Results 1 to 50 of 497

Thread: Kada ste počeli s dohranom?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    tina55's Avatar

problem je u tome što sam prvi mjesec mislila uvest oko 4-5 namirnica i zasad smo kupili jabuke, kukuruznu krupicu i amaranth (ok, vidjela sam još u ponudi proso i rižu,...)-ali to su sve žitarice, ne mogu uvodit samo žitarice, naručila sam još korabicu, znači imam jedno voće i jedno povrće i žitarice
    tikvica i krušaka sad nema u ponudi od eko proizvođača (normalno jer im još nije sezona), a ovo ko zna kakvog porijekla iz trg. centara bih pokušala izbjeć (ako netko zna gdje nabavit kruškice i tikvice iz ekološkog uzgoja, molim preporuke)
    kad onda može amaranth (vidjela sam da je u tablici od 6mj, al mogu pričekat s njime)
    mislili smo uvodit ovako: tjedan dana varijacije jabuke (kuhana, strugana, ribana,...), drugi tjedan korabicu ili kukuruznu palentu (što je bolje?)
    kakva riža može?

SikaPika's Avatar

Quote Originally Posted by tina55 View Post
    naručila sam još korabicu,
    Gdje si naručila? Zanima me jer smo i mi uglavnom na žitaricama, jabukama, bananama i suhom voću (tek u 7. mjesecu se uvode)... nikako da probamo meso iako je već vrijeme. Zar već ima korabice?

Mislim da je svejedno hoćeš li palentu ili korabicu. Mi smo, primjerice, krenuli s palentom i jeli ju pet dana za redom, nekad je bila rjeđa, nekad gušća, već su mi se svi sprdali što s purom hranim dijete...
    Rižu možeš kuhati običnu, a možeš i u pahuljicama (ne one okrugle već prešane, poput zobenih). Koliko sam shvatila na forumu, preporuča se davati što manje integralnih žitarica (koje su za odrasle osobe zdrave) jer malcima smanjuju apsorpciju hranjivih tvari u organizam. Pogledaj na ovom topiku, tu imaš svega, past ćeš na dupe, ali meni je super. http://forum.roda.hr/threads/7727-Pi...ght=integralno
    No, integralno ne možeš izbjeći jer osim palente i griza (uvodi se kasnije) je uglavnom sve integralno pa si ti sad misli.

tina55's Avatar

imaš pp za korabicu
    ja mislim da bi kruške bile super, ali trenutno ih nema
    ja imam u zamrzivaču zamrznutu buću (ničim tretiranu od prošle godine), ali to opet ne bi jer je zamrznuto
    znači riža obična bijela iz trgovine, a smeđa (neka okruglih zrnaca)? gdje kupujete te rižine pahuljice?
    evo mi se spremamo jutros pripremiti prvi obrok-kuhana i gnječena jabuka (delišes)