možeš iskombinmirati i jedno i drugo: police su plitke, a iza njih - spremište
možeš iskombinmirati i jedno i drugo: police su plitke, a iza njih - spremište
i naš je na kraju takav ispao jer smo između hladnjaka i kuhaće ploče stavili manji elementić od 30 cm da što manje udaljavamo napu od izlaza, a opet da je dovoljna razdaljina stranice hladnjaka od izvora topline - sad je to idealno.
odustali smo i od visokog elementa s pećnicom i ugurali je ispod štednjaka, tako da smo uspjeli dobiti i fini potpuno iskorišteni kut od 126 cm![]()
e za ovo pitanje mi već treba dosta stručna osoba
imam jednu veliku sobu i jednu manju (ali isto dosta veliku) i htjela bih ih spojiti, sad je između njih zid s vratima, problem je što je to nosivi zid i ne može se rušiti da se ne naruši statika kuće
odlučila sam u većoj sobi imati dnevnu sobu, a u manjoj blagavaonu i zanima me kako da ih nekako spojim, tj. povežem prostor, kad već ne mogu srušiti cijeli zid
tražim neku fora i neobičnu ideju tako da se uopće ne skuži da je zid tu jer ga ne smijemo maknut, mogao bi ići onaj luk, ali to mi se baš ne sviđa
nešto da se ukomponira s policama?
je li imao tko sličan problem ili ima li tko kakvu ideju?
nema zida koji se ne može srušiti, ako statičar to dopusti.
zato postoje čelične traverze koje preuzimaju vertikalne sile.
ali, postoje i sile potresa, vjetra...
znači, nije da se zid ne može rušiti (vrlo vjerojatno se i može), ali se mora vidjeti je li stambena zgrada, prizemnica, je li zadnji kat ili prvi u zgradi od 12 katova...
a ima koje dobro rješenje bez rušenja?
nedavno smo imali radove pa je svima, osim meni, dosta rušenja...
vjerojatno me zato toliko i uvjeravaju da se ne smije rušiti
hvala na info, ako se odlučim na rušenje, kontaktirat ću nekog statičara
Kod mene raspored: sudoper, radna površina, ploča za kuhanje (ona stoji na ugradbenoj suđerici), ormar sa ugradbenom pećnicom, hladnjak. Sva radna površina mi je na šanku nasuprot. Očito ne može gore.... ali nemam baš prostora za manevar :/
Tina55 jel postoji opcija djelomičnog rušenjaOnako mi pade na pamet možda od tog zida ostaviti samo stupove koji bi bili nosivi a između njih možeš staviti te police koje ti spominješ? Naravno uz blagoslov statičara
Baš su mi fora ti stupovi na koje se nabaci neki dekor kamen ili nešto slično...ode moja mašta![]()
ubacivanje polica u zid bi moglo fora ispasti
kao što kažeš, sve ovisi o mišljenju statičara
kolika je otprilike cijena statičara? dosad nismo dirali nosive zidove u kući pa ne znam kako to ide
i statičara možeš sam unajmiti ili to ide preko firme koja ti izvodi radove?
još nisam imala fotosession, ali bar ovo kaj imam da stavim......
SLIKE
Napokon mijenjam sudoper,e sad pitanje da li uzeti siligranit ili keramiku (oboje blanco)?
Ja cu siligranit , blancov i povisenu spinu s tusem , muci me samo koja mi je velicina dovoljna. U oba prijasnja stana sam imala kameni sudoper veelikih dimenzija pa mi naspram njih sve izgleda malo.
Muci me nesto drugo. Selimo u manji stan pa mi sadasnji ormari ne stanu jer imaju obicna vrata. Moze li se na vec postojece ormare samo staviti klizna vrata i isplati li mi se to?
Kupila siligranit i povišena pipa bez tuša..blanco oboje.
Meni je veličina određena starim sudoperom jer mi se ne da mijenjati radna ploča, tako da ostajem na jednom koritu i ocjeđivaču...
Evo i nama majstori konačno počeli s radovima na stanu, konačno! Imamo jako kratak rok pa ćemo vidjeti što će uspjeti za to vrijeme napraviti.
ima li negdje tema o novogradnji - kupovini stanova u novogradnji
- ne mogu naći pa da ne otvaram pitam vas koji uređujete stanove/kuće - možda ste ih nekada i kupovali?
tenks!
trenutno odgađam promjenu (tj. kupnju adekvatnog) namještaja u dnevnom, al želim malo osvježit. Treba mi "ideja" koja boja zida paše uz ovakvu kombinaciju boja namještaja:
http://freshome.com/wp-content/uploa...m-hulsta-1.jpg
Posljednje uređivanje od krumpiric : 27.08.2010. at 14:03
a koja boja zidova paše uz svijetlo bež garnituru (skoro bijelo) i namještaj od svijetlog drva?
mi napokon uselili cca 7 mjeseci od početka radova!
lijepo je, novo je, veće je, ali mene svejedno puca nostalgija za starim stanom!
Zanima me slijedeće, naime u preuređenju smo kata, tj, radimo kuhinju. S obzirom da smo u principu u potkrovlju ne mogu baš puno birati sa izgledom kuhinje. Uglavnom, u dijelu koji je predviđen za kuhinju, ima jedan zid na koji bi mogli staviti viseće elemente ali je taj zid od siporeksa! E sad, ne bi ga ja previše opterećivala sa nekakvim visećim elementima, već samo sa dva. MM misli da se ne bi smio bušiti taj zid i postavljati išta na njega, ali u principu ni on ne zna...
Zanima me dakle mogu li bušiti zid od siporeksa i postaviti element na njega?
Ako neka od vas kojim slučajem ima preporuku za firmu koja se bavi adaptacijom kupaonica (u Novom Zagrebu smo, Dugave), po mogućnosti iz prve ruke, da ste same imale ugodna iskustva s firmom i djelatnicima i da ste zadovoljne ne samo krajnjim rezultatom, nego i poštivanjem rokova, njihovim odnosom prema poslu i sl., molim da mi javite na PP.
Spremamo se za mjesec-dva baciti u taj ponor, a sve priče o 'majstorima' koje slušam od ljudi koji su nedavno prošli kroz isto su p-r-e-s-t-r-a-š-n-e.
Hvala.
I mi se spremamo temeljito preurediti jednu staaaaaaaaaaaaru kuću s vrlo ograničenim budgetom.
Vidim da nitko ne piše na onu staru temu o kupaonicama pa bih vas pitala ovdje jer ste sve u toku s cijenama.
Je li itko možda išao po Kolpine tuš kade u Slo? Jesu li cijene niže od ovih u Hr? (Kako inače sve kupujemo u Brežicama i Grazu, sjetili se da bi i po kupaonicu tamo ako je jeftinije).
Posljednje uređivanje od the enchantress : 08.09.2010. at 21:51
Ti , bucka, ne brini. Ovaj problem sa čistoćom možemo rješiti moja djeca i ja u jedno popodne. :D
Posljednje uređivanje od ms. ivy : 09.09.2010. at 11:51 Razlog: ispričavam se, greška.
A jel bi tko mogao rijesiti moj problem s necistocom? Al da ne moram na TV.
nisam sve čitala pa oprostitie ako ste se već bavile time.da li ima nekih problema ili nedostataka ako se gornji elementi kuhinje stave na visinu 160cm?ja stalno lupam glavom o elemente u sadašnjoj kuhinji u stanu koja je na 150 cm,a sada crtam kuhinju za kuću pa me odgovaraju od toga
Hej ljudi, ima li itko iskustva sa Dulux vodenim lakovima za parket? Hitno mi treba odgovor!
@vlatka5
stavi elemente onako kako ti odgovara...na kraju krajeva radiš li kuhinju po mjeri onda neka bude po mjeri..tvojoj.
postoji ograničenje u donjoj visini ali ono se najviše odnosi na razmak između kuhala i nape. to što ćeš ti svoju dizati nije problem.
hvala vam na odgovoru.ma i meni se tako činilo.samo sam dobivala komentare da to nevalja i kako to ja mislim i sl..ja sam visoka 180 i meni nije problem visina da nešto dohvatim.
Podigni donje elemente takoder, kicma puuno manje pati , a na komentare se ne obaziri.
Ja sam radila kuhinju po mjeri i trazila da donji elementi budu na jednu stranu 92cm visoki , na drugu 96 pa su me zvali iz stolarije da mi kazu da to nije standard . Pa , ni ja nisam standard i kad je vec radim po mjeri i kad je vec ja placam onda hocu nestandardnu kuhinju koja mi pase!
negdje sam citala o tim visinama elemenata u odnosu na visinu osobe, tocno se moze izracunati koja visina je idealna. i ja sam imala rasprave s majstorima, umivaonik na toj i toj visini jer je to standard bla, bla
Obzirom da ovdje na veliko razglabate o svemu potrebnom za adaptacije, dućanima i cijenama, molim koju dobru dušu ako zna gdje ima najbolji izbor protukliznih pločica (obavezno bi trebale biti i hrapave) za stepenice - vanjske. Da jedino je još uvijet da ih ne moraju naručivati i čekati 2 mjeseca jer to treba biti postavljeno prije zime i još jedan uvijetda ne koštaju baš jako, jako puno (meni prihvatljivo do 150 kn/m2).
Nešto sam vidjela u Bauhausu, nije loše ali bih ipak pogledala na još par mjesta a ograničena sam sa vremenom jer dijete ne volim voditi po tim centrima/dućanima jer niti je njemu interesantno niti se ja mogu skoncentrirati na ono što trebam obaviti.
Probaj ovdje: http://www.kreiva.hr
zna li netko gdje ima graničnika za vrata (da kvaka ne lupa u zid) koji se lijepe za pločice/parket da se ne moraju bušiti. rekli su nam u bauhausu ili baumaxu i tamo imaju na magnet, ali sve na bušenje
MM kupio bijele graničnike za vrata što se lijepe na pod (parkete i pločice) ovdje http://www.schachermayer.hr/
hvala!
mene zapravo zanimaju oni koji imaju magnetnu pločicu s udubljenjem koja se lijepi na pod, onda se u to stavi kugla (inox ili krom, npr.) - oni koje sam vidjela su mi doduše preglomazni, ali valjda moraju biti da zadrže vrata
jel http://www.schachermayer.hr/ ima trgovinu na ovoj adresi (vrtni put - di je to)
je, tamo su - to ti je na Žitnjaku, skroz kod onih jezera na Savici, posluži se ovim
Nadam se da će mi se netko konačno smilovati i odgovoriti na moje pitanje (jedno od mnogih)
Dakle, stavio mi parket "majstor" taj vodeni lak, ali.... Parket izgleda kao da je prepun udubina, nekako zgužvan, valovit! Kada se prijeđe rukom potpuno je ravan, ali na svjetlosti kada ga gledaš kao da je krdo konja prešlo preko njega
Kaže "majstor" da se to vide mjesta gdje je počinjao sa novim potezima lakiranja, onaj otprije potez je tamniji (tako nekako, a i istina da se vide ti prijelazi poteza) i da će to s vremenom doći na svoje i ujednačiti se.
Je li to istina, zna li netko nešto o tome???
I da, isprljao mi je i pločice od kuhinje i prepune su ljepila i laka od parketa, čime to mogu skinuti?![]()
*mamica* nisam vidjela, ali meni zvuči kao da je majstor sfušao. Ja to ne bih platila i inzistirala bih na brušenju i ponovnom lakiranju. I ne bih taj posao povjerila istom gospodinu, jer ako nije prvi put dobro napravio teško da će i drugi.
Mi imamo vodeni lak ali se ne vide takvi prijelazi. Očigledno nešto ne štima.
Zna li netko dobrog stolara za preporučiti koji je
voljan raditi manje i jednostavnije radove.
Trebala bih nekoliko polica, popuniti par niša, sve ono
što bi mogla napraviti i sama, kad bi imala malo vremena...