Ja sam za trampu, uz jedno veliko ali.
Nisam najbolji kandidat, jer npr. domaća jaja uzimam samo od svekija, jer znam kako i gdje ih skladište, ako nemam od njih, radije kupim u lokalnoj "tvornici jaja", nego od kumice za koju ne znam kako dugo stoji s jajima na suncu, koliko su stara,...

Mlijeko ne bih isto tako kupila od nikog, sir i vrhnje uzimamo strogo od mamine sestre isto iz razloga što znam kako hrane krave i u kakvim uvjetima pripremaju sir.

Voće, povrće, bućino ulje je ono što povremeno kupujem na placu i to bih eventualno trampila. U istu kategoriju mi ide npr. i med.

Zimnicu radim sama doma i isto tako ju ne bih uzimala od nekog, jer ne znam u kojim je higijenskim uvjetima napravljena, ali zato bih npr. uzela povrće, pa sama pripremala zimnicu, to mi je ok.

Ili uzela šljive, marelice,... i sama radila pekmez, ali ne bih trampila gotovi pekmez.

Da nabrajam dalje?

Poanta: sve što se dalje termički obrađuje (osim mlijeka i jaja) bih trampila.

E da, i vino i rakiju može (pretpostavljam da sadrže dovoljno alkohola da ne dobijem proljev), ali toga imam i dovoljno doma (ne proljeva, nego vina i rakije).