Zapravo, moram reći da ja nisam tako radila.
Imala sam dosta svojeg (maminog, svekrvinog) povrća, a voća kako kad, recimo jabuke nam baš ne uspijevaju tako da ih imamo cijele godine. Ipak sam koristila kupovne jabuke (neke najobičnije, ajde nadam se da nisu bile baš iz Koreje, ali kao da to zbilja znamo) a ne kupovne kašice.
Jer ako na tim kašicama piše da su bez konzervansa a jasno nam je da to nije istina, onda i to što piše da je voće iz ne znam kakvog organskog uzgoja teško da će biti istina. Dakle prema tome mogu kupiti isto tako jabuku s palca ili iz Konzuma.
Dalje, te kašice su skladištene prilično dugo u uvjetima za koje ne mogu znati jesu li bili bar donekle u redu. To im vjerojatno nije toliko naštetilo obzirom da su im dodani konzervansi. Ali jelo koje ću ja spremiti doma je sigurno svježe, i bez dodanih aditiva, šećera, bilo čega suvišnog.
Dalje, u kupovnim kašicama se može ponekad naći i nekih nezgodnih sastojaka koji upadaju u proizvodnoj traci, kao što je ovdje bio slučaj sa staklom (to se ne odnosi samo na kašice, ja sam jednom našla hrpu stakla u topljenom siru - studentski danidobro da ga nisam umiješala u paštu jer nam je to bio jako popularan recept, a onda ne znam bih li primjetila na vrijeme - tako da ne govorim samo o kašicama, nego bi sva hrana trebala biti što manje "gotova" kad je kupimo).
I na kraju tu je i cijena, koju bih i platila kad bih zbilja znala da to ima smisla, ali ovako... za cijenu jedne kašice mogu kupiti oko kilo jabuka, koje su samo prskane insekticidom, i ništa više![]()