Pokazuje rezultate 1 do 50 od 448

Tema: Doula

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa Vidi poruku
    zasto nitko ne odgovara na ovo, toncica je vec 2. puta pitala? nije Osijek na kraj svijeta.
    mene takodjer ovo jako zanima. tko zna, jednog dana..trebat ce mi.
    vidim da je Tončica rodila a mi tu razglabamo...u svakom slučaju jedna žena iz Osijeka je sigurno prošla Paramanadoula seminar no ona je jednom nogom u ZG (sele) no ponekad ja dolazim u OS pa ako se potrefi da nekom treba dok sam tamo...zašto ne

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa Vidi poruku
    vidim da je Tončica rodila a mi tu razglabamo...u svakom slučaju jedna žena iz Osijeka je sigurno prošla Paramanadoula seminar no ona je jednom nogom u ZG (sele) no ponekad ja dolazim u OS pa ako se potrefi da nekom treba dok sam tamo...zašto ne
    ja sam mislila da vi mozete doci bilo gdje u Hr, po dogovoru, cak se i Makedonija spominjala. ne znam kako je sad Osijek problem, pogotovo jer je nase rodiliste liberalnije i ne predstavlja tvrd orah. mozda nije izazov?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam mislila da vi mozete doci bilo gdje u Hr, po dogovoru, cak se i Makedonija spominjala. ne znam kako je sad Osijek problem, pogotovo jer je nase rodiliste liberalnije i ne predstavlja tvrd orah. mozda nije izazov?
    Mislim da je puno zgodnije kad je netko iz okolice. Većina cura koje se time bave su majke (većinom male djece) i sve to rade na dobrovoljnoj bazi. Kako u slučaju poroda treba biti spreman otići do žene u svako doba dana ili noći nekoliko stotinjaka kilometara vožnje baš nije praktično ...tako da je puno bolje imati nekoga u neposrednoj blizini.
    Osim toga bilo bi poželjno da se trudnica i doula upoznaju prije ,te da obostrano kliknu.
    Naravno da Osijek nije na kraj svijeta, ali možda nema trenutno nikog u blizini tko je spreman...Što se tiče rodilišta, tvrd ili ne tvrd orah, viđale su naše doule i tvrđe. Događalo se nekima da ih nisu niti pustili u rađaonu, ali potpora koju su pružale tokom trudnoće znaći jako puno.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš me zanima ovaj dio o Makedoniji...

No, kao što sirius reče, poželjno je barem nekoliko susreta prije poroda a to nije praktično ako živimo na 700 km udaljenosti. Osobito ne bih mogla reći da ću stići na porod ako imam do mjesta poroda više od 150 km vožnje...

Ne radi se o tome da je ovaj ili onaj grad problem niti ovo ili ono rodilište nego puno "plići" tj praktični razlozi.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Baš me zanima ovaj dio o Makedoniji...

No, kao što sirius reče, poželjno je barem nekoliko susreta prije poroda a to nije praktično ako živimo na 700 km udaljenosti. Osobito ne bih mogla reći da ću stići na porod ako imam do mjesta poroda više od 150 km vožnje...

Ne radi se o tome da je ovaj ili onaj grad problem niti ovo ili ono rodilište nego puno "plići" tj praktični razlozi.
    Arkana10 je pisala da bi rado došla u Hr u nečiju kupaonicu ili da netko svrati do nje u Makedoniju , ali u šaljivom i prijateljskom smislu , a ne ozbiljno . Ima tema http://www.roda.hr/forum/threads/407...kod-kuce/page2
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.03.2010. at 22:49

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Arkana10 je pisala da bi rado došla u Hr u nečiju kupaonicu ili da netko svrati do nje u Makedoniju , ali u šaljivom i prijateljskom smislu , a ne ozbiljno . Ima tema http://www.roda.hr/forum/threads/407...kod-kuce/page2
    meni to nije djelovalo kao na saljivoj bazi, evo procitajte tu:

Maja prvotno napisa
    svašta se može dogovoriti
    (oduvijek sam željela u makedoniju)
    Maja da znas da sam ovo shvatila kao dogovoreno.
    MamaJu hvala ti sto si ljepo objasnila. Ja uistinu puno istrazujem na temu doule i vidim da je Ina May Gaskin na 30 god. sa zavrsenim fakultetom odlucila napustiti sve i postati primalja.
    Ja si kazem imam 30, imam doktorat, zavrsila puno toga u profesiji, jos da zatrudnim i rodim, da imam licno iskustvo i da mogu maksimalno da se posvetim i mogu poceti misliti o sebi na temi doula.
    Posljednje uređivanje od cokolina : 07.03.2010. at 01:27

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja si kazem imam 30, imam doktorat, zavrsila puno toga u profesiji, jos da zatrudnim i rodim, da imam licno iskustvo i da mogu maksimalno da se posvetim i mogu poceti misliti o sebi na temi doula.
    tako i ja... samo nemam doktorat :D... ali voljela bih jednom biti doula. za sada još ne jer mislim da je neprocjenjivo da doula ima vlastito iskustvo poroda. osjećam se nespremnom biti doula nekome, a da sama nisam rodila (iako kažu da to ne mora imati veze). pohađala sam paramana doula i voljela bih i sama imati doulu na porodu
    Posljednje uređivanje od Arya : 17.03.2010. at 13:59

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Osobito ne bih mogla reći da ću stići na porod ako imam do mjesta poroda više od 150 km vožnje....
    a sto ako trudnica ima dogovoreno inducirani porod, dakle zna koji tocno dan mora doci. ok, znam da onda tu nema puno izbora oko toga sto ona zeli, sto ne zeli da joj se radi na induciranom, ali opet se mogu neke stvari postici, pogotovo onaj dio nakon poroda? to me zanima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •