Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 88 od 88

Tema: Moje iskustvo s Prenatalom

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato ti od srca želim da nakon poroda doživiš osjećaj manekenke A to ti je kad voda splasne, a tvoja koljena ponovno postanu špicasta, noge i ruke tanke, naprosto ne možeš vjerovati svojim očima. Kod mene ti je to prvi puta išlo vrlo brzo, već 2. dan iza poroda, također i cimerici pa smo se zajedno čudile drastičnim promjenama.
    A u slučaju da ti se zadrži, možeš otići na limfnu drenažu kod kozmetičara (tek sam nedavno čula da mame to rade pa ti nemam nekih detaljnih podataka o tome, valjalo bi se raspitati i kako postupak ide uz dojenje jer ta voda u tkivima ipak ima svoju funkciju pri stvaranju mlijeka).
    Uglavnom, radi se o nekakvom uranjanju u toplu vodu do prsa, traje 60-ak minuta i nakon toga stalno ideš piškiti (tako mi je to objasnila ženska u salonu kad sam išla pedikirati noge nedavno).
    Koliko si trudna?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam pila prenatal (polja prirode) u prvoj trudnoći, a sada u drugoj mi je ginekologinja rekla da je bolje da zdravo jedem i uz to da pijem **** sirup i one sokiće sa željezom i fluorom za trudnice jer je to navodno bolje od prenatala. kupim ih ponekad (jer mi je skupo svaki dan dati 15kn za sok,pa tako cijelu trudnoću),ali ipak sam uzela prenatal. sad sam u 17. tj i počinju me hvatati napadaji gladi. do sad sam dobila pola kg.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pila sam ga u prvoj trudnoci i dobila ukupno 12 kg.
    sada ga opet pijem, 28 tjedan trudnoce, dobila tek 6 kg, to je na odnjoj granici ili cak nedovoljno.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam počela uzimati prenatal, zanima me da li je koja od vas možda kombinirala folnu i prenatal (natural wealth) te da li se to uopće preporuča obzirom na to da prenatal sadrži folnu?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam pila KALov prenatal u prvoj trudnoci i 1 godini dojenja, a onda mi je postao prejak za zeludac...

sad sam do jucer bila na folacinu (folnoj kiselini) a od danas pijem TWINLABove prenatale. kolik ja znam, ne kombiniraju zene i jedno i drugo nego koriste ili ili...
    iskreno, ne znam da li visak folne kiseline moze stetiti ali nekak se drzim uputa o preporucenim dnevnim dozama.

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam po preporuci ginekologa pila kojih mjesec dana u ranijoj trudnoci i Folacin i Prenatal, i sve OK. Ne vjerujem da visak folne moze naskoditi, bolje nego manjak. Sto se nekakvog utjecaja na mene, moju probavu, tice, nista znacajnoga. Sada uzimam kombinirano Prenatal i Heferol(zeljezo), te C vitamin, da bi se zeljezo bolje apsorbiralo, i sve je opet OK.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ah eto napokon mogu uprit prstom u krivca za sve one silne kile dobivene u trudnoći, za neprospavane noći i popodneva od gladi
    Prenatalu, kriv si ko krnjo i tribaš na lomaču

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

prestala sam da pijem prenatal na svoju ruku, jer mi nije odgovarao, bas mi je bilo bljak od njega. zato sad tucem po vocu i povrcu kao looda. ne fali mi nista, a kila sam dobila punooo +17.

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

E da, i zaboravih dodati da sam u 24 tjedna trudnoce dobila svega 5 kg. Tako da ocito Prenatal ne djeluje svima na apetit...

