Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Djeca vide. Djeca ponavljaju.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Djeca vide. Djeca ponavljaju.

Dobila danas na mail
    TO SE ZOVE PORUKOM

Pogledajte.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

u redu,ti je istina da djeca sto vide i ponavljaju tj oponasaju nas,ali ovo za pusenje,bacanje smeca i takve stvari,pretjeruju u spotu

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bome ne pretjeruju, pa koliko samo klinaca možeš vidjeti da uzmu nešto pa stave u usta kao da oni puše, ja sam to vidjela jako puno puta :/

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da ali kao da puse i puse nije isto.to je stvar roditelja oce mu oupce dati i da se igra s tim.
    sve ovo je stvar odgoja po meni koji se uci od rodjenja a da nismo ni svjesni!

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne znam, ja mislim da ne pretjeruju ... evo sto se tice bacanja smeca neki dan u parku, tata otvara cokoladno mlijeko i nonsalantno baca na pod onu plastiku u kojoj stoji slamcica, malac popije mlijeko, zguzva tetrapak i uredno ga ostavi na klupi. Da apsurd bude veci pored klupe je kanta za smece.

A cigarete ... moji su roditelji pusaci i ja sam bivsi pusac, kada mi je jednom prilikom tata nasao kutiju cigareta u jakni prvo sto me pitao 'Zasto pusis?' a ja sam mu samo vratila pitanja 'Isto zato sto i ti.'

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

meni je spot super ne mislim da je pretjerivanje.
    bitna je poruka, a poruka je odlična;
    baš te spot strese, a to i je bit.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    Potpis.
    I ja sam, na žalost uvjerena da nije pretjerivanje. Možda naša djeca ne puše u uzrastu 5-6 godina, ali ostale su situacije više nego realne. A uticaj našeg ponašanja na njihovo je fascinantan. I naših roditelja na naše ponašanje, barem ono podsvjesno. Zato se zaista nastojim maksimalno koncentrisati na taj nivo odgoja, al ne uspjeva uvijek.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je spot odličan.
    snažan.
    i nije uzalud ona stara "željezo se kuje dok je vruće". isto je i s djecom. kakav mu obrazac ponašanja usadiš i kakav vidi doma takav će ponijeti i u život.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uh, naježila sam se!!
    O da, klinci ponavljaju sve, a pogotovo im "loše stvari" zapnu za oko i uho. Najbanalniji primjer: Luce je vec s godinu dana hodala po stanu s mobitelom (igračkom ) na uhu i vikala halo, da, da po stanu oponašajući MM s tim da ga je totalno skinula i mimikom, a sad joj je zadnja fora ponavljati pitu matejinu što je čula JEDAN put od mene. Zalomilo mi se dok sam strgala neku glupost vadeći je iz auta. Čim sam izgovorila proletilo mi je kroz glavu Oh shit, kad evo ti nje - PITU MATEJINU!!
    Dijete vidi, dijete ponavlja....

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpis!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uh i ja san se sva stresla.

i mogu rec da san vidila sve ove situacije u zivotu. iako su neke ovdje malo karikirane ali ne previse.

mozda te elizabet buni ona djevojcica sta pusi jer je mala, a da su stavili tinejdjera umjesto nje?

poruka je bas snazna!

bubek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Spot je zaista fenomenalan!Ali mene je duboko pogodio(evo me sada plačem ) zato što smo se MM i ja dosta često znali žustro svađati dok nas je mali miš gledao i sad me spot podsjetio kroz što nam je dijete prolazilo dok smo se svađali u njegovoj prisutnosti(MM muž je dosta eksplozivan pa su znale i letiti stvari po stanu)!Strašno!!!Grozno se osjećam!!!Hvala Bogu takve su nam stvari prošlost!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa da ta mala...
    uzas
    al da je snazan,jest

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sva sam se naježila. Poruka je odlična.

Njihov način ponašanja ne proizlazi njih samih,
    već od sredine u kojoj se nalaze.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja isto mislim da ne pretjeruju u spotu, klincima smo mi sve na svijetu i sve što vide da mi radimo misle da je to dobro i to ponavljaju...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Erin prvotno napisa
    Potpis!
    još jedan potpis!

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    Bome ne pretjeruju, pa koliko samo klinaca možeš vidjeti da uzmu nešto pa stave u usta kao da oni puše, ja sam to vidjela jako puno puta :/
    to noa radi,danas jede čevap i drži ga kao cigaru i kaže tako dida puši. :/

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spot je odlican (davno sam ga pogledala), ali ja ga takodjer smatram pretjerivanjem... koje najbolje utjece na masu, ali opet, pretjerivanjem.

A ako bih isla iz vlastitog primjera (i moje sestre), ona bih mogla i tvrditi da je pretjerivanje.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Spot doista strese, ali na žalost nije pretjerivanje Imam dva primjera u susjedstvu.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

spot je odličan.

i onaj prizor na kraju bi nam se trebao urezati u pamćenje
    i tome bismo trebali težiti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

obozavam ovaj spot, tako je mocan. voljela bih da i nasa televizija ponekad prikazuje takve stvari umjesto gomile preglupih reklama koje vrijedjaju inteligenciju...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

odlican! djeca upijaju ko spuzve zato im trebamo pruziti pozitivne primjere!!!

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    obozavam ovaj spot, tako je mocan. voljela bih da i nasa televizija ponekad prikazuje takve stvari umjesto gomile preglupih reklama koje vrijedjaju inteligenciju...
    potpis.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

što se tiče oponašanja...kod mene u kući nitko ne puši i ne dozvoljavamo niti gostima isto, ali moje dijete stavlja štapić u usta i oponaša pušenje jer to vidi svaki dan oko sebe, po cesti u parku itd...a što se tiče psovanja, isto nitko u njenoj blizini ne psuje, ali ju je člijepo podučio prvi susjed...tako da koliko god se doma trudiš pozitivno utjecati na dijete, ne možeš izbjeći loš utjecaj okoline. nadam se da to utječe u manjoj mjeri na njih nego ovo kod kuće....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

potpisujem

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Spot je genijalan!

(Nekima bi ga trebalo puštati svaki dan uz doručak ručak i večeru )

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    X

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Dragonfly prvotno napisa
    Uh, naježila sam se!! Luce je vec s godinu dana hodala po stanu s mobitelom (igračkom ) na uhu i vikala halo,
    Moj mis ima 8 mjeseci pa je jucer uhvatio mobitel i stavio ga kod uha. 3 puta! Tako da sumnjam da je slucajno...

A spot mi je odlican, uopce nije pretjeran, bas je onako pravo, u glavu...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma kakvo pretjerivanje, živa istina! Možda malo ono s cigaretom, ali vidjela sam i toga. Super spot, slažem se da bi ga trebalo na TV.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tema je stara ali spot uvijek aktualan pa podizem.
    Jucer u parku mi je dijete od kojih 6 godina reklo: "ŠUTITE!!! Ometate me u razmisljanju kravo jedna glupa. Ocete da vas osamarim sad?!!" Roditelja ni od kud. Najezila sam se od uzasa, samo sam uzela M. s kojom sam tiho netom raspravljala o nacinu penjanja na penjalicu i pokupila se iz parka. Mene je strah takve djece. Pocinjem vjerovati u tezu kojoj sam se do neki dan zestoko suprotstavljala a ta je da ipak ima zloceste, istinski zloceste djece. Ovoj curici je nekakva ljutnja i usudim se reci - mrznja - virila iz ociju, njen me pogled ledio, tesko mi je to opisati. Obicno se covjek djecjem bezobrazluku lako suprotstavi ali ovo je bilo nesto cudno, nesto od cega sam doslovno - pobjegla. I drago mi je da takav primjer dam M., neka se kloni takvih ljudi i takve djece. Mozda sam skroz i krivu i mozda nisam racionalna, ali i danas sam jos pod laganim dojmom. Bas me zanimaju vasa misljenja i kako biste vi postupili u takvoj situaciji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme!!!!!!
    nisma sigurna kako bih reagirala. mislim slično kao ti, ali mislim da bi najbolje bilo odgovoriti joj-i to prilično strogim tonom (ne vikat, ali dati do znanja da to
    neki ljudi, ipak, ne toleriraju).

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni je super kako ti je ona pristojno, na Vi, rekla da si glupa krava

mislim da je malo zbunjena, a ko zna šta sve vidi i čuje doma. možda misli ta je to što je rekla ok, jer se možda njoj tako obraćaju pa ona samo to ponavlja. možda je jako nesretna

užas

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Takva "nesretna" djeca su godinama zlostavljala mog mlađeg sina u vrtiću (a bome ni u školi nije bolje). Jedan od njih je ošamario odgajateljicu pred mamom koja nije rekla ništa... A to je bilo prije nekoliko godina. S vremenom takvi problemi rastu, ne smanjuju se. I nemam pametan savjet, i mi se mičemo što dalje koliko možemo. Nažalost, ne možemo uvijek. Dijete mi je opet s treninga došlo s modricama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Takva "nesretna" djeca su godinama zlostavljala mog mlađeg sina u vrtiću (a bome ni u školi nije bolje). Jedan od njih je ošamario odgajateljicu pred mamom koja nije rekla ništa... A to je bilo prije nekoliko godina. S vremenom takvi problemi rastu, ne smanjuju se. I nemam pametan savjet, i mi se mičemo što dalje koliko možemo. Nažalost, ne možemo uvijek. Dijete mi je opet s treninga došlo s modricama.
    ajme, Petrlin, mene je baš steglo dok sam ovo čitala. ne znam što mi je teže čitati-o djetetu zlostavljaču (kad razmišljaš što stoji iza toga), o zlostavljanom djetetu (ne znam kako on to proživljava u sebi) ili, čak, o teti koja nikako nije reagirala.
    malo me strah što će biti kad mi klinci krenu u školu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    meni je super kako ti je ona pristojno, na Vi, rekla da si glupa krava

mislim da je malo zbunjena, a ko zna šta sve vidi i čuje doma. možda misli ta je to što je rekla ok, jer se možda njoj tako obraćaju pa ona samo to ponavlja. možda je jako nesretna

užas
    Ja mislim da se njoj roditelji točno tako obraćaju, samo bez persiranja. Strašno. I meni to baš potvrđuje suprotno, da djeca nisu zločesta, nego takva postaju zbog svoje okoline (sad bi nas to moglo vratiti na onu staru raspravu ).
    To je ozbiljno zlostavljano dijete.

A spot... uh

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je spot odličan, nisam ga prije vidjela. normalno da je pretjeran, ali poručuje ono što forka ima u svom potpisu: kako ono ide - ne brinite se što vas ne slušaju, brinite se što vas neprekidno promatraju.

a što se tiče situacije - ja znam kako bih postupila. rekla bih joj - ma ti ćeš meni tako, balavice jedna, sram te bilo da te sram bilo. i tako, u tom stilu. već sam se na ovom forumu raspravljala oko toga, ali ja stvarno ne vidim zašto se ljudi libe obraćati djeci. vjerovali ili ne, djeca znaju pametnije reagirati od svojih roditelja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    ajme, Petrlin, mene je baš steglo dok sam ovo čitala. ne znam što mi je teže čitati-o djetetu zlostavljaču (kad razmišljaš što stoji iza toga), o zlostavljanom djetetu (ne znam kako on to proživljava u sebi) ili, čak, o teti koja nikako nije reagirala.
    malo me strah što će biti kad mi klinci krenu u školu.
    Čuj, nemoj brinuti... Ovo je jedna stara priča. Teta je reagirala, bio je i roditeljski o tome, ali kad se dogodilo mama nije reagirala! No, sve se poslije riješilo, to je bila samo jedna epizoda. Problem je u tome što je u generaciji mog mlađeg sina trenutno poveća gomila takve djece koja su zapravo žrtve permisivnog odgoja. Ja sam pokušala svom djetetu objasniti da ih se kloni, dobio je batina na prvom treningu nogometa (pa odustao) a spas mu je glazbena škola jer unatoč visokim zahtjevima koji su tamo prisutni (a s kojim moje dijete nema problema), tamo nema nasilnika.

Iskreno, ne možeš unaprijed znati. Ovo je iznimka, a ne pravilo (sudim po starijem sinu koji je u istoj školi, pa ima normalan razred u kojem je sve super). No, posljedice takvog okruženja mogu biti u najmanju ruku neugodne. SIgurna sam da su i dugoročne. Moje dijete koje živi u takvom okruženju i samo je sklono češće pribjegavati nasilničkim metodama (jer to gleda svaki dan oko sebe, i to nažalost prolazi) i mogu samo reći da nam je dosta teško uravnotežiti to dijete doma nakon što je cijeli dan okruženo bukom, galamom i ponašanjem koje mi smatramo neprihvatljivim. Najbolje se vidi na roditeljskim sastancima kad se roditelji te iste djece dignu na noge i krenu napadati učiteljice... Užas! Istina je da djeca uče oponašajući. Ne možemo drugo nego pokazati primjerom da se može i bolje.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja bih ko Cvijeta, mozda ne bas tim rijecima, ali bih joj rekla, no ovoj curici nisam mogla. Nekako me skamenilo. Ko u nekom filmu strave. Slazem se da je vjerojatno zlostavljana.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja ovako, iz svog stolca zamišljam tu curicu kako govori: 'Zlostavljana sam, zlostavljana sam!!!' Da sam bila u situaciji kao LE vjerojatno bih od svega uspjela čuti svoje misli: 'ovo je zastrašujuće, mičem svoje dijete odavde.'

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ovako, iz svog stolca zamišljam tu curicu kako govori: 'Zlostavljana sam, zlostavljana sam!!!' Da sam bila u situaciji kao LE vjerojatno bih od svega uspjela čuti svoje misli: 'ovo je zastrašujuće, mičem svoje dijete odavde.'
    Ma, nemojte me krivo shvatiti, ali koja je poruka toj djevojčici ako se samo maknemo od nje i niš' ne kažemo... Da je to OK što je rekla i da je TO prihvatljivo?

Ne znam, po meni je puno korisnije REĆI joj nešto u stilu da je to ružno kaj je rekla, i neprihvatljivo i da neka tako doma razgovara s roditeljima i ne znam da se neće imati s kim družiti ako tak nastavi... ne znam, neš u tom stilu, ali je po meni najgora varijanta samo otić i niš ne reć...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ali ta curica nije u tom trenu bila moja odgovornost, nego moje dijete.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma nema pravog odgovora

ako se maknemo, onda je pouka: dobro da sam se izderala na njih, sad su me pustili na miru. postigla sam svoj cilj. super. tako se to radi
    ako se izderemo onda je pouka: eto, tko jači tlači. Ne mogu tlačiti starije od sebe nego ću se iživljavati na vršnjacima i na onima koji n mogu odgovoriti. Opet niš nije naučila nego je potvrdila ono što je već znala.
    ako idemo nešto objašnjavat: ne znam koliko ćemo postići i koliko je to dijete u stanju shvatiti i prihvatiti takva objašnjenja. ako je navikla komunicirati vikanjem (kao doma) onda se pitam može li se s njom komunicirati drugačije a da ona to shvati?

baš tužno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    ali ta curica nije u tom trenu bila moja odgovornost, nego moje dijete.
    Ja bih napravila što i ti. I poslije objasnila malenoj da ima i takvih ljudi i da je ponekad povlačenje najmudrija taktika.
    Pitanje je na kakvu je reakciju bila spremna ta djevojčica da joj se LE obratila. Djeca se u pravilu iz čista mira ne izdiru na nepoznate ljude.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

odlican spot.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mene je stegnulo u prsima dok sam gledala taj spot, živa istina samo možda prerijetko razmišljamo o tome.
    Pokušavam svoje dijete odgajati primjerom, sigurni nisam idealan roditelj ali trudim se.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, nemojte me krivo shvatiti, ali koja je poruka toj djevojčici ako se samo maknemo od nje i niš' ne kažemo... Da je to OK što je rekla i da je TO prihvatljivo?

Ne znam, po meni je puno korisnije REĆI joj nešto u stilu da je to ružno kaj je rekla, i neprihvatljivo i da neka tako doma razgovara s roditeljima i ne znam da se neće imati s kim družiti ako tak nastavi... ne znam, neš u tom stilu, ali je po meni najgora varijanta samo otić i niš ne reć...
    Ja zapravo nisam sigurna što je najbolje napraviti. Meni je to otvorilo neka druga pitanja. Ovo što LE kaže, njena primarna odgovornost su ona i njeno dijete. Možda bi stvarno bilo ok ukazati djevojčici na neprihvatljivost takvog ponašanja. A možda joj je to LE baš najbolje pokazala svojom reakcijom - odlaskom. Ali mene više muči što je to dijete vjerojatno zlostavljano i što možda tako 'hoda okolo' i svojim ponašanjem traži pomoć.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sudjelujem, a uopće nisam komentirala filmić. Meni je baš lijep. Učenje po modelu bi nama roditeljima moglo biti jedan od najmoćnijih alata. U tom smislu mi je malo žao što je u filmiću onaj dio o pozitivnom učenju tako kratak. Ovi negativni primjeri osvješćuju, ali pozitivni bi bili motivirajući.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pitanje je što je u korijenu toga - ne mora biti zlostavljanje nego popuštanje (što je isto neka vrsta zlostavljanja, svakako.)
    Ne mogu reći sa sigurnošću kako bih reagirala, jer je to zbilja iznenađujuća i nedječja izjava, pa bi mi se moglo dogoditi da reagiram u trenutku. Ovako, s racionalnom distancom, mislim da se ne bih povukla pred malom agresivkom i rekla bih joj: Ne dozvoljavam ti da sa mnom ovako razgovaraš! Došla si u park koji pripada i drugim ljudima i zato pazi na svoje ponašanje, a prema drugima budi pristojna!
    Možda bih je pitala i gdje joj je mama i obratila se mami.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pitala sam ja di joj je mama. Ona je nekaj promumljala. Ma to jednostavno moras dozivjeti. Opcenito, ja se ne povlacim, ali ovaj put sam ostala - zatecena. I sad, s distance gledano, s tom curicom bih postupila jednako. Instinkt neki, tesko objasnjivo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja, u biti, ne mislim da je ona zlostavljana. samo nema dobar primjer doma.
    imam u susjedstvu takvo dijete. roditelji su na psmtr, glupane i glupačo, ali malonom nitko ne smije ništa.
    a on preslikava roditeljske dijaloge na sve oko sebe.
    Posljednje uređivanje od Val : 28.03.2010. at 22:15

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •