Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
Slažem se s jajom i Neli.
Meni je naš spor, trom i patrijarhalan zdravstveni sustav pomogao da dobijem dvoje zdrave, prekrasne djece. Imala sam divne liječnike koji su me pazili i u koje sam imala potpuno povjerenje; bila sam zahvalna na svim pregledima, kakvi god oni bili, jer bi me trenutno umirili kad bih saznala da je s bebama sve u redu.
Ponovila bih svoje pitanje: kako je liječniku moguće iz razgovora s trudnicom saznati da li se ona počela otvarati? Stvarno ne razumijem, prosvijetlite me.
n.grace, oprosti mozda ce moje pitanje biti preizravno, ali ti si imala problema sa zacecem? ili si imala rizicne trudnoce? bila si na utricima? cuvala trudnocu u bolnici?
mislim, jedno od ovoga je vjerojatno tocno jer inace ne bi tvrdila da ti je nas zdravstveni sustav pomogao da dobijes dvoje zdrave djece (prekrasna su vjerojatno na tebe i TM )

negdje na portalu ima jedna prica da zene radjaju onako kako zive... neke zive u grcu, strahu, neke u radosti itd..
no, da ne idemo sada predaleko i preduboko, htjela bih svima vama postaviti pitanje jer vidim da polazete veliku nadu u cinjenicu sto ce vam netko gurnuti prst u rodnicu i reci 'sve pet, zatvoreno' ili 'ooo, cerviks je omekaso... ili otvoreni se 2-3 cm'
zar zaista mislite da je kljucno za vas da znate koliko ste otvorene a da nemate trudova?

ja sam i drugi i treci put nakon pregleda na kojem je ustanovljeno da sam otvorena 4 cm, otisla doma. u prvom slucaju sam rodila dan kasnije, u drugom tek nekih 3-4 dana kasnije.

meni je tuzno citati da vi zene koje ste imale vjere i snage zanijeti, nemate vjere u svoje tijelo da moze iznijeti trudnocu i roditi dijete. i da svu zaslugu pripisujete nasem zdravstvenom sustavu i lijecnicima, bez obzira sto vi radjate svoje dijete, a ne tamo neki ginic.
sto ocekivati od lijecnika koji kazu 'porodio sam tu i tu zenu', kada same zene zive u ubjedjenju da ih netko poradja, a ne da one same radjaju...