Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: Vrtići - Sopot, Travno, Novi ZG

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Vrtići - Sopot, Travno, Novi ZG

Imate li preporučiti koji od ovih gore vrtića (najbolje bi nam bilo u Sopotu, mislim da postoje 2 u Sopotu)?

I, kako to ide za upisivanje na liste čekanja - djetetu je sad 10 mjeseci, planiramo je dati u vrtić s 2 ili 3 godine, ovisno o bakinom zdravlju i kako će to s njom ići. Čula sam da, npr, za Jarun postoje već sad trogodišnje liste čekanja? Je li se prijavljuje u više vrtića na liste ili samo u jedan? Kad se obavljaju ti razgovori s ravnateljicama - sad, u nekom određenom mjesecu kad su upisi ili?

Hvala unaprijed, malo sam izgubljena na ovu temu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi smo u Sopotu i jako smo zadovoljni
    Objekt u V. Kovačića 18
    Tete su super, naravno da se meni jedna više sviđa, ali I nema preference, međutim on je što se toga tiče zahvalno dijete, ujutro ga ostavim u dežurnoj grupi bilo kojoj teti, on ne protestira uopće
    Čini mi se da imaju relativno ok jelovnik (izvješen je na oglasnoj ploči, za svaki dan ima raspored)
    Imali smo sreću da je izbjegao ovo blagdansko razdoblje u smislu dežurstava, to mi kaže jedna mama da nije baš funkcioniralo, ali eto...
    Na razgovor smo išli u 6. mj., predavali papire u 5.mjesecu, s tim da je razgovor bio sa medicinskom sestrom, a neki su imali razgovor sa psihologinjom (ili, kako to piše na njenim vratima-psihologicom)
    Ah da, ta mi žena (med. sestra) nikako nije sjela, ali s njom ionako (nasreću! kuc kuc o drvo) I nema posla-nije mi sjela jer ima totalno outdated stavove o svemu, sve strogo ukalupljeno prema dobi (I je kasno propuzao, taman tu negdje u tom razdoblju, dakle sa 9 mjeseci, a ona je to popratila nekim glupim komentarom koji sam represijom zaboravila, a i sebi zabilježila "kasni u motoričkom razvoju" )
    I da, upali bez problema

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

DV Travno - puno radi na likovnoj, glazbenoj i scenskoj kulturi. djeca se mogu opredijeliti za posebne grupe od navedenih i jako se lijepo radi.

DV Siget- divan kolektiv, vrlo kvalitetan vrtić

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

DV Travno - prerano mi je za detaljne analize jer je još u jaslicama, ali tete jako drage, pristupačne, iniciraju i inzistiraju na individualnim razgovorima sa roditeljima, dobivam točne i pravovremene informacije o svemu što rade i kako je on. Za početak smo jako, jako zadovoljni.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

O, puno vam hvala, baš mi je drago da su iskustva dobra ! Je li svi ti vrtići imaju ljetno dežurstvo? Kako ste se vi odlučivale za vrtiće, tj. je li svi živite u kvartu di je vrtić, ako ne, je li to vama ili vašem djetetu problem?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u Travnome je ljeti dežurstvo u jednom objektu. ja sam se odlučila za vrtić koji mi je najbliži i na sreću taj je odličan

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U Sopotu postoje ljetna dežurstva, ali to znam ovako, iz priče, još nemam prave info, jer nam još nije trebalo
    Ja sam se odlučila za taj vrtić jer sam i ja išla tamo u malu školu prije xy godina, moji žive zgradu do, pa ga uvijek mogu pokupiti prije nego što bih to mogla ja.
    Inače smo sad u Sigetu (nećemo još dugo, pa ću za kojih godinu, godinu i pol ovdje tražiti iskustva s vrtićima u sjevernom dijelu grada ), pa nam stvarno nije daleko - Ivan se nije još nikad zapitao zašto ne ide u sigetski vrtić 8)

OT- ti si u Sopotu?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo isto u Sopotu, ja sam zadovoljna, imaju organizirane i vanvrtićke aktivnosti u vrtiću koje se dodatno plaćaju, mi idemo na ritmiku

imaju ljetna dežurstva, a onda se svi presele u glavni objekt (nikad ne znam koji je objekt u kojoj ulici)

nikad nismo bili u nekom drugom vrtiću, a meni je ovaj ok..možda bi moglo biti bolje, ali je ok

da, glavna medicinska sestra je baš onak, starinjska ženska, mislim da sam je čak vidjela u borosanama (doduše, vidjela i violićku u istom)

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mene ova tema zanima. Koliko se ceka na mjesto, recimo u Sopotu? Ima li taj vrtic u V.Kovacica jaslice? Kakva je situacija s vrticima u Zaprudju?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Je, Lucija, mi smo u V. Kovačića u jaslicama, imaš 4 jaslićke grupe
    Ne znam za čekanje, mi smo sve riješili u redovnoj proceduri

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala puno. Nadam se da ako sad odem na razgovor, da cemo za godinu dana upasti.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi nismo imali apsolutne nikakve frke za upasti

doduše, ja otišla direkt do ravnateljice, pitala jel ima mjesta, ona rekla da ima i da neće biti problema, to je bio jedini vrtić u koji smo dali molbu..i nije bilo nikakvog problema

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    OT- ti si u Sopotu?
    jes.

Puno hvala svima na informacijama .

Znači, taj u V. Kovačića je jedini u Sopotu, ako sam dobro shvatila? Kad se to onda ide na razgovor - bilo kad ili postoji neki određeni mjesec kad su upisi?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Upisi ti počinu 2. svibnja ili koji je već prvi radni dan u svibnju i traju cca. dva tjedna.
    Razgovori se obavljaju nakon upisa. Dobijete termin kod pedagoginje i/ili medicinske sestre.

A ranije možeš otići čisto ovako, da vidiš sredinu, upoznaš ravnatelja, ostaviš dojam. Za svoju dušu.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    OT- ti si u Sopotu?
    Znači, taj u V. Kovačića je jedini u Sopotu, ako sam dobro shvatila? Kad se to onda ide na razgovor - bilo kad ili postoji neki određeni mjesec kad su upisi?
    DV Sopot ima dva objekta. blizu su jedan drugome

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Točno, dva objekta, s tim da koliko sam shvatila (nemoj me držati za riječ ), jaslićke grupe su samo u V.Kovačića, a u onom drugom (to je mislim Pičmanova) samo vrtićke.
    U svakom slučaju, nadam se da ćeš upasti bez problema, tj. Ana

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    Kakva je situacija s vrticima u Zaprudju?
    Marko ide u vrtić u Zapruđu (područni odjel u Vankinoj). Upao je bez problema. Meni su rekli da ako oba roditelja rade da nema frke. Mi i živimo u Zapruđu tako da tamo i spada po mjestu stanovanja. Vrtić je dosta ofucan, moj prvi dojam je bio koma, ali tete su OK, svašta rade s naglaskom na glazbeno obrazovanje i što je najvažnije Marko je zadovoljan.
    Ručak je u pravilu OK, doručak tako-tako, a za gablec zna biti onaj puding s nazovi šlagom, buhtla, krafna - dakle ne baš prezdrava hrana. Ali zna biti i voće - banana, naranče + keksi i sl.
    Zamjerka mi je što za nagradu, npr kad pojedu sve za ručak, dobiju bombon. To mi je glupo, ali istina je da ga jedan bombon neće "ubiti". Ja mu prije nikad nisam davala bombone, a sad stalno gnjavi za njih.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ima li netko iskustva s vrtićem u remetincu?
    otvorio se odjel lanište, ima li šanse da bez vezica upadnemo u remetinec, stanujemo i prijavljeni smo doslovno preko ceste od njega?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Vrtic u Sopotu je zaista po mjeri i u sluzbi djeteta! Svaka cast!

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

DV Remetinec, na sva tri objekta je krcat! Trenutno! No na jesen, ak rade oba roditelja ne bi trebalo biti problema!

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

čisto sumnjam, remetinec je uvijek krcat, meni su čak prilikom prijave otvoreno rekli da ako nemam muža branitelja ili neku debelu vezu da nećemo upasti.

moj ide u jasličku skupinu u dv sopot. meni se osobno jelovnik ne sviđa, pri tom mislim na dobar dio užina i doručaka a medicinska sestra koja je za to zadužena je u biti krivac i užasno je kruta i neinformirana i kao što je netko rekao da je outdated. definitivno. imaju previše često čokolina, medolina, rižolina u tjednu, nekoliko sam puta vidjela hrenovke, previše keksa u užinama i umjetnih voćnih jogurta. dakle, što se jelvnika tiče, nisam zadovoljna.

s ostalim stvarima bih rekla da su puno bolji, trude se prilagoditi prostor toj dobnoj skupini i trenutno vidim pomake u tom smjeru. s oboje odgajateljas am također zadovoljna, iako voljela bih zapravo znati što oni tokom dana rade, imaju li kakve aktivnosti i igre ili su prepušteni sami sebi i igranju sami sa sobom u ritmu između jela i spavanja. nisam to još dokučila.
    stručni tim, osim med sestre mi je drag. nije ni ona rospija, ali nije jednostavno prijamljiva za nove informacije i drži se neke prastare zastarjele doktrine i sad već vrlo upitnih informacija od tko zna kad

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ajd da netko ima iskustvo tj. mišljenje da je DV Sopot "po mjeri i u službi djeteta" jer mi, na žalost, nemamo takvo iskustvo.

ovo što piše tropical, o jelovniku, apsolutno stoji jedino ona je to, onako "politički korektno i blago" rekla, a ja bi rekla da je jako, jako loš. Meni za jasličarce pogotovo, vrte 3-4 vrste povrća cijelo vrijeme (tikvice, brokula, mrkva, krumpir), ne sjećam se da sam ikad vidjela leću, grah, slanutak, a da o "egzotici" tipa proso, ječam i slično ne pričam.
    Doručak je svaki dan neki lino + kruh s nečim, ako nije lino onda je jedan dan u tjednu griz s čokoladom. Ima i hrenovki i pašteta, ali zato nikada nije bilo npr. žganci s mlijekom/jogurtom, zobene ili neke druge pahuljice i tak... Jadno!

naše obje tete su starije što mene zapravo smeta i rađe bi mlađa+ starija kombinaciju, očito je da jedna drugo ne podnose i rade sve različito. Informacije o djetetu dobivam na kapaljku jer su uvijek u gužvi, a prošli tjedan se desilo da je 2 dana za redom dolazila doma u peleni nepromijenjenoj od jutra.

Sve u svemu, prilično smo nezadovoljni, a i dodatno tužni jer smo od jeseni trebali imati u kvartu (kajzerica) vrtić pa da barem muku sa dovoženjem/razvoženjem riješimo, ali druge opcije nemamo pa guramo ovako...

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i mi smo sa kajzerice! nažalost nam klinci nisu u istoj grupi da si možemo razmjenjivati informacije i u tom segmentu ali ostalo bi mogli. fali mi još informacija i iskustava roditelja, čisto da vidim sliku i mišljenje drugih (iako se na drugom forumu već neko vrijeme non stop žalim na prehranu).
    danas sam vidjela kako je doručak na papiru sasvim nešto drugo nego uživo. opet neki prokleti lino a ja sam ga morala ostaviti tamo tad. inače se trudim dati mu doručak kod kuće pa da tamo jede ručak.
    ja sam bila razgovarati sa tom istom sestrom o jelovniku ali se žena ne da. a znam da moraju raditi prema onom pravilniku o prehrani. i muka mi je... i najradije bih ju prijavila gradskom uredu za vrtiće ali, ALI, ALI! ali nama treba mjesto u vrtiću i nama treba taj vrtić i žalosno je to sve, jadno se zbog toga osjećam jer se već mjesecima borim sa sobom napraviti to ili ne.
    što se informacija tiče- kako kad. nekad dobijem više, nekad manje, imam dojam da oni ništa sa njima ne rade. da su samo tamo, daju im jesti, stave ih spavati, daju im jesti a sve između se igraju sami... odnosno malo sa odgajateljima, ali to je zaista samo moj dojam i posve neprovjereno jer ih nisam mogla promatrati da znam niti mi je itko to rekao, jednostavno imam taj osjećaj. nadam se da griješim. i da je sve zapravo samo posljedica te njihove gužve gdje ne stignu uvijek informirati o svemu. s druge strane, moj nikad nije došao pune pelene doma. zaista nije. ali dolazi uvije sa bočicom punom čaja ikao sam nebrojeno puta tražila da mu toče vodu zbog zuba i preporuka stomatologa. iako imam i drugih zamjerki tom slatkom čaju.
    kad ovako sve sastavim, čini se da sam nezadovoljna. zapravi i jesam i zadnjih dana imam podvojene stavove o svemu.

nadam se da vas nisam ugnjavila pričom, samo mi je stalo do boljih uveta za moje, ali i drugu djecu (iako ovime ništa zasad ne postižem, samo dijelim svoje dojmove)

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

htjela bih napomenuti da je stvar i osobnog pogleda na prehranu što čini nešto nekom prihvatljivo a nekome ne.
    ono što mene u ovakvom sustavu i ovakvoj prehrani kakvu naša djeca tamo imaju smeta je- ne to što neki roditelji smatraju da je ok dati svom djetetu hrenovku, čokolino pa im je ok to i u vrtiću, već to što meni i X roditelja to nije prihvatljivo (i imam valjane argumente za to) ali u ovoj situaciji kakva jest, ja nemam izbora. ja ne mogu djetetu dati nešto bolje kvalitetnije. jer nije sa mnom. jer nemam izbor. izbor je kad ti daješ djetetu zdravo u kolektivu a onda može jesti kod kuće i sranje i zdravo, ovisno o izboru.
    i opet, već sam to drugdje pisala- pod izlikom da je nešto jeftinije ne prihvaćam taj izbor- jer nije jeftinije dati djeci hrenovke ili čokolino od palente/prosa sa jogurtom, jabuka u odnosu na keks je jeftinija.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj teja prvotno napisa Vidi poruku
    Vrtic u Sopotu je zaista po mjeri i u sluzbi djeteta! Svaka cast!
    Na sto tocno mislis?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tropical, o kojem tocno vrticu govoris?
    Posljednje uređivanje od Lucija Ellen : 09.02.2010. at 13:21

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tropical (susjedo ), što se tiče pravilnika o prehrani - on nije obvezujućeg "karaktera" nego više kao preporuka/smjernica kako bi jelovnici u vrtiću/jaslicama trebali zgledati pa sve ovisi o osvještenosti i dobroj volji zdrav. djelatnika i u konačnici ravnatelja. Tak da nisam ziher da li bi se nekom prijavom ili pritužbom išta moglo riješiti...

što se tiče toga koliko rade s klincima, tu i tamo krene doma s dijelovima neke pjesmice, ali to je sve zasluga jedne tete. I u ovih 5 mjeseci dobili smo 3 rada koja su radili u vrtiću - definitivno prepremalo!

teja, i mene zanima ovo što L.E. pita

L.E., pretpostavljam da tropical govori o objektu u V.Kovačića jer, koliko znam, samo u tom objektu su jasličarci. Mi smo tamo
    Posljednje uređivanje od ekica : 09.02.2010. at 14:15

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da, u viktora kovačića, jasličarci su svi tamo!

znam da je pravilnik o prehrani smjernica ali sam dobila informaciju iz drugog vrtića da je to ipak cilj gradskog ureda- da se svuda postigne taj bolji nivo prehrane.

L realno tek zadnjih mjesec dana ide konstantno u vrtić i nikakve radove nije donosio doma...

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

razmišljam da bi se to moglo možda postići MOOOŽDA pismom predstavnici roditelja.... govorim o prehrani, naime

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tropical prvotno napisa Vidi poruku
    razmišljam da bi se to moglo možda postići MOOOŽDA pismom predstavnici roditelja.... govorim o prehrani, naime
    nisam ni znala da takva osoba postoji!?
    ako ćeš nešto pokretati, tu sam (za jurišanje na vjetrenjače spremna, samo da mi se još maaalo smire mučnine), a bilo bi zgodno da se javi još pokoja mama iz Sopota, ovako jednako nezadovoljna tamošnjim menijem

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

znači nisi išla na roditeljski kad se birao predstavnik roditelja u upravni odbor vrtića? ja sam išla ali sam po običaju bila presramežljiva da se za to uopće prijavim.kako god, izabrana je jedna mama koja ima 2 lklinca, uvijet su bili roditelji sa djecom rođenom krajem 2007. i cijele 2008. god. jer će tu dužnost obavljati 4 god i u tom periodu dijete treba biti kod njih u vrtiću. žena je 31 godinu, kao i ja, ima posao u prosvjeti i dijete u grupi koju ti mogu reći na pp. možda je i vaša grupa čak. ime sam zaboravila ali nije problem, pismo se može adresirati na predstavnika roditelja i ubaciti u sandučić kod glavnih vrata. drugo, takvo isto pismo bi možda trebalo napisati stručnom timu i ravnateljici. samo naravno, 1 ili 2 roditelja su malo za nekakvu kvalitetnu primjedbu i promjenu...

danas sam puna ideja, L je ostao doma, razbolio se. primjetila sami da ima nove mrljice na zubima, ok, moguć krivac dojenje, svakako, ali onaj slatki čaj ne pomaže, malo malo pa mu bočicu pune time umjesto vodom, morat ću i o tome sa odgajateljima, a i stomatologicu ću tražiti pismenu preporuku jer očito samo takve stvari pale. druge negativne promjene koje sad ja vidim zbog prehrane za početak je puno tvrđa stolica, s kojom nije prije imao problema jer jede raznvrsno kod kuće i dojenac je pa mu mlijeko omekšava stolicu. zadnjih dana je kao kamen tvrda...

nadam se da će se ovdje ili negdje još javiti nezadovoljni roditelji tim jelovnicima pa da se pokrenemo, jer nam ipak djeca puno vremena tamo provode. i puno toga tamo pojedu. ja sam još kod kuće, imam dopust do njegove druge godine pa svakako mogu svog vremena u to uložiti.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa bila sam na roditeljskom jedinom za koji sam znala - onom prije upisa tj. kada smo potpisivali Ugovore.

i ja se nadam da ima još nezadovoljnih iz sopotskog vrtića/jaslica i da ćemo nešto pokrenuti!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, da se javi pokretačica topica. Moje dijete normalno u jaslicama pije vodu, tete joj daju vodu jer i doma pije vodu, na čajeve nije naučila. Pelene se redovno mijenjaju - nakon spavanja ide zadnja promjena. Moram priznati da sam ja osobno jako zadovoljna s jaslicama (Sopot), nemam nekih zamjerki. Naše tete mi se čine super. Jelovnik - mi ni doma ne jedemo samo zdravo, primjerice, nitko od nas ne jede baš proso, ječam, ja osobno ne volim žgance, zalomi se čokolino i sl. Ne bi imala ništa protiv, naravno, da je to na meniju, vjerojatno bi to moje dijete to malo odbijalo u početku, ali bi se naviknulo. Za neki sadržaj za jasličarce - nisam ga baš niti očekivala, čini mi se da su premaleni, to se nadam da će krenuti u drugoj godini (tipa da nose radove doma ili tako nešto - moja je tek naučila držat olovku). Doduše, nemam baš neko iskustvo kako je to drugdje itd. A propos igara, kad smo dolazili blizu dežurstva bile su igre di je teta motivirala ekipu - neka crtanja, frziranja i sl.

Moj je svekupni dojam, ipak, jako pozitivan, a imala sam neg. očekivanja jer sam se bojala kako će to moje dijete prihvatiti (odnos 1-1 do treće godine) i sl. Tete mi se čine OK, djeca mi se čine OK, sve skupa mi se čini vrlo OK. Bude i krzia (od strane djeteta), ali očekivala sam ih. Možda imam sreće s grupom, ne znam. Jedna forumašica kojoj vjerujem mi je prenijela i njeno pozitivno sopotsko iskustvo, pa me to motiviralo baš za DV Sopot. Zasad smo jako zadovoljni, a što nosi vrijeme, kakve krize donosi - ljeto i sl. - vidjet ćemo.

Jedina moja zamjerka ne odnosi se, u stvari, na vrtić, nego je to ono čega sam se i najviše bojala - boleštine.

Tako da - evo jednog relativno velikog plusa za Sopotsku ekipu od zadovoljnih mame i tate.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

krizia = kriza

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma, moje nezadovoljstvo zapravo i nije toliko veliko koliko se čini, jer mi se odgajatelji čine super, ali to što zamjeram mislim da nije nepromjenjivo i da sa nekim pristojnim i konstruktivnim prijedlozima roditelja mogu ići nabolje.
    mi se jako trudimo jesti što zdravije, iako prije djeteta nismo toliko, ali kad je krenula dohrana, a i prije nje se osipao, jednostavno smo se prilagodili tome i sad nam je to normalno. u međuvremenu smo svašta naučili o aditivima i recimo ektrudiranim žitaricama pa bih voljela da mi dijete non stop ne jede to. što je sad slučaj.

recimo, ja za bolesti sam imala točno takva očekivanja kakva sumi i iiskustva- da će biti non stop bolestan. doduše, i inače je bio jako osjetljiv i stalno bolestan pa nisam očekivala čuda. doduše, čudo se dogodilo kad je sad išao 3,5 tjedan u vrtić što nikad nije. nikad nije dulje od 1 tj uspio. mislim da se malo prilagodio ostalij djeci i da je ipak sad kad imapreko godinu i pol nešto boljeg imuniteta.

djeca s kojom ide u grupu, a i ona koja je spojena s njihovom jediniom su super i vidim da voli ići tamo, te, što mene jako veseli, kad dođe u vrtić mu se druga djeca vesele.

i ja sam na kraju prema preporuci dijete tamo dala, i nisam toliko nezadovoljna da bih željela mijenjati vrtić (osim kad bi se sagradio tu na kajzerii zbog mjesta stanovanja) već bih voljela da se oni malo unaprijede jer mi se općenito čini da bi mogli, čak moćžda i htjeli. vidjet ćemo, nadam se tome svakako.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kada sam pogledala današnji meni samo mi je osmijeh osvanuo na licu i pomislila sam i rekla MM-u "kao da je netko čitao forum..."! )
    Uglavnom, doručak žganci s mlijekom, ručak varivo od poriluka i ječmene kaše!!! super!

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

paaaa da. ali sam ja jednom samo na papiru takvo stanje našla. nadam se da svakako čitaju.

mi smo danas doma, mala viroza ga pokosila

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

isprike na offtopicu, ekica poslala si mi pp, ne mogu odgovoriti pun ti je inbox.

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je .. je .. pročitao Vas je netko

drage moje cure

moja sva trojica su pohađala vrtić sopot ... tako da sam vrtić pohađala od 1998 - 2009 ( dobar staž ha ? )
    promjenila sam dvije ravnateljice 7 ili 8 ili 9 teta
    ne znam koliko promjena , pravila, načina od kako ja volim reći starog socijalističkog, pa preko korak po korak, pa do nekih specijalnig grupa ?!?!

uglavnom ... jelo se sve i svašta od hrenovaka, starih mandarina ... polovica banane ... pa do katastrofalne tune sa tijestom ( djeca su bljuvala i jela jer tete kažu moraju probati ( hmm ) uglavnom borila sam se sa vjetrenjačama i jedino mi je uspjelo prilagoditi svoju djecu većini ... nisam uspjela većinu prilagoditi njima

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja ocajnicki pokusavam naci mjesto u jaslicama - prednost imaju jaslice u novom zagrebu, ali i ostali kvartovi dolaze u obzir.
    maleni sada ima 14 ipo mjeseci. prijavila sam ga lani u skoro sve jaslice u susjednim kvartovima (utrine, travno, dugave, zaprudje), medjutim mjesto nismo dobili.
    u 11 mjesecu prosle godine kad je napunio godinu sve su grupe vec bile popunjene djecom iz drugih kvartova koji su imali prednost pri upisu jer su navrsili godinu dana do 31. 08.
    baka nam je privremeno uskocila, ali uskoro ni na nju vise necemo moci racunati..

sad sam nastavila s potragom, ali nigdje, ama bas nigdje - ni u privatnim, a kamoli u drzavnim jaslicama - nema mjesta. JE LI TO MOGUCE??
    zna li itko za jaslice u kojima ima jedno slobodno mjesto? ne moraju biti na podrucju novog zagreba...

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

marival ma nisam to baš doslovno mislila, da je netko čitao, nego jelovnik je bio baš super, totalno u stilu ovogšto smo ovdje pisale...
    ovo s tjeranjem djece da jedu jer se mora mi je totalno strašno!!!

tropical,
    a kako da znam da li je dobila jeti to što piše da imaju za ručak?
    ona mi baš i nije mjerodavna jer ne dobijem nikakav odgovor kada ju pitam, a kupim ju u doba užine pa ne mogu znati kaj je za ručak bilo...
    BTW, ispraznila sam inbox

spider,
    a u kojem ste kvartu? Jel oboje radite? Ja bi otišla do ravnateljice i inzistirala da prime dijete, ma jedno mjesto se uvijek nađe...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Spider, rekla mi je frendica da ima mjesto u priv jaslicama Lu na Kajzerici. Ona je sad u pon trebala upisat dijete na to mjesto pa je ipak odustala i uzela tetu čuvalicu. Nazovi vrtić!

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ručak je takav kakav piše, bar mislim, doručci i užine su non stop lino i keksi...

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    spider, a u kojem ste kvartu? Jel oboje radite? Ja bi otišla do ravnateljice i inzistirala da prime dijete, ma jedno mjesto se uvijek nađe...
    zivimo u utrini, tamo nam je i prebivaliste. oboje smo zaposleni, suprug i ja. predali smo zahtjev na vrijeme u 5-om mjesecu.

bila sam vec 500 puta u vrticu da provjerim ima li sta novoga. isla sam i na razgovor kod ravnateljice i rekla joj kakva je situacija. rekla mi je da mi ne moze pomoci jer je ove godine situacija takva da jednostavno vise nemaju mjesta, i da je tesko da ce se oslobodit neko mjesto buduci da se djeca rijetko ispisuju..

u travnom, zaprudju i drugim kvartovima me gledaju ko da sam s marsa dosla i svi mi kazu da mi imamo svoj kvart i kako je u utini vrtic velik i kako bi trebala probati tamo... a ovi u utrini mi govore da bi bilo najbolje potrazit druga rjesenja

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj amel prvotno napisa Vidi poruku
    Spider, rekla mi je frendica da ima mjesto u priv jaslicama Lu na Kajzerici. Ona je sad u pon trebala upisat dijete na to mjesto pa je ipak odustala i uzela tetu čuvalicu. Nazovi vrtić!
    hvala amel!
    nazvat cu da provjerim.
    vec sam zvala nekakve privatne jaslice na kajzerici. osim sto naravno nisu imali mjesta, nije mi se svidjalo to sto imaju u grupama djecu razlicite dobi (jaslicka dob i oni malo stariji)

ali, bas mi se nekako cini nepravedno to sto ne mozemo dobit drzavne jaslice..

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

upoznala sam navedenu med. sestru u Sopotu na razgovoru za upis i bila je korektna, ja sam jedino tražila da mi se djetetu ne daju suhomesnati proizvodi, paštete i kobase jer mi to doma jedemo jedino ako je domaće.

ona mi je rekla da nekada sama djeca traže neki narezak il paštetu tako da eto, nije često na meniju pa reko, ajd, nije onda tolki bed.

zahvalna sam joj da je blagonaklono sugerirala dojenje i nakon upisa u jaslice, što je za mene bilo ugodno iznenađenje. rekla je da bi djetetu uz odlazak u vrtić kao šok došlo i skidanje s dojenja, i tako sam bila sretna da to razumije.

inače, vjerujem da se od početka ove teme dosta promijenilo, pa se vjerojatno i ona prilagodila novim zahtjevima roditelja.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja sam je vidjela jučer na roditeljskom - mi smo primljeni u Sopot i sad baš čitam kako je!

Sestra je baš fora! veli da je stara ko i vrtić - hihih moš misliti a radi u vrtiću od prvog dana! hihih
    samo mi je neobično što su rekli za prehranu - ne toleriraju vegetarijance ni makrobiotiku - samo iz medicinskih i vjerskih razloga može posebna prehrana , ništa drugo!

kažu da je doručak u jaslicama uglavnom mliječni i da su 2 dana voćne kašice - mi ne jedemo kašice, nikad ih nismo ni jeli pa sam htjela pitati jel možemo mi dobiti cijelu voćku? ali nisam se baš prvi dan htjela javljati za riječ!
    ma to ćemo se sve dogovarati sa tetama kad ih upoznamo i kad bude roditeljski po grupama- ovo je sad bilo svi u kompletu!

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nema šanse da vam takve stvari prođu, što se prehrane tiče. ja sam se dogovorila sa odgajateljima, i to funkcionira, sa sestrom nemam namjeru ulaziti u rasprave jer iza tog osmjeha ima jedno veliko paivno agresivno nametanje svoje volje...
    znači ona velika grupa ljudi neki dan je bio prvi sastanak sa ravnateljicom i stručnim timom.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa ima pomaka, vidim i ja, ima pomaka jer odgajatelji isto guraju svoje i roditeljske primjedbe...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

aha, u dvorani!
    velika grupa jasličara u 16h a vrtićanci kasnije

iskreno, ja ne kužim zašto su nas okupili a nismo vidjeli ni jednog odgajatelja?

priče o adaptaciji od 1.9. pa 2 tjedna po sat vremena dnevno mi i djeca u sobi!
    onda neka mama veli da bi oni išli na more i da bi došli kasnije?!?!? halo?!?
    taman kad mi prođemo adaptaciju i odemo iz sobe, dijete krene samo ostajati u grupi - eto ti nje sa djetetom u grupu i onda nek se naši 'adaptirani' čude zakaj mali >Jurica imam mamu u sabi a oni nemaju?!?!?!
    uh! nadam se da nismo u istoj grupi!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •