Ne znam... recite mi vi... stvarno volim parkete i nikad nisam imala tepihe i sad kontam moramo kupiti tepihe prije nego što sinak počne puzati. Mislim da sam čitala da nije dobro po drvetu puzati (drvo-koljena kontakt), već je bolji tepih. Ali, priznajem, nisam to nešto posebno isčitavala, nekako sam u glavi smislila da ćemo morati kupiti tepih.

Nego, nama je maloprije bio fizioterapeut kojeg nam je preporučio dr. Žučko. U meni vrve misli i osjećaji. Ne znam odakle da krenem. Prvo, oduševljena sam čovjekom, mali se odmah s njim skompao, prijateljski nastup, toplo djeluje, jako simpatičan! Sve vježbe je fino objasnio, na sva pitanja dao dobre, logične, inteligentne odgovore. Strpljiv! Za svaku preporuku, već smo dogovorili subotu opet.

Drugo, vježbe su meni prilično složene, ja sam sve zapisivala koliko sam mogla, jer ja to ne mogu sve popamtiti. To je cijela filozofija! Za svaku vježbu je objašnjavao koji joj je cilj, kako moramo, što ne smijemo i to... Treće, šokiralo me da netko hendla moje dijete bolje od mene i to puno bolje. Četvrto, te sve vježbe su fantastične i za dijete koje ima super razvijene motoričke sposobnosti, vrlo korisne! Peto, vezano uz prethodno, ja sam i ljuta i tužna što mi nitko nije i prije pokazao kako se dijete uzima u naručje, kako ga se drži u naručju i kako ga se spušta. Nitko. Da ja nakon sedam mjeseci to naučim, ne znam, rastužilo me... ljuta sam na sebe i na ne-znam-koga tko mi je na to trebao skrenuti pažnju. Šesto, fizioterapeut kaže da su na podu dovoljne one gumene puzzle. Mi smo sad vježbali na velikom krevetu, ali to nije dobro jer mora bit potpuno čvrsta podloga.

Puno nam je toga rekao, ne znam... da nije dobro ovako predvečer vježbati najbolje je prijepodne i rano poslijepodne. Svaki dan sat vremena, s tim da radimo po 20 minuta. Ako se buni/plače, pokušat ga smiriti ali ne odustati od vježbi, jer se i beba mora na njih naučiti. Kao brzo će skužiti da ako im to ne paše trebaju samo ustrajati u kmečanju/plaču. A opet, nema smisla da je dijete uzrujano pa tu treba naći načina da ga se zabavi. Cilj je da ga se nauči da on sam to radi i da koristi mišiće koji mu se vježbom aktiviraju.

Eto, to je naše iskustvo, možda nekom pomogne. VJežbe su, zapravo, fantastične i da sam znala puno prije bi ih počela raditi bez obzira ima li ili ne nekih problema ili situacija.