pardon, blackberry a ne sirius.

glede drugih razloga za odluku o porodu kod kuce, sto je pitala demi... very simple.

NE ZELIM ici negdje roditi. zelim roditi doma. ne vidim uopce razloga za u trudovima negdje idem. porod je stvar moje bebe i mene, i u ovoj trudnoci i u ovom porodu sam savrseno bila sigurna da nas dvije to mozemo, kao sto smo nas dvoje to mogli i prvi put bez da je babica prstom mrdnula. ne mislim da je porod za mene neka velika filozofija, naprosto se prepustim i pustim da ide, a znam da ce ici brzo i jednostavno i tako je oba dva puta i bilo.

nije da ne zelim raspravljati s nekim u trudovima zasto ne zelim braunilu u venu i zasto ne zelim roditi u ovom ili onom polozaju i zasto ne zelim da me netko ometa i prica sa mnom dok imam trud. ne zelim niti gnjaviti se banalnim stvarima koje se prihvacaju zdravo za gotovo u bolnici, tipa, prisjecanjem kog datuma sam se ono udala i cime se bavi moj muz i kad sam dobila menarhu. ne zelim radjati u uvjetima koji mi ne odgovaraju, citaj svjetlo i sobna temperatura. zelim hrpetinu deka ako mi tako odgovara i klimu nafrljenu na +40 ako mi tako odgovara, zelim da nitko ne zucne ako ja tako trazim i zelim radjati u potpunom mraku ako osjetim potrebu za tim.

naprosto, ZNAM da mogu roditi bez problema i ne zelim da netko skace oko mene dok to radim, makar u najboljim namjerama.
a to ni u najsavrsenijoj kuci za porode ili rodilistu ne mogu dobiti.

i pri tome ni najmanje ne insinuiram da smatram da SVE zene mogu ovako roditi niti da bi trebale to pokusati, cak ne insinuiram da cu JA se u iducoj trudnoci tako osjecati i tako odluciti. samo iznosim svoje vlastite razloge. pa ako nekoga to osobno pogadja, rekla bih da je problem u njemu, a ne meni...

pretpostavljam da to za demi nece biti dovoljni razlozi (jer valjda naprosto ne postoje dovoljno razumni i logicni razlozi za takvu odluku), ali dobro...