Citiraj principesa prvotno napisa Vidi poruku
pa po tome i svaki sex gura eventualne bakterije prema cerviksu?! kaj ne....pa mislim da je pregled sa sterilnom rukavicom manje opasan onda od pimpeka...kaj ja znam...
To je i meni palo na pamet No na pimpeka smo se navikli, on ako i ima neke bakterije, to su onda naše normalne domaće - jer barem jednom ste to morali napraviti bez kondoma, jel te

kako bi inače doktorica skužila da mi je cerviks skračen i savjetovala mirovanje/bolvanje? Ne kužim baš.
Skraćeni cerviks nije nužno i znak da se treba mirovati. Možda je to bio način tvog tijela da se pripremi za porod. Ne otvara se svaka žena isto, neka se polako otvara kroz trudnoću, neka je zatvorena kompletno do samog poroda. Znam masu žena koje su mirovale jer su se "otvorile" pa su na kraju prenijele i bile inducirane

E sad, moglo bi se i na temu mirovanja... na svom predavanju u Zg, Odent je rekao da je mirovanje neučinkovito - da ako se žena otvara da ne postoji način da se to otvaranje zaustavi - da to medicina još nije uspjela. Jer, gledajući i one slučajeve oko mene žena koje su se stvarno mahnito otvarale, one su i mirovale i dalje su se nastavile otvarati i rodile prijevremeno :/ Među ostalim je spomenuo da kod nas previše žena miruje, i da to mirovanje ne utječe dobro na razvoj djetetovog centra za ravnotežu (ili tako nešto, ne sjećam se sad točno) jer se to kod djeteta razvija s majčinim kretanjem a kad majka miruje cijelo vrijeme nema stimulacije tog centra.

Stvari definitivno nisu crno bijele..