Stranica 8 od 20 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 961

Tema: Potpomognuta u SLOVENIJI

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Francesca držim ti fige za super betu u četvrtak!
    Ja sam imala smrzliće kod Reša, 3 x.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mali mimi, nece te staviti u ovaj ciklus, tako je meni bilo prosli mjesec estradiol je bio oko 200, a gornja referentna vrijednost 600 i nesto i jako su me zbunili i igrali smo se pokvarenog telefona preko maila jer nisu uopce palili mob tih par dana...
    uglavnom mi je sestra jasna rekla da pocetni estradiol ne smije biti preko 50-60 sve vise od toga je hormonski povisena aktivnost i nije dobro za stimulaciju, isto je spominjala cistu koje na uzv nije bilo nego 6-7 antralnih folikula i dobar endometrij. nije mi takav odgovor bas previse jasan jer je moj estradiol uvijek oko 100 do 200 i nikad nema ciste, kad sam joj to rekla, samo sam dobila odgovor da bezobzira cekamo dobar ciklus.
    meni je to totalna igra zivaca i ovaj ciklus sam odlucila ne vaditi nikakve hormone, jer se ponadam kad je fsh nizak, a ostali hormoni unutar granica, uzv odlican, na poslu sve pripremim kako ne mogu stalno racunati na mene 10-tak dana, a dobijem mail ko hladan tus bez puno objasnjenja.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj aleksandraj prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam zaista zbunjena sa svime..moj FSH je u postupku u MB bio 21 i nesto i sve bilo po standardu nakon protokola...i sad mi je jos visok, nitko nije ni obratio pozornost na nalaz, a i drago mi je jer je sve bilo ok...poslala sam nakon dec. nalaz UZV dr. je rekao OK i prepisao terapiju (po 4 menopura, a ja kupila gonale pa uzilala dodatni fsh)...
    aleksandraj, koliko si imala folikula sa toliko visokim fsh?
    ja sam sa fsh18 imala po 6-7 antralnih folikula, sto bi moglo biti nekakve 2-3 jajne stanice (tako mi relao dr. na uzv) i meni je to prihvatljivo sa mojim godinama.

ovo cekanje savrsenog ciklusa mi je koma, sto ako se takav jedan savrsen, vise ne pojavi?

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Francesca ja sam imala smrzliće kod dr. Reša.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tigrica fala na info
    ja sam već počela sumnjati da on to ne prakticira... kaj ćeš... lovi me paranoja od ovih živaca :D

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Francesca prvotno napisa Vidi poruku
    Tigrica fala na info
    ja sam već počela sumnjati da on to ne prakticira... kaj ćeš... lovi me paranoja od ovih živaca :D
    Vjerujem (za živce) i samoj mi je tako pred betu...sad sam

Prakticira smrzliće itekako, pa zato (između ostalog) i idem kod njega.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

pa i ja sam se zato odlučila za slo ali nije me sreća htjela

a kakvi su mu rezultati? ima tu dosta cura koje su ostale kod njega trudne?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Francesca da li ti je dr. Res sta rekao kako to da se od 19 JS oplodila samo 1!?! (Ili ih se oplodilo mozda vise, ali je samo jedna prezivjela do 5. dana?) Da li su JS mozda bile nezrele, ako kazes da si imala ranije punkciju (koji dan?). Sta ti pise u vezi toga na onom listu kojeg si dobila kod dr. Resa?

Inace bilo je forumasica s ovog foruma koje su imale zamrznute embrije kod dr. Resa, od njih 20-ak, nekih 5-6 koliko je meni poznato.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

19 je izvadio, 15 oplođeno, 8 se oplodilo, 1 preživjela

zašto, to mi nije rekao

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a kakvi su mu rezultati? ima tu dosta cura koje su ostale kod njega trudne?
    Evo ti forumske statistike: od 24 postupaka 5 trudnoca, 5 spontanih, 1 vanmaternicna, 13 neuspjelih.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

uf nekak mi se to čini slabo

a maribor?

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Francesca, da li si ti baš tražila da ti vrati 5. dp, jer možda da ti je vratio 3. dan bi ih bilo više? Ipak su im veće šanse da se uspješnije razvijaju u prirodnom okruženju.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mada, ok, ako želiš izbjeći višeplodne trudnoće, bolje je 1 blastica

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    Francesca, da li si ti baš tražila da ti vrati 5. dp, jer možda da ti je vratio 3. dan bi ih bilo više? Ipak su im veće šanse da se uspješnije razvijaju u prirodnom okruženju.
    nisam ja tražila, on je tak rekao

ma htjela sam dvije, tri ne bi baš

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mene čudi da je išao na blastociste...

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ti forumske statistike: od 24 postupaka 5 trudnoca, 5 spontanih, 1 vanmaternicna, 13 neuspjelih.
    Francesca pa nije to baš slabo, to je 10 trudnoća.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

uf nekak mi se to čini slabo

a maribor?
    Mene najvise zabrinjavaju ovi spontani koji mi izgledaju ucestaliji nego drugdje.

A Mariborska statistika nam je za sada ovakva: 13 postupaka, 6 trudnoca, 1 spontani, 6 neuspjelih.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mene najvise zabrinjavaju ovi spontani koji mi izgledaju ucestaliji nego drugdje.

A Mariborska statistika nam je za sada ovakva: 13 postupaka, 6 trudnoca, 1 spontani, 6 neuspjelih.
    a dobro, ima tigrica pravo, nije to tak loše, 10 trudnoća od 24... jedino ti spontani ali mislim da to nemre imat veze s njim... ili?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj tigrical prvotno napisa Vidi poruku
    nemam pojma

kaj nije to bolje?

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj hibiskus prvotno napisa Vidi poruku
    aleksandraj, koliko si imala folikula sa toliko visokim fsh?
    ja sam sa fsh18 imala po 6-7 antralnih folikula, sto bi moglo biti nekakve 2-3 jajne stanice (tako mi relao dr. na uzv) i meni je to prihvatljivo sa mojim godinama.

ovo cekanje savrsenog ciklusa mi je koma, sto ako se takav jedan savrsen, vise ne pojavi?

Bas kao sto si rekla 3 js, a antralne folikule nitko nije spominjao. Ali su se sve 3 oplodile i sve tri vracene...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Aurora dobar ti je potpis

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih se osobno uvijek radije odlucila za transfer 5. dan. Jer sto se "uspjesnijeg razvoja u prirodnom okruzenju" tice, u to nisam toliko sigurna. Prema svojoj dosadasnjoj spoznaji vise nekako vjerujem u uspjeh kvalitetne blastociste, nego jednako kvalitetnog embrija 3. dan.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

tigrical prvotno napisa
    nemam pojma

kaj nije to bolje?

tigrical cudi te da je dr. Res isao na blastociste zato sto to obicno ne radi ili iz nekog drugog razloga?

Kada se u postupku pridobije veci broj jajnih stanica (a u Mariboru, neka me netko ispravi ako grijesim, ali mislim da to vec moze biti 4 ili 6!) onda se u pravilu ide na blastociste. Meni je i dalje upitno zasto dr. Res obicno ustraje na transferu 3. dan.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a dobro, ima tigrica pravo, nije to tak loše, 10 trudnoća od 24... jedino ti spontani ali mislim da to nemre imat veze s njim... ili?
    Ja sumnjam da bi to mozda moglo imati veze sa assisted hatchingom kojed dr. R. radi. Kada bi znali da li je u svim slucajevima (ili barem u vecini) u kojima je doslo do spontanog radjen AH, onda bi ta moja sumnja mozda imala i neko uporiste, ovako se radi cisto o individualnom osjecaju iz vlastitog iskustva...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sumnjam da bi to mozda moglo imati veze sa assisted hatchingom kojed dr. R. radi. Kada bi znali da li je u svim slucajevima (ili barem u vecini) u kojima je doslo do spontanog radjen AH, onda bi ta moja sumnja mozda imala i neko uporiste, ovako se radi cisto o individualnom osjecaju iz vlastitog iskustva...
    prevedi mi assisted hatching pls

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj hibiskus prvotno napisa Vidi poruku
    mali mimi, nece te staviti u ovaj ciklus, tako je meni bilo prosli mjesec estradiol je bio oko 200, a gornja referentna vrijednost 600 i nesto i jako su me zbunili i igrali smo se pokvarenog telefona preko maila jer nisu uopce palili mob tih par dana...
    uglavnom mi je sestra jasna rekla da pocetni estradiol ne smije biti preko 50-60 sve vise od toga je hormonski povisena aktivnost i nije dobro za stimulaciju, isto je spominjala cistu koje na uzv nije bilo nego 6-7 antralnih folikula i dobar endometrij. nije mi takav odgovor bas previse jasan jer je moj estradiol uvijek oko 100 do 200 i nikad nema ciste, kad sam joj to rekla, samo sam dobila odgovor da bezobzira cekamo dobar ciklus.
    meni je to totalna igra zivaca i ovaj ciklus sam odlucila ne vaditi nikakve hormone, jer se ponadam kad je fsh nizak, a ostali hormoni unutar granica, uzv odlican, na poslu sve pripremim kako ne mogu stalno racunati na mene 10-tak dana, a dobijem mail ko hladan tus bez puno objasnjenja.
    Hvala na odgovoru, ja sam poslala mail i nije mi još odgovorila, i meni je ovo totalna igra živaca ova dva dana sam ko furija trčala okolo pa me šalje na ultrazvuk da se vidi jel ima cista i sad kad nema isto ne mogu u postupak jer mi je estradiol previsok??? Mislim to mi je onda mogla i jučer reći a ne da žicam ko će me pregledat u nedjelju ujutro i da trčim u Rijeku.
    I šta sad hoću drugi ciklus opet ovako pa izludit ću majke mi!
    A kako ti nečeš vaditi hormone pa šta se možeš samo tako pojavit tamo 3 d.c iako su ti naznačili da to izvadiš i pošalješ?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

prevedi mi assisted hatching pls
    Pogledaj malo npr. ovu temu o AH. Inace, najjednostavnije receno, radi se o laserskom (ili kemijskom) stanjivanju zone pelucide u svrhu omogucavanja bolje implantacije. Da li je to i kod tebe radjeno mozes pogledati na papir kojeg si dobila negdje dolje gdje pise Stanjsanje zone pelucide z laserjem (LA-hatching).

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pogledaj malo npr. ovu temu o AH. Inace, najjednostavnije receno, radi se o laserskom (ili kemijskom) stanjivanju zone pelucide u svrhu omogucavanja bolje implantacije. Da li je to i kod tebe radjeno mozes pogledati na papir kojeg si dobila negdje dolje gdje pise Stanjsanje zone pelucide z laserjem (LA-hatching).
    aha to, piše mi NE
    hvala bogu

ma mene je začudilo kad sam na papiru vidla da je radio ICSI a to mi nije prije uopće spomenuo, mislila sam da će raditi klasičan IVF

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ma mene je začudilo kad sam na papiru vidla da je radio ICSI a to mi nije prije uopće spomenuo, mislila sam da će raditi klasičan IVF
    Da, to je jos jedna stvar koja se ni meni nije svidjela.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da, to je jos jedna stvar koja se ni meni nije svidjela.
    jel svima radi icsi ili isto kak mu padne grah?

radije bi da je klasični jer ovdje su ipak moguća oštećenja ploda, bar koliko sam čitala

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

tigrical cudi te da je dr. Res isao na blastociste zato sto to obicno ne radi ili iz nekog drugog razloga?

Kada se u postupku pridobije veci broj jajnih stanica (a u Mariboru, neka me netko ispravi ako grijesim, ali mislim da to vec moze biti 4 ili 6!) onda se u pravilu ide na blastociste. Meni je i dalje upitno zasto dr. Res obicno ustraje na transferu 3. dan.
    Vrlo rijetko čujem da Reš ide na blastociste, najčešće je transfer 3 dan, zato me čudi. I nisam čula da radi IVF, samo ICSI.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni nikad nije radio AH

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

jel svima radi icsi ili isto kak mu padne grah?

radije bi da je klasični jer ovdje su ipak moguća oštećenja ploda, bar koliko sam čitala
    On kaže da je veća uspješnost s ICSI... a za oštećenja ploda nikad nisam čula?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je rekao dr. Radončić da kod ICSI-a je upitno da li će biolog baš odabrati najbolji spermij da oplodi j.s. mislim da je ipak bolje ako se može pustiti da najbolji spermij sam oplodi j.s (ali to opet ovisi o nalazu)

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Francesca možda glupo pitam, ali koji dan nakon punkcije ti je bio transfer?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Francesca možda glupo pitam, ali koji dan nakon punkcije ti je bio transfer?
    5. dan
    punkcija 10.4. transfer 15.4.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je rekao dr. Radončić da kod ICSI-a je upitno da li će biolog baš odabrati najbolji spermij da oplodi j.s. mislim da je ipak bolje ako se može pustiti da najbolji spermij sam oplodi j.s (ali to opet ovisi o nalazu)
    E, da, ja sam pisala Rešu jr. mail da bi htjela, ako bude dosta js, da se malo poigra i da mi pusti da spermij sam oplodi js, dakle IVF, ali mi je rečeno, da kod ICSI-a ako nije odabran najbolji spermij da se onda ne bi ni dijelio, tako da je isto....???

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

On kaže da je veća uspješnost s ICSI... a za oštećenja ploda nikad nisam čula?
    čak mislim da sam to pročitala u onoj uputi za Maribor... baš ću pogledat

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

E, da, ja sam pisala Rešu jr. mail da bi htjela, ako bude dosta js, da se malo poigra i da mi pusti da spermij sam oplodi js, dakle IVF, ali mi je rečeno, da kod ICSI-a ako nije odabran najbolji spermij da se onda ne bi ni dijelio, tako da je isto....???
    ne razumijem ovo boldano baš

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ne razumijem ovo boldano baš
    Ma, naravno kad pišem brzinski... Dakle, ja sam htjela da mi pusti spermij da sam oplodi js, a ne da bude "na silu" injektiran u js, ali mi je rečeno da ako bi bio injektiran neki loš spermić da se ne bi dijelila js.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma, naravno kad pišem brzinski... Dakle, ja sam htjela da mi pusti spermij da sam oplodi js, a ne da bude "na silu" injektiran u js, ali mi je rečeno da ako bi bio injektiran neki loš spermić da se ne bi dijelila js.
    aha, sad kužim, hvala

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja bih se osobno uvijek radije odlucila za transfer 5. dan. Jer sto se "uspjesnijeg razvoja u prirodnom okruzenju" tice, u to nisam toliko sigurna. Prema svojoj dosadasnjoj spoznaji vise nekako vjerujem u uspjeh kvalitetne blastociste, nego jednako kvalitetnog embrija 3. dan.
    Naravno, nekom tko ima super kvalitetne js i one se oplode u odličan embrij, naravno da je bolje čekati blatocistu, ali za manje kvalitetne embrije je bolje transfer 3. dp, jer tako ipak može doći do trudnoće i to piše u svim znanstvenim radovima vezano za MPO.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hmmm sad i meni nije jasno
    Koliko sam skužila vas znači da dr.Reš radi uvjek ICSI.
    Dali to znači da će ga i meni raditi bez obzira što je MM-ov spermiogram dobar!
    Mislila sam da se ICSI radi kod problema s sprermiogramom.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja ću nažalost morat malo pokvarit statistiku jer je i moj test negativan :
    14 postupaka, 6 trudnoća, 1 spontani, 7 neuspjelih

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Gizmos koji ti je dnt?

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Gizmos koji ti je dnt?
    11dnt,14dnp

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Gizmos, stvarno mi je zao ali sada si prosla "vatreno krstenje" i sigurna sam da ces iduci put imati bolji odgovor na stimulaciju i vise srece nego sada.
    Ja sam bila u Mb prosli mj u postupku i od 7 cura koje sam tamo susrela i ovdje pratila 2 su ostale trudne i to s blasticama a nas 5 nije, sve transfer 3.dan.Znam da to nije jako znacajno ali u ovom slucaju je bas tako ispalo.Nas 3 smo imale 6js i bile smo narucene na transfer 3. dan, cure s 8 i vise 5.dan.

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    A kako ti nečeš vaditi hormone pa šta se možeš samo tako pojavit tamo 3 d.c iako su ti naznačili da to izvadiš i pošalješ?

nazalost, sve mi je poznato o cemu pricas.
    moj zivot je doslovno stao na 2 dana dok nisam dobila definitivan odgovor da ovaj mjesec nista od stimulacije.
    da stvar bude bolja sestra jasna je rekla da ce mi javiti odmah ujutro na mob. da li da dolazim u maribor na uzv ili ne, nije javila, zvala sam ja nju, mob. iskljucen.... i tako sve do 15.00 kad je stigao mail da im saljem nalaze iduci ciklus, da ovaj nije dovoljno dobar.
    tad sam odlucila uzeti 1mj. pauzu sto zbog posla, sto zbog toga da sacuvam vlastite zivce.

mimi, ti si na kontracepciji?

hibiskus avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

gizmos, zao mi je.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne nisamna kontr., zato što je FSH bio visok idem u onaj kratki postupak i sve bi trebalo početi sa 3 d.c.

Stranica 8 od 20 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •