Francesca držim ti fige za super betu u četvrtak!
Ja sam imala smrzliće kod Reša, 3 x.
Francesca držim ti fige za super betu u četvrtak!
Ja sam imala smrzliće kod Reša, 3 x.
mali mimi, nece te staviti u ovaj ciklus, tako je meni bilo prosli mjesec estradiol je bio oko 200, a gornja referentna vrijednost 600 i nesto i jako su me zbunili i igrali smo se pokvarenog telefona preko maila jer nisu uopce palili mob tih par dana...
uglavnom mi je sestra jasna rekla da pocetni estradiol ne smije biti preko 50-60 sve vise od toga je hormonski povisena aktivnost i nije dobro za stimulaciju, isto je spominjala cistu koje na uzv nije bilo nego 6-7 antralnih folikula i dobar endometrij. nije mi takav odgovor bas previse jasan jer je moj estradiol uvijek oko 100 do 200 i nikad nema ciste, kad sam joj to rekla, samo sam dobila odgovor da bezobzira cekamo dobar ciklus.
meni je to totalna igra zivaca i ovaj ciklus sam odlucila ne vaditi nikakve hormone, jer se ponadam kad je fsh nizak, a ostali hormoni unutar granica, uzv odlican, na poslu sve pripremim kako ne mogu stalno racunati na mene 10-tak dana, a dobijem mail ko hladan tus bez puno objasnjenja.
aleksandraj, koliko si imala folikula sa toliko visokim fsh?
ja sam sa fsh18 imala po 6-7 antralnih folikula, sto bi moglo biti nekakve 2-3 jajne stanice (tako mi relao dr. na uzv) i meni je to prihvatljivo sa mojim godinama.
ovo cekanje savrsenog ciklusa mi je koma, sto ako se takav jedan savrsen, vise ne pojavi?
Tigrica fala na info
ja sam već počela sumnjati da on to ne prakticira... kaj ćeš... lovi me paranoja od ovih živaca :D
pa i ja sam se zato odlučila za slo ali nije me sreća htjela
a kakvi su mu rezultati? ima tu dosta cura koje su ostale kod njega trudne?
Francesca da li ti je dr. Res sta rekao kako to da se od 19 JS oplodila samo 1!?! (Ili ih se oplodilo mozda vise, ali je samo jedna prezivjela do 5. dana?) Da li su JS mozda bile nezrele, ako kazes da si imala ranije punkciju (koji dan?). Sta ti pise u vezi toga na onom listu kojeg si dobila kod dr. Resa?
Inace bilo je forumasica s ovog foruma koje su imale zamrznute embrije kod dr. Resa, od njih 20-ak, nekih 5-6 koliko je meni poznato.
19 je izvadio, 15 oplođeno, 8 se oplodilo, 1 preživjela
zašto, to mi nije rekao
uf nekak mi se to čini slabo
a maribor?
Francesca, da li si ti baš tražila da ti vrati 5. dp, jer možda da ti je vratio 3. dan bi ih bilo više? Ipak su im veće šanse da se uspješnije razvijaju u prirodnom okruženju.
Mada, ok, ako želiš izbjeći višeplodne trudnoće, bolje je 1 blastica![]()
Aurora dobar ti je potpis![]()
tigrical cudi te da je dr. Res isao na blastociste zato sto to obicno ne radi ili iz nekog drugog razloga?
Kada se u postupku pridobije veci broj jajnih stanica (a u Mariboru, neka me netko ispravi ako grijesim, ali mislim da to vec moze biti 4 ili 6!) onda se u pravilu ide na blastociste. Meni je i dalje upitno zasto dr. Res obicno ustraje na transferu 3. dan.
Ja sumnjam da bi to mozda moglo imati veze sa assisted hatchingom kojed dr. R. radi. Kada bi znali da li je u svim slucajevima (ili barem u vecini) u kojima je doslo do spontanog radjen AH, onda bi ta moja sumnja mozda imala i neko uporiste, ovako se radi cisto o individualnom osjecaju iz vlastitog iskustva...
Hvala na odgovoru, ja sam poslala mail i nije mi još odgovorila, i meni je ovo totalna igra živaca ova dva dana sam ko furija trčala okolo pa me šalje na ultrazvuk da se vidi jel ima cista i sad kad nema isto ne mogu u postupak jer mi je estradiol previsok??? Mislim to mi je onda mogla i jučer reći a ne da žicam ko će me pregledat u nedjelju ujutro i da trčim u Rijeku.
I šta sad hoću drugi ciklus opet ovako pa izludit ću majke mi!
A kako ti nečeš vaditi hormone pa šta se možeš samo tako pojavit tamo 3 d.c iako su ti naznačili da to izvadiš i pošalješ?
Pogledaj malo npr. ovu temu o AH. Inace, najjednostavnije receno, radi se o laserskom (ili kemijskom) stanjivanju zone pelucide u svrhu omogucavanja bolje implantacije. Da li je to i kod tebe radjeno mozes pogledati na papir kojeg si dobila negdje dolje gdje pise Stanjsanje zone pelucide z laserjem (LA-hatching).
Meni je rekao dr. Radončić da kod ICSI-a je upitno da li će biolog baš odabrati najbolji spermij da oplodi j.s. mislim da je ipak bolje ako se može pustiti da najbolji spermij sam oplodi j.s (ali to opet ovisi o nalazu)
Francesca možda glupo pitam, ali koji dan nakon punkcije ti je bio transfer?
hmmm sad i meni nije jasno
Koliko sam skužila vas znači da dr.Reš radi uvjek ICSI.
Dali to znači da će ga i meni raditi bez obzira što je MM-ov spermiogram dobar!
Mislila sam da se ICSI radi kod problema s sprermiogramom.![]()
Ja ću nažalost morat malo pokvarit statistiku jer je i moj test negativanA Mariborska statistika nam je za sada ovakva: 13 postupaka, 6 trudnoca, 1 spontani, 6 neuspjelih.:
14 postupaka, 6 trudnoća, 1 spontani, 7 neuspjelih
Gizmos, stvarno mi je zao ali sada si prosla "vatreno krstenje" i sigurna sam da ces iduci put imati bolji odgovor na stimulaciju i vise srece nego sada.
Ja sam bila u Mb prosli mj u postupku i od 7 cura koje sam tamo susrela i ovdje pratila 2 su ostale trudne i to s blasticama a nas 5 nije, sve transfer 3.dan.Znam da to nije jako znacajno ali u ovom slucaju je bas tako ispalo.Nas 3 smo imale 6js i bile smo narucene na transfer 3. dan, cure s 8 i vise 5.dan.
nazalost, sve mi je poznato o cemu pricas.
moj zivot je doslovno stao na 2 dana dok nisam dobila definitivan odgovor da ovaj mjesec nista od stimulacije.
da stvar bude bolja sestra jasna je rekla da ce mi javiti odmah ujutro na mob. da li da dolazim u maribor na uzv ili ne, nije javila, zvala sam ja nju, mob. iskljucen.... i tako sve do 15.00 kad je stigao mail da im saljem nalaze iduci ciklus, da ovaj nije dovoljno dobar.
tad sam odlucila uzeti 1mj. pauzu sto zbog posla, sto zbog toga da sacuvam vlastite zivce.
mimi, ti si na kontracepciji?
Ne nisamna kontr., zato što je FSH bio visok idem u onaj kratki postupak i sve bi trebalo početi sa 3 d.c.