Gost 1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Po preporuci ginekologa umjesto Prenatala pijem Pregnital (sadrži i omegu 3)
    Ne sjeda mi teško na želudac i ne otvara apetit (barem za sad)

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

kod mene bas nikakve reakcije

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i meni je teta u ljekarni preporučila pregnital i rekla da ne pijem te prenatale jer da je to čista kemija, da si radije pojedem koju voćku dnevno, ja se moram priznat slažem s njom, iako osim pregnitala pijem i magnezij (zbog krvarenja mi je to preporučila dok) te željezo i c vit jer sam anemična, uglavnom više potrošim love na pojedinačno te vitamine nego što bi potrošila na prenatal al tako mi jednostavno više odgovara, i mislim da je taj pregnital odličan

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja pijem od NW i sa 33+2 dosla na +16kg. Iako...ne vjerujem da je od toga...

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u prvoj trudnoći pila Prenatal, dobila 19kg
    sada ne pijem ništa (ne vjerujem umjetnim vitaminima više :/ ) i dobila 24kg

....dakle, sve to naši zubići natuku ....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

:/ ja sam stalno gladna bez obzira koje vitamine uzimam , moram priznat da me već strah stat na vagu

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja pijem prenatal od twinlaba vec par mjeseci... jos smo uvijek na pokusajima, ali nisam primijetila da zbog prenatala jedem vise...
    ali se zato od njega bolje osijecam, nemam problema s ikakvim virozama i gripama koje su stalne oko mene...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pila sam Prenatal od momenta kad sam saznala da sam trudna...super sam iznela celu trudnoću i rodila dečaka od 3.960gr
    Ja sam za celu trudnoću dobila oko 16kg, nastavila da pijem Prenatal i u prvim mesecima dojenja...kosa gušća i sjajnija, koža lepša, mleka na pretek...sve u svemu, zadovoljna, mada se slažem da je bolje unositi prirodne vitamine voćem i povrćem, ali eto ja sam i ovo pila.

Kod nas se pojavile Mamavit tablete, sada mahom lekari njih preporučuju, mada im je sastav skoro ist, a cena duplo skuplja...ima li ih i u Hrvatskoj?

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam počela piti prenatale jer planiram trudnoću i primjetila sam da teže obavim veliku nuždu.
    I jučer me nakon sto godina primila ogromna želja za slasticama i smazala sam sama cijeli paket jafa tak da mi je poslije bilo muka. Sad znam i zašto!
    Popit ću jedno pakiranje prenatala

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja to ništa ne shvaćam, čemu sve te tablete.
    mene su totalno ustravili tim tabletama, da moram ovo moram ono... pitam se kako žene prije 50 godina su rađale zdravu djecu bez silnih kemikalija koje mi sad trebale konzumirati...

ništa ne shvaćam.

jedem normalno. nije mi uopće jasno što će mi dodaci vitamina.

ANA K avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Imaš pravo,smatram da ako se zdravo hraniš( što ustvari danas nije lako) nema potrebe za bilo kakvim dodacima prehrani.
    No stvar je u tome da liječnici uglavnom preporučuju,da ne kažem inzistiraju,na uzimanju kojekakvih vitamina i sl. A većina žena ima mišljenje:"oni ipak više znaju" i tako ti to krene

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pregnital (prenatal) vam stvarno može samo pomoć. Nikoja od nas nema šanse da uzima toliko vitamina i svega svakodnevno koliko nam treba da se beba/e normalno razvijaju a da naš organizam pri tom ostane koliko toliko OK. A pitajte mame/bake, uvijek im je nešto stradalo u trudnoći, od zuba, kose, noktiju itd.

Ja sam veggie i pazim na ishranu cijeli život, sve organsko, zdravo, puno voča i povrča, proteina...obroci mi izgledaju ko s reklame. U trudnoći svaki dan jedem zelenog radi željeza, ubijam se u blitvi, kupusu, salati, i opet sam postala malo anemična (što nisam bila nikad u životu) i moram unosit više željeza. Bebe jednostavno troše, trebala bi jest 5 puta količinu povrča i voča da bude dovoljno...

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Valerija-ja se apsolutno slazem s tobom ali mislim da su nase mame a pogotovo bake tada zivjele i hranile se puno zdravije nego mi danas,ma koliko se mi trudile hraniti se zdravo nije to to..

ja cim sam ostala trudna tlak mi je skocio nenormalno,krvna slika koma,eserihia i tako stalno u krug..mislim da je prije sve to bilo puno prirodnije i zdravije pa cak i zrak koji udisemo..

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ruby prvotno napisa
    Sto puta sam napisala i opet ću: NE POSTOJE VITAMINI ZA TRUDNICE.
    Velika slova i gotovo neistina ne idu zajedno .

Da, postoje preparati za trudnice: to su oni koji imaju sastav potrebnih vitamina i minerala upravo za takvo stanje kao što je trudnoća (potreba za željezom i folnoim kiselinom je veća npr. ) te su ispitani na trudnicama i dojiljama za razliku od ostalim multivitaminsko-mineralnih preparata. To ne znači da su namjenjeni SAMO trudnicama i dojiljama, ali su pod većom kontrolom i ne stavljaju se na tržište ako nisu ispitani na tim skupinama.

Drugo, prenatalne formule ne piju se navečer jer je tad apsorpcija nutrijenata vrlo slaba, piju se isključivo uz obrok, a u prva 3 mjeseca trudnoće kad su mučnine još izražene preporuča se uzimati ih uz ručak, a ne doručak.

Usput, omega-3 i minerali i vitamini se ne uzimaju zajedno. Zato sam protiv Pregnitala i sličnih kombiniranih preparata. Preparati s omega-3 masnim kiselinama uzimaju se između obroka (najbolje bi bilo natašte), a MVM preparati uz obrok.

I, da, deblja hrana, a ne vitamini .

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja pijem sada Centrum MATERNA vitamine i odlično ih podnosim + omega 3 od 1000 mg

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

cure,dajte pažljivo čitajte dozvoljenu dnevnu dozu vitamina na tim tabletama.svašta se prodaje.
    http://www.tegobe.com/casopisi/agram...a_dojenje.html

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja od 3. mj. trudnoće prestala piti Prenatal, neznam zašto ali pojačavao mi je mučnine i povraćanje (možda je to bilo psihosomatski, tj. kad ga i sad vidim bljuje mi se) :/

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa
    Ja od 3. mj. trudnoće prestala piti Prenatal, neznam zašto ali pojačavao mi je mučnine i povraćanje (možda je to bilo psihosomatski, tj. kad ga i sad vidim bljuje mi se) :/
    pa zato se i prenatal preporučuje tek nakon prvog tromjesečja, dakle nakon mučnina jer je težak za želudac

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pijem prenatal od Dietpharma, u devetom sam tjednu trudnoće, u početku sam povračala svaki drugi dan, prestale su mi mučnine i odlično se osjećam od kada sam promijenila prehranu i postala aktivnija. Tablete pijem i dalje ali se nisam prethodno savjetovala s ginekologom, no pregled mi je opet za tri dana tako da ću reći da ih pijem.

Usput, nova sam članica od danas. Svima veliki pozdrav!!!!

zvonki

Početno

Slažem se u potpunosti, ako pazimo šta i koliko jedemo nema potrebe za umjetnim dodacima. Čak štoviše, kad god sam uzela Prenatal NW dobila sam proljev i bolio me stomak dok se organizam nije očistio od njega.
    Od sad, samo prirodno, nemam problema s krvnom slikom = zbogom kemiji!
    Citiraj ~Valerijana~ prvotno napisa Vidi poruku
    ja to ništa ne shvaćam, čemu sve te tablete.
    mene su totalno ustravili tim tabletama, da moram ovo moram ono... pitam se kako žene prije 50 godina su rađale zdravu djecu bez silnih kemikalija koje mi sad trebale konzumirati...

ništa ne shvaćam.

jedem normalno. nije mi uopće jasno što će mi dodaci vitamina.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam od Natural Weltha- Prenatal dobila 30 kg - imala sam panične napadaje žderanja tokom dana u nekoliko navrata (desetak), jela sam sve osim ljudi (zaista - u dućanima sam mjesečno ostavljala po 8000 kn za hranu), osim toga sam imala i svrbež na koži, u 7/8 mjesecu trudnoće sam načula da bi to moglo biti od tog njihovog Prenatala i tada sam prešla na skuplji Twinlabov Prenatal i sve je nestalo - i žderanje i svrab. Sada sam opet trudna i ne koristim apsolutno ništa osim zdrave hrane - puno svježeg voća i povrća, klice, orašasti plodovi, sjemenke i zeleni sokovi. Bebica se super razvija a ja sam ko avion. zbogom kemiji zauvijek! Osim vode ne pijem ništa, ne konzumiram ni soli (osim minimalno u salatama) ni šećera. Dosad sam pojela možda 3 kriške torte u cijeloj trudnoći a pred kraj sam. Čovjek se mora odlučiti - ili priroda ili kemija, ako jede malo zdravog naravno da kemija mora pomoći. ovako nema potrebe. Al eto - ja sam imala loša iskustva sa Natural Wealthom - ono nije bio apetit sa njim nego....... brrrr horrorsko žderanje! Nikad više, a da ne spominjem svrab koji je nestao čim sam prestala piti tu kemiju.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Suzie prvotno napisa Vidi poruku
    Pijem prenatal od Dietpharma, u devetom sam tjednu trudnoće, u početku sam povračala svaki drugi dan, prestale su mi mučnine i odlično se osjećam od kada sam promijenila prehranu i postala aktivnija. Tablete pijem i dalje ali se nisam prethodno savjetovala s ginekologom, no pregled mi je opet za tri dana tako da ću reći da ih pijem.

Usput, nova sam članica od danas. Svima veliki pozdrav!!!!

Vitamini se piju uz obrok obavezno, dok omege i ulja obavezno nataaste

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

i meni potiće apetit , to je zbog vitamina b . Ali svejedno ga pijem , jer nema šanse da krzo dan unesem sve te silne količine vitamina , a i voćna kiselina mi smeta na želudac i nisam neki ljubitelj povrća.eto

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

piše za omegu 3 (na kutiji) nako obroka ??!! ne kužim sad .. ja to odnekad pijem nakon obroka

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj rtg prvotno napisa Vidi poruku
    Vitamini se piju uz obrok obavezno, dok omege i ulja obavezno nataaste

piše za omegu 3 (na kutiji) nako obroka ??!! ne kužim sad .. ja to odnekad pijem nakon obroka

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa Vidi poruku
    To je nacin na koji ti lakse padne na zeludac, al se najbolje apsorbira nataste...
    A B vitamini dizu apetit samo do 7 dana nakon pocetka uzimanja..

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

u prvoj trudnoći sam gotovo bez problema pila prenatal, ali sada, grozno, ne mogu ga smislit, već mi smrdi kad otvorim kutiju, malo me frka kaj ga ne mogu piti, a kaj da radim, a i ne hranim se ne znam kak (čitaj mučnine), nisam se ni zdebljala puno, 1,6 kg, 20 tjedana, e sad, jel od Prenatala ili ne, ne znam
    Posljednje uređivanje od anima : 26.04.2010. at 14:58

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja pila prenatal od twinlaba od 3 mjeseca do negdje početka 6 mj trudnoće, ali sam konstantno imala mučnine i povračala od njega. na kraju sada pijem od elevita pronatal i super mi je, nikakvih nuspojava, nema mučnina niti pretjerane gladi )))

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

jako sam povraćala a od prenatala odmah čim bi ga popila. sad sam ga našla i pijem ga i pitam se da li mu je što naštetilo jer je otvoren godinu dana

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •