-
Aiko - uključujem se kad su tvoji strahovi već gotovi žao mi je što nisam prije vidjela temu
mi smo proglašeni 'lijenom' sa dva mjeseca!?! šok! prva beba, nemam pojma što i kako pa već lijena!?!?
uglavnom, kasnilo je dizanje glavice baš na to povlačenje za ručice! pa pregledi - Klaićeva, pa uzv mozga, pa vježbe Klaićeva i tako do sada. Proglašena neurorizičnom (danas čujem i naziv distoni sindrom) to je čim neki mišići nisu po tablicama! ma sve to uglavnom samo zvuči strašno i svi brinemo a na kraju je zabava! vježbice u Klaićevoj jednom tjedno , vježbice doma više puta dnevno i beba napreduje!
naša Buba je stigla svoju dob i prohodala na vrijeme i sa voljom - sada idemo samo na preglede.
drago mi je da si zadovoljna sa dr Žućkom - i nas je oduševio - jednom tjedno je u Klaićevoj , mijenja dr. koja je otišla na porodiljni (nismo je obožavali pa ne imenujem)
problem je što je u Klaićevoj duga lista čekanja pa kad si prestrašen bolje je platiti privat. ali kad dođeš na red kod dr Žućka dobiješ i pažnju i stručnost i to što si i sama primjetila detaljan ispis situacije! a što je najbolje nema gužve u čekaonici (za razliku od ranije kad se čekalo po dva sata - bez obzira što smo imali zakazani termin)
tete u vježbaonici su isto super - ako krenete na vježbe u Klaićevu - ne brini! stvarno su stručne i drage!
ono što je najvažnije - mi smo naučili pravilan baby-handling (baratanje/rukovanje djetetom) - nešto što ti nitko ne pokaže, vrlo jednostavne vježbe u svakodnevnici mame i bebe - kako pravilno podizati, okretati i oblačiti bebu!
zvuči jednostavno i banalno - ali nama to NITKO nije pokazao. nije bitno samo biti pažljiv i ne ozlijediti dijete - nego treba sa djetetom svakodnevno i raditi u pravom smjeru - iako mislimo 'šta ću vježbati sa bebom od mjesec dana?' svakodnevno podizanje i okretanje bebe su zapravo vježbe za mišiće!! ima nekoliko jednostavnih vježbica koje bi po mom mišljenju svaka patronažna trebala pokazati rodiljama - ili neki edukacijski tim na licu mjesta - u rodilištu!
ja uvijek žalim što nam ništa nisu pokazali a tri dana tamo ležiš i niš ne radiš. bilo je tu vremena za ubaciti i malo edukacije - ja sam prvi put vidjela nogice moje bebice na dan odlaska kući - ?!?!?! čudno? e pa bebe su u vinogradskoj u jastucima i sestre ih nose za čvor od jastuka - i prilično spretno hendlaju sa njima ali nas je bilo strah odvezati taj čvor da gledamo bebicu - šta ako ne zavežem dobro pa joj beba ispadne kad ju zgrabi?!?!?
kad sam išla kući došla je sestra , raspakirala bebu, pokazala mi pupak i spakirala je nazad!
i kad budem imala drugu bebu otići u kod nekog fizioterapeuta na podsjetnik 'baby-handling' - to je stvarno jako korisno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma