Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Djeca vide. Djeca ponavljaju.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Takva "nesretna" djeca su godinama zlostavljala mog mlađeg sina u vrtiću (a bome ni u školi nije bolje). Jedan od njih je ošamario odgajateljicu pred mamom koja nije rekla ništa... A to je bilo prije nekoliko godina. S vremenom takvi problemi rastu, ne smanjuju se. I nemam pametan savjet, i mi se mičemo što dalje koliko možemo. Nažalost, ne možemo uvijek. Dijete mi je opet s treninga došlo s modricama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Takva "nesretna" djeca su godinama zlostavljala mog mlađeg sina u vrtiću (a bome ni u školi nije bolje). Jedan od njih je ošamario odgajateljicu pred mamom koja nije rekla ništa... A to je bilo prije nekoliko godina. S vremenom takvi problemi rastu, ne smanjuju se. I nemam pametan savjet, i mi se mičemo što dalje koliko možemo. Nažalost, ne možemo uvijek. Dijete mi je opet s treninga došlo s modricama.
    ajme, Petrlin, mene je baš steglo dok sam ovo čitala. ne znam što mi je teže čitati-o djetetu zlostavljaču (kad razmišljaš što stoji iza toga), o zlostavljanom djetetu (ne znam kako on to proživljava u sebi) ili, čak, o teti koja nikako nije reagirala.
    malo me strah što će biti kad mi klinci krenu u školu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    ajme, Petrlin, mene je baš steglo dok sam ovo čitala. ne znam što mi je teže čitati-o djetetu zlostavljaču (kad razmišljaš što stoji iza toga), o zlostavljanom djetetu (ne znam kako on to proživljava u sebi) ili, čak, o teti koja nikako nije reagirala.
    malo me strah što će biti kad mi klinci krenu u školu.
    Čuj, nemoj brinuti... Ovo je jedna stara priča. Teta je reagirala, bio je i roditeljski o tome, ali kad se dogodilo mama nije reagirala! No, sve se poslije riješilo, to je bila samo jedna epizoda. Problem je u tome što je u generaciji mog mlađeg sina trenutno poveća gomila takve djece koja su zapravo žrtve permisivnog odgoja. Ja sam pokušala svom djetetu objasniti da ih se kloni, dobio je batina na prvom treningu nogometa (pa odustao) a spas mu je glazbena škola jer unatoč visokim zahtjevima koji su tamo prisutni (a s kojim moje dijete nema problema), tamo nema nasilnika.

Iskreno, ne možeš unaprijed znati. Ovo je iznimka, a ne pravilo (sudim po starijem sinu koji je u istoj školi, pa ima normalan razred u kojem je sve super). No, posljedice takvog okruženja mogu biti u najmanju ruku neugodne. SIgurna sam da su i dugoročne. Moje dijete koje živi u takvom okruženju i samo je sklono češće pribjegavati nasilničkim metodama (jer to gleda svaki dan oko sebe, i to nažalost prolazi) i mogu samo reći da nam je dosta teško uravnotežiti to dijete doma nakon što je cijeli dan okruženo bukom, galamom i ponašanjem koje mi smatramo neprihvatljivim. Najbolje se vidi na roditeljskim sastancima kad se roditelji te iste djece dignu na noge i krenu napadati učiteljice... Užas! Istina je da djeca uče oponašajući. Ne možemo drugo nego pokazati primjerom da se može i bolje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •