Mislim da je puno zgodnije kad je netko iz okolice. Većina cura koje se time bave su majke (većinom male djece) i sve to rade na dobrovoljnoj bazi. Kako u slučaju poroda treba biti spreman otići do žene u svako doba dana ili noći nekoliko stotinjaka kilometara vožnje baš nije praktično ...tako da je puno bolje imati nekoga u neposrednoj blizini.
Osim toga bilo bi poželjno da se trudnica i doula upoznaju prije ,te da obostrano kliknu.
Naravno da Osijek nije na kraj svijeta, ali možda nema trenutno nikog u blizini tko je spreman...Što se tiče rodilišta, tvrd ili ne tvrd orah, viđale su naše doule i tvrđe. Događalo se nekima da ih nisu niti pustili u rađaonu, ali potpora koju su pružale tokom trudnoće znaći jako puno.
Baš me zanima ovaj dio o Makedoniji...
No, kao što sirius reče, poželjno je barem nekoliko susreta prije poroda a to nije praktično ako živimo na 700 km udaljenosti. Osobito ne bih mogla reći da ću stići na porod ako imam do mjesta poroda više od 150 km vožnje...
Ne radi se o tome da je ovaj ili onaj grad problem niti ovo ili ono rodilište nego puno "plići" tj praktični razlozi.
Arkana10 je pisala da bi rado došla u Hr u nečiju kupaonicu ili da netko svrati do nje u Makedoniju , ali u šaljivom i prijateljskom smislu , a ne ozbiljno . Ima tema http://www.roda.hr/forum/threads/407...kod-kuce/page2
Posljednje uređivanje od sirius : 06.03.2010. at 22:49
meni to nije djelovalo kao na saljivoj bazi, evo procitajte tu:
Maja prvotno napisa
svašta se može dogovoriti
(oduvijek sam željela u makedoniju)
Maja da znas da sam ovo shvatila kao dogovoreno.
MamaJu hvala ti sto si ljepo objasnila. Ja uistinu puno istrazujem na temu doule i vidim da je Ina May Gaskin na 30 god. sa zavrsenim fakultetom odlucila napustiti sve i postati primalja.
Ja si kazem imam 30, imam doktorat, zavrsila puno toga u profesiji, jos da zatrudnim i rodim, da imam licno iskustvo i da mogu maksimalno da se posvetim i mogu poceti misliti o sebi na temi doula.
Posljednje uređivanje od cokolina : 07.03.2010. at 01:27
tako i ja... samo nemam doktorat :D... ali voljela bih jednom biti doula. za sada još ne jer mislim da je neprocjenjivo da doula ima vlastito iskustvo poroda. osjećam se nespremnom biti doula nekome, a da sama nisam rodila (iako kažu da to ne mora imati veze). pohađala sam paramana doula i voljela bih i sama imati doulu na porodu![]()
Posljednje uređivanje od Arya : 17.03.2010. at 13:59