Stranica 4 od 55 PrviPrvi ... 234561454 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 2729

Tema: topic za one koji upravo preuređuju stan/kuću IV

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    ako se ne varam naše su 140 cm i nemamo problema s praktičnošći. s time da je u Ikei to i najveća dimenzija, da li s razlogom ne znam
    larmama, ima i većih u Ikei, bar ovih "nepropusnih" na koje sam se namjerila
    ima čak do 180 cm... nama paše 2x160 ili 2x180...

btw, moram vam se malo požaliti... naime, naručili zidnu špinu (stigla nakon 2 mj,.) i sad skužili da nam je izljev prevelik za naš mali umivaonik... jako tužna...jako tužna...

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bucka, pogledaj kako su ovdje izvedeni zastori.

http://www.locationworks.com/library...eference=33223

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja bi parket kakav se vidi na slici 21... ima netko info gdje se može nabaviti?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni takav parket izgleda super, ali koma je za odrzavanje, ako si opsjednuta cistocom, svaki vrag se na njemu vidi

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno nova kuhinja-pomoć!!

APRICOT, molim te za pomoć...

u procesu smo naručivanja nove kuhinje...

1. mislili smo najprije sivu visoki sjaj, ali danas na velesajmu vidjela mat i super izgleda...što misliš??
    2. isto tako, da li da cijela bude u istoj nijansi sive ili npr dolje tamnije, gore svjetlije...?? i..
    3. zidni panel ili staklo?? koje boje?? mislili crno sa nekim uzorkom (ikea) ili crveno...
    4. radna ploča....siva kao kuhinja ili bijela??
    5. pločice: mislili velike bijele sa sivim fugama. što misliš?

ako bi cijela kuhinja bila sivo, bijela...da ofarbamo zid u neku življu boju,koju? ili da uzmemo neki zidni panel u boji živoj ili ofarbati zid u žvu boju i preko staklo??

jojj,,,joj,,,znam da te gnjavimo svi ali bila bi jaaaaaaaako zahvalna da pomogneš jer će moj dragi muž (inače skoz tolerantan), poludjet sa mnom. svaki dan, duga ideja u mojoj glavi
    Posljednje uređivanje od kudri : 27.04.2010. at 20:46

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i pliz pomoć/savjetod nekog tko je već sve dobrano proučio i prosrfao..ja ses tvarno ne snalazim u svim tim terminima, materijalima, proizvođačima..1.put da nešto preuređujemo, a uselili u namješten stan od staraca, pa sad sam sva uzbuđena što konačnonešto po našem ukusu.

uglavnom, trebam pomoć/savjet oko: materijala/proizvođača/trgovine za sudoper, pipu, pločice!!

hvala beskonačno!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa kako apri može znati želiš li ti sjajnu ili mat kuhinju??

čitajući vaša pitanja, često joj ne bih bila u koži.

što se drugog posta tiče - prelistaj prva tri nastavka ovog topica, cure su iscrpno nabrajale što su, gdje i pošto kupile.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

prelistaj si kako je ms.ivy rekla druge djelove ovog istog topica. na njemu tocno mozes vidjeti faze nastanka pojedinih stanova. i to bas kako si ti startala, di, kako, sto. meni je trebalo neki dan nesto u vezi kupaona i bome odvojila sam sat vremena i procitala topic od prvog djela. nasla sto mi je trebalo i to je to.
    a da li kupiti sjajnu ili mat, to je po meni iskljucivo tvoj odabir. koliko sam ja skuzila iz dosadasnjih postova Apri ti voli boje i zivost. ja volim bijelo i sad kad bi svi iznosili svoj stav sta ti trebas kupiti bila bi to nasa a ne tvoja kuhinja.
    sretno jer za sve sto radis u kuci trebaju ti debeli zivci, evo ja sam u pon isla se dogovoriti kako da mi postave plocice u svakoj od kupaona. zavrsilo je da sam ja odlucila otici na posao, pomirljivo rekla da rade sta god zele (ja sam htjela izbaciti borduru koju smo narucili bez da ona bude trosak majstorima). sad imam borduru ali imam postavljena plocice onako kako sam zeljela. dakle kompromis. puno njih se nece sloziti da je kompromis dobar s majstorima, ali ja nemam vremena tj. ne zelim utrositi svoj godisnji sjedeci kraj njih. i pomirila sam se s tim.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ms ivy, pa iskreno, ako nisi imala što odgovoriti, nisi niti trebala...prelistala jesam, i ne samo ovaj topic...nisam pitala onako bez veze...našla sam svašta ali sam mislila ako netko ima neku refreshanu informaciju ili iskustvo...zato i jesmo tu, zar nije tako?? u protivnom forum ne bi niti funkcionirao da se iščitavaju samo stara iskustva i stare stranice...ali whatever...ne želim ulaziti u diskusiju sad o tome...ali super su mi odgovori poput tvog...

a pitanje o mat ili sjajnoj je bilo čisto koja ljepše zrači...koja ljepše ocrtava prostor...i sigurno neko tko se bavi time, apricot u ovom slučaju, ima puuuno bolje oko i smisao za to...
    pa, apricot, ako neka pitanja smatraš glupim i besmislenim, nemoj odgovoriti, ali pomozi oko ovih boja! HVALA!
    Posljednje uređivanje od kudri : 28.04.2010. at 08:28

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nisi ni ti trebala kolutati, ali kad već jesi budem i ja malo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jutros dok sam vozila vidjela dam da termosan u adzijinoj (ZGB) ima 50% popusta, naravno da sam samo vidjela taj natpis, pa eto ako ti je u blizini odi do njih i vidi sta nude.

a to da ti trebaju nove informacije, pa ne kuzim sta si time mislila. od 9. mjeseca prosle godine se nije bas puno promijenilo u sudoprima, pipama i plocicama. ajd ti nama lijepo napisi koje nove informacije zelis pa ti mozda onda i mozemo pomoci, bar mi koji kaskamo za pocetnim curama, jer njih trenutno muce zavjese

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    ako neka pitanja smatraš glupim i besmislenim,
    ne postoje ni glupa ni besmislena pitanja jer ni nema potrebe da svi znaju odgovore na sve.
    zato su nam struke i obrazovanja usmjereni.
    to su pitanja od kojih moja struka živi, samo što je meni trebalo preko nekoliko godina na Forumu da to shvatim.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma da 50%?, super....otići ću...kaj sam mislila pod novim informacijama...nemam pojma, zapravo se totalno ne kužim u sve to, pa sam mislila ko je netko bolji i snalažljiviji u tome, da podijeli, obnovi iskustva...

recimo, da li je granitni sudoper jedini koji je taaak super, na kojem se ne vide kapljice i ostalo ili ima neki drugi materijal sličnih karakteriska, a da nije toliko skup...isto vrijedi za pipu...

onda, gdje kupiti veeelike pločice??

kod koga i gdj najbolje nabaviti staklo za kuhinjski zid? da li se zaista može postaviti nakon montiranja kuhinje ili da ga sad trčim tražiti...da li zaista, kaošto je jedna forumašica stavila, kaljeno može samo iznad štednjaka, a na ostatak zida, obično...itd itd

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ne postoje ni glupa ni besmislena pitanja
    o vjeruj mi, postoje!!!

u sovjoj struci sad toga svjedok svakog dana...ali stvaarno

tako da kužim, ako će ti se neka moja pitanja činiti bezveznim i nepotrebnim, to samo znemari, pa daj savjeto oko onog oko čeg smatraš da želiš/možeš...
    Posljednje uređivanje od kudri : 28.04.2010. at 08:44

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

velike plocice imas sad vec u svim ducanima koji prodaju plocice. cijenu istih bas i ne znam. nisam pomogla, znam.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 28.04.2010. at 08:54

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

E SAD MALO OT...zbog čega je tu kod svih nas na forumu dva sata manje nego u stvarnosti?? ili to samo meni pokazuje da je 6:54?
    Posljednje uređivanje od kudri : 28.04.2010. at 08:55

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

promjeni vremensku zonu u svom profilu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja sam se to pitala

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

x
    Posljednje uređivanje od bucka : 28.04.2010. at 10:09

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da se vratimo na uređenje((:

apricot, zar su sva pitanja glupa?? )):

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

evo i ja vam se pridružujem.mi smo u izgradnji kuće,i sada riješavamo kupatila.imam jedan problem.u mali wc stane mi umivaonik malih dimenzija.dubok smije biti najviše 35 cm.a ja ne bi htjela da izgleda kao u kafiću,onako ružno.stakleni onaj okrugli ne bi.gledali smo četvrtaste umivaonike u kompletu i svi su oko 50 cm.ima li to ideju? wc je dimenzija 107x150
    Posljednje uređivanje od vlatka5 : 29.04.2010. at 09:57

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vlatka, mi smo isto trebali mali umivaonik. Pogledat ću ti doma i izmjeriti.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

danas idemo kupiti pločice.imamo još dilemu što staviti na stubište.kakva su vam iskustva s kamenim gazištima?
    stepenice idu iz dnevene sobe na kat u jednom potezu,na pod dneven sobe ide laminat-parket,na kat u hodnik laminat

http://img62.imageshack.us/img62/497...2281814388.jpg

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mene zanima kakve su mogućnosti rušenja nosivog zida u kući? planiramo imati blagavaonu i dnevni boravak bar donekle spojene, sad su to još uvijek dvije sobe

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ne znam je li bitno napomenuti da se radi o kući koja će tad imati dva kata

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pitaj ti rađe nekog građevinca za tako nešto!
    rušenje nosivog zida je prilično složena stvar!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi ćemo isto rušiti nosivi zid. Mora se ugraditi željezna šina kao nadvoj.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

za rušenje nosivog zida pitajte statičara - to je struka u koju se ne treba upletati sam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vlatka izmjerila sam naš, dubok je 42 cm, firma Inker, sjećam se da je bilo i plićih

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

vlatka, Laufen i Catalano znam da imaju neke manje, dosta uske modele

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vlatka, ja imam mali laufenov umivaonik u wc-u, sirok je 45 cm, dubok 34. cetvrtasti, bas sladak

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hvala cure idem malo proguglati

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo da topic malo okrenem na salu. meni konacno poljepili plocice u kupaonama. dvije kupaone su OK, nista posebno, ali kako sam ja birala plocice, pa kako sam se pokusala dogovoriti s majstorima i nije lose ispalo, ali mali WC je koma. ali sami smo si za njega krivi.
    naime kako sam brzo birala plocice, ja sam si zamislila da sam izabrala tamno i svijetlo sivu kombinaciju. kako mi se mali WC nalazi u dijelu di je i veseraj odlucila sam na pod staviti iste plocice. na kraju sam izabrala cokoladne plocice i sad imam cokoladne ziden plocice u kombinaciji s bez i na podu podne sive polocice. vrhinac je onaj kut za koji je MM rekao mrtav hladan naravno da moze bijeli u cemu je problem. jadna kad je to vidio vec postavljeno, otrcao je za druge kupaone kuti neki koji pase na plocice. i jadnog ga to fakat uzrujava. cak je razmisaljo razbijati plocice i staviti novi rubnik. uglavnom mozda goste odlucim slati na kat u kupaone
    najveci problem je sto me to jos uvijek ne smeta. valjda mi je ovo ne spavanje toliko otupilo osjecaj za lijepo.
    ukoliko imaolo imate nedoumica nek vam moje iskustvo kaze, da odvojite malo vise vremena. razmislite o svemu.

ja sad biram trosjed/dvosjed ili vec neki sjed. e to vec bitam cca 20-tak dana.
    zanima me da li ste igdje vidjeli one kojima se moze skidati presvlaka za pranje. meni je to jako bitno, a naravno da ne kosta 30000 kn, kao onaj s kojeg sam skocila kad sam vidjela cijenu.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

ja sad biram trosjed/dvosjed ili vec neki sjed. e to vec bitam cca 20-tak dana.
    zanima me da li ste igdje vidjeli one kojima se moze skidati presvlaka za pranje. meni je to jako bitno, a naravno da ne kosta 30000 kn, kao onaj s kojeg sam skocila kad sam vidjela cijenu.
    Ikea ima takve (frendica arhitektica ih ima doma i jako je zadovoljna), ali ne znam da li ti Ikea uopće dolazi u obzir!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo taj iz Ikee no nisam još skidala i prala presvlaku tako da ne znam dal to uopće funkcionira

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma ja imam doma jedan koji smo kupili davno, nije iz IKEA-e ali je super. no ne planiramo ga nositi sa sobom, vec premjestiti u drugi stan a kupiti novi. a tad je taj kosato da sad sigurno ne mogu izdvojiti tu kolicinu novca
    uglavnom meni su te perive presvlake super. dva puta godisnje sinem operem i onda jos vise volim svoj dnevni boravak. kozu ne volim.
    iz IKEA-e mi dolazi u obzir i znam za te, ali gledam da li mogu tu kupiti, jer moram onda naruciti tamo onu koju zelim, pa platiti nekome, npr. mravcu da je doveze.
    larmam kako ste vi svoju dovezli? na ovaj klasican nacin ili ste smislili nesto drugo?
    Posljednje uređivanje od spajalica : 04.05.2010. at 09:54

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

spajalica, mi smo ga naručili preko mravca jer nam je bio prevelik da ga sami vozimo
    Posljednje uređivanje od larmama : 04.05.2010. at 10:09

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

spajalica, svaka čast na hladnokrvnosti oko neslaganja pločica
    ja sam luuuuuda i ljuuuta na majstora koji je moje super retificirane tamnosive lijepe pločice toliko unesrećio svojim nestručnim postavljanjem da me šok strefio kad sam vidjela
    što će tek biti kada ih operem (sada se već naziru fuge od 5, ne od dogovorenih 2 mm!!!, doduše na nekim mjestima)
    znam da može biti da su oi pločice krive i bla bla, ali mislim da je "malo" i on
    da ne spominjem još da je relativno skup
    malo sam i ja kriva jer 100% vremena nismo nad njim visili, očito je to "must"

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo, mi još čekamo da se glazura osuši pa da stavimo parkete i vrata i gotovi smo sa večim radovima!
    voljela bih da uselimo do 1.kolovoza!
    valjda ćemo uspjeti!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajme bucka ja sam mislila da ces napisati da se uskoro selite.
    kod nas su parketi postavljeni, oznacena rasvijeta, dio i postavljena.
    sad ne znam da li ide lakiranje parketa ili postavljanje radioatora , ma sta god. ja planiram seljnje sljedeci mjesec.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

kod nas su pak radijatori postavljeni ali nas ubija ova vlaga. nikako da se glazura dovoljno osuši za parkete.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A kakvu balkonsku ogradu odabrati? Čula sam da je najbolje uzeti od inoxa. Di da pogledam inox balkonske ograde a da su lijepe, child-friendly i ne preskupe. I na šta se mora posebno obratit pažnja kod kupovanja? Znam za neke očite stvari tipa razmak između prečkica ne smije biti veći od 12cm.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo nas čeka unutarnje uređenje kuće, krečemo od kupaonice koja je cca 3mx3m, ja sam za to da se u kupaoni stave pločice do stropa, a MM nebi, kako je to izvedeno kod vas???

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

pirice, imamo dvije kupaone: u jednoj je do stropa kako sam ja htjela, u drugoj nije- tako je htio moj muž. stvarno sad zvuči suludo, ali uopće to više ne primjećujem dok ti nisi spomenula.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

kod nas je 2,20 m visine, do malo iznad vrata..

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    evo nas čeka unutarnje uređenje kuće, krečemo od kupaonice koja je cca 3mx3m, ja sam za to da se u kupaoni stave pločice do stropa, a MM nebi, kako je to izvedeno kod vas???
    Do stropa su samo na zidu na kojem je tuš, na ostalim zidovima su na 1,2 m visine. Meni se ne sviđa do stropa , nekako mi previše zatvore prostor. Ipak postavljanje do stropa može biti praktično nu jako malim i vlažnim kupaonama...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se ne svidjaju kupaone koje samo po plafonu nemaju plocice
    ak cu si ikad preuredjivat kupaonu plocice ce bit samo oko kade i malo oko umivaonika

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo sinoć smo složili neku kombinaciju di nisu pločice do stropa (do stropa su samo kod kade, dalje su u visini ugradbenog vodokotlića), čak smo i pločice našli kombinacija bi trebala bit bež - narančasto, ali ipak ćemo još malo pogledat po gradu kakve se još pločice nude pa možda boje budu neke druge, enivej lakše mi je kad okvirno znam kako bi trebalo izgledat.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni u starom stanu nisu bile do stropa, sad sam ih bome stavila. Kad nisu do kraja, stalno se nakuplja prašina po kraju pločica, trebalo bi je svaki dan brisati da se ne zaljepi, jer su kupaonice ipak dosta vlažne. A ionako su boja slonovače, tako da ne zatvaraju prostor...

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Dakle, imam brdo nedoumica oko stana i svi su estetske - ponešto i održavajuće prirode, MM brine o funkcionalnosti Dakle zanima me, koliko je lagano/teško održavanje garniture od štofa? Zapela mi za oko prekrasna, moderna crnosiva štof garnitura, pa lagano odustajem od prave kože koju sam imala u planu.

Drugo - gdje se mogu nabaviti lijepi, kvalitetni tepisi? Želim elegantni, meki, čupavi u dnevnom boravku, ali izborom u Tepih centru nikako nisam zadovoljna. Svi mi djeluju izrabano i jeftino.

Treće - održavanje čokoladno smeđih pločica u kupaonici?

Da, imam malo dijete i da, želim divan moderni stan koji je teško održavati i bez djeteta, kamoli s djetetom Zapela sam za estetski dojam i gotovo, ne mogu si pomoći

Stranica 4 od 55 PrviPrvi ... 234561454 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •