Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: kupovne kašice iz DM-a povučene iz prodaje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    I, iskreno, da nemam domaćeg voća i povrća, mislim da bih radije posegnula za kupovnom voćnom kašicom nego nabildanom savršenom jabukom ili korabom iz Koreje, Vijetnama ili od kuda već - ali, srećom, ne moram birati.
    Zapravo, moram reći da ja nisam tako radila.
    Imala sam dosta svojeg (maminog, svekrvinog) povrća, a voća kako kad, recimo jabuke nam baš ne uspijevaju tako da ih imamo cijele godine. Ipak sam koristila kupovne jabuke (neke najobičnije, ajde nadam se da nisu bile baš iz Koreje, ali kao da to zbilja znamo) a ne kupovne kašice.

Jer ako na tim kašicama piše da su bez konzervansa a jasno nam je da to nije istina, onda i to što piše da je voće iz ne znam kakvog organskog uzgoja teško da će biti istina. Dakle prema tome mogu kupiti isto tako jabuku s palca ili iz Konzuma.
    Dalje, te kašice su skladištene prilično dugo u uvjetima za koje ne mogu znati jesu li bili bar donekle u redu. To im vjerojatno nije toliko naštetilo obzirom da su im dodani konzervansi. Ali jelo koje ću ja spremiti doma je sigurno svježe, i bez dodanih aditiva, šećera, bilo čega suvišnog.
    Dalje, u kupovnim kašicama se može ponekad naći i nekih nezgodnih sastojaka koji upadaju u proizvodnoj traci, kao što je ovdje bio slučaj sa staklom (to se ne odnosi samo na kašice, ja sam jednom našla hrpu stakla u topljenom siru - studentski dani dobro da ga nisam umiješala u paštu jer nam je to bio jako popularan recept, a onda ne znam bih li primjetila na vrijeme - tako da ne govorim samo o kašicama, nego bi sva hrana trebala biti što manje "gotova" kad je kupimo).
    I na kraju tu je i cijena, koju bih i platila kad bih zbilja znala da to ima smisla, ali ovako... za cijenu jedne kašice mogu kupiti oko kilo jabuka, koje su samo prskane insekticidom, i ništa više

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Jer ako na tim kašicama piše da su bez konzervansa a jasno nam je da to nije istina, onda i to što piše da je voće iz ne znam kakvog organskog uzgoja teško da će biti istina. Dakle prema tome mogu kupiti isto tako jabuku s palca ili iz Konzuma.
    kao prvo, i ja se vodim teorijom da kupujem, koliko mogu, što manje prerađenu hranu.

ali, kao drugo, ovo ti nije dobra logika.
    ako na kašicama piše da nema konzervansa, ako na kašicama piše njihov sastav, i još ima i etiketa - ekološki uzgoj, zar stvarno misliš da lažu?
    dječja hrana u hrvatskoj podložna je strogim pravilnicima, ona se kontrolira. pa zar stvarno mislite da su sve institucije korumpirane, i svi ljudi i stručnjaci koji rade u tim institucijama? kontrolira se i skladištenje i proces proizvodnje i sve.
    to ti je kao kad kupuješ hrenovku našeg poznatog proizvođača, kontrola je jaka, i znaš da ćeš pojesti zdravstveno ispravnu hrenovku, znaš i što je u njoj. pa je onda tvoj izbor. ali isto tako nećeš nasjesti na njegovu reklamu da je hrenovka najzdraviji doručak za djecu. tu nema kontrole, deklaracije su pod itekakvom kontrolom.

a kad je riječ o prerađenoj hrani, uvijek se može desiti ovakav slučaj, to je neizbježno. i zato je hvalevrijedno da su obavijestili javnost, povukli robu s polica (iako se najvjerojatnije radi o tome da je netko namjerno ubacio staklo u manji broj kašica, ne znam, čini mi se u njemačkoj).

meni ovaj slučaj samo jača povjerenje prema DM-u.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ako na kašicama piše da nema konzervansa, ako na kašicama piše njihov sastav, i još ima i etiketa - ekološki uzgoj, zar stvarno misliš da lažu?
    Da, mislim da lažu - možda ne uvijek ali dovoljno često. Nisam jednom čula da ima zaslađivača u dječjim kašicama, a jednom sam sebi kupila neki od tih bebi sokova i bio je nenormalno sladak i jako neobičnog okusa, tako da ga nisam mogla popiti do kraja (a to mi se još NIKAD nije dogodilo, ja sve što je slatko mogu pojesti ) Puno puta sam čula i za konzervanse. Nemam nekih konkretnih podataka, kao ni svi mi ovdje. Ali mi se to čini vrlo logičnim. Pa tako ne vjerujem ni u organski uzgoj tog voća.

Potpuno je moguće da sam u krivu, naravno, ali meni se ovo čini najvjerojatnije.

Sa tvojim zaključkom se slažem, ok je da su kašice povukli, moguće da se radi o sabotaži i ne mislim zbog toga ništa loše o dm-u. Ali i dalje jelo za dijete, kao i za svih nas doma, radije pripravljam sama od namirnica koje su mi dostupne.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    dječja hrana u hrvatskoj podložna je strogim pravilnicima, ona se kontrolira. pa zar stvarno mislite da su sve institucije korumpirane, i svi ljudi i stručnjaci koji rade u tim institucijama? kontrolira se i skladištenje i proces proizvodnje i sve.
    samo mala digresija, i ja sam isto ovo od nekog čula

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •