I ja sam krenula opet na trening u petak, danas idem opet. A vikend provela u čišćenju kuće pa sam se i tu umorila dobro. I promjenila sam prehranu.
Otišle dvije kile u dva tjedna cca![]()
Posljednje uređivanje od tibica : 22.03.2010. at 10:48
Ja se nisam uljenila. Trčala sam kao luđakinja, ali sam i papala malo više i odmah se uljepila kila na vagi. Ali evo me danas nastavljam sa starim prehrambenim režimom. Logoraški.
nakon dva dana vježbanja koljeno opet boli
da mi je izdržati barem pet dana vježbe pa ću opet malo odmoriti.
vaga se i dalje drži na 3,2.
Mene opet primilo razmišljanje o trčanju. Koje odlike trebaju imati dobre tenisice za trčanje (podloga asfalt i dio utabani šoder)?
ja vježbam 2x tjedno već jedno mjesec dana i paralelno sam na dijeti!
otišlo cca 2,5 kg!
za sad se dobro držim, ali jaaaaaaaako mi teško odoljeti napastima!
Za koljena i općenito lakše trčanje ti tenisice imaju veliku važnost. Ja sam na početku trčala u nekim stiliziranim fansi pumicama, koje su mi bile za šetnjicu. I kad sam odlučila kupit baš tenisice za trčanje bila sam u šoku koja je to bila relaksacija za stopalo i koljena. Sad imaš ljepih trkaćih patika i za do 300 kn. Ja sam moje nikice kupila za 220, bile su na popustu. Imaju neki air sistem u ulošku i baš su onako zračno mekane. Viši zglob. Baš su super.
I za koljena je uvijek bolje trčati po stazi namjenjenoj za to, ali ako već ideš trčati u prirodu ili na asfalt (što je nekome ljepše i zanimljivije) svakako trebaš kupiti bolje patike namjenjene trčanju.
Nema kod nas staze za trčanje, zato i pitam za tenisice.
Da li bi bilo previše za očekivati da u lokalnom dućanu koji drži sportsku opremu znaju koje su tenisice za trčanje?
Mislim da bi mogli znati tj. mislim da bude na kutiji od tenisica navedeno za što su (npr. tenis, trčanje ili što već). I ja razmišljam o trčanju...
Ja vas pratim tj. čitam, idem na aerobic 2x tjedno, nisam nešto smršavila ali da su mi se mišići učvrstili - to definitivno!
Nikako nemojte trčati po asfaltu kakve god tenisice imali.. Prevelika se šteta radi koljenima. Trčite po zemlji (travi) ili po stazi predviđenoj za to![]()
Ne bi ako vidiš da je osoba bistra i već duže radi tamo.
Ali pročačkaj po internetu.
Nije ta tenisica neka nauka. Važno je da je čvršća i masivnija, da je višlja u zglobu. Da ima deblje dno po mogućnosti mekano u nekom air jastučnom obliku. Da ti ljepo obavije stopalo i da je od nekog disajućeg materijala. Često ti već na kutiji zna pisat running, atletic, aerobic...to su sve ok za trčanje. Možeš trčati po asfaltu, ali stvarno pripazi na tenisice onda. Maratonci trče po 42 km po sumama i gorama i cestama i nije im ništa. Amaterski gledano mi smo daleko od maratona. Staza bi bila idealna, ali ako nema prihvati što možeš...
A rolanje?Ososbno ne rolam ali vidjela sam cure koje su sa rolanjem došleda ti pamet stane.
Evo da se i ja pridružim ovoj divnoj i motivirajućoj ekipi ovdje
Krenula sam u teretanu 3 x tjedno, i počela nekakvu svoju djetu, izbacila sam slastice i smanjila kruh i općenito unos hrane
voljela bi da mogu kao nenaa jesti puno malih porcija ali to je za mena nemoguća misija, jer da ja pojedem jedan red čokolade, ne da bi pojela nakon toga cjelu nego bi išla u dućan po još jednu
Uvijek sam bila "mršavica" sa 55kg no trudnoća i neophodne tablete (bila sam dosta bolesna, a one kao nuspojavu imaju nevjerovatno i stalnu glad) su učinile svoje....
Sad imam 68kg na 167cm, ne želim govoriti o ciljevima u kg jer želim vidjeti kako će uopće ovo ići.... tj. cilj mi je vježbati što duže jer inače jako brzo odustanem od svega
Dobro došle, nove članice kružoka!
Ja sam skinula još jednu kilu (sad sam na -3), trčim 3 puta na tjedan. Ne ide tako brzo kako sam si zamislila, ali bitno je da ide, da ne stojim. Nakon mjesec dana nejedenja slatkog (da se riješim te grozne ovisnosti), počela sam ga opet jesti, ali ne svaki dan (nego 2-3 puta tjedno) i u jako malim količinama.
Bilo bi super da mogu jesti više malih obroka na dan, ali preko tjedana to jednostavno ne stignem jer radim pa jedem 3 obroka i 1-2 međuobroka (kako već stignem).
Uglavnom, zadovoljna sam. Po odjeći već puno primijetim gubitak tih par kila.![]()
I ja sam ponosna na sebe. Uspješno sam uvela povrće u svoj život. Nikad ga nisam voljela ni vidjet a sad mi je ručak bezveze ako ga nema. Izbacila sam kruh, krumpir, bijelu rižu, bijelu paštu i uvela sve integralno ili skroz izbacila. Slatko jedem ali umjereno. Kasno ručam pa večeru preskačem. Za doručak umjesto sendvića jedem zobene sa suhim voćem i mlijekom. Nisam se dugo vagala jer mi sama brojka nije bitna. Osjećam se odlično, idem na trening kao i prije ali sad ga lakše odradim i ne fali mi snage.
ukratko ja sam vam novopecena mama koja se bori sa visak kilograma, vec sam srezala 14kg proslih 3.5 mj i jos ih imam 5-7 kg . Nisam na dijeti, hranim se normalno, te samo pokusavam izabrati sta zdravije namirnice, dakle to su mi promjene za ostatak zivota a ne samo kako bi smrsavila!
Naravno kao mama ne stignem bas sve odraditi, uspijela sam sebe motivirati da vježbam svaki drugi dan (kardio, interval, snage) i to doma bez ikakve opreme! Zapocela sam svoj blog gdje pisem o svojoj borbi te pokusavam napisati ono sta sam naucila dosad. bilo bi mi drago da me posjetite i podrzite na svom putu komentari i primjedbe su dobrodosli!! pozdraaaav svima mamama
Pogledajte slike mog napredka!!
http://www.sandy-headquarters.blogspot.com
Posljednje uređivanje od sirius : 11.04.2010. at 23:02 Razlog: nedozvoljeni smajlić
Drago mi je zbog tebe. Imamo već jednu temu na kojoj se cure međusobno hrabre http://forum.roda.hr/threads/20856-S...bljanju/page33 Prebacujem post tamo i brišem smalića koji nije sa našeg foruma jel nije dozvoljen.
Sesti tjedan na putu, tezina : 70kg (-1kg za ovaj tjedan, sve ukupno od pocetka: -15kg), -2.5cm sa struka, -1.5cm sa bokova.
super!!!
moram te podržati posebno zbog dobre organizacije. ja nemam pojma ni što sam jela zadnjih dana, ni koliko kila imam. dok skuham djeci svakom njegovo i nagovorim ih da pojedu par zalogaja, obično sam toliko gladna da jedem ostanjke ili kruh. ujutro oako se dignem poslije 6 obično ne stignem doručkovati dok mi se ne vrti i zuji mi u ušima. jednopstavno ne mogu jesti, ako nisamekstremno gladna uzuplakanu bebu. vježbanje? da se ne bojim da će mi ispasti mjehur sigurno me debljina ne bi izvukla svaku večer oko deset iz kreveta (kad moji nespavači napokon potonu u san (ova mala na san od par sati))
Ajooj tesko je biti roditelj, to svi znamo. Sto vam zelim reci jest to da (uz cijeli taj hekticki ritam s djecom) da za pocetak samo skinete 30-60min dnevno za vas, to moze biti navecer, da tata se malo pozabavi s djecom ili ujutro rano da se probudite prije djece. Uglavnom moj moto je ako je mama zdrava i sretna onda ce i obitelj biti zdrava i sretna. Nije nikako sebicno da si priustite sebi malo vremena dnevno radi psihickog i fizickog zdravlja. Vjerujte mi ni ja ne provodim toliko vremena pazeci na prehranu ili spremajuci obroke, Ujutro najjednostavnije pojedem svoju zdjelu zobenih s mljekom i ubacim voce (to mi je sad ko molitva, ne mogu bez dorucka), za rucak uvijek imam juhu spremnu (spremim za 2-3 dana da mi bude), za veceru, kad se muz vrati s posla stignemo spremiti na brzinu isto ispecem pileca prsa, skuham rizu i povrce ili sve skupa ubacim u wok s piletinom i to je to! Tesko?? Izmedu toga grickam voce, orasaste plodove koje su uvijek nadohvat ruke (svaka 3 sata) nije tesko a vasem tijelu radite veliku uslugu. Nemojte si uvjeravati da nemate vremena, jednostavno ga mozete stvoriti. Sigurno vodite klince u setnji svaki dan? ili se igrate s njima? Neka to bude vasa rekreacija! Dok setate bebaca u kolica samo ubrzajte ritam 2-3minute onda opet malo usporite 1 minutu i tako. Nista posebno ali sve te male promjene puno toga naprave skupa!!! Nadam se da ce te pokusati malo vremena sebi dati! pozz
Evo vam jedan mali poticaj za ovaj tjedan. Koliko god gubili malo, to ipak nije malo!!! Pogledajte blog za slike koje stavila onda cestitajte sebi na svakim skinutim gramom!!!!
Posljednje uređivanje od sandibel123 : 12.04.2010. at 14:37
Bok cure!
Vidim da je tema malo mirnadanas sam nesto napisala i nadam se da ce vam se dopasti, radi se o SAVRSENOM OBROKU, ako vas zanima evo vam link:
http://sandy-headquarters.blogspot.c...eni-obrok.html
Danas ujutro sam odradila 20min kardio i jos imam u planu odraditi nekih satak vremena poslje malo! pozdrav svima!
Posljednje uređivanje od sandibel123 : 14.04.2010. at 16:31
Prosao je sedmi tjedan i doslo je vaganje!!
http://sandy-headquarters.blogspot.c...-mjerenje.html
Znas kad se ides vagati onda te uhvati strahali nisam nikako tuzna!!!! Sretna sam sto sam napokon vidijela brojku 6 u svojoj kilazi a da je na lijevoj strani! Najvaznije je sto se osjecam dobro i to je najbolji osjecaj!
Jel se ti isto boris ka o i ja?![]()
Pa ne baš. Moja kilaža nema veze s trudnoćom nego sa sjedilačkim poslom. Nakon trudnoće sam pala na 64 kg. A sada imam 69. Prije koji mjesec sam imala 72. Visoka sam 170. Kad je prešlo 70 sam se malo skulirala i počela pazit na prehranu, uvela povrće i izbacila tjesteninu, pogotovo bijelu. Inače se bavim stepom već dvije godine, a prije trudnoće teretana i bicikla. Sve u svemu ok, samo sam se u neko doba malo bila opustila pa se sad malo borim.
Ruzno je kad se covjek malo opusti i dobije na tezini onda stvarno bude tesko! Ja sam se previse opustila za vrijeme trudnoce i rezultati su bili katastrofalni! Sad kad sam promijenila svoj zivotni stil se osjecam puno bolje, i ako i sad provodim puno vremena sjedecki ali nadoknadim to dobrom setnjom svaki dan..Sretno draga!
http://public.fotki.com/nencica/novost/
Evo još jedna od pred godinu dana i jedna od danas. Ova debela verzija je stara točno godinu dana.
Ukupno -25 kg.
Dosta mi cura šalje pp-ove za savjete. Stvarno nemam ništa protiv i super mi je ako nekome mogu pomoći, ali nemam nikakvu čarobnu formulu i ne koristim nikakve preparate. Koristila jesam o tome sam otvoreno i pisala i ne baš u dobrom svjetlu pa želim reći da ako treba savjet ok, ali u startu naglašavam da se ja ne kužim u preparate, nisam farmaceut i liječnik i nikada si ne bih dozvolila reći nekome da išta pije. Čak suprotno mislim da svaka može uspjeti i bez toga, a onda je ponos i gušt u uspjehu još veći.
A savjete o vježbanju i ono što znam iz iskustva i literature, a ima veze sa metabolizmom i hranom dat ću bez beda. I u mojim savjetima ne postoji termin GLADOVATI.
Slažem se s tobom. I ja bi voljela neku čarobnu formulu tipa (karikiram) popij 3 čaše vode iz crne šalice, spavaj na lijevom boku u žutim čarapama i kile će ići dolje. Ne ide to tako. A rješenje je zapravo jednostavno, smanjiti unos, povećati potrošnju. Formula je stvarno čarobna. I djeluje. Samo ju treba prihvatiti i provesti - to je teži dio. Ali sve je u glavi. Stvarno je. Kad ti se u glavi poslože kockice sve se može.
Tako je cure, svaka vam cast
i kako je rekla tibica sve je u glavi, covjek se mora osvjestiti oko puno toga kako bi promijenio neke navike i svoj zivotni stil (Meni npr prije pola kile nista nije znacila, dobijem li ili izgubim ali kad sam vidila u stvarnosti kako to pola kile masnoca izgleda onda mi je to nekako promijenilo misljenje). Nazalost nije samo tako jednostavno da se smanji unos i poveca potrosnja nego treba se i oko toga isto dobro informirati, znati na koji nacin da se smanji unos, sto da se vise jede i takoder kakvim aktivnostima se baviti (na kraju vazno da se covjek krece).
Ni ja nisam za nikakve preparate ili lijekove. Treba se drzati po dalje od toga. Kako je tibica rekla, kada uspijete same onda je i ponos veci!
pozdrav
Naravno da se treba informirati, ali mislim da to u današnje vrijeme stvarno nije teško.
Naravno da nije tesko, samo je problem sta ponekad klik u glavi zasteka![]()
I još jedna stvar koja mi smeta kod tih djeta, a loše su za organizam, psihu i nisu istinite. 5 kg u 5 dana, ili 20 kg u 2 mj.
Dakle nešto što smo skupljali nekoliko godina ne može otići u par dana. Specijalno me nervira ona UN dijeta. Ma koja promjena metabolizma. To ne postoji, ili barem ne za 3 mj. I vraćaju se i to jako brzo. Formula je mjenjat mozak i "jedem da bih živjela" a ne "živim da bih jela".
Spustit malo letvicu i ciljeve pa si zadat cilj da ću za pola godine vidjeti rezultat ili godinu, pa kad se cilj postigne malo dignut letvicu... e tako rezultat neće izostati. I šokiralo me je koliko ustvari ne poznajemo svoj organizam i nemamo pojme koliko mu je ustvari potrebno i na koji način.
nenaaa, imas pravo. ali ti to govoris kao zdrava osoba, sa zdravim odnosom prema prehrani.
nije bas lako ozdraviti kad si do grla u dijetama, kad imas posve los odnos prema hrani, prema sebi, losu sliku o sebi, itd.
ne pomaze tada letvica. tada ti se cini da bi 20 kg u dva tjedna rijesilo bas sve probleme i sve frustracije. golema industrija zaradjuje bas na tome.
Posljednje uređivanje od ivana7997 : 21.04.2010. at 07:48
Svako ima svoje probleme koji nas muče u našim glavama. Nekome je to 20 kg viška, nekome 10.000 € manjka. Mislim da rješenje tog određenog problema koji se nama čini najvećim na svijetu nikako ne može riješiti SVE naše probleme. Može riješiti dio njih. Može učiniti da se bolje osjećamo, ali što ti vrijedi izgubiti 20 kg u mjesec dana nekom čarobnom pilulom ako ćeš za dva mjeseca vratiti 30 kg jer nisi promjenila svoj odnos prema prehrani. Isto tako ti tih 10.000 € može pomoći trenutno, ali ako si ih dobila na nagradnoj igri, a ne znaš ni kako ih zaraditi ni kako ih uložiti da donesu veću zaradu onda je ta pomoć kratkog vijeka.
Da se razumijemo, ovo je generaliziranje, ne obraćam se tebi osobno![]()
Ivana nisi me čitala od početka. Ja sam pred godinu i nešto sitno postala na UN-dijeta topiku. Imala 92 kg i jako lošu sliku o sebi. Emocionalna prejedanja i jedenje svega bilo je ono za šta sam živjela. Maštala sam o čarobnoj djeti koja će mi u mj dana skinuti -25.
4 duuuuuge godine tražila sam formulu kako da to skinem ivratim se na djevojačku trežinu. Dobila sam trudnički šećer koji je po porodu ostao, visoki tlak...i sve neke slabosti i osjećaj mučnina.
Sada nakon godine dana rada na sebi, (a prvenstveno mislim na razmišljanje i odnos prema hrani) ja mogu reći da sam napredovala. Kile nisu važne to je krenulo samo po sebi i vrlo polako. Čitala sam literaturu i uzimala si brdo knjiga u knjižnici na tu temu jer me je zanimalo kako si što bolje pomoći.
Puno ljudi može uspjeti, ali treba se pomaknuti.
Maštanjem kako "ĆU SUTRA VOZIT ORBITREK" niste ga vozili. Ili ako mislite "od sutra pazim na prehranu" znači da niste počeli. Maštanjem o tome kada će nam 3 konfekcijska broja biti dobra, znači da još nisu.
Od maštanja nema ništa, samo još veći bed i odlazak do frižid. da se utješimo. Taj paradoks mi nikad neće biti jasan.
I nisu bitne samo kile. Važno je zdravlje. Neki osjete probleme već u mladosti radi 20-30 kg viška, a neki će kasnije, ali su zagarantirani većinom. Zašto si to priuštiti. Sve se može cure moje. Treba raditi na sebi od sada ne OD SUTRA. Malo i sitno ako se nema mogućnosti i radi sebe ne zato da vam susjeda ili kolegica ili netko drugi kaže "zar si smršavila" nego da vama bude bolje i da vi budete zadovoljne.
Ne mora se trčati ne mora se ići u teretane i ne mora se ludovati ako se zaista misli ili se stvarno nema vremena. Ali se ne treba imati čips i smoki i ne znam šta u špajzi. Kad ih nemate u 22 navečer nećete ih jesti. Ima još toga, ali nemam sada vremena.
nenna potpisujem svaku riječ. Meni se čude kad kažem da nemam doma grickalice ili ako ih slučajno imam se osuše ili ulove vlagu od stajanja
Jedno vrijeme me malo ponijelo pa sam često zvala goste i pekla palaćinke, pizze i sl. i to mi se brzo osvetilo. Sad sam s tim prestala. Mislim, još uvijek se družim s prijateljima, ali skuham eventualno kavu ili ako već namjeravam napraviti pizzu onda pomaknem druženje da bude ranije u danu a ne u 8 navečer i napravim pizzu od graham brašna i povrća. Ja osobno ne jedem iz 18 sati (ručak mi je oko 16-17 pa ni ne trebam večerati). Kad treba djetetu dati večeru pošaljem muža tako da smanjim sebi napast. Za doručak si na posao nosim zobene sa sušenim voćem i malo lješnjaka i badema (home made bez šećera i sličnih industijskih dodataka) i 3-4 dcl mlijeka. Između doručka i ručka pojedem jabuku. Pokušavam jesti uvijek u isto vrijeme. Nisam si skroz ukinula slatko ali ga kontroliram da to ne bude cijela čokolada nego recimo jedan red. Umjesto pekmeza, nutelle i sl. na kruh (integralni, graham - home made by my hands) namažem med. Poslje treninga ne jedem nikad. Pijem puno vode. Paštu ako kuham, kuham integralnu, isto tako i rižu. Izbjegavam krumpir, pokušavam jesti povrće što više i bijelo mesu (puretinu, piletinu). Ne očekujem nikakva čuda, u dva mjeseca sam skinula cca 3-4 kg, ali nisu mi ni važne te brojke nego to kako se ja osjećam. Prije sam vježbala jednako intenzivno kao i sada, ali nisu se vidjeli pomaci dok nisam promjenila prehranu. Čak sam i uz sav trening dobivala na kilaži. Kad sam počela paziti što stavljam u sebe onda su kile počele padati. A mislila sam da nikad neću zavoljeti povrće.![]()
Posljednje uređivanje od tibica : 22.04.2010. at 08:44
I još jedan zaključak do kojeg sam došla isprobavajući milijon djeta. Ako sam na nekoj programskoj djeti ja cijeli dan mislim na hranu. Mogu biti super disciplinirana, ali ustvari stalno mislim na sljedeći obrok, a i sama priprema iziskuje bavljenje hranom. Glad je da se utaži brzo i učinkovito, a ne da se bavim i cijelo dan mislim sad juha, sad ugljikohidrat, sad voće, sad kuhano, sad na pari sad... Ponekad si uzmem oduška i ja, ali taj odušak je sada ne znam. Napravim palačinke i namotam više 2-3 dok pečem (koje nitko nije vidio da sam smazala) pa onda još ravnopravno sjednem za stol pa još 3-4, sad čekam da svi sjednemo i onda uzmem jednu i drugu DOSLOVNO više ne mogu pojesti. Sve se je promjenilo. Stisnuo se želudac valjda. Pizzu prije pojela bih i svoju i MM, a sada ako izađemo na pizzu pojedem jedva pola, što je i dovoljno, pogovoto jer je to obično na večer.
Općenito ne znam kad sam, ma koliko mi bilo fino, repetirala bilo šta. Pojedem normalno na tanjuru za ručak, i stavim ga u sudoper. Ali uspjeh je da to više ne radim na silu niti o tome razmišljam. Jednostavno to je ušlo u mene. Dođem nekome u goste i ne tamanim kolače sa tanjura jer mi psiha i duša i oči više nisu gladne. Mirne savjesti sjedim pored tog tanjura i ni ne znam da su tu. A nekad....o Bože samo sam ja praznila tacne i ovale po tuđim kućama...i bila ljubomorna na cure i žene koje su rekle ne hvala, ili pojele 1. i ostavile. Ja sam samo razmišljala kako probati svaku vrstu, pa još kako onda smazati onu koja mi je najbolja.
Ništa kod mene nije došlo na silu. Najvažniji su prvi rezultati, a nakon toga ide motivacija. Prvi rezultati ne moraju biti na vagi. Mogu biti i sama činjenica da se osjećate lakše, da ste ugodno zakopčale hlače i da ste nekako čiste i zadovoljne, za razliku od one težine i nedostatka zraka samo koji dan prije. Treba ići korak po korak, vaga će pasti sama od sebe jer mora. Neće imati izbora.
Ako i jeste na nekoj konkretnoj djeti, jedna obilna večera, ili ručak, ili jedan dan grijeha, uopće nije razlog da se sutra odustane. Ok pa i to nam je potrebno ( i ja još ponekad ne mogu nečemu odoliti). Sutra ujutro se kreće kao da ništa nije bilo, jer i nije bilo ništa. U mj. dana malo discipline 4-5 kg će otići samo tako. Ok to nije 20, nije 30...ali stavite si cilj recimo ne znam..."želim na jesen kad dijete krene u jaslice, vrtić ili školu dopratiti moje dijete takva i takva da si budem lijepa na slici". To je 4 mj. Do tada sa greškama u djetama i malo discipline i malo žestokog čiščenja po kući 10-15 kg može se imati manje, a da se ne osjeti na tanjuru baš toliko jako. A osjećaj lakoće, zdravlja i sreće je nezamjenjiv.
nenaa, kad rodim i kad mi odu trudničke kile i ostane mojih zacementiranih 10 kg viška, ja ću se javiti tebi da me motiviraš, hrabriš i razumiješ.![]()
Sto je nenaa opisala sve je istina! i ja ti se pridruzujem![]()
Zato sam zapocela svoju borbu za zdravlje kao prvotnu stvar. Trudim se oko toga da jedem sto zdravije i hvala Bogu to mi je sad postao zivotni stil a ne dijeta!
U cast povrca, voca i prekrasnih zitarica, danas sam napisala jedan post koji je mozda osnovno znanje vecini vama ali eto mala revizija da nas podsjeti na vazne stvari!
http://sandy-headquarters.blogspot.c...jeku-ribu.html
Pozdrav cure!
Evo i mene opet. prošlo je cca mjesec dana otkad sam krenula u borbu i stalno me nešto sputava i sve sam nesretnija, već vidim da ništa od mog mršavljenja
Ovaj mjesec osim što je bio Uskrs, bilo je i jedno 5 rođendana u firmi, od kojih jedan moj, prvih 2 sam se uspjela oduprijeti od raznoraznih kolača ali nisam ja toliko čvrsta...pa nekakve večerice za useljenje....i danas stanem na vagu i samo -1kg, znači da sam čak i dobila 1kg u zadnji tjedan![]()
Plače mi se... a toliko se trudim, odoljevam i onda posrnem i naravno napretka nema.
Par dana sam morala biti stalno s malenom, onda smo išli na put i naravno da je teretana otpala u drugi ako ne i treći plan... sad mi se više i ne ide....
Kako ide mame? Ja sam stigla opet na ravnoj crti, nista nisam skinula ovaj tjedan, tako da sam morala povisiti intenzitet vjezbanja i malo kvalitetnije UH papati (nema vise secera, brasna..i sl) ..
Vidit cemo kako ce ovaj tjedan biti rezultat!
Ali sam stvarno postala ovisna o tim vjezbama, osjecaj nakon vjezbanja je fenomenalan, a jos rezultati bolji!!!! Jos da se makne salo pa da se lijepi misici [COLOR=#018D25 ! important]vide[/COLOR]![]()
Upala danas u jednu trgovinu i odlučila probati dvoje hlače i dvije haljine. Zamolim prodavačicu br 44. Ona me odmjeri i kaže "ma ne ne, vama je to veliko". Ja navalila, ne želim se preznojiti u kabini i mislim si "ma daj ženo jedva ću se i u to uvuć", ali prešutim i lijepo je zamolim da mi da 44.
PROBAM sve to i, padnu mi hlače na kukove a haljne kao na vješalici, viiisiiii...
Posramljeno pitam 42, a ona meni "molim vas probajte si ovo". I utrapi mi sve to isto ali broj 40. I ja si mislim kako pretjeruje.
PROBAM opet i kad ono. Kao da je za mene krojeno. Ma divno. Tanke noge u tim haljinicama. Guza u hlačama baš po mjeri.
Isuse ja stanem u br. 40. Kupila sam sijedne hlače i jednu haljinu, i kad sam došla doma i probala to pred MM. Hm...
Zajedno smo jači! Evo i mene! Nakon poroda sam imala 75, 76 kilograma (valjda) koji nisu išli dolje jer sam jela, jela, jela (iako dojim, malo spavam), onda sam se malo skulirala pa sam prije Uskrsa došla do svoje težine prije trudnoće, 68 kg, no Uskrs je učinio svoje (najviše su me ubili kolači), a loše navike ostale i nakon njega.
Zdravo se hranim... doručak zobene s voćem, ručak normalan, večera isto... no ono što me ubije je slatko. Neki dan sam kupila susjedi neke kekse (kao malu zahvalu radi ustupljenog komada vrta) koje sam kao narkoman luđački otvorila i u 15 minuta pojela (230 grama čokoldanih napolitanki). Ne znam više zbog čega je tako. Valjda nadoknađujem izgubljenu energiju tijekom dana pa umjesto da idem spavati, sjedim za kompom i jedem slatko.
Cilj mi je doći do barem 65 kg i znam da bih to uspjela kada bih prestala jesti kasno navečer (to se dogodi ako ne stignem jesti prije 18, 19 sati) i kada bih išla ranije spavati (priznat ćete, teško je biti sit od 19 sati pa do 3 u noći kada najčešće idem spavati i to samo zato jer preko dana nemam ni minute vremena za sebe... nemojte pričati o mužu koji bi trebao uskočiti... uvijek imam grižnju savjesti kada radim nešto nebitno umjesto da vrijeme provodim s djetetom, eto, takva sam... znam da vlastito zadovoljstvo nije nebitno... ) i kada bih ponovno počela brojati kalorije jer sam prije nekoliko godina tako smršavila 10 kg (istina, trajalo je 6 mjeseci, ali je vrijedilo).
Osim toga, ja baš volim jesti. Da mogu, cijeli dan bih jela, vrtila u ustima slane pa slatke, kisele pa ljute okuse. Velik sam gurman i nema onoga što ne volim papati.
No, isto tako, voljela bih stati u stare hlače.
sandibel123, oprosti, dojiš li ti bebicu? Pogledala sam posljednji post na blogu pa vidim da unosiš 1700 kalorija dnevno. E sad, ne znam koliki ti je bazalni metabolizam. Inače, dojenje troši 500 kalorija dnevno.
Evo mene da malo sama sebe podržim.
Danas u jutro sam se izvagala sva nervozna, jer sam mislila da su se opet kile naljepile - nisam duže vrijeme vježbala radi zgloba, ali nisu. Čak sam izgubila još jednu kg.
Stigao mi i leg magic, jučer sam ga isprobala, koliko vidim ne opterećuje previše zglob, pa bude išlo, samo neka bude volje i upornosti.
Godi mi ovo lijepo vrijeme, jer smo cijeli dan vani, tako da nema nikakvih usputnih međuobroka.
Joj, moram se i ja pohvalitiDanas su mi dvije osobe rekle da sam smršavila (nisu me vidjeli neko vrijeme). Nisam znala da se vidi. Vaga se ne miče baš brzo ali više vježbam pa valjda nešto ode i u mišiće.
![]()
Alo cure!! pa di ste??
Ja nakon tjedan dana pauze (vise hrane, manje vjezbanja) otkad sam bila zapela na 70kg 2tj, evo me sad opet se pokrenulo, polako ali ide!!!
http://sandy-headquarters.blogspot.com/