Stranica 14 od 65 PrviPrvi ... 412131415162464 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 3203

Tema: Pitanja forumašicama medicinske struke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, trebam savjet, ideju...

naime, već nekih mjesec i pol/dva imam problema s povišenom temp.
    kreće se od 37-37.4
    najprije je bila samo povišena, nisam sitgla do dr. jer je maleni završio na šivanju pa sam i zaboravila na to.
    kroz dva tjedna opet ista priča, s time da mi je dijagnost. upala bronhijalne cijevi-dobila summamed.
    nekih 7-10 dana je bilo ok, pa opet temp.
    vadila krv, sve ok, samo monociti mrvu povišeni (nekih 10%). dr. kaže viroza.
    2-3 dana se smirilo, i, evo, opet već četvrti dan je oko 37. nemam nekih drugih simptoma ni problema, osim što mene ta temp. ubija (bolovi u ramenima, rukama, mišićima).

ne znam jel ima važnosti, no unatrag 2,5 mjeseca sam pod popriličnim stresom (prije toga dugo nisam bila).

iskreno, onak, malo se brinem.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    naime, već nekih mjesec i pol/dva imam problema s povišenom temp. kreće se od 37-37.4

ne znam jel ima važnosti, no unatrag 2,5 mjeseca sam pod popriličnim stresom (prije toga dugo nisam bila).

Val, i mene je prije par godina mjesecima pratila neka temperatura od 37.1 - 37.3, uvijek u isto vrijeme, oko 18h (ne znam jel' ima veze), bio mi neki stres na poslu. Obavila sam neke pretrage (krv, slika pluća) i ti nalazi su bili OK. Trebala sam obaviti još neke pretrage, ali mi se nije dalo .

Kako došlo, tako je i prošlo, a da i dan-danas ne znam što je bilo. Nikakvih drugih simptoma nisam imala, samo tempica.

I danas, neki put, kad se neš' iznerviram, osjećam da mi rastu (tlak) i temp.

Možda je nešto, a možda i nije ništa, nego bu prošlo.

Imaš troje male dječice - možda je to nakupljeni stres?!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

cure, trebam savjet, ideju...

naime, već nekih mjesec i pol/dva imam problema s povišenom temp.
    kreće se od 37-37.4
    najprije je bila samo povišena, nisam sitgla do dr. jer je maleni završio na šivanju pa sam i zaboravila na to.
    kroz dva tjedna opet ista priča, s time da mi je dijagnost. upala bronhijalne cijevi-dobila summamed.
    nekih 7-10 dana je bilo ok, pa opet temp.
    vadila krv, sve ok, samo monociti mrvu povišeni (nekih 10%). dr. kaže viroza.
    2-3 dana se smirilo, i, evo, opet već četvrti dan je oko 37. nemam nekih drugih simptoma ni problema, osim što mene ta temp. ubija (bolovi u ramenima, rukama, mišićima).

Normalno je da je temperatura takva u drugoj fazi ciklusa. I sama tvrdiš da nije kontinuirano povišena već povremeno. Pokušaj malo obratiti pažnju na to. Ako nema veze s fazom odi opet liječniku, on će znati što dalje.
    Iz iskustva, najčešće ne bude ništa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala na odgovoru.

nema veze s drugom fazom...i na to sam mislia.
    pod stresom sam, ne samo zbog djece. posao i otkaz su poprilično utjecali na prethodno razdoblje.
    temp. je povišena od podneva do cca 17 sati...predvečer je ok.

pluća nisam snimala, ali dr. je "slušao" i kaže ok.

mogu se ponavljat viroze, zar ne? pogotovo ako je imunitet uništen stresom i umorom (nespavanjem).
    Posljednje uređivanje od Val : 02.03.2010. at 12:03

