Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 72 od 72

Tema: Cijepivo protiv tuberkuloze

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa Vidi poruku
    sirius, nemam vremana odgovarati na sva ta pitanja. i ne vidim da po ćemu su odgovori na ta pitanja relevantna za diskusiju o tome treba li novorođenče BCG-irati u Hrvatskoj ili ne.
    Zato to mislim da su konkretna pitanja korisna za donošenje zaključaka zašto je nešto potrebno u nekom području , a u nekom drugom nije.
    Zato što mislim da su takva pitanja puno korisnija od prepucavanja tipa ja ovo , a ti ono.
    Činjenica je da će se bebe i dalje BCG- irati dok je to propisano zakonom, ali ne bi bilo loše da roditelji znaju zašto.
    Ja bih i dalje voljela , da odgovoriš na njih kad nađeš vremena. Hvala.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    A mentalni napad s idejom da djetetu uskraćuješ zdravlje ako ga ne BCG-iraš (kao da imaš izbora) si spremno odapeo.

Kad se guraš - isprsi se do kraja!
    mentalni napad? svašta...... napisao sam zašto se BCG-ira djecu kod nas. .....da ne dobiju tuberkulozni meningitis. .... i napisao sam da ako se ne BCG-iraju imaju mogućnost razviti TBC meningitis je ne živimo na pola zapadne Europe. a ti se slobodno bavi mentalnom obranom i demantiraj to što sam napisao. ...kao što rekoh - demokracija. (zakaj ne mogu napraviti prorede između rečenica?)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zato to mislim da su konkretna pitanja korisna za donošenje zaključaka zašto je nešto potrebno u nekom području , a u nekom drugom nije.
    Zato što mislim da su takva pitanja puno korisnija od prepucavanja tipa ja ovo , a ti ono.
    Činjenica je da će se bebe i dalje BCG- irati dok je to propisano zakonom, ali ne bi bilo loše da roditelji znaju zašto.
    Ja bih i dalje voljela , da odgovoriš na njih kad nađeš vremena. Hvala.
    pa napisao sam već u prvom postu zašto se bebe BCG-iraju u Hrvatskoj (i šire). Da ne dobiju tuberkulozni meningitis.... jer u Hrvatskoj imaju veću šansu zaraziti se tuberkulozom nego na pola zapadne Europe. ....koji je dio nejasan?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajmo bez prepucavanja ja ovo ti ono. Vrijedi za obojicu, dečki.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo. pročitajte, pa diskutirajte. http://www.who.int/vaccines-document...I-e/mod5_e.pdf ..... http://www.who.int/immunization/wer7...tion_paper.pdf ... tko nakon čitanja ova dva dokumenta zaključi da je BCG-iranje novorođenčadi u ovom trenutku na ovom prostotru stvarno nepotrebno neka ne BCG-ira svoje dijete, pa dobro. Naravno, veća je šansa da dijete ne oboli od tuberkuloznog meningitisa nego da oboli. A na svakom je da odluči koliki rizik želi prihvatiti. Kako rizik od bolesti, tako i rizik od nuspojava BCG-iranja.

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Naša zemlja bila je puna kliconoša ali...

Prije nekoliko desetljeća jedno ljeto sam boravila u zgradi, igrala se u dvorištu itd gdje je u podrumu umirao starac od tuberkuloze. Ja nisam bila cijepljena a imala sam oko 3 godine. Zemlja iz koje sam bila došla ne vrši cijepljenje. Naravno nisam zaražena, a bila sam izrazito sitno dijete, a i često sam putovala kroz zaostale krajeve naše zemlje koja je u to doba imala daleko veći broj kliconoša nego danas. Jedna soba put do groba i slično od Štampara ukazuje na stvarne uzroke pobola. Potreban je cijeli splet okolnosti za zarazu. Tko zna kako bi h ja reagirala da moje necijepljeno dijete trčkara oko stana gdje umire tuberkulozni bolesnik. Šteta što ne znamo više o razlozima prijemčivosti. Uglavnom, ako iz siromašnih slojeva Meksika ilegalni useljenici u USA ne predstavljaju dovoljnu prijetnju za uvođenje TBC cjepiva u USA , onda ne treba paničariti. Tko je kod nas glavni rezervoar TBC-a?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj frost prvotno napisa Vidi poruku
    ma stranu sto su me dva pedijatra savetovala da je to sasvim u redu odluka. jedna koja nije cjepila svoje dvoje dece ( suprug i ona su klinicki pedijatri) a druga koja me je savetovala da ako odlucim to bude iza 6 meseci detetovog zivota.
    hrabri neki pedijatri

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kopiram post od frost koji je slučajno završio obrisan

Prvotno napisano od trlababalan
    meni je tak svejedno jel' bu frost zaštitila svoje dijete ili ne. samo iznosim činjenice. Davor misli da je važnije spasiti tumačenje PPD testa u Americi nego zdravlje djeteta, pa to lijepo navodi. a svi ostali neka si odaberu prioritete na temelju iznesenoga. (PPD nije jednoznačan i super dijagnostika nigdje, pa ni u vrloj Americi za ne-BCG-irane amerikance)

ma stranu sto su me dva pedijatra savetovala da je to sasvim u redu odluka. jedna koja nije cjepila svoje dvoje dece ( suprug i ona su klinicki pedijatri) a druga koja me je savetovala da ako odlucim to bude iza 6 meseci detetovog zivota.

nekako, ako sam i ja glupa, uzdam se u njihovo znanje i pamet

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako imate reći nešto korisno o BCG-u ili TBC-u slobodno nastavite.
    Ostalo će biti obrisano.

Davore ,nema potrebe da svaka tema bude u tonu generaliziranja i prepucavanja. Osobno ,ne vidim apsolutno nikakvu korist za roditelje koji žele informaciju o određenom cjepivu , da svaka (ali baš svaka) tema krene u smjeru da su cijepiva apsolutno štetna .
    Trababalan, hvala ti na linku na dokument. Nažalost, nisam dobila odgovore na svoja pitanja na hrvatskom. Mislim da zastrašivanje roditelja koji ne misle kao ti isto nema apsolutno nikakvog smisla.
    Informiranje je nešto što mi se sviđa , zastrašivanje ne .

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moji pedijatri nisu hrabri nego imaju znanje iz te oblasti. ti si pedijatar trlababalan, medicinar, veterinar, stomatolog? bilo sta sto te cini kompetentnim da nazivas to hrabroscu bez da udjes u dubinu necijeg razloga?
    po meni koristis samo onaj preostali metod "zastrasivanje" bez neke logike. pa nisu ni svi za vakcinu.
    vidis, ja sam ti rekla razlog moje odluke, znaci postoji neka istorija "bolesti" zbog kojeg se kod mene izbegava ta vakcina.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj frost prvotno napisa Vidi poruku
    moji pedijatri nisu hrabri nego imaju znanje iz te oblasti. ti si pedijatar trlababalan, medicinar, veterinar, stomatolog? bilo sta sto te cini kompetentnim da nazivas to hrabroscu bez da udjes u dubinu necijeg razloga?
    po meni koristis samo onaj preostali metod "zastrasivanje" bez neke logike. pa nisu ni svi za vakcinu.
    vidis, ja sam ti rekla razlog moje odluke, znaci postoji neka istorija "bolesti" zbog kojeg se kod mene izbegava ta vakcina.
    frost, imaš pp

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sirius, zašto je moj post obrisan?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa Vidi poruku
    frost, imaš pp
    tj. nadam se da imaš pp. ne kužim ovo novo sučelje.
    Ako nisi dobila pp, javi, pa ću ponovno poslati.

Sirius, zašto iznošenje informacija o bolesti ili komplikacijama nazivaš plašenjem?
    To je jednostavno iznošenje činjenica s ciljem da se ne bi stekao pogrešan dojam da neke stvari ne postoje.

Kao što postoje nuspojave na cijepljenje, tako postoje i bolesti protiv kojih se cijepi i djelotvornost cjepiva.

Navođenje samo jedne strane medalje je krivo.

Onda kad se zna da postoji i jedna strana i druga, odlučuje se o odnosu koristi i rizika.

Smatram da je u ovom trenutku još uvijek veća korist od BCG-iranja novorođenčadi od moguće štete.

Doista je teško ovdje napisati sve detalje o tome.

pozdrav.
    Posljednje uređivanje od mujica : 26.02.2010. at 10:10

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

imam pp i odgovorila sam ti

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Nuktemeron prvotno napisa Vidi poruku
    Uglavnom, ako iz siromašnih slojeva Meksika ilegalni useljenici u USA ne predstavljaju dovoljnu prijetnju za uvođenje TBC cjepiva u USA , onda ne treba paničariti. Tko je kod nas glavni rezervoar TBC-a?
    Iskreno,m ne znam napamet kakva je incidencija Tbc u Meksiku. Možda je niska.

Što se amerikanaca i useljenika tiće, dok su ilegalni ne predstavljaju značajnu opasnost za amerikance jer je socijalna dinamika između ilegalaca i legalaca ograničena.
    Ali svatko tko se želi legalno useliti u SAD prolazi jako strog zdravstveni pregled. Ako kandidat ima tuberkulozu, ili će mu biti odbijen ulaz u zemlju, ili će biti (prisilno) hospitaliziran u SAD-u do trenutka kad više nije zarazan za okolinu.

K nama se bez ikakvih problema može useliti netko tko izlučuje mikobakterije. Mi nemamo takve propise kao amerikanci.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vidim fale neki postovi, a neki su prebačeni s drugog topica.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nitko ne razmislja o tome dok se to ne dogodi a ne daj boze...imamo svi svoja misljenja.
    Moja prica....brat mi zivi u njemackoj,ozenjen ima kcer od 8 godina i sina od 7 mjeseci.bio je na ispomoci u holandiji....i tamo dobio tuberkulozu....nakon bolova je otisao na pregled gdje su mu petkom rekli da je nesto lose...nisu ni oni znali.on je mislio da je rak.otisao je kuci...test je stigao nakon ctg-a u ponedjeljak i nakon sto je dao testirati ispljuvak.dijagnota tbc 7 stupan.zarazan je vec 6-8 tjedana......panika za djecu pogotovo za sincica od 7 mj.....svekar,svekrva,prijatelji...ali najgore djeca i supruga....djeca,djeca...treba razmisliti......a ja hvala bogu ne trebam jer sam svoje cjepila jer nikad ne znas...cak tamo i u njemackoj i holandiji gdje je standard visok a moj brat dobrostojeci covjek koji nikad ni u snu ne bi pomislio da bi mogao dobiti tuberkulozu....a u njemackoj ukinuto cjepljenje.....
    Meni je prestrasno i samo cekamo ja i moja obitelj i nadamo se najboljim rezultatima.....
    Ovdje u hrvatskoj gdje neki razmisljaju "zele" li cjepiti svoju djecu...meni se place....

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

KOliko cujem Klenovnik je pun
    I TBC kao niti jedna druga lolest vise nije iskljucivo pravo siromasnih

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kate, jako mi je što ti je brat dobio tuberkulozu, nadam se ce da ce biti u redu i on i njegova familija. Medjutim, on je cijepljen, zar ne?

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cijepivo protiv tuberkuloze ne postoji. BCG nije cijepivo protiv tuberkuloze. Mozda sprijecava tuberkulozni meningitis u novorodjencadi (ne znam pa ne zelim o tome) ali ne sprijecava pravu tuberkulozu.

mostarka86 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Vidim da odavno nije nikoga pisao na temi, ali se nadam odgovoru. Molim vas da li znate koliko traje oporavak nakon operacije besezitisa, odnosno upaljenog cvorica ispod pazuha, koji se javio kao reakcija na BSG, i da li je oporavak bolan? Hvala

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moj sin je imao BCGitis. Imao je cvoric iznad kljucne kosti koji je izdreniran operacijom. Nakon operacije mu se vise nije punio, a susjedni cvorici su se smirili. Oporavio se vrlo brzo, cim mu je maknut dren nakon par dana i kadnje zarasla rana ( sve skupa mozda 10 dana). Meni je koma sto je malisa bio na tuberkulostaticima 6 mj.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •