Još da nadodam, u našem postupku prije mjesec dana, MM je spermiogram i dalje ostao normozospermija.

P.S. Naravno, ima jako puno i cura kojima je sve bilo ok, spermiogrami isti i na kbc-u i u Cita, ali meni ne. Ja sam čini se "odabrana", "blagoslovljena", "ona kojoj će uspjeti iz prve", ona koja diže prosjek i nabija uspjeh klinici u kojoj se liječi.
Neću nikad zaboraviti dijagnozu da smo "teški slučaj i jedina nada nam je ICSI..." da bi u svom prvom IVF-u dobila 12 oocita, idealan spermiogram i dvije savršene blastociste, koje su odlučile pokazati i meni i doktorima koliko smo "težak" slučaj za začeće...

Sada sam u 7. tjednu trudnoće, bez ijednog simptoma i tegobe, i mislim da će mi sjećanje na ovu temu donijeti prvu mučninu...

Zašto nam to rade, koja je svrha... ne znam, ali sve u životu jednom dođe na naplatu.

Nije mi cilj nikoga napadati niti hvaliti, samo upozoriti cure ako dobiju jako loše nalaze spermiograma da ih ponove u nekom drugom labu. Zaista je bilo slučajeva gdje se nalazi nisu podudarali, ni približno, a stres i ljutnju zbog lažno lošeg nalaza ne bih nikome poželjela.