Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Više voli tatu?

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Više voli tatu?

Baš sam ovih dana nekako zbunjena i pomalo jadna, nekako mi se čini da moja beba više voli tatu nego mene . Sad ćete reć "ova nije normalna!", al ne mogu si pomoć, tako nekako osjećam. Ko da sam mu ja dosadna, jer ja sam stalno s njim, trudim se jako oko njega da mu bude uvijek lijepo, dok tata nema toliko vremena jer radi i sl., pa si mislim možda je zbog toga što ga je željan. Glavna riječ mu je "tata", mene zove tu i tamo, al tata je zakon. Nisam ja sad ljubomorna da ne bude zabune, samo se osjećam nekako jadno, kao da nešto ne štima sa mnom kad dijete više ide za tatom. Zadnjih dana sam doduše imala puno posla i sutra se vraćam na posao, pa sam zbog svega nervozna i razdražljiva, možda to dijete osjeti pa mu nije lijepo sa mnom ? Maleni jako voli ići van u šetnje, a češće ide s tatom jer ja u to vrijeme kuham ili već nešto radim, tako da se tješim da je možda i zbog toga lud za tatom, jer ga povezuje sa izlaskom, uživanjem vani..
    Kako je kod vas, jeste nekad pomislile da dijete više voli biti s tatom nego s vama? Ja se nadam da samo umišljam, MM kaže da umišljam .

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

djeca imaju razne faze, nekad više vole biti s mamom, nekad s tatom, nekad s bakom, nekad s tetkom.
    i razni karakteri si bolje/ losije odgovaraju.
    to je normalno. i nema nkakve veze s tim tko koga više ili manje voli.

RING avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Prije par tjedana je i MS ušao u tu fazu. Baš onako odjednom, bez ikakvih najava. Ja sam bila interesantna za uspavljivanje i za dati jesti. Iskreno meni je drago jer vidim sreću i na licu mm, dosta sam ja bila u prvom planu.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

uf, da moj hoće čim prije ući u tu fazu. bar na par dana

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bila je to samo moja fantazija na sreću . Vjerojatno uzrokovana malo težim pms-om. Djetešce se sasvim normalno ponaša, i na svoj način voli mamu kao i tatu. A možda je bila i faza, kao što je slučaj kod RING.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mom je malenom isto prva rijec bila tata.
    stalno je trubio tata tata tata tata...
    ja sam samo strpljivo cekala kad ce pocet mama mama mama, i bome kad je jednom glasno i jasno rekao mama, meni suze na oci od srece.

kod nas to sad sa 10 mj ide ovako: tata je glavni i fora kad je igra, veselje i ostalo, a mama kad je umoran, gladan, nervozan, uglavnom, ja sam br1 kad je u "nevolji".

al ocekujem jos svakakve faze

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

[QUOTE=argentina;1697273]
    kod nas to sad sa 10 mj ide ovako: tata je glavni i fora kad je igra, veselje i ostalo, a mama kad je umoran, gladan, nervozan, uglavnom, ja sam br1 kad je u "nevolji".

[QUOTE]

Kod nas je sa A. i dan-danas tako

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

kod nas je trenutno samo mama u igri. 7,5 mj. tatu prepoznaje i veseli se kada dođe doma, ali ipak mama je za sada glavna. doduše ja sam s njom po cijele dane, stalno idem negdje s njom, a i igram se najviše s njom i izvodim svakakve gluposti. ali mislim da je to tako sve promjenjivo i da će kod nas sogurno doći faza kad će samo biti tata ta i nitko drugi nego tata. ako nikad prije onda u pubertetu će mama biti glavna neprijateljica

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

o da, i sad je tako. jednostavno su si kliknuli, i tatu voli više-pomirila se s tim. Mlađi isto šarmira tatu, ali kod njega sam ja glavna.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja moram na dodati,kada sam rodila drugoga sina,koji sada ima 2,5 mjeseca moj prvi sin( godinu i 2mjeseca) me više ne šljivi. Samo tata i tata. Tata je za sve. Sve se poremetilo.A zbog carskoga nisam ga smjela barem mi mm nije dao da ga presvlačim,nosim i sve u vezi njega,tako da smo ja i on bili odvojeni mjesec i pol dana. Koma. Kaj mislilte kak je meni! Znam da je razlika mala među djecom,ali ovo je koma za mene. Čak nije niti govorio mama jedno vrijeme,i tako je tata postao mama. Ima li koja takav slučaj? Šta ste napravile? Kada god mognem što više mu se posvetim kada imam vremena.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno Ne uzbuđuj se preveć

Citiraj TIGRICA prvotno napisa Vidi poruku
    Ja moram na dodati,kada sam rodila drugoga sina,koji sada ima 2,5 mjeseca moj prvi sin( godinu i 2mjeseca) me više ne šljivi. Samo tata i tata. Tata je za sve. Sve se poremetilo.A zbog carskoga nisam ga smjela barem mi mm nije dao da ga presvlačim,nosim i sve u vezi njega,tako da smo ja i on bili odvojeni mjesec i pol dana. Koma. Kaj mislilte kak je meni! Znam da je razlika mala među djecom,ali ovo je koma za mene. Čak nije niti govorio mama jedno vrijeme,i tako je tata postao mama. Ima li koja takav slučaj? Šta ste napravile? Kada god mognem što više mu se posvetim kada imam vremena.
    Moja iskustva govore da su to faze i da ne treba dizati frku oko toga. Važno je biti konstantan u pokazivanju ljubavi i dijete će normalno reagirati na oba roditelja. U određenim situacijama će bit privrženiji ocu ali ne treba nipošto raditi nadmetalački duh. Čitaj i pjevaj djetetu čak od utrobe pa će imat osjećaj da ugodno provodi vrijeme s tobom. Ionako treba bit prijatelj djetetu kad odraste a do onda će promijeniti mišljenje sto puta o oboma.

Iz pera tate avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa Vidi poruku
    tata je glavni i fora kad je igra, veselje i ostalo, a mama kad je umoran, gladan, nervozan, uglavnom, ja sam br1 kad je u "nevolji".
    Tako je kod nas bilo do kojeg 10-11 mjeseca. Kad bi ja radio gluposti, započinjao igre mali bi vriskao od sreće dok kad bi to slično radila žena malac bi bio nezainteresiran i pogledom tražio mene. No onda se u 10-11 mj. desio preokret i mama je postala broj jedan na svim frontovima (od 6mj sam ja sa njim doma). Mi smo se i dalje super igrali i zezali ali mama mu je i u igri bila malo draža.

Sad malac ima 20 mjeseci i do sada je imao 3-4 jake faze mama-mama-mama gdje mu je mama bila isključivo broj jedan u svim stvarima. Te njegove faze nisu mi baš najbolje sjele ali nisam imao što drugo napraviti nego poštovati njegov izbor. Dapače, za vrijeme tih faza iskoristio sam dobiveno vrijeme za sebe.

Trenutno smo mu oboje fora ali utjehu, ako može birati, traži u mami.

Evo i kako kaže Pradjed:

Moja iskustva govore da su to faze i da ne treba dizati frku oko toga. Važno je biti konstantan u pokazivanju ljubavi i dijete će normalno reagirati na oba roditelja. U određenim situacijama će bit privrženiji ocu ali ne treba nipošto raditi nadmetalački duh. Čitaj i pjevaj djetetu čak od utrobe pa će imat osjećaj da ugodno provodi vrijeme s tobom. Ionako treba bit prijatelj djetetu kad odraste a do onda će promijeniti mišljenje sto puta o oboma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •