Kužim što govoriš, Roza, ali baš s takvim djetetom treba sjesti i razgovarati. A ne tretirati ga emocionalnom hladnoćom, o čemu je ovdje riječ. Ne znam koji bi bio opravdan razlog da se dijete od par godina kazni tako da majka s njime ne razgovara par dana.
Ja isto pokušavam ne vikati, ne biti nervozna, ali imam i ja žutih minuta. Nekad jednostavno ne znam kako dovesti stvari u red, treba se obući u piđamu i oprati zube - najkritičniji dio danaa mala stoji na stolici pokraj lavandina, radi komediju, jede pastu
, strah me da ne padne i hoću i ja već u krevet. Tu mi se najčešće dogodi da dreknem, kad diplomatski pokušaji propadnu.
Kako uopće, kojim sredstvima graditi autoritet? Evo ovo me pitanje zanima. Ja sam većinom smirena, razgovaram puno, ne tučem nikad (vjerovali ili ne), ali sam ponekad umorna ili odsutna i nema u meni temperamenta, pa i kad viknem to je više planski, da bude gotovo to što se mora. Zapravo je dijete prilično suradljivo, jedino se pitam fali li joj discipline u životu.