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mogu se ponavljat viroze, zar ne? pogotovo ako je imunitet uništen stresom i umorom (nespavanjem).
    Mogu, naravno, osobito kod iscrpljenog organizma.
    I sama prolazim kroz takvu fazu.
    Normalno je da je temperatura u popodnevnim satima viša (to je prirodni ritam) ovisno o ciklusima lučenja hormona, metabolizmu, aktivnostima,...
    Ako se nastavi ipak ti savjetujem još jedan posjet liječniku.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Koja je suštinska razlika između primjene antibiotika oralno i intramuskularno?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo i mene sa pitanjem o antibiotiku: detetu u četvrtak konstatovana upala uha. Orl dala antibiotik i rekla na kontrolu sledeći petak. (to bi bio 9. dan uzimanja atb) Pedijatrica na zameni rekla: Pa dušo možda je to i virusna upala, sačekajte dva dana pa onda dajte atb. Ja ipak poslušala orl i dala istog dana (znači u četvrtak je počela da pije Sinacilin, 4ml na 8h). Ona je samo taj dan imala temp i žalila se na bol, posle jedne doze Febiceta više se nije žalila da je boli. Kapali operil 4 dana. Danas zvala pedijatricu da pitam da li svih 9 dana treba da dajem atb (do kontrole) ona rekla: Pa ako je dete dobro mislim da je i pet dana dovoljno!!!
    Prva nam je upala uha pa sam sluđena. Da dajem atb do petka? Ona je super, jede, pije, spava normalno, nema temp od četvrtka, ništa je ne boli, nema sekreta u nosu, ne kašlje...
    I šta znači "popiti antibiotik do kraja" tj. zašto se to uvek preporučuje, i šta je "kraj" (ako doktor ne odredi, jel to kraj bočice ili...) ?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

par pitanja za medicinar(k)e

- zaboravila sam kako idu upute za lipidogram - koliko sati prije se ne smije jesti? jel od 18 navecer ako se ujutro u 8 vadi krvi?

drugo je o stitnjaci, imali smo nekad ovdje forumasicu mami koja je bila endokrinologinja, jel jos tu?
    izludit cu sljedecih dana i tjedana do pregleda jer nista od nalaza punkcije cvora na stitnjaci, zezli su valjda kod uzimanja uzorka, u misljenju: nereprezentativan materijal.
    na uzv mu se cvor povecao, u odnosu na 12. mjesec kad je bio 0,6ccm, sad je 1 ccm, zato su i radili punkciju.
    ono sto me muci je da na novom uzv nalazu pise da je taj cvor inhomogenog odjeka. i sad ja neuka nemam pojma kakvog odjeka uopce treba biti i jel takva info uopce vazna ili je tek tako tu? homogenog, heterogenog, inhomogenog, jel to ukazuje na ista?
    hebemu nase zdravstvo, kad vec za preglede i pretrage trebas cekati, mogli bi biti bar toliko fer pa da nam ne daju na ruke sve te nalaze da ih citamo dok cekamo.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vissnja, najbolje poslušati pedijatricu koja je dijete vidjela
    a hoćete vi ić na tu orl kontrolu?
    ili ako si u nedoumici onda se naći na pola puta
    davati antib. 7 dana
    to je nekakvo uobičajeno trajanje terapije
    s tim da bi ja nastavila sa ispiranjem nosa s fiziološkom otopinom i operil još nekoliko dana

ivarica, je, tih 18 h
    s tim da i za ručak imaš nešto lagano kuhano
    znači ništa pečeno, prženo, masno, slatko
    u 18 h nešto da se "prevariš", a nakon toga samo voda i čaj bez šećera
    ujutro ne pušiti prije vađenja krvi

a za čvor ne znam
    mislim, znam što znači inhomogeno, ali ne točno smislu dijagnostike čvora, pa neću nagađati
    a mami nije odavno na forumu
    nije joj se sviđalo liječenje raštikom

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a70v hvala
    Obe su videle dete, i pedijatrica i orl, ali orl nisam mogla dobiti telefonski (a i ne poznaje dete, samo tad jednom je videla) pa sam zato juče pričala sa ped. Ići ćemo svakako na kontrolu u petak, ali žena nije rekla ni u jednom trenutku da li da pije atb sve do kontrole ili kako, a meni se čini da u ovoj bočici ima leka za jedno 15 dana
    Probaću nekako da dođem do orl sutra (to će biti 7. dan atb) pred kraj radnog vremena, ako bude mogla da nas primi.
    Hvala još jednom puno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hej,

evo mene opet.
    nakon što mi se ovo s temp. opet ponovilo, odradila sam nešto detaljnije pretrage krvi.
    i...amilaze u urinu su mi povećane -611 (interv. je do 400), a one u krvi su blago povišene.
    još je (malo) povišen i MCHC. Ostalo je u intervalima. CRP 0,5. Leukociti-zlatna sredina.

koliko sam vidjela amilaze ukazuju na probleme s gušteračom. ja nemam nikakvih bolova u predjelu trbuha. ponekad, kad udahnem, osjetim
    bol s desne strane (ispod rebra). i to je to.

Jedino mi je grlo crveno (blago upaljeno) već neko vrijeme.

što je sad to? bilo bi super da se netko javikako bih mogla parirati doktoru! (šala)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš žučne kamence?
    si radila uzv abdomena?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    imaš žučne kamence?
    si radila uzv abdomena?

jučer dobila uputnicu za uzv gušterače. kako idem privatno (najvjerojatnije) da zatražim uzv cijelog abdomena?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jučer dobila uputnicu za uzv gušterače. kako idem privatno (najvjerojatnije) da zatražim uzv cijelog abdomena?

sad sam pogledala u uputnicu-trebam napraviti UZV hepatobilijarnog trakta-tu spada i žuč, jel tako?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pitanje forumašicama medicinske struke: prije tri godine dobila sam gljivice koje nisam mogla izlječiti godinu i pol. Radila sam briseve koji nisu pokazivali ništa osim gljivica, a meni niikako bolje.... nisam mogla ni hodati koliko mi je bilo natečeno, iscjedak prestrašan, po noći sam se budila koliko mi je bilo grozno i neugodno... dr. tvrdi da mi je takav organizam, da mogu ići na trudnoću. Naravno, imala sam spontani... nije ni čudo kad mi je bilo tako loše.. Pol god. nakon toga na poliklinici su mi ponovili bris i nalazi su pokazali uz gljivice bakteriju viridans, za koju su mi dali klavocin tbl. i klamicin v.kremu. Nakon toga, gljivice su odmah nestale!!!! Dobila bebača, sve pet... i sad prije pet mj. sve ponovo. Nalazi pokazuju samo na gljivice, svi mi tvrde da mi je takav organizam, da bi se na brisu vidjelo da nešto je... a meni loše i preloše... Ne znam što napraviti...je li moguće da mi je viridans,a da se ne vidi na brisu? I još jedno pitanje: je li to zarazno? Pročitala sam da viridans ima u usnoj šupljini, ali da veća količina dovodi do karijesa i gingivitisa ( tako nešto), a ja već duže vrijeme imam problema sa zubnim mesom, a moj muž strašno puno karijesa... je li moguće da se to prenese nekako "dolje"? Pllliiiz, help, želim još dječice, a ne bi htjela izgubiti ponovo bebicu zbog nekakve ljigave bakterije..što da napravim? Da mogu , ušla bih u ljekarnu i sama pitala te iste ljekove, ali oni se dižu samo na recept, a nitko mi ih ne želi pripisati jer brisevi nisu pokazali ništa osim gljivica...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bok drage medicinarke! Pitanje na koje ćete mi vjerojatno moć odgovoriti: Zašto moram raditi analizu sedimentacije krvi dva dana prije mjesečnice, a u sklopu pretraga za MPO?
    Moj ciklus je lagano poludio od kad me trudnoća zamara, pa se tako reće od 26 do 31 dan i nisam sigurna kada bih trebala otići izvadit krv? Nitko mi nije znao objasniti zašto je tajming bitan i kakve to veze ima s mojom plodnošću.
    Tnx unaprijed i velika pusa!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

forumašice imam pitanje, da li nektko zna dal šumeće tablete željeza i vitamina c utječu na kontracepcijske pilule? do ginića nemogu doć iduća 3 tjedna, a doktorica u kontra turnusu je dostupna samo za hitne situacije ...hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

dobar dan.imam pitanje za nekoga medicinske struke.
    u četvrtak mi je dijagnosticiran šarlah,iako još čekamo bris grla,i sada sam doma na antibioticima.doktorica na zaraznoj je rekla da sew vratim ako mi bude gore,a mene od jučer boli oko zgloba na nogama i od jutros sam primjetila laganu sukrvicu kod iskašljavanja.da li je to normalan tijek bolesti ili da se javim u bolnicu?
    i još jedno pitanje vezano za djecu da li i one trebaju napraviti bris grla iako nemaju šarlah

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja djevojčica ima česte urinoinfekcije i na zadnjem nalazu je glukoza 1, ketoni 2, krv 1 (na nekim starim nalazima je 2), eritrociti 5-8. Pa me zanima koliko je to "loše".
    Ustvari me najviše brine ta krv u urinu. Pedijatrica kaže da je to sve zato što ne pije dovoljno tekućine pa me zanima da li je samo to u pitanju.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kolika je glukoza u krvi?

dal se ta urinarna infekcija liječi?
    je rađena urinokultura?
    ako su česte infekcije je napravljen ultrazvuk?
    je isključen (ili potvrđen) reflux?

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Taj dan je glukoza u krvi bila 4,1. Drugi dan je ponovljen urin koji je pedijatrica rekla da je uredan (ja ga nisam vidjela) i sanford koji je sterilan, tako da tada nije dobila nikakvu terapiju. Infekcije traju od 4. mj, svako malo se ponove i popila je već par antibiotika. Ovaj nalaz urina je napravljen u bolnici jer nas je doktorica poslala zbog ponavljajućih respiratornih i urinarnih infekcija. Ultrazvuk i reflux nije nitko ni spominjao nego su nas samo vratili kući.

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovaj nalaz glukoze u krv je napravljen 2 sata nakon uzimanja urina.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitanje za medicinar(k)e

i. (11g) cesto povraca. cesto - jednom u dva-tri tjedna, nekad se zareda i svaki tjedan, lani je bilo sest tjedana za redom (jednom tjedno, ne svaki dan - edit). uvijek je praceno proljevom. odjednom ga uhvati mucnina, bez najave, i povrati. tako dok dusu ne ispusti. jadnik i povraca i ima proljev u isto vrijeme, sva sreca pa nam je kupaona mala. u jednom danu dodje i prodje.
    ped je vise puta stolicu slao na analizu, uvijek sve uredno. krvna slika je ok.
    nije do hrane jer uvijek pratim sto je jeo dan prije.
    cesto ima afte u ustima, ali opet, ne mogu povezati pojavnost afti i ovih proljevopovracanja
    meni se cini da to ne moze biti normalno i ne znam kome se javiti privatno za pregled

inace ima visi kolesterol i pazimo da ne jede masno (osim skolske prehrane koja kakva je takva je)
    netko mi je rekao da moze biti od previse vlaknaste hrane i mahunarki, ali smo i to izbacili iz krizaljke
    kako je mrsavko, nije mi bas svejedno da gubi svako par tjedana kilo u ovakvim ciscenjima

pazim da je dobro hidriran i kad mu prodje mucnina dam mu bananu da nadoknadi kalij
    ali me strah da netko nesto nije dobro povezao i da je to simptom necega

sto bi vi savjetovale/i?
    Posljednje uređivanje od ivarica : 13.09.2010. at 15:07

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pregled gastroenterologa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    pregled gastroenterologa
    imas na preporuku nekog?
    moze i na pp

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Please, ako mi netko stručan može savjetovati:

Kod terapije antibioticima: je li poželjno započeti sa uzimanjem probiotika istovremeno sa uzimanjem antibiotika ili se treba baciti na jogurte tek nakon završetka terapije?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

istovremeno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ali pazi da ti je razmak barem 3 h između njih.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    Ali pazi da ti je razmak barem 3 h između njih.
    razmak između čega? antibiotika i jogurta? ili 2 jogurta
    pijem azimed 1x dnevno i rekla mi je ljekarnica općenito da ga uzimam 1h prije bilo kojeg obroka ili 2h nakon obroka, tako da nisam imala namjeru uzimati tablete i jogurt zajedno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    razmak između čega? antibiotika i jogurta? ili 2 jogurta
    Antibiotika i probiotika.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Meni su rekli da je probiotike najbolje uzimati natašte. I naravno, treba biti što veći razmak između probiotika i antibiotika (najmanje 3 sata) kako već gore piše.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

.... i da, još nešto: probiotike treba nastaviti uzimati još najmanje mjesec dana nakon terapije antibioticima, kako bi se crijevna flora uspjela obnoviti.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure, molim vas za pomoć. Moram bit malo opširnija, da objasnim cijelu situaciju. Bila sam jučer kod dr. i rekla mi je da imam bronhitis. Poslušala me, i kaže da se čuje. Inače, imala sam laganu virozu prije 10 dana, temp ukupno tri dana, ne viša od 38,5. Prvo sam pomislila da mi se opet vratila viroza, budući da smo se svi doma zarazili. Meni je vjerojatno udarilo na bronhitis jer nisam odležala kak spada jer su virozu od mene pobrali mm i klinci. Bila sam bez temp tjedan dana, a sad mi temp zadnja tri dana poraste predvečer do nekih 38, tijekom noći mi padne bez da išta uzmem i večinu dana je nemam. Inače se osjećam ok, ništa me ne boli, ne steže u plučima, ni kad kašljem ni inače. A kašljem prilično rijetko, svakih pola sata-sat i to dva puta. Nemam ništa za iskašljavanje, ili vrlo malo.
    E sad, dr. mi je prepisala sumamed, 3x500mg. I to bez da smo prije napravili krvnu sliku. Ustvari, dala mi je uputnicu za krvnu sliku nakon što popijem sumamed. Mislim, kaj ne ide krvna slika prije? Neznam puno o bronhitisu, ali koliko znam on može biti i virusni i bakterijski, kaj ne? Ja sam danas ipak išla izvadit krv, nalazi su mi kod dr. sutra popodne. Nisam ga još počela uzimati, jer dojim, malac mi ima 10 kg, i ja bih ga rado izbjegla, ako ikako mogu.
    Jel postoji neki drugi antibiotik, koji nije kontraindiciran dojenju, ili se možda mogu izvuči i bez njega, obzirom da mi se čini da sam blaži slučaj.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

a tko je rekao da je sumamed kontraindiciran dojenju?

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja dr.opče prakse. Rekla je da ne smijem dojiti, a u uputama piše da je nužan poseban oprez ako dojim. Istina, ne piše izričito zabranjeno, a neznam koliko se lijeka izlučuje u mlijeko, ali ne bih ga baš izlagala sumamedu ako ne trebam. Između ostalog, upravo je završio terapiju Amoksicilinom. Sutra ću pokušat dobit nekog u Zavodu za farmakologiju. Neznam, nisam stručnjak po tom pitanju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Smiješ dojiti uz Sumamed!

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala na informaciji.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure, mene zanima zašto svi uporno ne preporučuju Mirenu jer sam mlada tj. ako želim još rađati preporučuju neki drugi oblik kontracepcije. Zašto?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Smiješ dojiti uz Sumamed!
    i uz Novocef

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, mene zanima zašto svi uporno ne preporučuju Mirenu jer sam mlada tj. ako želim još rađati preporučuju neki drugi oblik kontracepcije. Zašto?
    Ja sam dobila potpuno suprotne odgovore od više ginekologa, očito se ni oni međusobno ne slažu oko Mirene kao kontracepcije (od stava potpuno "za" do potpuno "protiv"). Np. obrazloženje moje gin je bilo da ona ne preporuča M. kao kontracepciju jer su u pitanju hormoni - pa i u pilulama su, a njih uredno propisuje. Ja sam na kraju ipak stavila bakrenu spiralu, dala joj probni rok od 6mj, pa ako ne budem zadovoljna stavljam Mirenu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zašto se u bolnicu (na operaciju) ne smije dolaziti s lakom na noktima?

molim stručno objašnjenje, ali prilagođeno širokim masama (treba nam za tekst na Portalu)

Hvala!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma ne treba ti stručno mišljenje nego zdravorazumsko... Stanje organizma (pogotovo u rodilištu) gleda se i po noktima. AKo imaš neko unutarnje krvarenje, to će se često vidjeti po blijedim usnama, sluznicama I NOKTIMA.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    zašto se u bolnicu (na operaciju) ne smije dolaziti s lakom na noktima?

molim stručno objašnjenje, ali prilagođeno širokim masama (treba nam za tekst na Portalu)

Hvala!
    Zato što se tada ne vidi kakava je (periferna) cirkulacija, što je važno zbog eventualne hipoksije.
    Hipoksija je stanje kada opskrba kisikom organizma pada ispod normale i tada ljudi poplave, a to se najbolje vidi na noktima i usnicama (koji poplave).
    Ovako na brzinu baš nije za portal morala bih bolje složiti...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pitanje; dr. mi dala dijagnozu;gripa, bronhitis i upala pluća....pijem Panatus....nalaz krvi je OK osim trobocita koji su niski i urina koji je pun sluzi..e da i CRP je 10.01..........kod snimanja pluća dr. je htio snimati još s strane no stariji doktor nije dao...reko je daupale nema ali je vjerovatno bronhitis na nalazu piše ovo:
    Teleradiogram srca i pluća pokazuje urednu prozračnost obih plućnih polja. Hilusi simetrični, izražen hilovaskularni i peribronhalni crtež obostrano. Ošit oštroocrtan, f.c. sinusi slobodni. Sjena srca ne pokazuje patamorfoloških promjena.

Dr. mi sutra tek radi popodne i pošto mi se mala razbolila imala je temp. pa joj je prestala pa se noćas opet vratila,tem je preko 39.C s ničim ne ide dole, ali nevjerovatno kako je dobro podnosi i čak sam joj prvi put pustila da spava s temp......... njezin je doktror rekao da mu je bitan moj nalaz pri odluci hoće li joj propisati Sumamed! Ona ima CRP-8, kašlje isto ko i ja i onak fućkaju pluća ali doktor kaže da on to ne čuje i da je to od tog šlajma.....

i još nešto van teme;čime liječiti dječije hemeroide....mala ima skoro 4g i neku izraslinu između spolnog organa i čmara:je li to hemeroid...dosta je velik?

Puno hvala unaprijed!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I još jedno pitanje u zubu mi već 2 tjedna otrov koji mi umrtvljuje živac sutra bi ga trebala ići vaditi ali kako sam i sama bolesna i mala mi je bolesna morat ću odgoditi;pitanje;smije li taj otrov biti u zubu dulje od dva tjedna, i druga...smijem li dobiti lokalnu anesteziju u zub ako pijem Panatus 4 puta na dan? Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Smije biti duže (za zub pišem)

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mala (6 god) mi je bila u temperaturi do 38 par dana sa jako začepljenim nosom (s tim da se temperatura pojavila jedan dan, pa prestala dva dana pa se opet vratila). doktorica je (bez vađenja krvi) procjenila da se radi o upali grla i rekla je da je grlo jako crveno. dala je KLAVOCIN. međutim i nakon pet dana od početka uzimanja temperatura i dalje bude čas 37,5 pa malo naraste na 38,2 pa padne itd. taj peti dan (jučer) sam je odvela vadit krv i nalazi grozni

leukociti 2,7 (5-18)
    gran% 22,1 (30-72)
    lym% 71,7 (16-55)
    eritrociti 4,94 (4-5)
    hemoglobin 144 (109-138)
    hct 0,41 (0,32-0,40)
    MCV 83,6 (73,8-99,4)
    MCH 29,1 (24,3-29,2)
    MCHC 349 (300-350)
    RDW 13,5 (11,9-16,2)
    trombociti 146 (150-450)
    MPV 8,3 (6,9-11,3)

ta ista pedijatrica sad kaže da se po nalazima vidi da je ipak jaka viroza a ne bakterijska upala i da je klavocin dosta pospješio pad leukocita, te da prestanem davati djetetu klavocin i da bi se to kroz par dana trebalo vratit u normalu.
    nije nas uputila da ponovo kontroliramo krv
    zar klavocin (u kombinaciji sa virozom i čepičima za snižavanje temperature) stvarno tako puno može oborit leukocite i može li mi još neko protumačit ovu krvnu sliku?
    i nakon koliko dana bi bilo dobro da pođam ponovo prekontrolirat maloj krv? mislila sam za 3-4 dana. da li je to rano?
    mala od jučer nema više temperaturu samo joj je nos još jako začepljen

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imam jedno pitanje, ako netko možda ima pojma.
    zašto flixotide nisu dovoljno jake za prevenciju laringitisa, a jesu za prevenciju bronhitisa ili astme?
    nikako mi to nije jasno. i jedno i drugo je upala nečega pa zašto na jedno djeluju, a na drugo ne, pogotovo ako znamo da su kortikosteroidi odlični za laringitis?!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj lana74 prvotno napisa Vidi poruku
    zar klavocin (u kombinaciji sa virozom i čepičima za snižavanje temperature) stvarno tako puno može oborit leukocite i može li mi još neko protumačit ovu krvnu sliku?
    i nakon koliko dana bi bilo dobro da pođam ponovo prekontrolirat maloj krv? mislila sam za 3-4 dana. da li je to rano?
    mala od jučer nema više temperaturu samo joj je nos još jako začepljen
    Možda se radi o gripi (kombinacija simptoma koje opisuješ i krvna slika).
    Odgovor na 1. pitanje je- može.
    Nije rano kontrolirati za 3-4 dana.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Možda se radi o gripi (kombinacija simptoma koje opisuješ i krvna slika).
    Odgovor na 1. pitanje je- može.
    Nije rano kontrolirati za 3-4 dana.
    zaboravila sam napisat da je crp 0.
    moram priznat da mi gripa nije pala na pamet. da li sa gripom isto ide ovaj niski crp?
    moram priznat da sam citajuci svasta po internetu (vezano za niske leukocite) se dobro ispredpadala.
    jos da napomenem da ih je u vrticu prosli tjedan od 25 djece bilo samo 9, tako da se nadam da je u pitanju ipak viroza ili gripa a ne nesto ozbiljnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •