nema na cemu![]()
curke jesam ja vas pital ašta da radim sa plišancima - koji nam ne trebaju a žao mi ih baciti?
pa je netko rekao nek punjenje metnem u jastuke ili tako nešto? ajme ne znam di je bil ata tema! uh!
uglavnom našla sam super ideju - la la la
dakle razreže se šav na guzi -plišancu, ne djetetu!
povadi se punjenje, onda se unutra ubaci pijesak, kamenje ili neki veći kamen i zašije se! e sad je to plišanas uteg - koji može služiti da podboči knjige na polici! a?
jel smijem staviti sliku ili moram link na sliku?
a slika je u mom kompu! čak da nešto smislim!
evo mede koji drži knjige!
medo drzi knjige
ja nisam našla te marabu boje za gumiranje![]()
ponudili su mi u trgovini neke puffy što se napuhuju fenom, koštaju 25 kn 10 boja
je li netko probao, valjuju li ili ne?
Bobice, medo je divan! Već sam bacila oko na neke plišance koji mi samo skupljaju prašinu![]()
Bobica zgodna ideja sa medekom. Jesi razmišljala da tak odrežeš i izvadiš punjenje pa napraviš lutkicu za ruku i radite predstave doma.
Tina55- upravo sam ukrasila hlačice za vrtić sa Puffy bojama. Sušila sam ih prvo preko noći, a drugi dan sam ih grijala sa fenom. Trebalo mi je da skužim da treba jako bllizu prisloniti fen i da treba biti jako toplo da bi se napuhalo, ali kad je krenulo ispalo je super. No kad si već pri kraju sa bojom "oteliš" se dok iscrtaš nekaj ljepo. E sad, koliko bu izdržalo na odjeći i koliko pranja bu ostalo čitavo to bum vidla, ali efektno je.
Kad se osuši,prije puhanja fenom, izgleda ko da je izgubilo boju,ali boja se brzo vrati.
Evo slikice Puffya i jedna izbliza
Inače od igračkica imamo novu gusjenicu od čepova koju navlači po dvorištu, i napravili smo tunel od kutije za u kuću. Još nije ukrašen, a i neda mi se. I ovak se zabavlja s "vratima" koja otvara i zatvara. Htjela sam još napravit prozore u obliku kockica koje ima i lopti pa nekakvu staru čarapu koja bi bila tunel za kockice i loptu pa da ih gura nutra i čeka da ispadnu iz toga, ali nisam još smislila kak to zakeljit na kutiju , a da ne počupa sve.
Puffy izgleda ko kolačić - mljac! javi kako se pere!
ja sam se skroz navukla na marabo 3Dlinere. ključiću kolike su vam nogice - pokloniću ti jedne oslikane čarapice, nove ću ti oslikati - ako nađem neke koje nisu roze
nama je to zakon! ali moja mala ima nogu 23 i za nju više nema čarapica sa ABSom tako da je to meni jedino rješenje!
sandra - ja marabo napuhavam peglom! isto sam se otelila sa fenom i već odustala! ali kad stavim peglu na papir za pečenje - ulalalalal
evo marabo prije i poslije
Cure, svaka vam čast!!
Može kakve instrukcije iz kreative??
Ali i ja polako napredujem.. moram se pohvaliti, napravili smo MINI SLING
Nije baš skroz gotov ali je u uporabi.. Ringovi su nam plastične narukvice koje je Sara dobila za roćkas.. Neki dan smo ponosno šetale, ja sa Lucijom u slingu, a Sara sa svojom bebom![]()
Posljednje uređivanje od klaudija : 07.09.2010. at 23:39
super ideja klaudija
joj ja jedva čekam da se moja Buba počne onak baš z apravo igrati sa lutkicama - oblačenje i presvlačenje!
sad je u fazi prenošenja sa jedne strane na drugui voli kupati bebu u vrtiću u nekoj kadici - to nemamo doma!
![]()
Ma imaš sigurno.. Naša kadica je bila kutija za cipele.. Sara svojim amijenja pelene redovito, ali ne oblači ih, uvijek su gole.. A sa tim slingićem mi je preslatka kad šeće okolo, i točno radi što i ja kad nosim malu..
A u postupku sam izrade kutijice za špangice, nakit i ostale sitnice.. Bit će to mali ladićar od kartona i kutija od sladoleda..
Prijavljujem da Puffy leptirić na hlačicama nije preživio prvo pranje. MM morao čistiti filter![]()
bobice- danas idem preko Trga i Frankopanske i imam jaaaako malo vremena, a htjela bih kupiti te marabo 3D linere pa plizzz ako znaš gdje ih na tom potezu ima za kupiti? Jel ih možda drži ona knjižara ( Tisak ) u Frankopanskoj???
ajme joj jadna!
mi bi bacili mašinu jer ne znamo očistii filter - ali to je za drugu temu!
ja sam ih kupila u kemaku - vukovarska blizu autobusnog kolodvora - ne znam za druge!
joj da ti bar ja mogu kupili i donjeti negdje ali danas ne stižem ni ja!
ajmo redom svi kod mene na vikend crtaonicu!!![]()
evo, marabo 3d linera ima u Kustošiji i trenutno su na akciji. Tuba ( ne znam od koliko ) je 9,98 Kn. Bobice jel te tubice dolaze u više veličina ili je samo jedna? jel ova cijena po boji povoljna? Navodno nema svih boja ali valjda bu se našle 4-5 za početnika![]()
to je super cijena - ja sam vidjela smao one od 25ml - i koštale su oko 24kn!
ali to su 3Dlineri - kao za crtati linije iz tube - ako trebaš prekriti veće površine to su onda 3d boje - i nanose se kistom - i 50ml košta 25kn! one su u staklenoj teglici sa crnim plastičnim poklopcem!
gdje je ta akcija? Kustošija je velika - daj neki mig prema kuda da krenem!![]()
kak misliš kistom???? ako hoću na npr. majici nacrtati kitty kaj mi točno treba i u kolikoj mjeri?
stavit ću ti link di su.
ne možeš kitty i peppu jer smo se mi prvi sjetili - hihihih - šala!
za kitty ti treba - jedan crni liner i neka roza boja za mašnicu i haljinicu
ja sam kitty radila linije crnim linerom a bojala iznutra običnom bojom za tekstil 15ml 9,90kn - i fora je ispalo jer je liner bio 3d a iznuta sam unutar tih linije farbala tom rozom mašnicu i ljubičastu haljinicu!
a možeš i mašnicu raditi 3d -
i ako uzmemo da je mašnica i haljinica iste boje trebaju ti samo 2 boje! i još će ti puno ostati - neće se potrošiti na jednu kitty!
ja sma radila sve na bijelom bodiju a kitty ima bijelu facu pa je to bilo ok
samo što bijeli body traži češće pranje i na višoj temperaturi pa to moraš paziti
a koju boju za tekstil? isto u hobby art dućanu?? nisam još ni počela ( ni nabavila ), a već mi je tlaka![]()
ma to ti je sve na istom mjestu - jedan liner, jednu boju - sve u sitom dućanu - ako nema te boje obične - uzmi liner rozi i popuni sa njim - onda ti ne treba kist
kist uzmeš djetetu iz paketa za likovni - ako nema bojaj sa štapićima za uši - nemoj u hoby dućanu kupiti kist jer će te koštati više nego te dvije boje zajedno!
važno je da ne potrošiš puno novaca za prvi put dok ne vidiš kako ti ide i kako ti se sviđa a kad se navučeš onda moraš imati i žutu za sunce i zelenu za livadu i ........... sve!
http://www.nb-net.hr/
eto tu ih ima, ako zoveš provjeri od kolko su ml i dal se stvarno isplati
ja sam bila prije 15-20 dana i sve ono kaj sam gledala mi se činilo malo preskupo, ali s obzirom da i tak nisam imala s čim usporediti cijene osim svojim zamišljenim nisam od koristi glede isplativosti
bobice- zanemari onaj link, sad je bila frendica i ispostavilo se da nije 9,98 ( kak su meni rekli na telefon ) nego prvo 19,98 pa na kraju 18 i nešto, ukratko očito ni sami ne znaju koje su im cijene
. Sad mi je krivo kaj sam frendicu maltretirala da mi ide tam kupiti boje. Od ljutnje na kraju nisam ništa niti uzela.
pih! zloće jedne!
tenks kaj si javila , ja taman gledam kada i kako da si to povežem jer mi uoće nije usput!
![]()
Ključiću - gotove su ti čarapice
javi se na pp sa adresom sretnog dobitnika!
![]()
curke jel netko topio popucane pastelice u kalupima za kolačiće?
ja sam postala ovisna - ja čak kupujem pastele da bi ih slomila i topila u raznim oblicima - jeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
imam zvjezdice, srca i krugove jeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
zna li netko jel oni silikonski kalupi za led iz Ikee koji idu u duboko smrzavanje smiju ići u pećnicu?!?!?
stavim u pećnicu na 250stupnjeva i mljaaaaaccccc
![]()
u kalupima za muffine iz konzuma
4 komada 19,99 - rade odličnoooo
vadi se super lagano samo nek se dobro ohladi i tadam imaš kolačiće koji pišu!
evo malo slikica
pastelice
srca i zvjezdice
Danas je mm opet moju ideju pretvarao u djelu,a radi se o štafelaju za slikanje. http://public.fotki.com/MalaJana/tafelaj-30-9-2010/
stella - WOW!!!
izgleda vrlo jednostavno ali nekima od nas - toliko nemoguće za izraditi!
bravo svima! klinci su sretni vidim!![]()
O da,baš su se razveselili,ali vjerojatno se ja ipak više svemu tome veselim,njih to brzo prođe.
ma ja mislim da ih ovakav štafelaj nikada neće proći - stvarno je poseban
još dugo će se oni igrati slikara i škole!![]()
Posljednje uređivanje od Bobica : 30.09.2010. at 22:51
Evo još da ubacim slike drvene kuhinjice,jer sam se sad konačno sjetila toga.
http://public.fotki.com/MalaJana/kuhinjica-drvena/
baš su se dobro zabavljali radeći kuhinju. jedva čekam kad bude i V. mogla aktivno sudjelovati u ovakvim projektima!
Hvala cure, ja bih stalno nešto "proizvodila", a jadan mm već šizi od mojih ideja,a s druge strane kad se primi posla,i ona jednako uživa kao i ja.Baš se nekako svemu tome radujemkao da sam ja malo dijete)
Samo želim pohvalit boje koje su za sve od stakla do tekstila-odlično drže. Čaše več godinu dana pranja na ruke,a tekstil isto tako bez problema podnašaju pranje i na 60tulip boje
da malo podignem temu i dodam par slikica onoga što je trenutno aktualno kao home made igračka u našem domu.
Kutija/tunel koja ima vrata za otvarati/zatvarati i rupe za umetati kocke i lopte i mali prozor.
Nije baš reprezentativna jer mama nije našla vremena i novaca za ukrasiti je, ali funkcija je bitna u ovom slučaju. Obožava se uvlačiti u nju, zatvaratii vrata, ja stavljam kocke izvana u rupu, a ona ih vadi i vraća kroz drugu rupu. Ma uživancija. Osim toga to je i garaža za naš autić guralicu koja tek sad počinje dolaziti do izražaja.
Novi kutak za sjedenje od kolutova. Nemam pojma od kud mi, ali prave je visine - jedna za stolicu jedna za stol. Na stol sam samo zavezala debeli karton odrezan u krug da dobijem veću površinu pa sad nek šara i mrlja do mile volje.
Boca s plinom je tu samo privremeno, ali je dobro došla za stabilizaciju stola dok ne preuredimo kuhinju (upravo smo u fazi renoviranja)
Obožava sjediti za svojim stolom, a kako tek namješta guzu prije nego sjedne. Ma preslatko! To je super stvar za učenje doma onog što "mora znati" u jaslicama. Sad sam sigurna da zna sjest samostalno bez da fula stolicu i sjedne na pod.
malo sam se kasno sjetila slikati. inače me fotić strašno zafrkava i moram ga moliti da napravi jednu dobru fotku. nemam pojma kaj mu je - Valentini je radio super, a onda odjedanput više neće pa neće!