Stranica 40 od 42 PrviPrvi ... 303839404142 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 2061

Tema: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku
    minimuc, velika hvala tebi i tm
    potpisujem, bili ste odlični i stvarno si rekla sve najvažnije

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Minimuc, kratko i jasno.
    Bilo je odlično!
    Hvala

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jasna09 svaka cast!To se zove duh a i entuzijazam.Moram priznati da mi njega fali zadnjih mjeseci i tim mi je draze vidjeti da ima jos cura poput tebe.Tnx.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

joj kako mi je žao što nisam to gledala,ali sve čestitke minimuc!

Reni76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Cure, kakva je situacija na VV-u? Idem na dogovor za slijedeći postupak u Utorak

mimimuc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jasna 09- kada budu opet tražili javi si reci kaj imaš , ja sam ostala bez posla kada sam krenula u MPO vode , i kada dođeš negdje novi ne toleriraju baš izostanke.
    Sada me više nije briga šta bude bude , kada dođem na razgovor za posao odmah kažem da sam u MPO vodama i ako nemogu tolerirati pokoji izostanak onda nisam osoba za njih ,jer svaki svoj izostanak sam uvijek odradila i nikome nisam ostala dužna ni sata.
    Do nedavno nisam htjela u medije , bojala sam se da će me netko prepoznati pa neću dobiti posao i ostale neugodnosti koje mogu slijediti , ali ako se mi ne borimo da nam se omogući potomstvo onda ćemo brzo izumrijeti kao narod to očito njima nije jasno a sve je više parova neplodno.

oproste na dugom postu ali morala sam reći

mimimuc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

... i molim da se nitko ne nađe uvrijeđen , meni je bilo teško izaći iz anonimnosti ali sada kada jesam osjećam se super

Velika pusa od nas dvoje

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Reni76 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, kakva je situacija na VV-u? Idem na dogovor za slijedeći postupak u Utorak
    Ja sam bila u ponedjeljak i vratio me kući jer nemaju sredstava za prirodnjake. A trebala sam u postupak od sutra. Rade samo stimulacije. Ajd ga pliz pitaj kad očekuje da bi mogli početi s prirodnjacima.
    Puno hvala.

valentine avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Minimuc, Ti si zbilja jedna hrabra žena!

Sve najbolje želim Tebi i TM

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj jana12 prvotno napisa Vidi poruku
    joj kako mi je žao što nisam to gledala,ali sve čestitke minimuc!
    evo svima koji nisu gledali...još jednom svaka čast...nadam se da je ovo sada pokrenilo barem malu lavinu..

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/u...-nemoguca.html

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ANAK prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam bila u ponedjeljak i vratio me kući jer nemaju sredstava za prirodnjake. A trebala sam u postupak od sutra. Rade samo stimulacije. Ajd ga pliz pitaj kad očekuje da bi mogli početi s prirodnjacima.
    Puno hvala.
    molim pojašnjenje ?

ja sam naručena za dogovor o postupku pred kraj četvrtog mjeseca, koja je razlika između prirodnjaka i stimuliranog postupka, dr. A mi je kao preporuku napisao IVF/ET, kakav je to postupak priodnjak ili stimulirani ??

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

micimuc CARICA SI

Reni76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Puno hvala.
    Nema problema.
    Htjela sma ti poslati pp, ali kod tebe nema te mogućnosti.
    Daj ti meni prva pošalji.

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

MINIMUC velike čestitke na hrabrosti, bili ste odlični!

Cure, da li me netko može objasniti koja je razlika između prirodnog, blago stimuliranog i stimuliranog postupka MPO?
    inače vas stalno pratim ali se jako malo javljam

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mimimuc hvala vam, bili ste sjajni

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kiša, stimulirani postupak odnosi se na terapiju menopurima/gonalima, odnosno injekcijama koje počneš primati od trećeg dana ciklusa do kad doc ocijeni da nastupa ovulacija. Uz to koristiš neko sredstvo za supresiju (suprefact) kojeg ušmrkavaš da bi se laički rečeno tvoji hormoni stopirali i ciklus upravljao upravo tim injekcijama. Kod polustimuliranog se misli na manji broj istih injekcija uz event. klomifene (tablete), dok se prirodnjak odnosi na upotrebu klomifena ili ničega, dakle samo se prati postojeći ciklus i utvrđuje dan ovulacije.
    Uspjeh je zapravo najveći upravo kod stimuliranog postupka ali naravno da je sve individualno, ima krasnih primjera da stimulacija nije uspjela dok je upravo prirodnjak bio dobitan (evo sjetila se odmah naše forumašice Sretne koja je sada mamica).
    Meni je osobno klomifen uvijek stanjivao endometrij i nije bio dobitan pa sam nekako podsvjesno znala da će upravo stimulacija biti uspješnija.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    Dr. A je dao listu na kojoj piše što treba donijeti. Mislim da to vrijedi za sve. Piše ovako ...

Poštovana,
    prema Zakonu o MPO(NN,br88/09) prije postupka MPO-a potrebno je skupiti sljedeću dokumentaciju;
    1. preslik osobnih iskaznica obaju partnera
    2. ovjereni preslik izvoda iz matične knjige vjenčanih ili izjavu o životu u izvanbračnoj zajednici ovjerenu kod javnog bilježnika
    3. potvrdu o provedenom psihološkom savjetovanju
    4. potvrdu o provedenom pravnom savjetovanju
    5. mišljenje ginekologa koji ispunjava uvjete propisane Zakonom o indikaciji za postupak MPO iz druge ustanove
    6.pristanak barčnog para na predloženi postupak MPO-a

to je taj čuveni popis!! Posebno za cure koje ga rade samoinicijativno..

djelomično ponavljam post jer sam čekala da me moderator odobri pa mi je post objavljen na prošloj strani.

Uglavnom kod dr A naručena sam za kraj četvrtog mjeseca za dogovor o postupku i kao prijedlog je dr A naveo IVF/ET. Dobila sam gore citirani popis stim da je dr A prekrižio točku broj 5. kao da to više nije poterbno.

To je bilo 5.3.2010. ima li tko sličnu informaciju ??

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

puno hvala, sad mi je sve jasnije

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Reni76, Sorry ali stvarno ne znam kako da pošaljem pp. Zašto ja nemam te mogućnosti?
    Posljednje uređivanje od ANAK : 15.03.2010. at 09:17

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure, danas na HRT2 u 15:30 ima emisija Etika: Medicinski potpomognuta oplodnja. Vidjela sam da najavljuju na TV-u.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Anak, hvala na info, gledat ćemo.
    Možda bi bilo dobro da se ovo stavi kao zasebna tema da vide i druge cure?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo da prijavim jos jednu trudnocu, nije sa vv nego je uspjelo izmedju postupaka, kucna radinost, danas je 13+5, jako sam zahvalna sestrama i najboljem dr l, i sigurna sam da ce mi dobro cuvati moje smrzlice, hvala i curama na ovom forumu i zelim vam svima veeeelike trbuhe

amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ketty, ovo je prekrasno. Ako može, reci koliko si puta bila na IVF i koja je dijagnoza. Sretno!!!!!

Reni76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Reni76, Sorry ali stvarno ne znam kako da pošaljem pp. Zašto ja nemam te mogućnosti?
    Dobila sam pp od tebe, javim ti sutra

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ketty28 prvotno napisa Vidi poruku
    evo da prijavim jos jednu trudnocu, nije sa vv nego je uspjelo izmedju postupaka, kucna radinost, danas je 13+5, jako sam zahvalna sestrama i najboljem dr l, i sigurna sam da ce mi dobro cuvati moje smrzlice, hvala i curama na ovom forumu i zelim vam svima veeeelike trbuhe
    PREKRASNO ČESTITAM:

mimimuc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ketty28 - čestitam

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja 82, mm 82, ja pco, mm astenoterato, klomifeni nista, u 5 mj stimulacija 1,5 gonal, 29 js, 26 se oplodilo, 16 smrznutil, nista mi nije vraceno zbog hs(unutarnje krvarenje....), 11 mj klomifeni i tempirani nista, 12 mj klomifeni , 1 js aih,opet nista, i cekali 1 mj da krenemo po smrzlice i istovremeno se narucili kod dr v u srbiju, i bez klomifena 1 js 12-13 mm i oplodila se, sve skupa prosle 2 godine kako se borimo sa tim, i od 5 mj na vv.hvala vam cure od srca, i zelim vam svima da dozivite taj dan kad ce beta biti jakooo velika

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ajme koja priča..a daj mi reci dal ti imaš normalne menstruacije..ja nemam zato pitam..pa me zanima dal je i u mom slučaju moguče takvo čudo.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ketty čestitam,možeš reći da li je suprug što uzimao?

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ketty28 prvotno napisa Vidi poruku
    ČESTITAM ČESTITAM ČESTITAM, prekrasno, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

kiša avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure, jel netko zna kakva je trenutna situacija na VV? Jel rade išta???
    Mislim, znam je da bi oni radili, ali imaju li s čim!?

duga30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ketty čestitam! To je sigurno još veće veselje kad ti se nakon svega dogodi prirodno! Želim ti lijepu trudnoću i uživaj!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo curke ja se upravo vratila sa vv. bila sam na kontroli i kaže doktor da on misli da će se stanje sigurno popraviti..nema gužve i najvjerojatnije idem u 5 mj. na ivf...ali da ga ne držim za riječ.

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ivkica28 hvala ti na informaciji. Nadajmo se da će se situacija popraviti, mada sam malo skeptična, maloprije čujem na radiu da moraju napraviti drastične rezove u zdravstvu tako da će spojiti neke bolnice, uvesti centralnu nabavu i još svašta nešto.... Uglavnom najdraži nam ministar danas ima razgovor kod predsjednika, pa ćemo vidjeti dalje.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

http://www.jutarnji.hr/milinovic-spa...odjela/637129/
    evo o spajanju malo više, vrlo neodređeno, svašta se iza ovoga može skrivati

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ma ..ne znam kaj da kažem na ovaj članak..moramo biti optimistične..to nam jedino preostaje.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ketty28- iskrene čestitke, to je stvarno divna vijest!!
    Curke, molim vas savjet ako je koja čula ili prošla kroz proceduru kombiniranog testa da mi ga malo pojasni. Naime, dr A me naručio na VV 30.3.(11.tj), juče zvala sestru-kaže da to oni ne rade, toliko sam i sama skužila, znam da se nešto nosi u Vinogradsku, ali me svejedno naručila oko 8 na Vuk. Jel imate pojma koja je procedura i što eventualno mora pisati na uputnici, VV ili Vinogradska? Unaprijed hvala!!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Jel ima uopće koja cura da je trenutno u postupku s klomifenima ili u kombinaciji?
    Ja sam trebala biti sad u postupku ali nema se para, pa mi rekao da se javim u 4.mj. Naravno da će mi se potrefit sa tjednom iz Uskrsa kad su oni obično na godišnjem, iako mi je dr.L. rekao da vjerojatno neće ići ali čisto sumnjam. Jel ima možda netko friške info o njihovom GO

Reni76 kako je kod tebe prošlo? Šta kaže dr.?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam jutros bila..pa mi je rečeno da bi u 5 mj. trebala ići na ivf..i to vjerojatno na kombinaciju lijekova..klomifeni i ..ali da ga ne držim za riječ

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

e da, ipak več počeli uzimati cure i u prirodni postupak..ako sam dobro skužila

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj blondy1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ketty28- iskrene čestitke, to je stvarno divna vijest!!
    Curke, molim vas savjet ako je koja čula ili prošla kroz proceduru kombiniranog testa da mi ga malo pojasni. Naime, dr A me naručio na VV 30.3.(11.tj), juče zvala sestru-kaže da to oni ne rade, toliko sam i sama skužila, znam da se nešto nosi u Vinogradsku, ali me svejedno naručila oko 8 na Vuk. Jel imate pojma koja je procedura i što eventualno mora pisati na uputnici, VV ili Vinogradska? Unaprijed hvala!!
    Ako je to za što pitaš kombinirani probir tj. test za Down sindrom rade ga (bar su ga radili kad sam ja bila trudna) samo u Vinogradskoj i koštao je nekih 300 kn jer to HZZO ne pokriva. Izvade ti krv iz vene i već oko 13 sati isti dan dobiješ rezultat. Mislim da se mora obaviti do 13, 14 tjedna trudnoće. Još se malo raspitaj jer ovako kako sam napisala je bilo prije 2 god i moguće da se nesto i promijenilo. Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ivkica28 puno hvala na informacijama. Jesi čula što o Uskrsu? Rade li ili ne

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nisam ništa čula o godišnjem odmoru.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo nečeg što se nekako vrti u zraku - eventualno spajanje VV-a i KB-a Merkur, to je iz naslovnice današnjeg Jutarnjeg. Ionako su dosta blisko te dvije ustanove surađivali i fizički su, sustavom hodnika, povezane, ako se dobro sjećam:

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo nečeg što se nekako vrti u zraku - eventualno spajanje VV-a i KB-a Merkur, to je iz naslovnice današnjeg Jutarnjeg. Ionako su dosta blisko te dvije ustanove surađivali i fizički su, sustavom hodnika, povezane, ako se dobro sjećam:

čula sam i ja za to na radiju

valentine avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ivkica28 puno hvala na informacijama. Jesi čula što o Uskrsu? Rade li ili ne
    Ja inače idem na trudničke kontrole kod dr. L. Bila sam jučer i naručio me je za 3 tjedna pa mi je sestra upisala 06.04., znači, dan poslije uskrsnog ponedjeljka.

Očito, nema GO.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

pa,zar oni vode i trudnice?

Reni76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jučer sam bila na VV i dr. me je naručio prvi dan ciklusa što je slijedeći tjedan za stimulirani.
    Znači nema godišnjeg!
    Za sada ne rade polustimulirane, a za FET ne znam. Dosta sam kasnila, čekaonica već bila poluprazna.
    Da, i onaj moj AMH od 0.9 se još množi sa 7, tako da i nismo tako loši.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam uzimala tu menstruaciju prije nesto od homeopatkinje koja mi je slozila nekakvu tekucinu sto sam pila za neredovite i jakoo bolne menstruacije, kad mi je ta dosla nisam ju ni osjetlia i uzimala sam nekekav med od nekog pcelara, a mm isto samo med i caj od m, iako osobno mislim da mi je ta homeopatkinja pomogla vise nego taj med, jer sam jako dobro reagirala na njezin lijek, evo i sad sam uzimala prva 3 mj jer sam se bojal amucnina zbog cira itd, i super sam se osjecala
    Posljednje uređivanje od ketty28 : 18.03.2010. at 15:42

nana1976 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    Dr. A je dao listu na kojoj piše što treba donijeti. Mislim da to vrijedi za sve. Piše ovako ...

Poštovana,
    prema Zakonu o MPO(NN,br88/09) prije postupka MPO-a potrebno je skupiti sljedeću dokumentaciju;
    1. preslik osobnih iskaznica obaju partnera
    2. ovjereni preslik izvoda iz matične knjige vjenčanih ili izjavu o životu u izvanbračnoj zajednici ovjerenu kod javnog bilježnika
    3. potvrdu o provedenom psihološkom savjetovanju
    4. potvrdu o provedenom pravnom savjetovanju
    5. mišljenje ginekologa koji ispunjava uvjete propisane Zakonom o indikaciji za postupak MPO iz druge ustanove
    6.pristanak barčnog para na predloženi postupak MPO-a

to je taj čuveni popis!! Posebno za cure koje ga rade samoinicijativno..

Evo da se i ja javim. Na VV sam od prošle godine i sada sam dobila da u 5 mj. dođemo na pp sa svim ovim dokumentima na dogovor za postupak ivf/ef. Da li iko zna više šta poslije dolazi .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •