Stranica 8 od 65 PrviPrvi ... 6789101858 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 3229

Tema: inseminacija

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure.....u dilemi sam....
    dali da opet idem na AIH ili pauziram jedan mjesec???
    moji postupci bili ovako; 12 mjesec klomifen aih
    1.mj. pauza
    2. mj.klomifen aih odgođen endometrij pretanak
    3. mj. femara 2. AIH
    e sad dali sad opet odmah u postupak sa femarom? dali mi to steti??

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja se baš i ne kužim jel trebaš pauzirati, s druge strane ako ti dr to sam ne kaže, možda nema razloga da praviš pauzu.
    al ja ti ni u tome ne mogu pomoći, jer ja zbog godina ne razmišljam o pauzi....

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Crvenkapice,ja bih sad otišla na SD na dogovor za IVF..tako ti je i rekao,zar ne...dva puta ste probali AIH i to bi bilo to...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jeste......ali sad nam je spermiogram normo. sto cisto sumljam da ce nas uzet na ivf
    a jos sta cujem , da po novom zakonu svasta nesta kompliciraju .......

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

cure koje ste radile AIH na SD,dali se tamo radi UZV prije inseminacije...bojim se da mi folikulići ne popucaju..

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Puno pozdrava svima. Dugo vas pratim na forumima ali se nisam javljala. Meni je dr. radio UZV na dan inseminacije.
    Imala jedan folikul i ne baš dobre prognoze s obzirom na dijagnozu MM, na sreću pozitivna beta.
    Cijelo vrijeme pila čaj od vrkute i MM neke čajne mješavine za povećanje br. sperm. Da ne zaboravim propolis i sl. prirodne tvorevine.
    Mislim da je sve to pomoglo.
    Ipak može iz prvog puta

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

lavice, vrkutu si pila i nakon inseminacije? baš sam se htjela raspitati jel se to smije.
    jel mi možeš reći koje mješavine čaja je TM pio za poboljšanje spermograma?
    kako si pila propilis, mislim koliko puta dnevno? i ako možeš reći koje još prirodne tvorevine?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

vrkuta je za deblji endometrij??????
    ja sam se bojala piti ju kad sam bila na AIH.....aj sad budi pametan ....neko kaze da se ne smiju piti nikakvi cajevi kad si u postupku....i ja bi je rado pila ako se smije

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

i ja sam već bila navikla na čajeve, a čak i MM, pa nam sad fali.

isto sam prestala piti bilo koje čajeve zbog inseminacije, a i zbog Klomifena.

pa sam ukinula ustvari bez razloga i MM čaj.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vrkutu sam pila dva-tri mjeseca prije inseminacije po pola litre dnevno. MM je pio mješavinu koju smo naručili iz Višnjana i ne znam od čega se sastoji ali mu se spermiogram što se
    tiče broja poboljšao. Propolis sam pila dva puta dnevno po 15-20 kapi a tako i MM. Puno c vitamina bitno je za MM pa sam i prehranu promijenila i prilagodila k tome. Pila sam i folnu kiselinu.
    Ne smijem zaboraviti med i pelud, ponekad i matičnu mliječ. Sve prirodno. Nikakve tablete osim folne kiseline. Nalazi su se bitno poboljšali. Bila sam dosta skeptična prema tome, ali ne može škodit
    zdravlju pa smo probali. U svakom slučaju pomoglo je.
    Moram napomenuti da s doktorom nisam pričala o tome. Koristila sam to sve do dana inseminacije, a onda prestala za svaki slučaj. Pogotovo propolis - radi alkohola.
    Nastavila sam samo s folacinom što će i doktor preporučiti u svakom slučaju. Čajeve više ne pijemo. Med s peludi i matičnu mliječ koristim povremeno, pogotovo što je bila sezona gripe.

U očekivanj našeg anđela 07.08.2010.

beba.2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

da malo podignem temu. 01.04. mi je bila prvi Aih, beta negativna, dr-icu nisam mogla dobiti na telefon, a prije prvog AIH_A nismo razgovarale što napraviti ako bude negativna beta. ja sam već dobila mengu , počela opet piti klomifen, na pauziram i planiram ići na folikulometriju 8. dc, znači odmah. Idem na SD. Da li znate da li se rade inseminacije ciklus za ciklusom. sestra je rekla da je praksa pauzirati, neke drage forumašice kažu da nema pauze. Molim pomoć. ne znam hoće li me primiti ili ne.

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj beba.2 prvotno napisa Vidi poruku
    da malo podignem temu. 01.04. mi je bila prvi Aih, beta negativna, dr-icu nisam mogla dobiti na telefon, a prije prvog AIH_A nismo razgovarale što napraviti ako bude negativna beta. ja sam već dobila mengu , počela opet piti klomifen, na pauziram i planiram ići na folikulometriju 8. dc, znači odmah. Idem na SD. Da li znate da li se rade inseminacije ciklus za ciklusom. sestra je rekla da je praksa pauzirati, neke drage forumašice kažu da nema pauze. Molim pomoć. ne znam hoće li me primiti ili ne.
    Ja sam bila na 2 inseminacije za redom (KBC Rijeka), pa mjesec pauze i danas 3. put. Ne vidim razlog da se ne ide za redom. Meni je bila pauza jer nismo više planirali raditi AIH, ali mi je onda dr predložio još 1 pokušaj dok čekamo IVF u 9. mjesecu.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Beba.2 ja sam na dvije inseminacije išla u dva zaredom ciklusa. Skoro sam i na treći ali smo odustali i krenuli na IVF. U pravilu se može ići svaki mjesec/ciklus zaredom. Prakticira se do 5-6 inseminacija, jedino ako su neke godine već zaredale, onda se ne gubi vrijeme već se ide odmah na IVF (To prakticiraju u KBC RI). Čudno mi je da je sestra rekla da se treba pauzirati.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja sam radila 4 inseminacije. svaki mjesec zaredom. upravo čekam rezultat, al već znam da će biti NEG. jer očito ovo nema smisla.
    vidim da kod vas u RI odmah reagiraju zbog godina IVF, ja eto još svoj nisam dočekala. nadam se da ću na dogovoru 04.05. kad sam se naručila rješti konačno nešto konkretnije.
    ne znam jel žene doktori drugačije (bolje) gledaju na MPO, al eto kod nas su dva dr muška koji jedini rade MPO i očito nisu senzibilni kao kad je dr žena. (na jednoj folikumetriji mi je bila jedna dr žena i odmah mi začuđeno rekla zašto ja uopće i idem na inseminacije. ja tu ne mogu ništa, već sam bila pitala mog dr-a on mi je rekao da se tako mora.)

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

M arta čudno mi je da te u tim godinama dr. šalju na AIH jer u statistici je veći postotak uspješnosti kod IVF/ICSI nego kod AIH. Evo ja i Cranky smo kod istog dr. V u RI i slično nam predlaže. Ali nemoj negativno razmišljat, nikad ne znaš.

beba.2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ne znam zašto mi je to rekla, ali sam već čula da se ide ciklus za ciklusom, pa sam i ja odlučila tako ići. u petak je prva folikulometrija.
    m arta, nadam se da će se kod tebe nešto konkretno riješiti, jer ovo očito kod tebe ne pali,.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

sara i meni je to čudno, baš čitam kako je na drugim klinikama. al eto nisam se ni snašla u svemu, jer sve mi je bilo novo i postupci MPO i općenito zatrudnjivanje i još puno stvari oko mene koje su mi se izdešavale u ovih 2,5 godine.
    al ja sam inače optimistična u svemu, tako i na planu trudnoće.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

M arta

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sara38 prvotno napisa Vidi poruku
    Beba.2 ja sam na dvije inseminacije išla u dva zaredom ciklusa. Skoro sam i na treći ali smo odustali i krenuli na IVF. U pravilu se može ići svaki mjesec/ciklus zaredom. Prakticira se do 5-6 inseminacija, jedino ako su neke godine već zaredale, onda se ne gubi vrijeme već se ide odmah na IVF (To prakticiraju u KBC RI). Čudno mi je da je sestra rekla da se treba pauzirati.
    Zar nije bilo govora da i s klomifenom treba radit pauze, da su mogući zdravstveni problemi zbog učestalog (svaki mjesec) uzimanja?

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tigricel to mi doktor nije nikada rekao. Znam samo da po pitanju zdravlja se ne preporuča ići na više od 6 AIH.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Prije su u KBC Ri to često naglašavali, da s klomifenskim postupcima treba radit pauzu. Na svakom lijeku (da se proizvođači ograde) pišu najgore moguće posljedice, a na klomifenu piše da dosta nepovoljno utječe na jajnike, e sad neće to svakom, ali...mojoj kolegici s posla je klomifen napravio velike probleme. Dakle, da ne plašim klomifenke, može se uzimati, ali trebalo bi raditi pauze.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kao uostalom i s injekcijama. Radi velike količne hormona, rade se pauze od min. 4 mj. Klomifen je ipak blaži...

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Puno cura ide na AIH iz ciklusa u ciklus, bez pauze (kad je o klomifenu riječ). Ne znam zašto dr. ne čine pauze kao i sa gonalima, menopurima 3-4 mjeseca? Klomifen je kako si rekla ipak blaži.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sara38 prvotno napisa Vidi poruku
    Puno cura ide na AIH iz ciklusa u ciklus, bez pauze (kad je o klomifenu riječ). Ne znam zašto dr. ne čine pauze kao i sa gonalima, menopurima 3-4 mjeseca? Klomifen je kako si rekla ipak blaži.
    Da, blaži je zato bi valjda trebale pauze od barem jednog ciklusa

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bok cure,
    i ja sam prošla jednu inseminaciju i sad sam trebala na drugu ovaj mjesec, ali je doktor odustao jer mi se od prvog klomifenskog ciklusa napravila cista. Bila sam 3.dan na ultrazvuku i dr je vidio cistu i nismo išli s klomifenima jer bi samo pogoršali stanje. Zato je dobro napravit pauzu i obavezno napravit ultrazvuk prije pijenja klomifena.

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

špelkica to je upravo ono što je mene muči, nitko mi nije radio uzv prije početka uzimanja, nego tek 8. dan. Srdećom nikad ciste nije bilo, ali.....
    Tigrical meni isto nikad dr nije rekao da bi trebalo pauze radit s klomićima, ali čula sam da se ne preporuča uzimanje klomifena više od 6 mjeseci uzastopce (na nekim drugim mjestima).

beba.2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam isto čula da se klomifen može biti 6 mj uzastopce i onda napraviti pauza. neću se zabrinjavati s tim, jer mi je ovo tek 2 ciklus kako ih pijem. ako sada ne uspije, onda će biti pauza jedan mjesec i vidjeti što i kako. hvala vam što pišete o klomifenu. da i to za uzv, trebalo bi ga raditi odmah da se vide ciste da li ima, a ne tek 8 dan. a meni prošli ciklus klomifen nije ništa pomogao, jedan folikul kao i bez klomifena.

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure, ide tko uskoro na AIH?

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja bi volila da mi napišete kakvi su bili spermiogrami vaših muževa kad vas je doktor uputio na inseminaciju? Osobito što se tiče koncentracije (mm ima na zadnjem 11 mil/ml).

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Pozdrav cure..
    DA LI NETKO ZNA... rade li kod nas AIH samo da isjemeniraju spermiće u maternicu ili rade i inseminaciju u jajovod ? Za to sam tek nedavno čula..a šanse su veće. Ako netko zna i gdje to rade ?

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj OCUDITE prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi volila da mi napišete kakvi su bili spermiogrami vaših muževa kad vas je doktor uputio na inseminaciju? Osobito što se tiče koncentracije (mm ima na zadnjem 11 mil/ml).
    Nas je doktor uputio na inseminaciju jer je sve bilo ok, spermiogram dobar, a nema bebe. Ponavljali smo spermiogram prije mj dana (nakon neuspjele inseminacije i broj spermija bio je 36 mil/ml. MM doktor rekao je da ih ima premalo, ali nije problem pošto ima 70% pokretnih. I nakon inseminacije dr je rekao da je spermiogram bio zadovoljavajući. Mislim da za inseminaciju nije toliko bitan br spermija jer oni izaberu one najbolje i izbjegne se ona barijera maternice gdje mnogi spermići poginu.
    Imaš i temu kako popraviti spermiogram, ima tamo korisnih savjeta. Mi smo sad u jurišu na novi AIH i nakon neuspjelog AIH počeli smo piti vitamine i paziti na prehranu. Jako je bitno i da spermići budu zdravi, a ne samo brojevi, a to se naravno ne vidi iz nalaza.

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

mi smo bili na 2 AIH s konc 2.8 mil/ml i 2% pokretnih.. ..ne znam na koliko bi još morali ići jer nas je zakon prtojerao iz Hrvatske ..

OCUDITE avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala Špekulice i Coolerice na odgovoru ! mm radi na poboljšanju već duže vrimena (malo je pomoglo ali ne dovoljno) pa me zanimalo da li bi s njegovih 11mil/ml inseminacija uopće došla u obzir. Sad mi se čini da bi moglo jer iako ih nema brzi su.

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Angel, nemam pojma gdje se radi takva vrsta inseminacije, a i ne znam koliko pomaže. Vjerojatno bi pomogla kod smanjene pokretljivosti spermija.
    Ja sam danas trebala u još jedan postupak AIH kad ono cista!! Opet, jer nam je i prošli ciklus pokvarila, ovaj put neka čudna (???) i dr me šalje da idem vaditi CA 125. Je l zna tko o tome što? Navodno su to nekakvi tumorski biljezi i imaju veze s endometriozom

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Špelkica..baš zato me i zanima jer je kod nas problem baš pokretljivost, a malo mu se i popravio spermiogram pa bi mi AIH definitivni bio podnošljiviji neg IVF-ovi... ak mi i ova beta bude negativna nemam više snage za punkcije "na živo"... za inekcije..i sve ostalo.
    A za ovu tvoju pretragu stvarno nisam čula, al možda se neko javi..

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

haj ja drugi tjedan idem prvi put na AIH pila sam Klomifene od 3-7 d.c 2 tbl i u utorak idem na folikulometriju da vidimo kad ce bit AIH. Ne znam ni sta me ceka ni kako ce bit nitko ti od lijecnika ne objesni postupak da se barem malo psihicki pripremis,oni razmisljaju kao da mi to sve vec znamo

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

pozz svima!!!
    nakon 3 neuspjela pokusaja AIH-a, i nakon dvogodisnje pauze (tj. povrata psihicke snage) mm i ja bi htjeli jos jednom probat s AIH, a ako te ne upali onda bi presli na IVF. mene zanima ako netko zna koja je sad procedura za pokrenit postupak AIH.
    unaprijed hvala i puno srece zelim svima da ostvare svoje snove!!!

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Vjerojatno se moras narucit kod svog MPO doktora i on ce ti tada reci kad da dojdes ili ce ti napisat protokol 3 dc Klomifeni.

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Draga Lastavice 1979 sama inseminacija je relativno bezbolan postupak i obično je obavlja tvoj doktor (sad ne znam u kojoj si klinici, ali na VV uvijek ideš istom doktoru za sve). Kad ti folikuli dovoljno narastu dobiš tzv.štopericu, injekciju i to obično u 23 h kako bi nakon 36 h kad nastupi ovulacija išla na inseminaciju (znači ujutro ili kad već ideš se vrijeme štoperice prilagođava). Na dan inseminacije smiješ jesti, piti, ne moraš nositi spavaćicu (može i neka udobna pamučna haljina), papuče možeš ako tamo nemaju ništa (ali sve će ti sestra objasniti). Kad te prozovu, presvučeš se u spavaćicu ili što već imaš, ideš u salu na ginekološki stol, sestra nosi spermu tvog muža (muževi obično to jutro daju svoj doprinos), sperma se nalazi u injekciji (naravno bez igle) i onda to ubrizgaju u tebe. Postupak može biti malo nelagodan zbog stavljanja instrumenta i samo uštrcavanja, ali ne boli. Obično ideš ležati pola sata, sestra ti da jastuk ispod guze i prekriži noge, nakon toga možeš doma, doktor da preporuku mirovanja i terapiju utrogestanima, ali možeš normalno nastavit bez većih naprezanja (ponašaš se kao da si trudna). Negdje se drugi dan postupak ponavlja (kao na VV) jer postoji mogućnost da folikuli kasnije popucaju pa se ponavlja da budu veće šanse za uspjeh. I naravno, domaći rad se preporuča nakon svega. Nadam se da sam ti barem malo pomogla.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

hvala ti puno si mi pomogla jer nitko mi nije nista objasnio,a ja se volim psihicki pripremit. Stopericu mi dr napiso u 20 sati i dala sam ju danas,pa cemo vidjet u ponedjeljak sta ce bit...hvala na savjetu

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bitno je da budeš opuštena, ja sam prvi put bila napeta baš zbog toga što nisam znala sve detalje, pogotovo da se drugi dan ponavlja, a muž nije mogao s posla pa nas je doktor poslao doma na kućni uradak. Ja danaa primam štopericu, a u utorak je AIH. Sretno i javi kak je prošlo!

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja bila danas na AIH nije bilo strasno bas sam se iznenadila. Za 2 tjedna vadit betu pa cemo vidjet

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

jučer odrađen AIH...nije ništa strašno...samo danas osjetim neku tupu bol i lagane grčeve..
    lastavice jesi dobila kakvu th.nakon AIH-a??
    meni propisao utriće3x2,estrofem,andol100 i još 2 injekcije Brevactide i 1 injekcija Decapeptyla..ne znam zašto još dodatno te injekcije...netko zna..??

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

haj ja nisam nista dobila osim utrica 2x2 vaginalno,htio je oralno,al sam mu rekla ak moze vaginalno jer toliko tbl pijem da vise nemogu jos i to.pa je rekao ok. Za 2 tjedna ako ne dobijem mengu vadit betu....Meni nije nista ja mogu kopat i orat ak treba, U kojoj si ti klinici? Spelkica kak je tebi proslo?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Na Sv.Duhu...nisu mi jasne te njekcije poslije inseminacije...nadam se da će se netko javiti tko je imao istu ili barem sličnu th...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam u Vinogradskoj. Jel ti biolog bio s tobom? Meni je rekao da mm sper-gram je odlican samo sporije pokretljivost,imala sam 4 folikula na desnom jajniku,a na lijevom vrlo slabi folikuli

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u Vinogradskoj. Jel ti biolog bio s tobom? Meni je rekao da mm sper-gram je odlican samo sporije pokretljivost,imala sam 4 folikula na desnom jajniku,a na lijevom vrlo slabi folikuli
    da, bila je biologica,spermiogram MM je super ali je kod mene bio samo jedan folikul-ja sam sretna jer smo čak dogurali do jednog i dr.je rekao da je jako zadovoljan,kaj god da mu to značilo...endo je bio13 mm..

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mozda zato tolika th da taj jedan dobro ocvrsne,jedan ali vrijedan

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Napravila i ja danas AIH, dobro je prošlo s obzirom da mi je drugi put, a prvi put imala dan poslije nekakve bolove i sad se nadam da će sutra biti ok. Doktor je rekao da ne treba ponavljati jer je sve ok s ovulacijom. Jel vi idete na ultrazvuk na dan AIH (prije nego što je rađen)? Dobila sam terapiju utrogestanom 3 puta po jedan vaginalno od prekosutra, danas i sutra domaći rad za svaki slučaj. Ciklus je bio prirodan, nisam uzimala klomifen jer na lijevom jajniku imam cistu veličine oko 4 cm, al mi je prirodno sazrio jedan folikul (u sub je bio čak 18 cm) što je stvarno čudo za mene jer bez klomifena do sad nisam imala šanse (obično mi je folikul bio oko 8 cm u prirodnom ciklusu na 10.dc). Za spermiogram ne znam jer to će mi doktor reći tek na sljedećem pregledu. Rekao mi je da se čujemo za 2 tj svakako s obzirom na ovu moju cistu.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

špelkice...ja držim fige da ovaj put uspije..
    da.ja sam išla na uzv ujutro oko 10 h a AIH je bio oko 12.30...bila sam iznenađena za uzv jer neki kažu da se ne radi na dan inseminacije...a kaj si ti dobila samo utriće ili još kaj...

Stranica 8 od 65 PrviPrvi ... 6789101858 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •