Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3084

Tema: Potpomognuta na VUKU VRHOVCU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Vjerojatno zato što koliko oplode, sve moraju vratiti, a kako pretpostavljam ide prvi put, boje se da bi bile trojke. Tako je bilo i kad sam ja bila, jednoj mladoj curi su oplodili samo 2.

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj amariya prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno zato što koliko oplode, sve moraju vratiti, a kako pretpostavljam ide prvi put, boje se da bi bile trojke. Tako je bilo i kad sam ja bila, jednoj mladoj curi su oplodili samo 2.
    U Zakonu nigdje nije definirano da se moraju vratiti SVE 3 OPLOĐENE JS, već samo da se oplodnja ograničava na 3 js. Dakle, svatko može tražiti da mu se oplode 3 js, a vrate 1 ili 2. Dr. te ne smije prisiliti da primiš sva 3 embrija ako ne želiš i pogotovo ne tražiti to napismeno, jer je to u tom slučaju protuzakonito.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Marnie prvotno napisa Vidi poruku
    U Zakonu nigdje nije definirano da se moraju vratiti SVE 3 OPLOĐENE JS, već samo da se oplodnja ograničava na 3 js. Dakle, svatko može tražiti da mu se oplode 3 js, a vrate 1 ili 2. Dr. te ne smije prisiliti da primiš sva 3 embrija ako ne želiš i pogotovo ne tražiti to napismeno, jer je to u tom slučaju protuzakonito.
    moj je zaključak da je onda Alebićeva praksa svakako illegal

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, vjerojatnost da će od 3 oplođene stanice ostati blastice 5-ti dan je mala, tj. tu žena mora bit spremna na to da postoji mogućnost da joj ne vrate nijednu. Tu je potrebna dobra komunikacija lab-doktor-pacijent, tipa da ih čeknu na 3. dan, pretpostavljam, a pitanje je koliko se to može organizirati u uvjetima koji (sada pogotovo) vladaju na VV-u.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

i koliko znam, na VV-u su i pacijenti dr.A i L potpisivali koliko se oplodjuje i da se u tom slucaju sve oplodjeno mora vratiti. e sad, da l je to ilegalno ili ne... i na nekim drugim klinikama see to radilo... mislim da se tu radi o tome koga se koliko stisce (tj. tko je u milosti, a tko nije) pa se oni "stisnuti" pokrivaju na sve mouguce nacine da ne bi bilo nismo znali... vec sam davno pisala da sam na par mjesta cula da su tu u pitanju upute odozgo... i to ne samo VV-u...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Koma mi je to da te prisile vratiti 3 embrija, pogotovo ako je žena mlađa, još ako se ne može dogovoriti, za onoga tko se jako boji scenarija s trojkama i rizika koje oni nose, da se ide na blastociste, pa i uz rizik da se ne dođe do transfera... U zemljama dobrog MPO-a (Slovenija), transfer tri embrija su zakonski maksimum, a default vraćanje jedne blastociste (ženama ispod 35).

Jednako kao što je i koma da se embriji bacaju. Ipak, ja bih tu veći ponder dala pacijentu, a ne doktoru - zbog pacijenta doktor postoji, pacijent će ići u rizik s troplodnom trudnoćom za cijeli život.

A nekad je na VV-u bilo, barem procesno, jednako kao i u Mariboru .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.10.2010. at 12:07

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A reci mi kaj bi onda sa 3. jajnom stanicom odnosno 3. zametkom. Bacila ili zamrznila?

tulipan83 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

u proslom postupku, imala sam 8 dobrih, dr.a me pitao koliko hocu da mi oplode pa mi je sam objasnio da ak hocu da mi oplode tri, onda te tri moraju vratiti, ja sam isla na dvije. po tome mislim, da "moraju " vratiti onoliko koliko oplode jer oplođene ne zamrzavaju, zamrzavaju samo ne oplođene. meni je sam dr. preporučio da se oplode 2 i da se one vrate, jer sam tek prvi put u postupku,pa ima vremena jos. dvije su oplodili, obje vracene al se nijedna nije primila, sad cu opet ici na 2, naravno ako ih bude.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •