Počela je sezona.
Ovo mi je jedan od dražih recepata. a skroz jednostavan.
Tijesto:
25 dag brašna
7 dag šećera
1 jaje
10 dag maslaca
malo soli
2 žlice mlijeka
pola praška za pecivo
Tijesto staviti u lim za pečenje, napraviti rubove.
Gore poslagati polovine šljiva. Bitno je da ih ima puno, da bude sočno.
Peći 15 minuta. Zatim preliti preljevom i peći do kraja, dok ne poprimi svijetlo smeđu boju.
Preljev:
4 žumanjka
5 žlica šećera
1 kiselo vrhnje
snijeg od 4 bjelanjka
Žumanjke izmiksati sa šećerom, dodati vrhnje i ranije umućene bjelanjke


Odgovori s citatom

jel to tako treba biti? mama mi kaze da sam ga trebala ostaviti da se ohladi i tek onda vaditi...
). Tak mi i treba kad radim 3 kolača odjednom.



).
