Evo me, došla je M u subotu i sada sam već 3. dan na menopurima. Bila na 1 UZV i dr je zadovoljan! Ajde olakšanje. Onda slušam (ups - čitam) vas iz Praga i mislim si O Bože, šta me čeka!. Đurđa, ja sam sve prepustila predivnoj Mirni. Rezervirale su mi hotel cca 100 m od klinike jer ne želim još i na to misliti i razmišljati gdje ću biti smještena, koliko je daleko, kako ću doći tamo... Kad sam već digla kreditčinu za Prag (ili kad je bal...) tih 100 eura više - manje za hotel mi stvarno nije važno.
Uglavnom, sljedeći tjedan smo tamo!
Jedino mi nije baš jasno to što sam s PFC dogovarala da dođem 10 DC, a dr je rekao da ću jedno 10 dana koristiti injekcije koje sam počela od 3. DC (razlika je u 3 dana). Eto, ako netko detaljnije nešto zna neka se javi.
Đurđa, javi se na pp!
andjele, oni hoce da budes blizu pred kraj stimulacije da bi tacno procenili dali dan vise ili manje treba da primas, a verovatno ces primati tih 10 dana tj do 13tog pa onda stoperica...
najbitnija je ta zavrsna faza u stimulaciji , da se ne bi omasilo, tj da e bi pukli folikuli pre vremena.... zato kazu da dodjes malo ranije...
nis ne brini.
za koji dan ti je zakazano?
Draga Gričanka hvala ti na podršci.Moram se pohvaliti ...poslala sam majliće u ove dvije klinike i dobila odgovor odmah od gđe.Mirne iz Fertiliti i danas od Pronatala gđe.Danice i što da ti velim ovi drugi su skuplji i duže se čeka.Ja bih odmah rekla da svemu....no moj muž je malo premišlja i te financije pritišću kao i svakog pa budem još vidjela.Zbilja mi je puno pomoglo ovo čituckanje po forumu i saznanje od svih ovih dragih curica ovdje.
Pozdrav ti i naravno svima ovdje!
Talija 7,zvjezdica 2 sretnooooooo do neba......
malo sam se unervozila pred polazak u pronatal... sve se nesto pitam sta mogu da ocekujem... planirala sam da ce me posle prve konsultacije sada, vec za 15 dana zvati nazad da radimo postupak u maju... ali citam pa nesto nisam sigurna sta da ocekujem... mozda ce mi dati da pijem kontraceptive pa odloziti za 6ti mesec? mozda je guzva pa ce me odloziti za septembar!!!? da li uopste rade sve vreme preko leta?
imam jos neke opcije, pa mi je bitno da znam kolike su sanse da me posle prvih konsultacija odmah uibaci u program za sledeci mesec?!
izvinite sto zapitkujem... i ponavljam se... ali svako novo misljenje mi dodatno znaci...
talija , zvezdica, ima li novosti?
pozzz.....ima novosti ...prijavljujem pozitivnu betu...1010....presretna sam........idući tjedan prvi uZV....nadam se da će sve biti ok.......Hvala svima na podršci.......Talija ti si na redu sa pozitivnim rezultatom...svima ostalima u postupku...punoooo sreće....
ej super zvijezdice))) došla sam na net isključivo da vidim tvoj rezultat!!!! jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Ja sam se skulirala nakon x šokova i stvari koje su se dogodile upravo onako kako nisam planirala! Prvo sam mislila od 10 JS imat ćemo smrzliće sigurno, pa sam onda mislila da ću imati transfer sigurno neki četvrti ili pet dan, a sve je krenulo mimo mog plana. Od 10 folikula, 6 JS, od toga 5 zrelo kako treba, onda se oplode samo 3, pa onda drugi dan transfer smo dva navodno izvrsna embrija.
Činjenica je da se ja danas na praškom suncu osjećam fenomenalno i trudno i kad me muž pita kako se osjećam ja mu kažem blaženo)))))
Sjećam se da mi je jednom cura s foruma rekla "pa moj je Luka bio dvostanični zametak kad su mi ga vratili!" tako da se i ja iskreno nadam da će bar jedan od tih mali kako Mardešić kaže izvrsnih i jako lijepih embrija odlučiti ostati s mamom![]()
Pisat ću vam o svemu kad dođem doma, zbog cura koje pakiraju kofere za Prag.
Sutra laganini s dekicom i jastučićima iz Ikea, s kavicom u Bratislavi kući na uživanciju i čekanje bete dva tjedna.
nana3beba napisat ću ti detaljno čim dođem kući sve, jako mi je loš wi fi u hotelu!
zvjezdica, super, cestitam!!!
talia, 2 izvrsna embrija je najbolje sto itko moze ocekivati od jednog postupka, mozda cak i optimalan rezultat. Super, jako mi je drago i vibram za lijepu betu i drago mi je da se i Prag poljepsao![]()
zvijezdica, čestitam, prekrasne vijesti!!!
talia~~~~~~za ugodno čekanje
Punozvjezdici 2 i talii 7,samo naprijed i uživajte zaslužili ste.
Ja pomalo guram,sve sam deblja i deblja.Za sada je sve u redu sa curicom,i nadam se sretnom kraju početkom sedmog mjeseca,pusa svima !!!
Posljednje uređivanje od LEGO : 08.04.2010. at 21:13
Hvala još jednom svima na čestitkama.......Talia,i ja sam u svojoj glavi imala sasvim drugačije razmišljanje,i sve se okrenulo isto,samo 2 oplođena,vraćena 3 dan.....ali vidiš,nakraju je ispalo bolje nego sam mogla očekivati......Zato,uživaj u svakom trenutku,i sve će biti ok.....mogle smo imat i 20 folikula,a da su prazni ,....zato bolje i tako nego nikako.....sretnoooooooo....pozz
zvijezdice cestiiiitaaaaam!
to je fenomenalna beta! cini mi se vise od jedne bebe!
a ti talija da je pratis u stopu!
cekam tvoje detalje!
Zvjezdica 2 ...od srca sretno draga,Talija ...očekujemo isto!!!!
Ooooo, koliko lijepih vijesti
La zvijezdice .... čestitam i ~~~~~~~~~~~~~za dalje
Talia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspjeh i bogato izvješće s tvojih praških putešestvija
Lego ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za curicu
Mia ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobar i dosadan nastavak
Pozzzz svima na ovoj temi
Za svih kojima smo obećali web stranicu klinike Prague Fertility Centre, za sad je samo na češkom, uskoro i na hrvstkom i ostalim jezicima.
www.pragueivf.com
(klik na česky i vstupte)
Ajme bas super,malo sam procackala na PFC stranici nista ne razumjem ali otprilike.Jos uvjek cekam gdjicu Mirnu da javi ima li sto novoga,i za termin,i to je to.cestitam curama na pozitivinim betama odmah mi daje nadu i snagu za dalje.
Iz sobe u kuhinju, iz kuhinje na terasu, s terase do kompa, pa onda na krevet i knjigu u ruke, pa za pola sata neki časopis..... i tako od jutros. Nisam navikla da ništa ne radim i tako mi je dosadno, a ne mogu misli skrenuti s razmišljanja „što ako ovo????“ i „što ako ono???“
No, da vam napišem kratko naše iskustvo s Pragom koje svakako nije mainstream, ali se nekako nadam da bi moglo imati sretan kraj!
Dragi ima tešku oligoastenozospermiju i imamo iza sebe 4 neuspješna pokušaja (dva u IVF poliklinici kod dr. Tomića, jedan u Mariboru i jedan u Petrovoj za džabe preko HZZO-aOdlučili smo se za IVF donorom jer nam se uglavnom nakon što bi ja imala 6-10 odličnih JS nisu baš sjajno dijelili embriji... mada sad kad se osvrnem na postupak u Pronatalu i tu nam je s donatorskim sjemenom u labu bilo prilično loše.
E, sad „komplikacije“ postupka u Pragu su krenule već tamo negdje jesenas jer jednostavno nisam uspjela naći ginekologa da me pripremi u Beogradu. Ovdje smo poslom i ja onako malo surfajući i kontaktirajući s curama sa sličnih foruma odem do Jevremove, a tamo mi dr. kaže kako bi trebala raditi histeroskopiju iako sam ja bila savršeno eksplicitana da idemo u Prag i na donatorsko sjeme..... ali to nije kraj, jedna dr. mi je rekla kako bi ja trebala uraditi svoju genetiku jer ipak svaki put smo došli do transfera, a nije se primilo „možda je do mene“ i onda me je doktorica koje me je kao pripremala liječila od nekih bakterija u vaginalnom brisu mjesecima odugovlačeći.... (tko uopće traži taj fuc.... vaginalni bris i zašto bi to što mi se malo poremetila flora od dugog uzimanja antibiotika (druga boljka koju sam riješila)
E, sad napisat ću ovo mada ne znam koliko je korektno i pretpostavljam da je samo moja osobna impresija ali kod svih doktora u Beogradu, a svi važe za super stručnjake sam se osjećala odvratno! Tretirali su me kao da ništa ne znam i pobogu kako bih i mogla znati kad su oni LEKARI i odnos prema pacijentu je stvarno grozan. Ja sam do sad sa svim svojim doktorima Tomićem, Vlaisavljevićem ... hmmm dobro s Vrčićem u Petrovoj manje, razgovarala tako da su bili otvoreni, suosjećajni, razumni, komunikativni i definitivno su se trudili da mi objasne i odgovore na svako pitanje, da pojasne, predlože, saslušaju.... Nadam se, stvarno se nadam da je ovo samo moja impresija da su doktori u Beogradu ok i da sam ja samo ubola njihove loše dane!
I tako na kraju pola dr. Ivanović (isto jako poznata i kao super dr. u Beogradu), pola Mardešić na mailu odrediše mi oni stumulaciju, plus minus isto kao i do sada. I da ne gnjavim baš previše dobili smo desetak folikula, što se meni činilo super! Naravno da nije bilo super, jer sam u Prag došla prerano... prvi dan kad sam mislila da će taj dan ili sutra biti štoperica dr. broj 1 mi kaže još 3 menopura i da dođem sutra, onda drugi dan dođem i dr. broj 2 mi kaže još dva dana po tri menopura pa da dođem i da će tek onda vidjeti kad će štoperica.... sve ovo je kao neka drama apsurda s nepotrebnim peripetijama na hrvatsko-češkom-engleskom-njemačkom.
E, onda nakon tih par dana ludila dodjem kod dr. broj 3 MARDEŠIĆ i on odredi štopericu, utješi me da je sve super, da ima 10ak folikula, da je endometrij odličan i maternica lijepa.
Zanemarujem neplanirane dane u hotelu, neplanirane slobodne dane s posla, neplanirane troškove, sva sretna i vesela čekam punkciju i ostanem sva sretna i vesela nakon punkcije. Ništa nije boljelo, sve je super prošlo, nije mi se čak ni spavalo taj dan nakon anestezije.
Što se tiče punkcije, dan prije od ponoći se ništa ne jede, dolazi se ujutro natašte, ne treba spavaćica (a ja sam kupila novu tako slatkui papuče oni sve imaju. Anestezija se dobije s onim zelenim na nos i venu. Valjda je to klasika, tako je bilo i u Mariboru. Što se tiče nalaza meni su uzeli samo nalaz od interniste, a dok sam tu čekala u sobi anesteziologica je došla porazgovarati s Čehinjama, sa mnom ne, ali sam skužila ona klasična pitanja alergije, da li uzimaju neke ljekove, iskustva prije s anestezijom... valjda je to formalnost.
Nakon punkcije kad sam se probudila razgovarala sam s Mardešićem i saznala da je punktirano 10 folikula i da ima 6 JS i on mi je rekao da će transfer biti vjerojatno u četvrtak ili petak (punkcija je bila u ponedjeljak). Sva sretna i vesela ponovo volim Prag i uživam, ali samo do sutra kad mi Danica (sms-om) javi da su se oplodile tri stanice .............. uuuuuuuuuuuu raspoloženje opet pada, ali ne tako strašno (utorak). Polu vesela i sretna nadam se da će transfer biti bar u četvrtak ako ne u petak, ali sutra (srijeda) Danica opet sms-om javlja da je transfer taj dan u 12:00 i da imamo dvije oplođene stanice.
Da skratim, postajem opširna i dosadna.
Znači imala sam transfer naranije do sada praktički nakon 48 sati, dva izuzetno lijepa zametka... jedan je šetostanični, a drugi pinkicu manji petostanični su se jučer nakon što smo dva dana leškarili u hotelu u Pragu došli s nama nazad kući i nadam se da će tamo gdje ih je dr. Mardešić stavio i ostati još 9 mjeseci.
Što se tiče liječnika i osoblja Pronatala, Mardešić mi se jaaaaaaaaaaaakooooooo svidio. Mislim da je predan stručnjak i na stranu što svi oni rade svoj posao i naravno da se emotivno ne udubljuju u naše priče mislim da daju maksimume i koliko god se ponekad ima osjećaj da smo kao na traci, ja mislim da oni to što rade rade jako dobro, vrhunski i profesionalno.
Nadam se da nisam pretjerano ugnjavila, puna sam znanja i iskustva iz Pragapa sve vi koje se spremate samo pitajte!
Odgovaram precizno i na pitanja tipa hotela, grada, klope, IKEE (kako li se već deklinirašetnje, praške okoline, kupovine ....
I hvala vam svima na pozitivnim vibrama, dobrim željama i potpori!
Draga Talia, napokon sam se uspijela ponovo logirati na forum...Po priči koju si ispričala, prilično sam sigurna da smo skupa bile na transferuTreba još izdržati 6 dana do bete......Ja ću ipak napraviti ranije betu, a neću čekati 23.04. kako je dr.Mardešić rekao.
Inače, ja sam prvi put bila u Pronatalu krajem 1 mjeseca i trebala sam ići na inseminaciju, a završila na IVF-u sa 22 prekrasna embrija....(tako kaže dr.Mardešić). No međutim taj put nije bio moguć transfer jer sam završila u hiperstimulaciji zbog PCO.
Vratila sam se u Prag prošli tjedan i vratili su mi 2 blastociste 07.04.
Mi smo oba puta bili u hotelu Michael, prvi put plaćali 34 eura za sobu, a sada 52 eura. Hotel je odličan, hrana ne preskupa, a jako ukusna,besplatni je internet, tramvajska stanica udaljena 5-10 min od hotela ako bi išli pješke,a može se i autom doći do tramvaja jer imate gdje parkirati i za 20 min ste na Karlovom mostu.
Do Pronatala autom treba doslovce 5 minuta.
Uglavnom svakako za preporučiti.
Rado ću sa svima podijeliti korisne informacije pa slobodno pitajte sve što vas zanima.
Pozdrav svima!!!
I još jednu stvar moram nadodati. Danica je na svaku moju sms poruku kad god je ona bila poslana odgovarala u roku odmah tako da se ne brinete oko toga. Čim započnete postupak s njom se možete sms-ati kad god vam treba neka informacija.
U oba puta je bilo tako.Znači, ja imam same pohvale što se nje tiče!!!!!
Talia hvala pre svega na detaljnom izvestaju i sve najbolje ti zelim u ovom postupku, neka bude trocifreno.
Mozes li da mi odgovoris kako je bilo oko dogovora sa dr Ivanovic oko pracenja i stimulacije. Interesuje me koliko je to naplaceno, kao svi regularni UZ ili nesto posebno?
Drage moje puno lipih vijesti!!! Zato svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
Mi se spremamo ovih dana u PFC. Čekam sutra UZV, pa ćemo vidjeti. Inače sam po prirodi proračunata, pa sam sva u nekakvom neodređenom stanju jer NIŠTA ne znam, u subotu sam bila na UZV (od ponedjeljka sam počela sa stimulacijom), ali ne znam ni koliko su velike folikule, niti koliko ih imam (iako je dr. na moje inzistiranje rekao 5-6). Ne znam ništa i totalno sam zbunjena. Bojala sam se za smještaj jer sam jedan već izgubila (M mi kasnila!), pa sam ja rezervirala nešto za utorak, ali mogu otkazati. Kartu s neta sam skinula (nikad u Pragu nismo bili), na godišnjem sam već 12 dana! Sada čekamo kada će mm na godišnji! Ja se iskreno nadam da u utorak putujem. računam, ako sam u ponedjeljak počela s menopurima, još sutra i to bi moglo biti to, zar ne?!!??? Bojim se da folikuli ne puknu (jel to moguće?), kada uopće pucaju?. Jučer sam osjećala JAKOOO jajnike, ali od sinoć ništa, čak sam mogla spavati na stomaku (moja omiljena poza koja u zadnja 3 dana nije bila moguća!)! Grozno, sva napeta, nestrpčjiva, živčana, a opet euforična, zadovoljna...
Draga anđeo sa neba tvoj dr mora ti reći koliko imaš folikula i koliko su ti veliki tako da javiš u PFC veličinu a hotel možeš rezervirati 2 dana prije polaska inače tako je i meni bilo 12-14 dana jako me je bolio stomak ali sve to prođe a što se tiče folikula mogu puknut ali zato na zadnjoj folikulometriji kad budu folikuli 18-20 mm primaš štopericu i nemaš brige da će ti puknut.
amarija...oprosti ako te davim, jel ti isto dogovaraš odlazak u PFC....ja isto razmišljam uveliko o tome pa daj reci ako znas kakav podatak.Jesi dogovorila vec termin ideš li na konzultacije ili ceš sve dogovoriti ovako prepiskom pa neces morati ići prije toga,a ovdje ce te pripremati tvoj ginekolog.
draga ciklama1, nije moje iskustvo s dr. Ivanović baš genijalno. Neki dogovori su krenuli još prošle godinu u oktobru, ali ne bih sad baš pisala o lošim iskustvima jer mislim da je kod mene sve to bio neki splet bez veznih okolnosti. No, dr. Ivanović prilično sam sigurna ima plan jako blisko surađivati sa PFC i pretpostavljam da ćeš takav dojam steći i kad odeš razgovarati s njom. Dr. Ivanović je stvarno detaljna i pripremi se da će ti precizno tražiti sve moguće nalaze jer ona ne prepušta ništa slučaju, tako da tu već računaj troškove u Konziliju i u Pasterovoj (brisevi, krv) i kod njih papa i ako ona misli da još nešto treba, ako slučajno i najmanja sitnica ne štima, tipa ja sam imala neke bakterije u vaginalnom brisu, terapija, pa dva tjedna pauze, pa opet svi nalazi.
Generalno, to što je ona tako detaljna je odlično, ali meni se stvarno odužilo uzimajući u obzir Božić i praznike i da nje nije bilo tokom februara.
Što se tiče plaćanja nisam imala baš dojam da naplaćuju svaku sitnicu, evo ovako nekako po računima, mislim da je onaj veliki UVZ 4,000 din, a folikulometrije su 2,000 din. Sad sve zavisi koliko će ti trebati. Nadam se da sam pomogla.. ako hoćeš da je malo izogovaramna pp ću!
marti78 možda nam djeca budu imala roćkas isti dan![]()
Joj Talia, daj Bože!!!!
Čuj, ako budu blizanci kod obje biti će to pravi tulum
Meni su danas krenuli neki simptomi,leđa me bole, neka nelagoda u trbuhu...
Slično PMS-u....Ne znam što se događa....
anđele....sretno....nemoj se brinut za nista,Prag je lijep i jednostavan grad i lako cete se snaći,no sikiriki. i sve to sa rezervacijama i ostalo,sve će biti ok samo think positivi obavezno javi kako je bilo,i mi idemo u PFC u svibnju pa zanjimat će nas dojmovi...šaljem vam dobre vibre ~~~~~~~~~~
talia7 i marti78...sretno do neba
venera3...piši im,PFC mislim,vidi koje su vam mogućnosti i što vam oni predlažu...mi eto idemo na konzultacije i tesu,ja neću u stimulaciju ovaj put....ali nadam se da će sve biti dobro i da ćemo se vratiti u zlatni Prag![]()
Talia hvala. Ja izgleda nemam jos dozvolu slanja pp posto sam se skoro prijavila. Evo moj email radicav@gmail.com pa se pisemo.
Pozdrav za sve i srecno
Jesam malena pisala sam im i gđa.Mirna mi je odgovorila ceka se od 1-3 mjeseca,a na konzultacije se ne mora nuzno ici ali se onda mozemo i ovako dogovoriti sto dalje.Ali znas vec sve me opet interesira nekako je drugacije i bolje se covjek osjeca kad mu drugi isprica nesto iz svog iskustva.Meni ste sve ovdje svojim savjetima i iskustvom puno ,puno pomogle. Ti si me odmah uputila na koje klinike da se probam javiti i hvala ti još jedanput.Znaci i ti ces ako Bog da za Prag?
Talia, marti78 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za ogromne bete !
Anđele , nadam se da već sretno putuješ, nemoj se dodatno brinuti, sve će biti u redu!
Pozdrav svima, pogotovo novopečenim trudnicama, a i onima od prije![]()
Evo da vam se na brzinu javim između spremanja robe i kuće! Hvala na vašoj podršci koja mi je zaista trebala! puse svima.
Uglavnom sutra putujemo, u četvrtak je punkcija. Ako uspijem naći net javim se iz Praga!
Eto, toliko i čujemo se uskoro!!!
venera3...da idemo i mi za Prag,12.5.og smo gore,idemo vidit ima li mm plivača....ugf...nadam se najboljem mogućem rezultatu. svi smo mi tu da pomognemo jedni drugima koliko mozemo,sutra ces i ti nekome tako pomagat,zato ako sto mogu pomoc pitaj,nemam jos neka vlastita iskustva ali uvijek se moze pomoć nekako
anđele...u mislima s vama...sretno..
samo da pozdravim cure s ovoga pdf-a // vrlo živahno ovdje ovih dana... Svim curama ~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve što vam treba
Hajde draga da bude sve najbolje u pripremama,ja sam isto u fazi kad trebam sve dogovoriti,a vidjet cu ako ne budem morala na konzultacije bilo bi zgodnije da ne idemo.Gđa.Mirna mi je na poruku uzvratila i rekla da nije nužno i sugerirala mi što trebamo imati od nalaza i koje podatke dostaviti pa vidjet ćemo.....
Anđeeeeeele da bude sretno i onako kako je najbolje......
Evo i mene curke, ja sam nova,ali vas dugooo pratim i plačem od tuge i sreće s vama.Jako sam sretna zbog vas, jer ste sve zaslužile uspjeh i da budete mame, naime da sam ukratko se predstavim ja sam ovdje zbog istog razloga, ja i moj dragi se spremamo u Prag, ali još neznamo kada ćemi ići, ja sam pričala sa svojim ginekologom na Vuk Vrhovcu i on mi je preporučio Pronatal, ja sam kontaktirala meilom gospođu Danicu i rekla je da nema čekanja, meni bi trebao ivf postupak sa doniranim sjemenom, doktorom mi je preporučio da idem odmah na ivf jer je veća uspješnost,mada ja do sada nisam bila nigdje ni u jednom postupku.
Čestitam zvjezdici i svima trudnicama i želim svu sreću svima curama koje se spremaju, kad sam pročitala da je zvjezdica trudna plakala sam od sreće i nadam se da će se tako i nastaviti. Imam puno pitanja pa se nadam da ćete mi pomoći u nekima!Nisam sigurna ali mislim, pa da vas pitam dali u Pronatalu provjeravaju dokumentaciju dali ste u bračnoj zajednici, jer ja i moj dragi smo u izvanbračnoj
Draga hop, dobrodošla i čim prije da se prebacis na trudničke podforume! U Pronatalu nitko ne pita da li ste u braku ili ne, od ne ne-medicinske dokumentacije trebaju vam samo putovnice. A što se tiče ovoga da doktori odmah preporučju ivf ja razumijem potpuno, ali ipak mi se čini s financijske strane (ako vam je to važno) inseminacija je ipak puuunoooo jeftinija, pa možda vrijedi pokušati i tu opciju. Slažem se da je bolja i statistika s ivf i da su naravno veće šanse, nego onako praktično razmišljam sad kad sam sve pozbrojila nakon Praga.
lijep pozdrav hop....želim vam puno sreće i da što prije ostvarite svoje snove
Što se tice van/bracne zajednice,to zanjima samo ovog naseg punoglavac od ministra,barem tako mislim jer jos nitko to nije spominjao.
Draga Talia, isto tako i ja tebi želim od srca i isto taki i tebi little ivy! Vidim da si u iščekivanju i vjeruj mi da sa svakom od vas sve i ja to proživljavam i veselim novim našim trudnicama.Znam da je financijski jako iscrpljujuće,nažalost i što mi je najgore ako ne uspije i još ak se nema što za zamrznuti, opet sve ispočetka.Najviše me mući put do Praga, neznam koja je najbolja opcija,Talia kako si ti putovala?Neznam što me više mući, put,priprema,stimulacija,kako će tamo sve biti?
hop, mi smo pocetkom marta bili u pragu istim povodom i dali su nam neke papire koje treba potpisati prije početka postupka na kojima pise:
"potpis molioca-supruga(ili partnera)", između ostalog, naravno.
ako hoces mogu ti poslati na mail te papire da ih malo pogledas, u tom slučaju napiši mi svoju adresu.
sretno!
Hop dobrodošla i čim prije postala trudnica!
Ne brini, status veze nije strogo formuliran u Češkoj tj. bračna ili izvanbr.zajednica... nije bitno!
Gričanka,pozdrav ti.....znam da čekaš i pripremaš se polako za darak u Prag. Molim te pomozi mi išla si na konzultacije,no mi ne mislimo ići jer može se dogovoriti i ovako....jesi li imala pripremljene nalaze za briseve na Chlamydiu,Mykoplazmu,Ureaplazmu.....ja to trebam izvaditi i MM još nalaze na HIV,Hcv i još neke sad se ne sjećam gdje se to vadi. Što znači da te priprema tvoj ginekolog ovdje .....kakve su to pripreme jel to po naputku od njih iz Praga ili....
Oprosti ako misliš da previš zadirem u privatnost razumjet ću....svejedno hvala ti i pozdrav!
Curke hvala vam i puno bolje se osjećam kada se dopisujem s vama i vidim da nisam sama.Draga Kerempavica, da li si išla na postupak ili konzultacije?
Venera, pozdrav, ja sam pisala Gđa. Danici U pronatal i nije mi spomenula za briseve na Chlamydiu i itd..., a nalaze na HIV,Hcv sam ja vadila u Petrovoj u zavodu za transfuzijusku medicinu, uputnicu mi je dao moj ginekolog, i izvadila sam hbsag,anti HBs,anti HBc,anti HCV-EIA,antitreponemski test i anti HIV 1 i 2 i krvnu grupu i rh faktor, to mi je dao dr. Lučinger sa Vuk Vrhovca da to izvadim u Petrovoj i onda mi je moj ginekolog dao uputnicu da to izvadim u Zagrebu, ma stalno vam tam , jer nisam iz zagreba, a nemogu sve to obavit u svom gradu i dr. Lučinger mi je onda rekao da kad sve to obavim da dođem s tim nalazima , pa bi mi on onda, nadam se dao stimulaciju za Prag.Sad eto neznam za briseve, možda u toj novoj drugoj klinici to zahtijevaju, ali meni Gđa. Danica nije spomenula da mi je to potrebno
Draga Hopy ni sama ti ne znam meni su tako uzvratila na mail uz još krvnu grupu i Rh mene i muža,a za muža mi je navela ove testove na HIV,HCB,HBsAg da trebamo imati. U ovoj drugoj klinici se ne čeka dugo pa sam se zato zainteresirala za nju,a i jeftinije je....U Pronatalu mi je Danica rekla da se čeka skoro godinu dana. A ti jesi išla na konzultacije ili se ovako prepiskom i telefonom dogovaraš