Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2061

Tema: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo da se i ja javim sa razgovora za drugo mišljenje kod dr. L.
    Naime, dr. L se kao uvrijedio što idem od njih i veli da zašto odlazim da imaju uspješna dva postupka sa smrznutim js i da to nije problem (ja spomenula da dobijem i po 20 js sa pola gonala) i rekao mi da usprkos iskorištenih 3 postupka imam pravo na još 3 s obzirom na godine i da razmislim pa mu se javim
    Joj, ja odmah zatražila može li me upisati ali ipak mi rekao da mu se javim kad se odlučim i tako.
    Uglavnom, ostavio na mene dojam kao nekada naš dobri stari dr. J (pozvao me unutra rukom, a kako ja nisam skužila onda me prozvao)

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj vesnare prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da se i ja javim sa razgovora za drugo mišljenje kod dr. L.
    Naime, dr. L se kao uvrijedio što idem od njih i veli da zašto odlazim da imaju uspješna dva postupka sa smrznutim js i da to nije problem (ja spomenula da dobijem i po 20 js sa pola gonala) i rekao mi da usprkos iskorištenih 3 postupka imam pravo na još 3 s obzirom na godine i da razmislim pa mu se javim
    Meni se čini da s obzirom na reakciju -minimalna stimulacija -20 j.stanica (slično kao kod mene) ta 3 besplatna postupka znače vrlo malo.

Ako bude takva reakcija na stimulaciju, oplode se 3 stanice, a sve ostalo zamrzne, znači da je ustvari jednom stimulacijom iskorišteno sva 3 postupka, pa i više, budući da se svako odmrzavanje j.stanica i njihova oplodnja broje kao novi postupak.
    A o uspješnosti oplodnje j.stanica već je dovoljno rečeno (nekoliko postotaka po stanici) i ja uopće ne gajim nadu da bih bila među tim sretnicama!

Za te dvije trudnoće svaka čast, ali to je kao da čekam bingo...uostalom nije objavljena ni dob ni dijagnoza tih pacijentica (a mislim da se radi o mlađim pacijenticama...).

Ja se osobno brinem što su naši MPO liječnici počeli hvaliti to zamrzavanje j.stanica...a dok ne padne ovaj zakon, mene neće vidjeti (bar ne u stimulaciji)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Nene2 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da s obzirom na reakciju -minimalna stimulacija -20 j.stanica (slično kao kod mene) ta 3 besplatna postupka znače vrlo malo.

Ako bude takva reakcija na stimulaciju, oplode se 3 stanice, a sve ostalo zamrzne, znači da je ustvari jednom stimulacijom iskorišteno sva 3 postupka, pa i više, budući da se svako odmrzavanje j.stanica i njihova oplodnja broje kao novi postupak.
    A o uspješnosti oplodnje j.stanica već je dovoljno rečeno (nekoliko postotaka po stanici) i ja uopće ne gajim nadu da bih bila među tim sretnicama!

Za te dvije trudnoće svaka čast, ali to je kao da čekam bingo...uostalom nije objavljena ni dob ni dijagnoza tih pacijentica (a mislim da se radi o mlađim pacijenticama...).

Ja se osobno brinem što su naši MPO liječnici počeli hvaliti to zamrzavanje j.stanica...a dok ne padne ovaj zakon, mene neće vidjeti (bar ne u stimulaciji)
    Nad svime sto si rekla vrijedi se zamisliti, a ovo istaknuto je i moja odluka.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nene, je li ovo 100% provjerena info i otkuda?

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku
    Sigurna sam da sam to pročitala od nekoga na forumu, zaista ne znam točno, ali mislim da je zaista tako, jer najskuplji dio ivf-a je uz lijekove, postupak oplodnje. Plus što mu prethodi postupak odmrzavanja (ako postoji paralela sa zamrznutim zamecima- to se na VV još uvijek plaća, neovisno o besplatnim postupcima)

Ali, da budemo 100% sigurni- trebalo bi provjeriti. Pokušat ću sutra. Ako netko od cura može saznati direktno od dr ili sestara, bilo bi super.

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo uspjela dobiti neku dr pri HZZO i informacija je točna- znači oni računaju svaku novu oplodnju kao iskorišteni besplatni postupak (bez obzira što su stanice dobivene u jednoj stimulaciji).

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Upravo uspjela dobiti neku dr pri HZZO i informacija je točna- znači oni računaju svaku novu oplodnju kao iskorišteni besplatni postupak (bez obzira što su stanice dobivene u jednoj stimulaciji).
    a jesi li ih možda pitala na temelju čega je to, obzirom da oni ne plaćaju 6x postupke nego lijekove? i to prema odluci o listi lijekova (njihovoj)? dakle oplodnja js nema veze sa 6 postupaka - to su kruške i jabuke.
    mislim da će tu morati biti još rasprave...ili će navrat nanos morati promijeniti svoje trenutno važeće propise da bi opravdali takvo tumačenje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •