Svaka čast studiju, ali nakon 10 ili 20 godina se stvari mijenjaju. Dolaze nova istraživanja, nova saznanja, a pitanje je koliko su naši ginekolozi u tijeku s napretkom struke.
Znači dr. Alfirević nije stručnjak u Hrvatskoj, ali jest u Velikoj Britaniji?
A kako onda objasniti da je meni ginekolog u jednoj renomiranoj privatnoj klinici 2 puta prepisao penicilinski antibiotik u trudnoći i još me uvjeravao da to nije "jaki" penicilin, iako je znao da sam ekstremno alergična.
Sva sreća, ja čitam upute lijeka i konzultiram se uvijek sa drugim liječnicima. Ali mogla sam mu i vjerovati, pa bih popila penicilin

.
Kako je moguće da na prvom brisu nema bakterije, a na drugom ima, a nikakvom drugog vaginalnog kontakta nije bilo osim pregleda i vaginalnog ultrazvuka?
Kako je moguće da u istoj klinici druga liječnica smatra da je bolje ne pregledavati vaginalno bez posebnog razloga (osim što ona nije studirala u RH)?
Ginekolozi u Hrvatskoj uopće ne uče o fiziološkoj trudnoći i porodu, samo o patologiji, pa nju i traže.
Ne zagovoram opciju ne odlaska liječniku, nego opciju pregleda kad ima razloga za to.
Ako se trudnica osjeća dobro, što će joj više od kontrole tlaka, urina i posebnog naglaska na kvalitetnu prehranu.
Jer raditi ultrazvuk s željom da se uvjerite da je beba OK možete onda i svaki dan. I opet u jednom malom postotku slučajeva neće biti dovoljno.
A o šteti od tolikog zračenja da i ne govorimo.
Trebali bi imati više povjerenje u seb i svoje tijelo da je sposobno iznijeti trudnoću do kraja.
A u slučaju da iz bilo kojeg razloga osjetite da nešto nije u redu, naravno da ćete biti zahvalni da uz sebe imate
stručnog ginekologa.
Samo ne vidim svrhu stalne kontrole zdravih trudnica