Stranica 7 od 10 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 451

Tema: Blesavi savjeti o dojenju

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj eki3 prvotno napisa
    inace ja imam i previse za stavit u grudnjak i po drugima je to tajna mog uspjeha
    ovo mene strašno nervira, kad kažem da N sisa, ili da je isključivo dojila 6 meseci a do godine dana lepo napredovala iako je slabo jela drugu hranu, svi komentari su: lako je tebi, imaš velike sise...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni neki dan patronažna savjetovala da ga dojim svaka 2 sata i da nikako ne puštam da mi stalno visi na sisi...jer ako mi stalno visi na sisi to moje tijelo može registrirati kao jedan podoj i može mi se smanjiti produkcija mlijeka

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Meni neki dan patronažna savjetovala da ga dojim svaka 2 sata i da nikako ne puštam da mi stalno visi na sisi...jer ako mi stalno visi na sisi to moje tijelo može registrirati kao jedan podoj i može mi se smanjiti produkcija mlijeka
    Ali pazi, već je napredak to što govore o produkciji. Bar više mleko ne dolazi sa neba i samo je nečija (Božija :? ) dobra volja da li će ga biti ili ne...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Smijem se s vama jer sam se i ja naslušala svega ,a najviše čuđenja kako dojim preko godinu dana i to svo troje djece. A rodila sam u vrlo velikom razmaku, ali komentari su i prije i kasnije bili isti. Uvijek pokušavam nove mame potaknuti na dojenje, reći im za zamke koje ih čekaju i kako ih prevladati. I mislim da sam ponekad i uspjela. Pogotovo onima koje "čuvaju" mlijeko za noć. Zar se ne bi mogla napraviti neka akcija sa jumbo plakatima ili sl. da mame saznaju osnove o dojenju. Jer to kao da zna samo mali postotak.Ni pedijatri ne propagiraju kako mi se čini.
    Ili kako suzbiti napovjerenje u svoje tijelo misleći da nema dovoljno mlijeka.Prijateljica je svaki put izdajala i onda davala bočicu sa svojim mlijekom,jer da mora vidjeti koliko joj dijete pojede.Strašno!
    Možda je stvar u inteligenciji, možda u sigurnosti u sebe ,jer veličina dojki. ni pijenje mlijeka nemaju nikakve veze. Ja ne podnosim mlijeko a imala sam ga koliko god treba. I nisu važne godine- i u 20im i u 40im može se uspješno dojiti.
    Ima pomaka-Neki dan u riječkom Toweru dvije mame su sjele u kafić,stol do mene, naručile Nes i stavile svaka svoju bebu na prsa pokrivši samo dekolte pelenom. I nitko od mnoštva ljudi nije gledao. Da to bar postane pravilo u našem otuđenom društvu.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kada sam dojila svog prvog sina,isli smo "po zadatku" u posetu kod sveki.
    Mali bio oko 4 meseca,upravo zapali u strajk dojenja(tada naravno,nisam znala ni da to postoji)
    I dojim ja,a sveki se nasadila prekoputa da mi pravi drustvo (to obozavam)
    Mali se pocne izvijati i drati,a sveki ce-cero,ti nemas mleka
    Ja stisnem sisu,mleko strcne skroz do nje,a ona ce-nije to nista,Mini je (druga snajka)strcalo mleko samo preko sobe i kad ne stisne,a ima male maaaale grudi....
    E,tu smo zaratile
    Ili,daj ti njemu na flasicu,pa,isto ti je to
    Ili,nije dojila svoju decu jer nema bradavice.
    MM je bio treci,a za njega je izdajala a bilo je toliko puno mleka i za jos jednu curicu iz susedstva.A onda ju je nakon 4 meseca iznervirao parketar( :? )i mleko je nestalo kao da niiiikada nije ni bilo

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mene je mama dojila 17 meseci.
    A onda je morala na operaciju krajnika i nije je bilo 3 dana.
    Mislila je da sad mleko u sikama vise ne valja(pokvarilo se)pa mi vise nije smela dati.
    A ja sam strpljivo cekala 3 dana,docekala mamu i prevristala tu noc klateci se sedeci u kreveticu i cupajuci kosu"daj dudu,daaaaaj dudu"
    A baka je virila u sobu i rekla-kceri,ako joj sad das-gotovo je
    I tako mi nije dala
    I da ne bi krajnika(koje su joj inace izvadili greskom)ja bih sisala do skole,garant

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sorry,opet ja
    Sestra MM-a ima cetvoro dece
    Sve ih je dojila po 18 meseci ko "po spagu",jer u porodici ima puno alergicara.A onda su isli s bakom u selo na odvikavanje,po 3 dana je bilo strasno,urlanje i plakanje,ali posle vise nisu trazili
    Osim treceg sina,njega je dojila samo 8 meseci,jer nikako i pored svog isplakivanja nije mogao da se navikne na trosatni raspored,pa ko bi ga svaki cas dojio i cim je osetio drugu hranu,vise nije hteo da sisa....

A jedna stara pedijatrica-pulmolog u penziji,me je posavetovala o dojenju kada sam rodila trecu bebu-divno je sto dojite,sad samo dojite i izdajajte,dojite i izdajajte,ona jos uvek nikako ne moze da posisa onoliko koliko vi mozete da proizvedete,a kasnije ce joj trebati sve vise....

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Taj biser o dojenju i obaveznom izdajanju ostatka je imala i moja keva. Naime, po njezinoj verziji fiziologije, produkciju mleka je moguće povećati samo u prvih 40 dana. Koliko mleka imaš na 40. dan toliko ćeš imati do kraja dojenja. Nije vredelo što sam joj do tančina objasnila regulaciju proizvodnje mleka, ukazala na nelogičnosti njene hipoteze... Čim vidi da dojim D, odmah krene o izdajanju. Na kraju je zaradila izbacivanje iz sobe sa podosta vike. (šta ću, hormoni )

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

KayaR odlično je to sa sveki. Meni je moja nameštala sisu, tj. sela pored mene i kao sisa ide maloj preko nosa, ugušiću je, i krene da mi pipa i namešta sisu. Skočila sam kao oparena i prešla na drugi kauč

I naravno još jedan biser od sveki: ona nije dojila starijeg sina, ni MMa, pa tako verovatno neću ni ja dugo jer to nam je genetski u porodici. Samo ne znam kakve veze imaju moja i njena genetika

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kaya, ja sam otkačila na parketara

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

De ti de, a tebi se vodoinstalater mota ovih dana

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Zato sam kod treceg dojenja sveki odstranila iz vidokruga,i onesposobila je kao savetodavno telo,da mi ne bi od nje nestalo mleko
    Ipak,i parketar,i vodoinstalater su pocetnici.....

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    De ti de, a tebi se vodoinstalater mota ovih dana

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni najbolji komentar je: "Još dojiš? Ti si sretnica što imaš tako dugo mlijeka!" Inače curica mi je stara tek 9 i pol mjeseci
    Pa kaj zbilja toliko žena tako rano (nakon prvih par mjeseci) prestanu dojiti svoje bebe? :?

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moja kolegica je prestala dojiti malenu jer joj je mlijeko bilo skroz prozirno i mala je stalno plakala....imala je preslabo mlijeko(dojila je mjesec i pol)

druga kolegica bebici od tri i pol mjeseca daje čaja na žličicu jer se mora naviknuti i na druge okuse....

zbilja mi te žene nisu jasne, nemam baš uspjeha u objašnjavanju i uvjeravanju da su u krivu.......

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja sam se baš danas naslušala nebuloza kako mi se mali često budi jer je sigurno gladan... a po danu ne jede i po 3 sata jer je sit!
    sveki i mama su ok, sveki ih je čak šestero dojila. imaju nekih bisera ali nisu ni znale za bolje.
    najviše me šokira moja seka koja je medicinska sestra i majka dvoje djece (dojenih 3 tjedna i manje jer "je imala slabo mlijeko") koja kaže:
    -daj mu na dudu (nažalost imamo ju) malo meda,
    -pusti ga da se isplače jer kao naučili smo ga na ruke (a već prvu noć u bolnici sam ga nosala da ne plače),
    -on bi već morao spavati čitavu noć (od mjesec dana)-daj mu adaptirano makar navečer,
    -podboči ga jastucima malo da sjedi,
    -sad već može kašice i bezbroj takvih gluposti
    inače dijete ima četiri mjeseca. Tužno je to....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mene je susjeda pitala jel mi se koji put usirilo mlijeko .[/QUOTE]
    ovo meni mama govori otkad znam za sebe,toliko je mljeka imala da se usirilo. Zapravo,zato sam ja i dobivala toliko na kilaži jer sam jela sir a ne mlijeko

Mene susjed pitao što ću u pripremit za ručak,kad je mali imao 5 mj. Rekoh da sam mu pripremila sisu
    On ono začuđeno 5 puta pita ma jel moguće da mu samo sisu dajem..Rekao je da bebe s 3 mj počinju sve jesti,čitaj sve..
    Jer njegova kćer je tako napravila,s tim da je potpuno izbacila ad mlijeko i dala čokolino na kravljem. Jer od boce mlijeka se beba ne može najesti. Ne trebaš biti informiran da skužiš da su to čiste idiotarije.

Frendica mi je pak rekla da dojim zbog sebe,da bi imala velike sise

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i da,dati mineralne da dijete lakše podrigne

Sofija I Velika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Meni je najgori i kasnije se pokazalo za naše dojenje najštetniji savjet bio, kad mi je gospođa rekla, vidjevši kako dojim svoju bebu od petnaestak i kusur dana:
    Ma nema tu ništa ,to ona samo bezveze vuče.
    To me baš onako, povrijedilo, i osjećala sam se jadno i svakakvo. Budući gospođa ima šestero djece pa sam vjerovala da zna ponešto o dojenju.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja sam neki dan imala fajt sa jako dobrom prijateljicom koja također čeka ljetnu bebu kao i ja, došle smo do teme dojenje ljeti i ja kažem kako nema potrebe tada bebi davati vode i čaja jer je mlijeko samo po sebi tekućina, ona je pak pokupila savjete iskusnih mama koje su joj rekle pa ti kad si žedna, ideš piti mlijeko ili vodu??? I tako ona kaže kad će primjetiti da je beba žedna i ako je nahranjena i čista i naspavana a plače, dat' će joj vode...pa ja spomenem kako voda ispire svo mlijeko ona i dalje...ja odustala, ne da mi se nervirati

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

E, evo jedan pozitivan "biser":
    - Ona: Kako to misliš, samo dojenje, a malo vode, ili čaja,....
    - Ja: Ne, nema ništa osim mog mlijeka, ništa mu ne treba-
    - Ona: hm..... hm.... (mozga) Pa, da! Sjećam se još kad sam bila dijete, imali smo pajceke i krmača je često imala mlade. Ti mladunci osim krmačinog mlijeka nisu ništa drugo niti jeli niti pili. Mislim, mi bi krmači dali vode i hranu, ali mladunci to ništa nisu uzimali, samo su sisali. Tek kad bi narasli, onda bi počeli "jesti". Tak to valjda ide i kod ljudi, mislim, pa i mi smo sisavci.

)

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Tsumami prvotno napisa Vidi poruku
    E, evo jedan pozitivan "biser":

- Ona: hm..... hm.... (mozga) Pa, da! Sjećam se još kad sam bila dijete, imali smo pajceke i krmača je često imala mlade...
    Bez zezanja, meni je na prvim vežbama za porodilje postalo jasno da mi je najpametnije da se po pitanju porođaja, dojenja, i sl ugledam na svoju mačku. Mica je imala potpuno prirodan porođaj, pri kome je, to mi je kasnije postalo jasno, potpuno pravilno koristila prvi i drugi tip disanja. Prvi podoj mačići su dobili odmah po rođenju. Nije bilo nikakvih mastitisa, bočica, cucli i sl. Nije bilo ni odvikavanja od sisanja, spontano su prestali, pa ni tu nije bilo drame i stresa. Treba li da dodam da su bili apsolutno dojeni i da nije davala vodu i čajeve?

klija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Slican odgovor sam ja davala vezano za dojenje - kako sve nase kujice doje odmah nakon poroda i daju na zahtjev i prvih se par dana zapravno ne micu od stenaca, spavaju zajedno i stalno se maze. Ak je dobro za njih, zasto ne bi bilo dobro i za moju bebu, nije valjda manje vrijedna od pasa?!
    Malo su me gledali cudno, narocito zagovaratelji hranjenja na raspored i "nece on/ona nikad sa mnom u krevetu spavat", ali su se s vremenom zakljucili da smo ionako MM i ja "nekonvencionalni" u svakom drugom pogledu, pa tako i u ovom. Danas kad sefica sa 15 mjeseci jos doji nitko se ni ne usudi pisnut, samo me friske mame iz okoline ceznutljivo gledaju - zdrava je, velika, vesela i nadave dobrocudna, sve se mozemo dogovorit. Naravno da se to ne moze pripisat samo dojenju, takve je naravi, ali zadovoljavanje njenih potreba od prvog dana je uvelike pridonijelo da se skuzimo.
    I pasi su nam isto takvi, i njih odgajamo po AP principima

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

obožavam ovaj pdf! nasmije me do suza!!!!
    nemam ništa za dodati, ali umirem od smijeha kad vidim da ja nisam čula ni desetinu raspoloživih bedastoća. gdje li je kraj ljudskoj gluposti......

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mi evo dojimo uspješno 7 mjeseci

meni prije neki dan jedna cura kaže da je maloj uvela bočicu ujutro i navečer, a da ju doji eventualno po noći ako joj se probudi da se ne diže raditi bočicu
    a ja ju pitam da zašto ju ne doji i i navečer i ujutro, a ona kaže da ima malo mlijeka pa da to malo mlijeka čuva za po noći....
    Posljednje uređivanje od laura_001 : 04.02.2010. at 18:32

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

eto, baš se hvalim kako nemam ništa za dodati i nazove me prijateljica, majka troje djece. Da idemo u kino, samo babe. Divno, baš bi mi pasalo, ali nikuda bez siasavca. A veli ona, pa nek mu TM napravi ono umjetno za taj obrok-dva, pa neće mu biti ništa

a zaboravih i zadnji puta u čekaonici kod pedijatrice....izađe mama s bebom rođenom kad i moj medek, znači 2mjeseca, sva zbunjena kaže da joj je pedica rekla da je mali previše dobio (800g) i neka ga stavi na dijetu
    a beba čak nije na AD nego doji....

za ove "prijateljske" savjete mi je dovoljna m,etoda na jedno nutra,na drugo van, ali "stručni" savjeti pa ovakvi...

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Po meni je biser s parketarom odnio zlatnu medalju

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da oživimo ovaj topik... Mojoj kumi je patronažna rekla da po noći mu da adaptirano da se NE GNJAVI, a po danu sisu. I što je najbolje, (da ne kažem šta) je poslušala. I ne mogu je razuvjerit, nikako. A da ne govorim da mu gura bočicu s čajem stalno.. Ne mogu joj objasnit nikako.

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ups, uopće ga ne treba oživljavat, nisam vidjela druge stranice, ispričavam se.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

joj joj joj, savjeta savjeta, tek mu je mjesec i 13 dana, a ja od rodilista se naslusala svega i svacega, te mi ne valjaju bradavice ( al ajd bar su priznali da malac ima toliko jak refleks sisanja, da bi ju izvukao da je uvucena 1 cm unutra :D ), pa kako to samo mlijeko, a voda, a čaj?!?! pa za grčeve čaj od komorača ili kamilice s malo šećera.
    Neku večer došli od MM kolega s posla i njegova žena, i pita ona mene jel dojim, ja kazem iskljucivo dojim, a ona: a voda? ja kazem ne, samo sisa do minimum 6 mjeseci, zena kad se niej prekobacila, da bi mi na kraju rekla: nemoj ti slusat doktore bas u svemu ....ahahahahahahahha

od 10 zena koje su rodile otprilike u isto vrijeme kao i ja, nas 3 iskljucivo dojimo, ostali su ili kombinirano ili samo AD..........zalosno, ali tako je.......na sreću ja sam se pripremala na dojenje od kad sam saznala da sam trudna, tako da ti savjeti doslovno na jedno unutra na drugo van.......

isto tako i za AS, kaze pedijatrica mi da zbog te AS djeca imaju problema s kicmom i da kad se on tako "savije" u AS da mu pritisne nesta unutra i da zato spava...... ahahhahahahah, a ja mislial djete se voli vozit, bas sam blesava

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mlijeko mi ništa više ne valja nakon godine dana!!! to mu ništa ne vrijedi... ma čula sam već svašta...

za sve nevjernike- ljudi ja se povremeno izdajam od kad se rodio jer se i dan danas znam prepuniti a to mi zna izazvati gadne zastoje. pa je malo izdajanja preventiva. kako god, izdojeno mlijeko pred mjesec dana- 2 prsta masnoće! ne, 'ništa' nema u tom mlijeku!!
    iskreno, nisam prije toga pola godine koristila izdajalicu, kad sam vidjela kako se masnoća razdvojila sam samo oduševila sam se što moje dijete sisa!

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

nemi je pedica rekla( kad je mali imao 7 mj) da mu moram dati adaptirano jer ja sigurno nemam više dovoljno mlijeka i da Petar onda nema dovoljno kalcija za izgradnju kostiju. poslušala pedicu pa sam mu dala rižinu kašicu(koja ima AD mlijeka u sebi) i završila od jedne žličice na hitnoj (al. na km). od tada je na ciki i više pedica ne spominje manjak kalcija i moje ne imanje mlijeka

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj tropical prvotno napisa Vidi poruku
    mlijeko mi ništa više ne valja nakon godine dana!!! to mu ništa ne vrijedi... ma čula sam već svašta...

za sve nevjernike- ljudi ja se povremeno izdajam od kad se rodio jer se i dan danas znam prepuniti a to mi zna izazvati gadne zastoje. pa je malo izdajanja preventiva. kako god, izdojeno mlijeko pred mjesec dana- 2 prsta masnoće! ne, 'ništa' nema u tom mlijeku!!
    iskreno, nisam prije toga pola godine koristila izdajalicu, kad sam vidjela kako se masnoća razdvojila sam samo oduševila sam se što moje dijete sisa!
    Pa u pravu je žena - mleko ti ništ ne valja, kad ima samo masti. a gde su ti tu vitamini?
    Ili - jedeš mnogo masne hrane, pa ti se zamastilo mleko. Možda je ipak to u pitanju.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam svasta cula od saveta.
    od porodilista gde su mi bradavice piiih nikakve, ko da je izmet videla.. naravno odmah savet za vestacke bradavice koji sam potpuno iskulirala.
    mama mi je o.k., ali je uvek brinula da ne moze da dise dok sisa?!?
    ono sto me izuzetno nervira je sto se sve zene natakare (matore, sveki, mama, druga zena oca mm-a) da gledaju dok sisa. doslovce sam mislila da ce me taj stres ostaviti bez mleka. jako me iritiralo to, pogotovo na pocetku dojenja.
    skonim se, zatvorim cak i sobu, ali evo ih.
    moja mama je jednom prinela stolicu i sela tik pored sise. nisam se mogla suzdrzati pa sam je onako kroz zezanje pitala, oces i tebe da podojim, cekas u redu ?!?!

najvise me iritiraju saveti drugih majki, od samog pocetka. on ne treba da sisa nocu, daj mu vodu. staa jos ne spava celu noc.. odvikni ga.. itd.
    istina, on ima 6 meseci i jos uvek se budi na 2 i po sata, ali sta da radim kad hoce. mislim, kako mu objasniti da spava.
    ja mu dajem da sisa, e sada kada ce to i da li ce prestati ikada, videcemo
    Posljednje uređivanje od frost : 14.03.2010. at 11:55

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

neki od savjeta:
    koliko je ona stara? 3mj???? pa krajnje je vrijeme da ju istrenirate da jede svaka 4h, a ne kad god hoće
    kad mislite počet napokon čaj davat?
    zbog lijekova nisam smjela dojit 10 dana i morali smo joj dat AD 10 dana (beba je jako jako teško prihvatila AD i flašicu i jedva je dočekala natrag svoju siku), komentari: super da se je navikla na AD, sad joj možete davat malo AD malo cicat, sad možete ić kud god hoćete, samo ju donesite na čuvanje s flašicom AD-a (a nikud ne idemo bez nje)

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A zašto mu ne daš čaj, pa neće mu od njega ništa biti?
    Pa baš zato, što će mu onda ikako?

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

meni je susjeda rekla da imam prejako mlijeko (B. je s 2 mj imao 6700g i 61 cm) te da ga trebam rijediti.
    eto, tako da ne postoji samo "preslabo" mlijeko nego i "prejako".
    kako god okreneš, nije dobro.

i da- sve komentare i savijete daju žene koje nisu dojile.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    meni je susjeda rekla da imam prejako mlijeko (B. je s 2 mj imao 6700g i 61 cm) te da ga trebam rijediti.
    eto, tako da ne postoji samo "preslabo" mlijeko nego i "prejako".
    kako god okreneš, nije dobro.

i da- sve komentare i savijete daju žene koje nisu dojile.
    upravo tako, jucer sam se srela sa poznanicom i tako dosle na temu kako dajem malisi sirup, i ona meni da savjet da ga stavim malo u caj ili sok, pa da ga ne pljuje ( u pitanju je legofer ) i ja na to kazem da iskljucivo doji, da mu ne dajem ni caj ni sok, a ona meni da onda razrjedim u vodi, i kad sam rekla da mu ne dajem ni vodu, e tu je nasatao problem........ kako mu ne dajem vodu? jel mi nisu doktori rekli da mu trebam dat malo vode? pogotovo sad preko ljeta?....a ja samo odmahujem glavom i ponavljam: samo sisa, samo sisa.....

mislim, reakcija je bila kao da sam u najmanju ruku rekla da mu ne dam jest, a ne vode ili, ne daj boze caja

takodjer jos jedna kojoj je misteriozno "nestalo" mlijeko

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

cure, a što se vi toliko iščuđavate tim blesavim savjetima i ismijavate ih? zašto bolje ne pokušate educirati te ljude? žene znaju onako kako je njima govorilo medicinsko osoblje i ako već dugo nisu imali bebu normalno je da to nisu više proučavali i kopali teme o dojenju. većinom zaista takvi savjeti imaju dobronamjernu podlogu i ljudi žele vas podučiti kako se ispravno radi samo što oni ne znaju da nemaju pravo. ja sam već mnogim ženama uspjela rastumačiti da su u krivu, naravno ako vidim da ih zanima. ja uvijek počnem priču u stilu danas su došli do novih saznanja tih i tih, a tako se radilo i stoljećima samo što je medicina tek sada počela proučavati taj problem itd. onda saslušaju. isto tako ne treba u startu popljuvati njihov način i odmah vrtiti očima jer vas ljudi tada neće slušati. kada bi energiju od iščuđavanja usmjerile na pozitivno i educiranje možda bi ste pomogli nekoj od njih koja će imati unuka ili novo dijete.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pa ne bi bas rekla, ja kad krenem lijepo objasnjavati vecinom se svi iscudjavaju i na lijep mi nacin konstatiraju da govorim gluposti, jos nikog nisam uspjela uvjeriti da je nemoguce da nestane mlijeko samo od sebe, da ja nemam mlijeka samo zasto sto imam vece grudi, da mu nije potrebno nista drugo osim mlijeka....itd itd...... svi me gledaju kao da sam s marsa pala i na kraju je zakljucak da ne trebam bas u svemu slusati doktore ....... ali eto, mozda je problem u meni........

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj crnka84 prvotno napisa Vidi poruku
    pa ne bi bas rekla, ja kad krenem lijepo objasnjavati vecinom se svi iscudjavaju i na lijep mi nacin konstatiraju da govorim gluposti, jos nikog nisam uspjela uvjeriti da je nemoguce da nestane mlijeko samo od sebe, da ja nemam mlijeka samo zasto sto imam vece grudi, da mu nije potrebno nista drugo osim mlijeka....itd itd...... svi me gledaju kao da sam s marsa pala i na kraju je zakljucak da ne trebam bas u svemu slusati doktore ....... ali eto, mozda je problem u meni........
    ako ti je stalo probaj možda promijeniti pristup. ljudi trebaju osjetiti da si dobronamjerna, da u tvom tonu nema pametovanja ili ismijavanja njihovog stava i nemoj odmah ići sa totalnom negacijom jer se ljudi odmah osjete napadnuti i automatski se zatvore za primanje informacije i uključe obrambeni stav. probaj možda sa pa da i ja sam tako mislila, ali sam pročitala nova saznanja, rekla mi je pedijatrica nove stavove znanosti i pokazalo se kao zaista učinkovito itd. onda će oni početi u stilu joj i ti znanstvenici stalno nešto novo otkrivaju pa ti onda reci nisu oni ništa novo otkrili jer se tako radilo od kada postoji ljudski rod samo se nisu posvetili tom pitanju zbog toga i toga, a sada su zapravo shvatili da je onako kako su ljudi stoljećima radili zapravo prirodno i ispravno itd. nešto u tom stilu, dakle ne napadački, pametovati i odmah njihovo pobiti nego kroz mala vrata provući svoje. evo meni je uspjelo, ja sam već hrpu ljudi uspjela uvjeriti. i onda kada ih dobiješ da te slušaju možeš nastaviti što god jer će shvatiti da po tom pitanju znaš više od njih i da si upućenija, ali da s time ne podcjenjuješ njihovo mišljenje ili da si iznad njih. tko želi slušat će, a tko je općenito zatvoren za nove informacije tom se možeš postaviti na trepavice, ali te neće slušati i njega jednostavno ignoriraj i samo skreni s teme kada ti počnu pametovati: "da da, e a kako je danas krasan dan jeste čuli da je na trgu cvijetni korzo". vidjet ćeš zdravije je za živce i dobro raspoloženje.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj pokojni ujak je sisao i išao u školu
    baka je radila na polju i bježala s njim u šumu da ih drugi radnici ne vide kako je on sisao...trčao je iz škole da mu da sisu

a moja mama mene i brata (blizanci) nije nas dojila niti jedan dan - poslije poroda je bila 10 dana u komi
    nije ni znala da nas nosi dvoje
    a sad mi se suđuje davati savjete da mi je slabo mlijeko jer se budi po noći i cica i da mu dam AD a kad se plaće da je jadnik žedan

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    neki od savjeta:
    koliko je ona stara? 3mj???? pa krajnje je vrijeme da ju istrenirate da jede svaka 4h, a ne kad god hoće
    kad mislite počet napokon čaj davat?
    zbog lijekova nisam smjela dojit 10 dana i morali smo joj dat AD 10 dana (beba je jako jako teško prihvatila AD i flašicu i jedva je dočekala natrag svoju siku), komentari: super da se je navikla na AD, sad joj možete davat malo AD malo cicat, sad možete ić kud god hoćete, samo ju donesite na čuvanje s flašicom AD-a (a nikud ne idemo bez nje)
    e da meni je sveki rekla da se izdojim pa će ga ona hraniti na bočicu malo mi je falilo da joj kažem pa neka mu da svoju cicu
    a sad imamo mali štrajk glađu

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

imala sam uvučene bradavice i medicinska sestra u rodilištu me je krvnički stisla za cicu i rekla: imate velike cice ali u njima ništa mlijeka. kad mi je patronažna došla kući, rekla mi je da dam jednu cicu 15 minuta pa drugu 15 i gotovo (u to vrijeme moja je curica bila na jednoj cici 45 minuta pa na drugoj pola sata i opet bi se vratila na prvu cicu). strasno je sto sam tako glupe izjave čula od medicinskog osoblja koje bi o dojenju trebalo biti najbolje informirano. zahvaljujući upornosti i podrški mm-a, prvu sam curicu dojila dvije godine, a drugu još uvijek dojim (16 mjeseci).

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj dorica prvotno napisa Vidi poruku
    e da meni je sveki rekla da se izdojim pa će ga ona hraniti na bočicu malo mi je falilo da joj kažem pa neka mu da svoju cicu
    to je rekla meni i moja
    i još mi rekla da mu sa 3 mjeseca moram početi davati sok od naranče zbog vitamina C i neka mu dudu stavim u med da ju bolje prihvati

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    to je rekla meni i moja
    i još mi rekla da mu sa 3 mjeseca moram početi davati sok od naranče zbog vitamina C i neka mu dudu stavim u med da ju bolje prihvati
    e da i meni su rekli za sok od naranđe... a ako budem pojela jagode da ću odmah ostati bez mlijeka
    Posljednje uređivanje od dorica : 26.03.2010. at 10:03

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Provala jednog kolege s posla: "Postoji rok do kojeg treba prestati dojiti - mislim do 3 godine, inače ti socijalci pokucaju na vrata."

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Provala jednog kolege s posla: "Postoji rok do kojeg treba prestati dojiti - mislim do 3 godine, inače ti socijalci pokucaju na vrata."
    ovo je ubedjlivo naaaajbolja provala :vriiišt:

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je stvarno biser nad biserima!!!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dorica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih joj vjerojatno rekla da je da svom sinu

Stranica 7 od 10 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •