve vratilo...jedna cista na drugoj...doktor nezna odakle mi, ne idu mi kilogrami i stanje jajnika...
    Mimi nisam u postovima vidjela, što se kod tebe događa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snow.ml, thanks na odgovoru. drzim fige da sve prodje ok na punkciji onda

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

trebam info,kaj treba pisati na uputnici za drugo mišljenje,ja ču vjerojatno na merkur,to mi je najbliže

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja bila na laparaskopiji ali zbog endometrioze isto se vratila. Prošla 3 AIH i 5 IVf-ova
    Ja sam sad u iščekivanju Maribora,, sretno sutra

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj nina09 prvotno napisa Vidi poruku
    trebam info,kaj treba pisati na uputnici za drugo mišljenje,ja ču vjerojatno na merkur,to mi je najbliže
    pregled i drugo mišljenje

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pozdrav svim curama!Čitam vas duže vrijeme..nekako sam imala osjećaj da ću vam se pridružiti
    Ja 11.03. idem tek na prvi pregled na VV i nemam pojma kako će to sve izgledati.Koliko god sam uzbuđena toliko se i bojim šta će još naći da nije ok.
    Znam da ste sve već duže vrijeme u postpku ali da li mi može tko reći koliko vremenski prođe od prvog pregleda do prvog postupka bilo AIH ili nešto drugo.
    Dosta nalaza imamo,kod mene sve ok (hsg nisam još radila) a dragi asthenoteratozoospermia.Hvala i sretno svima!

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Petronjela dobro došla,
    moraš znati da na VV priznaju samo nalaze svojeg laba, pa ćeš ti hormone, a TM spermiogram, morati obaviti u labu na VV-u. Nalazi spermiograma i kod androloga pregled za TM, na to se nažalost izgubi par mjeseci.
    Dalje ovisi o dijagnozi, ako zbog muževog spermiograma niste kandidati onda nećeš trebati ići na HSG, za IVF prohodnost jajovoda nije bitna.
    Sretno.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Biene hvala na brzom odgovoru.Znala sam za nalaze da vrijede samo kod njih pa se dragi već naručio za androloga i obavio spermiogram na VV-u.Jedino nisam hormone kod njih rješila.
    Nisam shvatila za spermiogram..ako je on loš onda nismo kandidati za AIH?

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Upravo tako, iako je meni (imamo istu dijagnozu) dr. A rekao da napravim HSG u slučaju da mi pukne folikul prije punkcije da ipak možemo na AIH, ali ja sam to shvatila da je to moja dobra volja. Ipak, napravila sam HSG, ali za to imaš vremena. Pričekaj što će ti dr. reći. Vjerojatno će ti reći da 3 dc. izvadiš hrmone, a muž dodatne pretrage (još jedan detaljniji speriogram i hormone), te sa svim nalazima dođeš 3.dc za koji mjesec te naruči. Nalazi od muža stignu doma za nekih 3,4 tjedna a tvoji će biti u tvom kartonu(to ja nisam znala pa sam još tjednima iščekivala).

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Biene prvotno napisa Vidi poruku
    pregled i drugo mišljenje
    Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj amariya prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo tako, iako je meni (imamo istu dijagnozu) dr. A rekao da napravim HSG u slučaju da mi pukne folikul prije punkcije da ipak možemo na AIH, ali ja sam to shvatila da je to moja dobra volja. Ipak, napravila sam HSG, ali za to imaš vremena. Pričekaj što će ti dr. reći. Vjerojatno će ti reći da 3 dc. izvadiš hrmone, a muž dodatne pretrage (još jedan detaljniji speriogram i hormone), te sa svim nalazima dođeš 3.dc za koji mjesec te naruči. Nalazi od muža stignu doma za nekih 3,4 tjedna a tvoji će biti u tvom kartonu(to ja nisam znala pa sam još tjednima iščekivala).
    Hvala na odgovoru..Cure zlatne ste!Pusa

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

heej evo i mene...jučer sam bila po štopericu i sutra imam punkciju...imam 4 folikule a sad što ispadne iz toga ćemo vidjeti...malo me strah toga ali preživjet ću kao i sve ostale...sve vas pozdravljam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snow.ml sretno na punkciji. javi kako je proslo i koliko js si dobila

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

hvala nevena
    javim vam kada sve prođe jer mi nije lako doći do kompa...vjerovatno kada se vratim kući...znaš uvijek sam zamišljala ako budem imala curicu da će se zvai nevena i gle baš se sada sa tobom dopisujem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj snow.ml, bas si me raznjezila s tim. od ti zelim jednu nevenu onda
    a ja sam zamisljala da ako dobijem decka da ce se zvati neven i zato sam o odabrala taj nick

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

imali novine na našem vv,ja se spremam na klomifenski postupak krajem ovog mjeseca,koliko dugo se čeka na psihološko savjetovanje i dali je obavezno za sve sada je moj dr.l nije mi ništa rekao kad smo se dogovarali za postupak

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mislim da ti neće trebati savjetovanje pošto spadaš među stare korisnike...sretno

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Stigneš savjetovanje obaviti i tijekom postupka, pa ga možeš pitati kad budeš dolazila 3.dc. Ako to želi riješiti ranije, nazovi sestru.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pozdrav svima. evo samo da se ukratko javim,prošla sam ivf postupak na vv,. na punkciji sam bila 30.1. a na embriotransferu 1.2. vračeno je 3. sada čekam vađenje bete 17.2.

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

larivan, pa zašto beta tek 16. dan nakon ET??
    Sretno!!

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jo ja idem isto kod dr L i u srijedu su mi radili punkciju ali mi ne traži nikakve papire, a ja se pravim luda da neznam dali treba ili ne...tamo idem već godinu dana..neke ženske kažu da kod dr A trebaju papiri bez obzira dali ste stari ili novi...sada neznam što će kasnije tražiti...
    inače, izvadio mi je 4 folikule od čega su ispale 2 J.S...nadam se da će mi ih obe vratiti...ne mogu dočekati sutrašnji dan...jako sam uzbuđena...to mi je prvi puta...

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moja prijateljica koja nije na forumu je kod dr. A već godinu i pol (još nisu stigli do postupka), naručio ju je 3dc sad u 2. mjesecu da dođe sa lijekovima. Obzirom da joj njen gin nije htio naručiti lijekove jer ih sad od 01.02. osiguravaju klinike za mpo zvala je neki dan gore da pita za te lijekove i dr. A joj je rekao da mora obaviti ta savjetovanja i onda mu se javiti. Prvi termin za naručiti se za ta savjetovanja je u 4. mjesecu
    naravno da je poludila jer ima osjećaj da je zavlače već nekoliko mjeseci i odlučila promijeniti kliniku. To je stvarno prestrašno, jasno mi je da to traže sve nove kad već ovaj glupi zakon tako nalaže ali ona je bila naručena za postupak i sad su je vratili na početak

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Gabi, neka to utješi tvoju frendicu, ali dr. A. traži i stare pacijentice da idu na P&P savjetovanje i po drugo mišljenje. To znači i pacijentice koje idu na postupke od prije donošenja novoga zakona.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

prvo da odgovorim,neznam zašto je doktor odlučio tako dugo za betu. ja sam kod dr A mene nije tražio hvala bogu nikakvo savjetovanje,niti ništa dodatno. jako dobro znam kakav je to osječaj kad misliš da si ponovno na početku. ja sam trebala biti u postupku u 12 mj ali zbog financija na vv je odgođen. kada sam došla na kontrolu 23 d.c. ustvari sam procurila doktor je to računao kao prvi d.c. i krenuli smo s postupkom a ja bila sva zabrinuta da će to biti neki problem... a sada sve imam osječaj da ću procuriti i da neću ni dočekati betu......

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj larivan1 prvotno napisa Vidi poruku
    prvo da odgovorim,neznam zašto je doktor odlučio tako dugo za betu. ja sam kod dr A mene nije tražio hvala bogu nikakvo savjetovanje,niti ništa dodatno. jako dobro znam kakav je to osječaj kad misliš da si ponovno na početku. ja sam trebala biti u postupku u 12 mj ali zbog financija na vv je odgođen. kada sam došla na kontrolu 23 d.c. ustvari sam procurila doktor je to računao kao prvi d.c. i krenuli smo s postupkom a ja bila sva zabrinuta da će to biti neki problem... a sada sve imam osječaj da ću procuriti i da neću ni dočekati betu......
    Bok cure! Ja sam pacijentica dr.A. i 2.2. sam imala punkciju a 4.2.transfer. Punktirano mi je 7 jajnih stanica, 4 su smrzli a dvije mrvice vratili. Beta mi je 20.02. znači 16 dana . inače nam je ovo 3.pokušaj IVF-ICSI, i nismo trebali nikakva psih.prav. savjetovanja. Eto to su naša iskustva s novim zakonom! Protokol je bio kutija klomifena i 9 gonala.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Cure bok. ja sam trenutno u postpuku IVF, prvi put, kod dr L, na gonalima. Nije mi jasno kad (i tko) se odlucuje koliko će oplođenih stanica vratiti? Imam 35 g, al bas ne bi da mi vrate sve 3. Kakva su vasa iskustva?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Koliko sam ja upoznata žene same odlučuju a biologica sugerira što misli da bi trebalo

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Gabi25, kakvo je to savjetovanje na koje moraš toliko čekati? Ja sam riješila psihijatra u sk bolnici na uputnicu, doduše, čekala sam i ja skoro mj. dana na termin. Jedna forumašica je to riješila u obiteljskom savjetovalištu u svom gradu, besplatno i bez uputnica, a takvo savjetovalište ima svaki malo veći grad. Ako trebaš link javi se, pa ću ga pronaći ili sama prevrti čini mi se da je bila na Potpomognutoj u Petrovoj

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zauzeta ona je to htjela obaviti na VV pa su ju naručili za 4. mjesec. Sad se već naručila u jednoj drugoj klinici za to savjetovanje i na redu je 17.2. Hvala ti svejedno!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jadra zelim ti barem trocifrenu betu!

sretno svima!

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Larivan1, evo da te pozdravim. Išle smo zajedno na transfer, ja sam na punkciju išla u petak, tako da betu vadim 16.02. Kako se osjećaš? Ja baš i nemam neke simptome. Jesi li na bolovanju?

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Što se tiče savjetovanja, ispala je cijela konfuzija. Već sam ranije pisala o svom iskustvu. Uglavnom, u 1.mj. je došao novi naputak po kojem i stari pacijenti moraju na savjetovanje, osim oni kojima su već bili naručeni lijekovi (pa se to valjda računa kao početak postupka) ranije-prošle godine. Isto tako, valjda se sad naručilo jako puno pacijenata pa se tako dgo čeka, jer znam da u 1. i početkom drugog nije bila takva situacija. Meni je dr. A rekao da ako mi ne uspije ovaj puta, da ću morati na savjetovanje prije novog postupka. Ja ću to riješavati u obiteljskom centru, jer se ne čeka, besplatno je a i nisam iz Zg.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

anariya draga možeš li mi poslati pp

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Sramota, ali na ovom novom forumu, uopć ne znam poslati pp

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

fg

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

neznam ni ja,zato sam tebi rekla....he he.. uglavnom ja sam ona koja je išla prva na et,nemam ni ja nikakvih simptoma i tako,uglavnom odmaram doma.. pozz

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

za pp ideš na nick koji je iznad avatara, klikneš i da ti opcije Vidi profil / pogledajte forumske poruke / Privatna poruka - biraš )

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

evo i mene..došla sam napokon kući...oplodile su mi se dvije j.s. i obe mi je vratio...sada ležanje i odmaranje, beta se vadi 27.02....tko će ga dočekati...pozz

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

zauzeta hvala, larivian, nemaš mogućnost da ti pošaljem privatnu poruku, ali ti možeš meni, onako kako je zauzeta rekla

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

cure, koje ste bile u postupcima, molim vas ispunite upitnik http://www.potpomognutaoplodnja.info...d=46&Itemid=54

Vrlo je bitno da imamo statistiku radi zakona koji imamo

Hvala vam i sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

uhh. ja nemam te opcije da ti pošaljem pp. možda zato što sam tek napravila profil ili?? nek pomogne tko zna... thx. amariya kako se osječaš?

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam ok, ništa me ne boli, ponekad malo pritisak dolje i grudi su mi blago bolne. Inače sam uzimala test ranije, ali sad mislim da ću pričekati po utorka. Ako ništa, bar sam se odmorila doma, makar znam da će mi zadnji dani biti najgori.

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Larivan pliz idi na podform Nakon tranfera, baš komeniramo da li biologica bude prisutna na tranferu na VV. Ja je nisam vidjela.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

biologica uvijek i svakoma bude prisutna na transferu na vv-u, bez obzira da li set bili prije na razgovoru kod nje ili ne
    vjerojatno je niste primjetili zato što ona dođe dok vi već naveliko ležite i ne možete se pomaknuti
    ona je ta koja obavezno donese predembrije pripremljene za transfer - nikad nitko drugi - nekad doktor ili sestra viknu vaše prezime pa ona dođe i donese, a nekad već uđe bez poziva pred sam čin transfera
    ne bude prisutna dok vas doktor priprema
    također odlazi čim doktor obavi transfer - prije nego doktor završi popratne radnje, a puno prije nego vam sestra kaže da se možete ustati

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj amariya prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav, može pitanje vezano uz HSG? Ja sam eto u početnim pretragama na VV i moram obaviti UZV HSG. Da li si ti obavljala ultrazvučni HSG i gdje? Pokušavam doznati u kojim bolnicama u Zg se obavlja...

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

lavko ja sam obavila HSG na merkuru kod dr. Radić, s uputnicom. Vjerujem da ce ti jos druge cure odgovoriti za još neke opcije. Sretno

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pozdrav svima... ovako biologica je bila tamo, ja sam prva ulazila na et i vidjela sam je ali je odmah otišla. za HSG sam ja išla privatno,1400 kn, jer se doktori nisu mogli odlučiti dali treba ili ne pa sam to obavila na svoju ruku i platila jer sam smatrala da nema smisla da idem na inseminacije ako to nije u redu. ja sam test napravila danas i prvo kad sam gledala iz daleka nisam vidjela ništa,uzela sam ga da ga bacim kad ja vidim ima neka sjena, ja ga ostavim na ogledalu,nazove me mm i kazem ja njemu ništa on razočaran ja odem i pogledam test nakon nekih 15-20 min kad ono crvena crta ne baš jako tamna ali se vidi.. e sad ako me test za... uglavnom mislim da je prerano da bi bila lijepa crta,meni je danas 11 dan nakon et. nikada mi se još nije dogodilo da sam vidjela tako crtu a ona poslije stvarno bila tamo zato se nadam....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •